Δέντρα που βλέπουμε στη καθημερινοτητα και μας έχουν εντυπωσιάσει (ελεύθερο)

Συζητήσεις γενικώς περί φυτολογίας (εκτός από bonsai)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Δέντρα που βλέπουμε στη καθημερινοτητα και μας έχουν εντυπωσιάσει (ελεύθερο)

Δημοσίευση από iohokahey »

Harris έγραψε:Ο κορμός του μπορει να ειναι αλλος τοσος μεσα στην πέτρα που ξεκίνησε μεσα στο χώμα οπου τρέφετε και πινει νερο. :)
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 177 times
Επικοινωνία:

Re: Δέντρα που βλέπουμε στη καθημερινοτητα και μας έχουν εντυπωσιάσει (ελεύθερο)

Δημοσίευση από Harris »

Ο κορμός του μπορει να ειναι αλλος τοσος μεσα στην πέτρα που ξεκίνησε μεσα στο χώμα οπου τρέφετε και πινει νερο. :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Μενέλαος
Omono
Omono
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Μια και ανοίχτηκε τέτοιο θέμα, ας βάλω και εγώ ένα δεντράκι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση τις προάλλες που πήγα μια μικρή εκδρομή. Καλό μήνα σε όλους λοιπόν, με ένα πευκάκι που το έχει "μπονσαιοποιήσει" η φύση, πάνω στον κάθετο βράχο της Ψάθας, το μοναδικό που "ανακάλυψα". Από τις φωτό δε φαίνεται η κάθετη κλίση του βράχου, ξεγελιέται το μάτι και νομίζει ότι είναι οριζόντιος, όμως είναι απόλυτα κάθετος, έτσι το πευκάκι δεν έχει ούτε νερό να πίνει, ούτε χώμα βέβαια να απλώνει τις ρίζες του και να τρώει, μια και από κάτω του είναι καθαρό μάρμαρο. Επιπλέον δεν υπάρχει ούτε ένα πεύκο αλλού εκεί κοντά, ώστε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για κάποια ρίζα του. Μόνο του, άγνωστης ηλικίας, δίνει μάχη με τον χρόνο, τις αντίξοες συνθήκες και δοκιμάζει τις δυνατότητές του για ζωή...
Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι βέβαια τραβηγμένες με ζουμ...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Ωραία εικόνα! Με τα συνεχή κλαδέματα απο τα συνεργεία του δήμου μεταμορφώθηκε το συγκεκριμένο δέντρο σε ...μπονσάι!
Η φωτογραφία μακρινή για να καταλάβουμε τι είδος είναι, αλλά μου θυμιζει την Ρομπίνια ή ψευδοακακία, δέντρο σύνηθες στους δρόμους της Αθήνας!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 177 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

vaggelakos7 έγραψε:Από γειτονιά των Αθηνών κοιτάξτε τα συννεφάκια!

Ωραίο! Πράγματι μου θυμίζει ιαπωνικό δέντρο. Δεν μπορω να καταλαβω το ειδος του.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Από γειτονιά των Αθηνών κοιτάξτε τα συννεφάκια!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

arxarious
Shohin
Shohin
Been thanked: 0

Δημοσίευση από arxarious »

Ωραίο θέμα δωρή! Μας έβαλες στη πρίζα για φωτογραφίες.......
Παναγιώτης
Άβαταρ μέλους

Ifikratis
Shohin
Shohin
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από Ifikratis »

Καλό θα ανεβάσω με την πρώτη ευκαιρία.
Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμαθείας

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Ωραίο άνοιγμα θέματος. Θα αρχίζουμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες λοιπόν. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/clap.gif[/img]

Topic author
Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 421 times
Been thanked: 359 times

Δέντρα που βλέπουμε στη καθημερινοτητα και μας έχουν εντυπωσιάσει (ελεύθερο)

Δημοσίευση από Hfestion »

Χαιρετώ τη όμορφη παρέα!

Σας έχει τύχει ποτέ ενώ περνάτε από ένα μέρος που έχετε περάσει χιλιάδες φορές ή για πρώτη φορά να δείτε ένα δέντρο και να πείτε 'ουαου'. Να παρακαλατε να σας πιάσει φανάρι ή να φρενάρετε απότομα ή για όσους είναι όλη μέρα στον δρόμο να πουν "ας κάνω ένα διάλειμμα να φάω κάτι ή να πάρω ένα τηλέφωνο έπρεπε να το κάνω εδώ και ώρες" ????

Μιλάω για δέντρα πολεμιστές που ζουν μόνο με το νερό της βροχής, από ένα κουβά νερό από σφουγγαρισμα που πέταξε κάποια νοικοκυριά για να μη κάνει νερά στο δρόμο που σκούπισε πριν ή από κάποια υδροροη. Χωρίς λίπασμα χωρίς τίποτα.

Εμπνευστής αυτού του θέματος μια ροδια σε μια κάθετη της μιχαλακοπουλου. Ενώ από εκεί πέρναγα συστηματικά 4 χρόνια, πριν από μια βδομάδα παρατήρησα μια ροδια που ψάχνει να βρει φως ανάμεσα σε πολύκατοικίες

[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/09/22 ... f8c1d3.jpg[/img]

Την άνοιξη (δε θυμάμαι ακριβώς πότε),περιμένοντας να μπω σε ένα ραντεβού είδα μια ροδια και πραγματικά κόλλησα

[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/09/22 ... 9c4530.jpg[/img]

Τέλος φθινοπώρου και αρχές άνοιξης είναι η καλύτερη μου, ανθίζουν οι αμυγδαλιές.

[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/09/22 ... d68470.jpg[/img]

Το ξέρω , τώρα θα γελάτε ή θα κουνάτε το κεφάλι σας. Η ασθένεια μου δε γιατρευται. Το θέμα είναι ελεύθερο οποίος θέλει μπορεί να μας παρουσιάσει κάποιο ή κάποια δέντρα που του έκαναν εντύπωση
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Απάντηση