Ερώτηση για τις ρίζες

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι πώς θα μπορούσε το φυτό μας να διαμορφωθεί και πώς θα μπορεί να είναι έπειτα από μερικά χρόνια. (Jean-Zac)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Re: Ερώτηση για τις ρίζες

Δημοσίευση από karesansui »

Όταν δείς τα αμπέλια να δακρύζουν, η Άνοιξη έχει μπεί για τα καλά! Τότε ...πείραξε τις ρίζες !!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Μενέλαος
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Επειδή έχω διαβάσει πολλές φορές ότι τον χειμώνα οι ρίζες έχουν αποθηκεύσει την τροφή της προηγούμενης χρονιάς για να την χρησιμοποιήσουν την άνοιξη που θα ξυπνήσει το δέντρο. Έτσι, κόβοντας άνοιξη τις ρίζες, στερείς από το δέντρο την τροφή που θα χρησιμοποιούσε στο ξύπνημά του. Από αυτό εξάγω το συμπέρασμα ότι είναι λάθος εποχή.
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Δημοσίευση από Petros »

Μενέλαος έγραψε:Καλημέρα στην παρέα. Σκέφτομαι να πειράξω φέτος και να απλώσω τις ρίζες με το ειδικό εργαλείο στον πλάτανο, στο πουρνάρι και στον πυράκανθό μου, αλλά και σε μία λυγαριά που προορίζεται για το χωράφι. Στόχος είναι για τα μεν πρώτα τρία να μειωθεί το ύψος της μπάλας του χώματος και να τοποθετηθούν σε χαμηλότερες και πλατύτερες γλάστρες, για τη δε λυγαριά να φυτευτεί σε σημείο αντίξοο, σχεδόν επιφανειακά πάνω σε βράχο στο χωράφι, οπότε και δεν χωράει βέβαια η υπάρχουσα μπάλα. Ρώτησα και τον Χάρη και μου είπε ότι αυτή η εργασία είναι κατάλληλη για την άνοιξη. Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχει κίνδυνος να χάσω τα δέντρα από την "επέμβαση", κάτι που φυσικά απορρίπτω ως σκέψη. Θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας για το πώς, πότε και πόσο να πειράξω τις μπάλες, δηλαδή να "γδάρω" και να απομακρύνω με το εργαλείο το υπάρχον χώμα και να τοποθετήσω απλωμένες όσο μπορώ τις ρίζες σε καινούριες γλάστρες. Πείτε μου επίσης το πότε είναι κατάλληλη εποχή να κλαδέψω τις ρίζες, μια και γνωρίζω ότι την άνοιξη είναι λάθος, λόγω του ότι έχουν αποθηκευμένη τροφή. Σας ευχαριστώ!

Η σωστή εποχή είναι την άνοιξη. Γιατί αναφέρεις ότι δεν είναι τότε;
Άβαταρ μέλους

Topic author
Μενέλαος
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Ερώτηση για τις ρίζες

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Καλημέρα στην παρέα. Σκέφτομαι να πειράξω φέτος και να απλώσω τις ρίζες με το ειδικό εργαλείο στον πλάτανο, στο πουρνάρι και στον πυράκανθό μου, αλλά και σε μία λυγαριά που προορίζεται για το χωράφι. Στόχος είναι για τα μεν πρώτα τρία να μειωθεί το ύψος της μπάλας του χώματος και να τοποθετηθούν σε χαμηλότερες και πλατύτερες γλάστρες, για τη δε λυγαριά να φυτευτεί σε σημείο αντίξοο, σχεδόν επιφανειακά πάνω σε βράχο στο χωράφι, οπότε και δεν χωράει βέβαια η υπάρχουσα μπάλα. Ρώτησα και τον Χάρη και μου είπε ότι αυτή η εργασία είναι κατάλληλη για την άνοιξη. Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχει κίνδυνος να χάσω τα δέντρα από την "επέμβαση", κάτι που φυσικά απορρίπτω ως σκέψη. Θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας για το πώς, πότε και πόσο να πειράξω τις μπάλες, δηλαδή να "γδάρω" και να απομακρύνω με το εργαλείο το υπάρχον χώμα και να τοποθετήσω απλωμένες όσο μπορώ τις ρίζες σε καινούριες γλάστρες. Πείτε μου επίσης το πότε είναι κατάλληλη εποχή να κλαδέψω τις ρίζες, μια και γνωρίζω ότι την άνοιξη είναι λάθος, λόγω του ότι έχουν αποθηκευμένη τροφή. Σας ευχαριστώ!
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
Απάντηση