Σχετικα με κορφολογημα
-
konstantinos132
- Shohin

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Σχετικα με κορφολογημα
Jean-Zac έγραψε:Από την εμπειρία μου με τις βουκαμβίλιες θα πρέπει να περιμένεις την άνοιξη
για να γεμίσει το κάθε κλαδί με ''μάτια'' και να φτιάξεις νέα κλαδάκια. Τώρα
απλά διατηρείς τήν ''φόρμα-σχέδιο'' του φυτού και με συρμάτωμα διαμορφώνεις
τήν θέση τών βασικών κλαδιών έχοντας πάντα κατά νού και τήν μελλοντική
νέα παρουσία των δευτερευόντων (νέων) βλασταριών-κλαδιών. Στην υπόλοιπη
διάρκεια του έτους δύσκολα πετάει βλαστάρια πλευρικά μετά από το κόψιμο ενός
κλαδιού, αλλά συνεχίζει τήν πορεία του από το τελευταί μάτι όπως συμβαίνει και
με την δικιά σου βουκαμβίλια.
+1
-
konstantinos132
- Shohin

τρυπα στο νερο!
Μηπως να μην την πειραζα φετος να το αφηνα να αναπτυχθει οσο θελει κ να το κλαδευα μια κ καλη την ανοιξη?[/quote]
εχω 4 βουκαμβιλιες και αναριχιτικες και απο τις αλλες με τα μικρα φυλλα.....
κανε αυτο που ειπες...του χρονου την ανοιξη μετα απλα αστην και αχολησου με καποιο αλλο..(κερδιζεις και χρονο ετσι)του χρονου λιγο πριν την ανοιξη παλι το ιδιο ...και παει λεγοντας...ετσι τις δουλευω και μαλιστα η μια της εκανα μεταφυτευση σε λαθος χρονο 30 χρονων βουκαμβιλια..ο παππους μου την ειχε βαλει σε ενα πλυντηριο αδεια)εδω γελαμε)...lol...και επεσαν ολα τα φυλλα ξεραθηκαν τα κλαδια ...ηταν ετσι για 2 μηνες το καλοκαιρι φετος και ξαφνικα τωρα στην κορφη εχει πεταξει 6-7 κλαδια που πανε προς τα πανω..(αναριχωμεβο ειδος) και το θεμα ειναι οτι εχει 4 κορμους τοσο μεγαλους που ειναι παρα μα παρα πολυ παχυ...ο καθε κορμος ειναι πολυ μεγαλυτερος απο το παχος ενος μπουκαλιου του νερου.πολυ μεγαλυτερος,,,,αλλα θελει χρονο φιλε μου....στην ουσια τωρα την ξεκινω σε ενα καφασι μεσα την παρατησα ολοι μου ελεγαν να την πεταξω και οτι ξεραθηκε και μαη και ιουνη ηταν ξεργ τωρα εχει κλαδια γερα και πρασινα πρασινα...θα τα αφησω και του χρονου θα δω τι σχημα θα μπορεσω να δωσω με το κλαδεμα που λεγαμε και λιγο συρμα...θα ανοιξω καποια στιγμη ενα θεμα με φωτος να δεις φιλε μου....
Μηπως να μην την πειραζα φετος να το αφηνα να αναπτυχθει οσο θελει κ να το κλαδευα μια κ καλη την ανοιξη?[/quote]
εχω 4 βουκαμβιλιες και αναριχιτικες και απο τις αλλες με τα μικρα φυλλα.....
κανε αυτο που ειπες...του χρονου την ανοιξη μετα απλα αστην και αχολησου με καποιο αλλο..(κερδιζεις και χρονο ετσι)του χρονου λιγο πριν την ανοιξη παλι το ιδιο ...και παει λεγοντας...ετσι τις δουλευω και μαλιστα η μια της εκανα μεταφυτευση σε λαθος χρονο 30 χρονων βουκαμβιλια..ο παππους μου την ειχε βαλει σε ενα πλυντηριο αδεια)εδω γελαμε)...lol...και επεσαν ολα τα φυλλα ξεραθηκαν τα κλαδια ...ηταν ετσι για 2 μηνες το καλοκαιρι φετος και ξαφνικα τωρα στην κορφη εχει πεταξει 6-7 κλαδια που πανε προς τα πανω..(αναριχωμεβο ειδος) και το θεμα ειναι οτι εχει 4 κορμους τοσο μεγαλους που ειναι παρα μα παρα πολυ παχυ...ο καθε κορμος ειναι πολυ μεγαλυτερος απο το παχος ενος μπουκαλιου του νερου.πολυ μεγαλυτερος,,,,αλλα θελει χρονο φιλε μου....στην ουσια τωρα την ξεκινω σε ενα καφασι μεσα την παρατησα ολοι μου ελεγαν να την πεταξω και οτι ξεραθηκε και μαη και ιουνη ηταν ξεργ τωρα εχει κλαδια γερα και πρασινα πρασινα...θα τα αφησω και του χρονου θα δω τι σχημα θα μπορεσω να δωσω με το κλαδεμα που λεγαμε και λιγο συρμα...θα ανοιξω καποια στιγμη ενα θεμα με φωτος να δεις φιλε μου....
-
tsantos
Topic author - Omono

Σας ευχαριστω κ τους δυο! ειχα αρχισει να απογοητευομαι με την συγκεκριμενη κυρια που αντι να ομορφαινει με τα χρονια εχει γεμισει κλαδια με κομπους χωρις πλουσια κομη!
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Από την εμπειρία μου με τις βουκαμβίλιες θα πρέπει να περιμένεις την άνοιξη
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Επανέρχομαι, οχι δριμύτερος αλλά μεταμεσονύκτιος[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/1.gif[/img]
Οι μπουκαμβιλιες, όπως όλα τα αναριχητικά, δύσκολα θα σου φουντώσουνε και θα κάνουν διακλάδωση γιατί έχουν γενετική προδιάθεση να πετάνε μακρείς βλαστούς με αραιά μεσογονάτια διαστήματα. Πρέπει να είναι η ποικιλία του φυτού τέτοια, π.χ νάνες ποικιλίες, που θα μπορέσεις να καταφέρεις κάτι τέτοιο, αλλοιώς το βλέπω δύσκολο! Οπότε ίσως με την επίτευξη της ξυλοποίησης των κλαδιών και συνεχές κλάδεμα, όχι κορφολόγημα, να μπορέσεις να πετύχεις κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Οι μπουκαμβιλιες, όπως όλα τα αναριχητικά, δύσκολα θα σου φουντώσουνε και θα κάνουν διακλάδωση γιατί έχουν γενετική προδιάθεση να πετάνε μακρείς βλαστούς με αραιά μεσογονάτια διαστήματα. Πρέπει να είναι η ποικιλία του φυτού τέτοια, π.χ νάνες ποικιλίες, που θα μπορέσεις να καταφέρεις κάτι τέτοιο, αλλοιώς το βλέπω δύσκολο! Οπότε ίσως με την επίτευξη της ξυλοποίησης των κλαδιών και συνεχές κλάδεμα, όχι κορφολόγημα, να μπορέσεις να πετύχεις κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
tsantos
Topic author - Omono

Μηπως να το αφησω για του χρονου μια κ καλη κλαδεμα σε ξυλοποιημενο πλεον κλαδι? αν κ το εκανα κ αυτο κ παλι το ιδιο εκανε! 3 χρονια την παιδευω κ ειναι ποιο χαλια απο οταν την αγορασα!
-
karesansui
- Συντονιστής

Έχεις δίκιο με το ...μπέρδεμα! Στην περίπτωση των νεαρών βλαστών που κορφολογείς αναστέλλεις την κορυφαία ανάπτυξη του δέντρου κατά κάποιο τρόπο επιτυγχάνοντας την ανάπτυξη σε δευτερεύοντες οθφαλμούς αλλαχού απο το σημείο που έκοψες!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
tsantos
Topic author - Omono

Εχω ψιλομπερδευτει Παναγιωτη!
Κορφολογημα κανουμε σε κλαδι νεο που αναπτυσετε τωρα,αρα ουτε οριμο κλαδι το λες ουτε καλη αναπτυξη εχει,μολις ξεπερασει τα δυο φυλλα "τσιμπαω" το κλαδι κ μετα απο λιγες μερες σκαει μονο απ την τελευταια μασχαλη,για παραδειγμα μια βουκαμβιλια που εχω,οπου κοβω σκαει μονο στην ακρη και γινετε προεκταση του κλαδιου που εκοψα δηλαδη μια τρυπα στο νερο!
Μηπως να μην την πειραζα φετος να το αφηνα να αναπτυχθει οσο θελει κ να το κλαδευα μια κ καλη την ανοιξη?
Κορφολογημα κανουμε σε κλαδι νεο που αναπτυσετε τωρα,αρα ουτε οριμο κλαδι το λες ουτε καλη αναπτυξη εχει,μολις ξεπερασει τα δυο φυλλα "τσιμπαω" το κλαδι κ μετα απο λιγες μερες σκαει μονο απ την τελευταια μασχαλη,για παραδειγμα μια βουκαμβιλια που εχω,οπου κοβω σκαει μονο στην ακρη και γινετε προεκταση του κλαδιου που εκοψα δηλαδη μια τρυπα στο νερο!
Μηπως να μην την πειραζα φετος να το αφηνα να αναπτυχθει οσο θελει κ να το κλαδευα μια κ καλη την ανοιξη?
-
karesansui
- Συντονιστής

Λογικά απο τους μασχαλιαίους οφθαλμούς των φύλλων πετάνε δύο (2) βλαστοί οι οποίοι, αν κοπούν στο δεύτερο ζεύγος φύλλων θα δώσουν άλλους δύο βλαστούς ο καθένας κ.ο.κtsantos έγραψε:Μια ερωτηση σχετικα με κορφολογημα σε μπουκαμβιλια,βραχυχιτωνα κ αλλα δεντρα εκτος απο ελια που πεταει απο παντου!
Κοβωντας το κλαδι στο δευτερο φυλλο θα πεταξει νεο κλαδι μονο απ το δευτερο φυλλο κ παει λεγοντας!!!πως θα φουντωσει αν συμβαινει αυτο συνεχεια???
Έτσι πετυχαίνεις το ...φούντωμα που αναφέρεις. Προϋπόθεση να έχει επιτευχθεί καλή ανάπτυξη του κλαδιού ή/και των μασχαλιαίων οφθαλμών. Απο αδύναμα κλαδιά ή οφθαλμούς δεν μπορείς να έχεις ομοιόμορφη διακλάδωση.
(επεξηγηματικό σχέδιο αδύνατον, λόγω κινητού)
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
tsantos
Topic author - Omono

Σχετικα με κορφολογημα
Μια ερωτηση σχετικα με κορφολογημα σε μπουκαμβιλια,βραχυχιτωνα κ αλλα δεντρα εκτος απο ελια που πεταει απο παντου!
Κοβωντας το κλαδι στο δευτερο φυλλο θα πεταξει νεο κλαδι μονο απ το δευτερο φυλλο κ παει λεγοντας!!!πως θα φουντωσει αν συμβαινει αυτο συνεχεια???
Μια ζωγραφια αν κ δεν το χω ισως να βοηθησει!
[img]http://img842.imageshack.us/img842/4347/lvz9.png[/img]
Uploaded with ImageShack.us
Μια ζωγραφια αν κ δεν το χω ισως να βοηθησει!
[img]http://img842.imageshack.us/img842/4347/lvz9.png[/img]
Uploaded with ImageShack.us