Φικος no.1 Indoor

Συζητήσεις γενικώς περί φυτολογίας (εκτός από bonsai)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Φικος no.1 Indoor

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Καλή επιτυχία εύχομαι.[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... /gluck.gif[/img]

Topic author
Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Φικος no.1 Indoor

Δημοσίευση από Hfestion »

""δε πρόκειται αρχικά για bonsai ή pre bonsai""

Η επόμενη πρόκληση μου είναι κατι που να μπορέσει να επιβιώσει σε εσωτερικό χώρο με σκοπό να το πάει σε ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος και σε πολύ ιδιαίτερους ανθρώπους για μένα. Έπειτα από σκέψη αποφάσισα να δοκιμάσω τη τύχη μου με φικο. Δεν υπαρχει δημόσια υπηρεσία που να μην έχει τουλάχιστον 15φικους ξεχασμενους για 20-30 χρόνια και να ζουν να αναπτύσσοντε χωρίς κανένα πρόβλημα. Σαν αρχικό υλικό δεν είναι και το κατάλληλο, όμως με τα χρόνια, με υπομονή και επιμονή θα μεταμόρφωθει σε κάτι εξαιρετικό. Άλλωστε δε βιάζομαι, δε θα πάει σε διαγωνισμό και δεν είμαι επαγγελματίας.

Σήμερα πήγα σε ενα συγκεκριμένο φυτώριο που ξέρω ότι έχει πάρα πολλούς φίκους σε θερμοκηπίο. Η αγορά έγινε σκόπιμα απο κει διότι ο χώρος που θα πάει κληματολογικα θα μοιάζει, οπότε θα κερδίσω χρόνο στη προσαρμογή.

Οι φικοι πάρα πολύ! Οι επιλογές πολύ λίγες! Ήταν όλοι ίδιοι copy-paste-paste-paste, στη πραγματικότητα έψαχνα "ψιλό στα άχυρα". Έπρεπε να βρω κάτι με χοντρό κορμο και κάποια ατέλεια. Μια κίνηση στο κορμο, ένα διπλό κορμό ... Κάτι... Τελικά βρήκα δύο φίκους όπου και τους αγόρασα

[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/08/29 ... 87c2fd.jpg[/img]

Το ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα βάλετε τα γέλια, σαν υλικό είναι τελείως ακατάλληλα, θα είναι όμως μια πρόκληση για εμένα.
Σήμερα στη πιο ακατάλληλη μέρα για κλαδεμα η οποιαδήποτε άλλη εργασία ειχα φαγούρα στα χέρια και δε πέρναγε με τίποτα.

Έτσι ήταν όπως τον αγόρασα

[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/08/29 ... df9715.jpg[/img]

Κοντινά λίγο τους κορμούς

[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/08/29 ... f5dc52.jpg[/img]

Και ξεκίνησα να κάνω ένα καθαρισμό για να δω τι έχω και τι χρειάζομαι. Άνοιξα τους δύο κορμούς με ένα κουκουνάρι

[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/08/29 ... 3c275c.jpg[/img]

Εβαλα λίγα σύρματα και κατέβασα, λίγα κλαδια, κλαδεψα λίγο. Άφησα τέσσερα φύλλα σε κάθε κλαδι. Φοβήθηκα για πιο αυστηρά.

[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/08/29 ... a50d58.jpg[/img]

Και τελικά μετά από 15-20 λεπτα εργασίας έφτασα εδώ

[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/08/29 ... be7cec.jpg[/img]

Λογικα ποιος θα είναι ο στόχος μου:
Στο λεπτο κορμο (με λίγη τύχη) εύχομαι να πετάξει κάποιο κλαδι προς τη μέση ώστε να το κοντινω κατα 2/3. Στο πιο ψηλό και χοντρό κορμο εύχομαι να βγάλει νέα κλαδια , μετά και να τον κοντινω λίγο και να φτιάξω μια ωραία κορυφή. Την επόμενη βδομάδα θα γίνει μεταφυτευση

Σαν επίλογος το ξέρω ότι με αυτό το φικο θα κλαίνε και οι ρέγγες, όμως πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα μου δώσει κάτι ωραίο και εύχομαι με τα update που θα κάνω να βοηθήσω νεότερους από μένα που ξεκινάνε με δέντρα όχι τόσο καλά σαν πρώτη επιλογή, δε καταφέρνουν κατι και στο τέλος εγκαταλειπουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Hfestion την 30 Αύγ 2015, 00:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Απάντηση