Ελιά απ τις λιγες

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι πώς θα μπορούσε το φυτό μας να διαμορφωθεί και πώς θα μπορεί να είναι έπειτα από μερικά χρόνια. (Jean-Zac)
Απάντηση

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Ελιά απ τις λιγες

Δημοσίευση από Λουκάς Καρούσος »

Hfestion έγραψε:Πώς Την έχεις φανταστεί? Μπορείς να ξεκινήσεις με μεταφύτευση με κάποια εύκολη συνταγή υποστρώματος (τύρφη- ελαφρόπετρα) που Έχει και 200% επιτυχία και στην συνέχεια ξεκίνησε να κάνεις πρόβες λυγιζοντας κλαδιά. Αν και το σωστό είναι να κλαδεψεις αυστηρά όπως σου δείχνει Ο SIM , Εγώ θα σου έλεγα να κλαδεψεις μόνο 2 ζευγάρια φύλλα από κάθε κλαδί.
Αρχικά θα πρέπει να μάθεις να ποτιζεις και να συντηρείς. Παράλληλα πειραματησου,-ψάξε, διάβασε, παρατήρησε, ρώτα....

Όσο θα περνάει ο καιρός και θα λερώνεις τα χέρια σου με χώμα θα γίνεσαι και καλύτερος
Μετα απο ενα μηνα ολα παν καλα.περιμενω να σταθεροποιηθεί συο χωμα καλα για να κλαδεψω τον χειμώνα...δε μπορω ομως να αποφασίσω.πως την Θελω...λιτερατι η σε πιο στιβαρή εκδοχη δε ξερω....θα πεσει update με φωτογραφίες σιγουρα και μαλλον θα το ανεβασω στο virtual help για περισσότερες γνωμες.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

stelios έγραψε:Γιατί να είναι αργά; Ιδανική εποχή για μεταφύτευση. Έχεις βρει χώμα όμως;

Αν μένεις Αθήνα να σου πω να πας να πάρεις καλό χώμα.
Στελιο βαζω τύρφη ελαφροπετρα 50 50 και εχω ηδη κανει μεταφύτευση εδω και 1 και κατι μηνα. Με εξαίρεση μια λιγο λαθος απόχρωση που εχουν τα φυλα της λογω της ταλαιπωρίας τα παει πλέον μια χαρα και αναρωνει γρηγορα.σε ευχαριστώ πολυ για την προσφορά σου.

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Hfestion έγραψε:Πώς Την έχεις φανταστεί? Μπορείς να ξεκινήσεις με μεταφύτευση με κάποια εύκολη συνταγή υποστρώματος (τύρφη- ελαφρόπετρα) που Έχει και 200% επιτυχία και στην συνέχεια ξεκίνησε να κάνεις πρόβες λυγιζοντας κλαδιά. Αν και το σωστό είναι να κλαδεψεις αυστηρά όπως σου δείχνει Ο SIM , Εγώ θα σου έλεγα να κλαδεψεις μόνο 2 ζευγάρια φύλλα από κάθε κλαδί.
Αρχικά θα πρέπει να μάθεις να ποτιζεις και να συντηρείς. Παράλληλα πειραματησου,-ψάξε, διάβασε, παρατήρησε, ρώτα....

Όσο θα περνάει ο καιρός και θα λερώνεις τα χέρια σου με χώμα θα γίνεσαι και καλύτερος
Την εχω φανταστεί πολυκορμη για αρχη....κατα τα αλλα ανυπομονω να την κλαδεψω για να αρχισει να φαινεται το που θα με παει.

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

stelios έγραψε:Γιατί να είναι αργά; Ιδανική εποχή για μεταφύτευση. Έχεις βρει χώμα όμως;

Ευτυχώς ζω στα Μεσόγεια και εχω πρόσβαση σε καλο υλικό.θα βαλω ενα 50 50 τυρφη ελαφρόπετρα για αρχή και μια μεγαλη γλαστρα κια να πάρει παχος.

Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Γιατί να είναι αργά; Ιδανική εποχή για μεταφύτευση. Έχεις βρει χώμα όμως;

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Πώς Την έχεις φανταστεί? Μπορείς να ξεκινήσεις με μεταφύτευση με κάποια εύκολη συνταγή υποστρώματος (τύρφη- ελαφρόπετρα) που Έχει και 200% επιτυχία και στην συνέχεια ξεκίνησε να κάνεις πρόβες λυγιζοντας κλαδιά. Αν και το σωστό είναι να κλαδεψεις αυστηρά όπως σου δείχνει Ο SIM , Εγώ θα σου έλεγα να κλαδεψεις μόνο 2 ζευγάρια φύλλα από κάθε κλαδί.

"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Και μια ακομα Ερώτηση...εχει πεταξει απο παντου νεα φιλαράκια.να τολμησω μεταφύτευση η ειναι αργα;ειναι πιχτρα στη γλάστρα.

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Πρόκειται για μια ελια με πολλες δυνατότητες πιστευω και θα με ενδιεφερε να τις εξετασω ει δυνατόν ολες.

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Sim62 έγραψε:
Λουκάς Καρούσος έγραψε: Το μονο για το οποιο ειμαι σιγουρος αυτη τη στιγμη, βεβαια ειναι για το υψος του δεντρο το οποιο θα μεινει ως εχει.

Η γνώμη μου είναι ότι το ύψος είναι δυσανάλογο του πάχους του κορμού της. Πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα αν παραμείνει σε αυτό το ύψος θα είναι αδύναμο δεν θα δίνει αυτή την στιβαρή αίσθηση που δίνουν οι ελιές bonsai κυρίως λόγω της κυριαρχίας στην εικόνα ενός πολύ δυνατού κορμού. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή μιας Literati μορφής οπότε αλλάζει το πράγμα. Το πρόβλημα είναι ότι στην φύση οι ελιές literati είναι σπάνιες αλλά αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει. Αν πάντως επιλέξεις ένα πιό σφιχτό σχήμα πιστεύω ότι τον χειμώνα πρέπει να κλαδέψεις δραστικά για να δημιουργήσεις διακλάδωση με τον καιρό χαμηλά, κάτι στο οποίο το είδος είναι εξαιρετικά συνεργάσιμο.

[attachment=0]olea 1.jpg[/attachment][/color]
Σκοπεύω να παχυνω τον κορμό διατηρώντας το ύψος αυτο.σε καμια περιπτωση δεν υπολογιζω τον κορμό σε αυτο το παχος αλλα ,χαλαρά , στο διπλασιο η και πολυ παραπανω.περασε απ το μυαλο μου το λιτερατι αλλα δε νομιζω οτι το θελω.θα κανω ενα δραστικό κλαδεμα τον χειμώνα διατηρώντας τα κλαδια που φαίνεται πως θα μου φανουν Χρήσιμα και τους 2 κουρμους της και οψόμεθα.

Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Λουκάς Καρούσος έγραψε: Το μονο για το οποιο ειμαι σιγουρος αυτη τη στιγμη, βεβαια ειναι για το υψος του δεντρο το οποιο θα μεινει ως εχει.

Η γνώμη μου είναι ότι το ύψος είναι δυσανάλογο του πάχους του κορμού της. Πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα αν παραμείνει σε αυτό το ύψος θα είναι αδύναμο δεν θα δίνει αυτή την στιβαρή αίσθηση που δίνουν οι ελιές bonsai κυρίως λόγω της κυριαρχίας στην εικόνα ενός πολύ δυνατού κορμού. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή μιας Literati μορφής οπότε αλλάζει το πράγμα. Το πρόβλημα είναι ότι στην φύση οι ελιές literati είναι σπάνιες αλλά αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει. Αν πάντως επιλέξεις ένα πιό σφιχτό σχήμα πιστεύω ότι τον χειμώνα πρέπει να κλαδέψεις δραστικά για να δημιουργήσεις διακλάδωση με τον καιρό χαμηλά, κάτι στο οποίο το είδος είναι εξαιρετικά συνεργάσιμο.

[attachment=0]olea 1.jpg[/attachment][/color]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

alexcorfu έγραψε:Καλησπέρα Λουκά! Χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σου! Τί σε ώθησε να πάρεις αυτήν την ελιά, θέλω να πώ ποιά στοιχεία βλέπεις στο δένδρο τα οποία θα "κτίσουν" το μελλοντικό σου bonsai;
απο που να αρχισω...καταρχην εχει φοβερο σχημα ο κεντρικος κορμος της. κινηση και ζοντανια..εχει πολλα περιμετρικα κλαδια αλλα ηδη νομιζω εχω βρει ποια θα κρατησω και ποια οχι αν και δεν μπορω να κλαδεψω τωρα.ο κορμος της γενικα δειχνει ωριμοτητα και πιστευω οτι σε λιγα χρονια θα εχει αποκτησει χαρακτηρα. ειναι σε πολυ καλο υψος ηδη υποψιαζομαι οτι θα εκπλαγω οταν την μεταφυτευσω ως προς το τι βρισκεται απο κατω μιας και μου εχει δωσει κι ολας μια υποψια απο ενα πολυ καλο νεμπαρι. Το μονο για το οποιο ειμαι σιγουρος αυτη τη στιγμη, βεβαια ειναι για το υψος του δεντρο το οποιο θα μεινει ως εχει.Θεωρω με κορυφολογηση θα μπορεσω να το πετυχω αυτο.και πλεον τον χειμωνα ,πρωτα ο Θεος θα κανουμε πολυ δουλεια.Ελπιζω μεχρι τοτε να εχω καποια στοιχειωδη εμπειρια (ο βασικος λογος που εχω γεμισει δεντρακια και ανεβαζω θεματα αβερτα)

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 04 Μαρ 2016, 19:47 --
Kostas έγραψε:Σε τι τιμή την αγόρασες;
15 ευρω....νομιζω πολυ καλη τιμη δεδομενης της αναπτυξης της.αν και επαθα τοσο οταν την ειδα που μαλλον θα εδεινα και πιο πολλα.[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... shifty.gif[/img]

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 04 Μαρ 2016, 20:01 --

θα το παλεψω να ανεβασω καλυτερη φωτογραφια αυριο για να βοηθησω τον οποιον εχει τη διαθεση να κανει ενα virtual.
Άβαταρ μέλους

Kostas
Imperial
Imperial
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από Kostas »

Σε τι τιμή την αγόρασες;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

alexcorfu
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alexcorfu »

Καλησπέρα Λουκά! Χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σου! Τί σε ώθησε να πάρεις αυτήν την ελιά, θέλω να πώ ποιά στοιχεία βλέπεις στο δένδρο τα οποία θα "κτίσουν" το μελλοντικό σου bonsai;

Topic author
Λουκάς Καρούσος
Omono
Omono

Ελιά απ τις λιγες

Καλησπερα.
Οπως καταλάβατε δεν αντεξα και αγόρασα τη παρακατω ελια.ειναι πραγματικα ενα αριστούργημα.θελω ονως την γνωμη ολων για την διαμορφωση της γιατι πραγματικα δεν ξερω απο που να την πιασω.....
20160304_152655.jpg
20160304_152649.jpg
20160304_152635.jpg
20160304_152630.jpg
20160304_152623.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση