αισθάνονται τα φυτά???

Συζητήσεις γενικώς περί φυτολογίας (εκτός από bonsai)
Απάντηση

Topic author
geokorg
Mame
Mame
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 29 Ιαν 2013, 01:15
Has thanked: 41 times
Been thanked: 25 times

Re: αισθάνονται τα φυτά???

Δημοσίευση από geokorg »

Υπέροχες, ποιητικές και αποκαλυπτικές, είναι ίσως ''λίγες'' λέξεις, για να περιγράψουν τις παραπάνω έννοιες και καταστάσεις !!!
Ευχαριστούμε Νικόλα!!!
 
These users thanked the author geokorg for the post:
Νικολας72 (01 Φεβ 2021, 12:13)
Rating: 7.14%

Άβαταρ μέλους

Νικολας72
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 376
Εγγραφή: 16 Σεπ 2015, 16:49
Has thanked: 27 times
Been thanked: 91 times

Re: αισθάνονται τα φυτά???

Δημοσίευση από Νικολας72 »

Καλή χρονιά σε όλους,

από την στιγμή που διάβασα το post του συμφουρίτη μας geokorg, η σκέψη μου πήγε στο κύριο "Masaru Emoto" (για όσους δεν τον ξέρετε ήδη αφήνω εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/Masaru_Emoto ένα link της wikipedia με πληροφορίες για την δράση του).

Θυμήθηκα πόσο πολύ με είχε συγκλονίσει η επιστημονική του ανάλυση, ότι οι λέξεις, οι σκέψεις & τα συναισθήματα του ανθρώπου, ως ενέργεια μπορούν να αποτυπωθούν στα μόρια του νερού αλλάζοντας την μοριακή δομή του!!! Το νερό σύμφωνα με τα πειράματα του κ. Emoto, ως το αρχέγονο στοιχείο της φύσης που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την ίδια την ζωή όλων των πλασμάτων, ως το στοιχείο από το οποίο αποτελείται ο ανθρώπινος οργανισμός κατά 70%, είναι επίσης το στοιχείο που διαθέτει μνήμη...

Στα πειράματα που διεξήγαγε, ίδιες ποιότητες & ποσότητες νερού, από την ίδια πηγή κλπ., δέχονταν διαφορετική αντιμετώπιση ως προς τα ακούσματα. Σε άλλα έβαζε να παίζει μουσική Μοτσαρντ, σε άλλα Heavy-metal, σε άλλα η λέξη "ευχαριστώ" και σε άλλα η λέξη "σε μισώ"... Μετά πάγωνε το νερό και μελετούσε τους κρυστάλλους που δημιουργούταν κάτω από το μικροσκόπιο. Η δομή των κρυστάλλων, ήταν εντελώς διαφορετική ανάλογα με το άκουσμα, κι αυτό αποτυπώθηκε σε φωτογραφίες. Το θέαμα είναι απίστευτο. 

Για όσους το βρίσκετε ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο Youtube σχετικά με το θέμα και αυτό παρακάτω είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό: 

Ο κ. Emoto, έγραψε σχετικό βιβλίο, δέχτηκε αρκετή κριτική και έφυγε από την ζωή το 2014. Πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί και ο επιστημονικός κόσμος της ψυχολογίας έχει ήδη αποδεχθεί την καταλυτική επιρροή που μπορεί να έχει ένα θετικό ή αρνητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει κι αναπτύσσεται ο άνθρωπος στην προσωπική του εξέλιξη. Πάντως, εάν υπάρχει έστω κι ένα ελάχιστο περιθώριο να ισχύουν (και να αποδειχτούν στο μέλλον...) τα όσα υποστήριξε ο κ. Emoto με το έργο του, φανταστείτε πόσο σημαντική -καλή ή κακή- επιρροή έχουν ασκήσει πάνω μας όλα τα ακουστικά ερεθίσματα που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι ίδιοι... Ή, αναλογιστείτε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η χροιά της φωνής μας και ο τρόπος που μιλάμε στους συνανθρώπους μας ή (ακόμα σημαντικότερο) στα ίδια μας τα παιδιά, τα οποία για τα πρώτα 6-7 χρόνια της ζωής τους δεν έχουν κανένα απολύτως φίλτρο..!

Και -Ναι είναι αλήθεια πως- αν ισχύουν όλα αυτά, τότε ακόμα και τα φυτά μας, είναι απολύτως δεκτικά στα σχόλιά μας, είτε αυτά εκφράζονται με λόγια, είτε με σκέψεις και συναισθήματα!

ΤΡΟΦΗ για ΣΚΕΨΗ... 
These users thanked the author Νικολας72 for the post:
geokorg (04 Ιαν 2021, 17:18)
Rating: 7.14%
If you can DREAM it,
you can DO it..!


marios
Imperial
Imperial
Δημοσιεύσεις: 1280
Εγγραφή: 09 Απρ 2012, 14:44
Has thanked: 6 times
Been thanked: 18 times

Re: αισθάνονται τα φυτά???

Δημοσίευση από marios »

Ενδιαφέρον θα έλεγα.
These users thanked the author marios for the post:
geokorg (30 Δεκ 2020, 21:45)
Rating: 7.14%


Topic author
geokorg
Mame
Mame
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 29 Ιαν 2013, 01:15
Has thanked: 41 times
Been thanked: 25 times

αισθάνονται τα φυτά???

Δημοσίευση από geokorg »

Τουλάχιστον ενδιαφέρουσα, η έρευνα/πείραμα, με σκοπό να αποδείξει ότι τα φυτά αισθάνονται, καταλαβαίνουν και ακούν.
Ας ρίξουμε μια ματιά και ας αναλογιστούμε πως πρέπει να φερόμαστε στα φυτά μας (που ούτε καν δικά μας, ίσως δεν πρέπει να θεωρούμε) ...


 
reaction of plants 1.jpg
 
reaction of plants 2.jpg
 
reaction of plants 3.jpg
 
 
 
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Απάντηση