ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ!!

Συζητήσεις γενικώς περί φυτολογίας (εκτός από bonsai)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Re: ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ!!

Δημοσίευση από Vasilhs »

Πολύ όμορφα... Ανάμεσα στο μπονσάι και τα λουλούδια δίνουν χάρη και προστασία.
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

angelica έγραψε:Παιδιά μπορεί να με θεωρήσετε υπερβολική αλλά παρατηρώ οτι "ερωτεύομαι" μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο τα λουλούδια μου!!!! Μου στολίζουν την βεράντα, μου χαρίζουν τα ανθάκια τους και δίνουν χρώμα στην καθημερινότητά μου....

Δεν είναι καθόλου υπερβολικό.. οι περισσότεροι εδώ μέσα κοιτάζουμε κάθε μέρα αυτή την εποχή ένα ένα τα δέντρα και χαιρόμαστε σαν παιδιά με τα νέα ανθάκια ή τα "μάτια" που πετάνε!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Theoni
Shohin
Shohin
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Theoni »

Έχεις πάρα πολύ ωραία δέντρα / λουλούδια Angelica! :)

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Μπράβο έχει η μητέρα μου και δεν ήξερα τι πρόβλημα είχαν!

Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

angelica έγραψε: Το γλαστράκι που τα έχω δεν έχει τρύπα για να φεύγει το νερό,πιστεύεις πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα?? Πότε θα καταλάβω οτι χρείζονται πότισμα??
Φοβάμαι πως θα έχεις πρόβλημα...Θέλει αρκετή εμπειρία για να καταλάβεις πότε χρειάζονται ή όχι πότισμα σε δοχείο χωρίς αποστράγγιση!
Μια λύση είναι αυτή που σου πρότεινε ο mixdny (Μιχάλης)...η πιό δραστική τα φυτεύεις σε νέα γλαστράκια με οπή αποστράγγισης!

Τις μπιγκόνιες τις φροντίζεις όσον αφορά το πότισμα ελέγχοντας το χώμα τους να είναι απλώς νωπό/υγρό (όχι μούσκεμμα ή λασπωμένο)...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

angelica έγραψε:
mix.dny έγραψε:Λιγοτερο νερο στα παχυφυτα!Να τους συμπεριφερεσαι σαν να ειναι κακτοι (στην πραγματικοτητα δεν απεχουν και πολυ!)
Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... appy/3.gif[/img]!!!! Το γλαστράκι που τα έχω δεν έχει τρύπα για να φεύγει το νερό,πιστεύεις πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα?? Πότε θα καταλάβω οτι χρείζονται πότισμα??
Απο το βαρος της γλαστρας.Οπως νομιζω ειπωθηκε,οταν δεν εισαι σιγουρη για το αν πρεπει να ποτισεις η οχι,μην ποτιζεις!!!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

angelica έγραψε:Παιδιά μπορεί να με θεωρήσετε υπερβολική αλλά παρατηρώ οτι "ερωτεύομαι" μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο τα λουλούδια μου!!!! Μου στολίζουν την βεράντα, μου χαρίζουν τα ανθάκια τους και δίνουν χρώμα στην καθημερινότητά μου....
Kαι που ειναι το κακο?[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... ppy/13.gif[/img]
Μακαρι να σε κανουν παντα χαρουμενη!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Δημοσίευση από angelica »

Παιδιά μπορεί να με θεωρήσετε υπερβολική αλλά παρατηρώ οτι "ερωτεύομαι" μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο τα λουλούδια μου!!!! Μου στολίζουν την βεράντα, μου χαρίζουν τα ανθάκια τους και δίνουν χρώμα στην καθημερινότητά μου....
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

mix.dny έγραψε:Λιγοτερο νερο στα παχυφυτα!Να τους συμπεριφερεσαι σαν να ειναι κακτοι (στην πραγματικοτητα δεν απεχουν και πολυ!)
Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... appy/3.gif[/img]!!!! Το γλαστράκι που τα έχω δεν έχει τρύπα για να φεύγει το νερό,πιστεύεις πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα?? Πότε θα καταλάβω οτι χρείζονται πότισμα??
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Harris έγραψε:

Έτσι ειναι και η Πορτουλαγκαρια που γινεται και ωραιο μπονσαι! :)

[img]http://artofbonsai.org/galleries/images ... t32X29.jpg[/img]
Εξαιρετικό δέντρο!!! Έχω κατα ενθουσιαστεί!!!!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

karesansui έγραψε:Λίγα λόγια για τις μπιγκόνιες...
[justify] Υπάρχουν πάνω από 1000 διαφορετικά είδη μπιγκόνιας. Ανήκουν στην οικογένεια των ουλμιδών και κατάγονται από την τροπική ζώνη.[/justify]
[justify]Διακρίνουμε τις φυλλώδεις μπιγκόνιες και τις ανθοφόρες. Οι μπιγκόνιες θέλουν φως, όχι όμως απευθείας έκθεση στον ήλιο. Χρειάζονται πολλή υγρασία, αλλά μην ψεκάζεις κατευθείαν πάνω στα φύλλα. Απεχθάνονται τον καπνό και τα ρεύματα. Διατήρησε το χώμα τους πάντα νωτισμένο κι από το Μάρτιο ως το Σεπτέμβριο ρίξε τους ελαφρό λίπασμα κάθε δυο εβδομάδες. Την άνοιξη άλλαξε γλάστρα.
[/justify]

Η μπιγκόνια γενικά δεν είναι απαιτητικό φυτό σε συνθήκες καλλιέργειας μάσα στο σπίτι.Συγκεκριμένα, το φυτό για να αναπτυχθεί σωστά χρειάζεται άφθονο φωτισμό ενώ τοκαλοκαίρι χρειάζεται προστασία από την απευθείας έκθεσή του στον Ήλιο.
Ηιδανικότερη θερμοκρασία ανάπτυξης είναι μεταξύ 18-22οC.
Η μπιγκόνια χρειάζεταισυχνά ποτίσματα με μικρές ποσότητες νερού, όμως δεν πρέπει να διαβρέχεται τοφύλλωμα της, όπως είπαμε, γιατί με αυτόν τον τρόπο ευνοούνται οι συνθήκες ανάπτυξηςασθενειών.
Προτεινόμενο λίπασμα για τις μπιγκόνιές σου είναι το «ΑΝΘΟΦΟΡΑ ΦΥΤΑ» (απο όλες τις σχετικές εταιρείες) που μπορείς να προμηθευτείς από όλα τα μεγάλα super markets

* τα ανθάκια που σου ξεραίνονται είναι κάτι το φυσιολογικό! Δεν κρατάνε τα άνθη ενός φυτού αιώνια! Απλώς τα αφαιρείς και περιμένεις να βγούν τα νέα. Τώρα τον Χειμώνα με μικρότερη συχνότητα φυσικά αλλά πάντα θα υπάρχουν επάνω στο φυτό!
.
Δηλαδή θα χρειαστεί καθημερινο πότισμα η βιγκόνια?? Όσον αφορά στο λίπασμα, αρχίζω απο τον Μάρτιο που μας έρχεται ή τώρα τον Σεπτέμβριο??
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Καλησπέρα και χίλια ευχαριστώ "karesansui" για τις χρήσιμες πληροφορίες!! (Χρησιμοποιώ το ψευδώνυμό σου επειδή δεν γνωρίζω το όνομά σου....)

-Χρησιμοποίησα φυλόχωμα...θα πρέπει να τα κάνω εκ νέου μεταφύτευση και να χρησιμοποιήσω μείγμα για παχύφυτα??

-Κάθε πότε να τα ποτίζω??Κάθε πόσες μέρες??

-Οι συγκεκριμένες γλάστρες είναι καλές ή προτείνεις να τις αλλάξω??

Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 177 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Έτσι ειναι και η Πορτουλαγκαρια που γινεται και ωραιο μπονσαι! :)

[img]http://artofbonsai.org/galleries/images ... t32X29.jpg[/img]
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 177 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

angelica έγραψε:Η πρώτη μου Βιγκόνια!!!Έκανα μεταφύτευση και χρησιμοποίησα φιλόχωμα...Μπορείτε να μου πείτε πως να την φροντίζω???Συνέχεια ξερένονται τα ανθάκια της..
Ισως να στρεσσαριστηκε απο την μεταφυτευση.... Να την εχεις σε σκιερο μερος!!! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Λιγοτερο νερο στα παχυφυτα!Να τους συμπεριφερεσαι σαν να ειναι κακτοι (στην πραγματικοτητα δεν απεχουν και πολυ!)
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Λίγα λόγια για τις μπιγκόνιες...
[justify] Υπάρχουν πάνω από 1000 διαφορετικά είδη μπιγκόνιας. Ανήκουν στην οικογένεια των ουλμιδών και κατάγονται από την τροπική ζώνη.[/justify]
[justify]Διακρίνουμε τις φυλλώδεις μπιγκόνιες και τις ανθοφόρες. Οι μπιγκόνιες θέλουν φως, όχι όμως απευθείας έκθεση στον ήλιο. Χρειάζονται πολλή υγρασία, αλλά μην ψεκάζεις κατευθείαν πάνω στα φύλλα. Απεχθάνονται τον καπνό και τα ρεύματα. Διατήρησε το χώμα τους πάντα νωτισμένο κι από το Μάρτιο ως το Σεπτέμβριο ρίξε τους ελαφρό λίπασμα κάθε δυο εβδομάδες. Την άνοιξη άλλαξε γλάστρα.
[/justify]

Η μπιγκόνια γενικά δεν είναι απαιτητικό φυτό σε συνθήκες καλλιέργειας μάσα στο σπίτι.Συγκεκριμένα, το φυτό για να αναπτυχθεί σωστά χρειάζεται άφθονο φωτισμό ενώ τοκαλοκαίρι χρειάζεται προστασία από την απευθείας έκθεσή του στον Ήλιο.
Ηιδανικότερη θερμοκρασία ανάπτυξης είναι μεταξύ 18-22οC.
Η μπιγκόνια χρειάζεταισυχνά ποτίσματα με μικρές ποσότητες νερού, όμως δεν πρέπει να διαβρέχεται τοφύλλωμα της, όπως είπαμε, γιατί με αυτόν τον τρόπο ευνοούνται οι συνθήκες ανάπτυξηςασθενειών.
Προτεινόμενο λίπασμα για τις μπιγκόνιές σου είναι το «ΑΝΘΟΦΟΡΑ ΦΥΤΑ» (απο όλες τις σχετικές εταιρείες) που μπορείς να προμηθευτείς από όλα τα μεγάλα super markets

* τα ανθάκια που σου ξεραίνονται είναι κάτι το φυσιολογικό! Δεν κρατάνε τα άνθη ενός φυτού αιώνια! Απλώς τα αφαιρείς και περιμένεις να βγούν τα νέα. Τώρα τον Χειμώνα με μικρότερη συχνότητα φυσικά αλλά πάντα θα υπάρχουν επάνω στο φυτό!
.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Καλησπέρα!
Πολύ ωραίες οι μπιγκόνιές σου αλλά και τα παχύφυτά σου, δηλαδή η ονομασία των φυτών στην τρίτη και τέταρτη φωτογραφία!
Τα παχύφυτα βρίσκονται στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη και αναπτύσσονται σε πολύ διαφορετικές μεταξύ τους συνθήκες. Είναι φυτά που έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες νερού στους ιστούς τους, καθώς τα περισσότερα είδη τους αναπτύσσονται σε περιοχές με έντονη ξηρασία. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι προσαρμόζονται σε τελείως διαφορετικές συνθήκες από αυτές του τόπου καταγωγής τους. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα ή προστασία, γι’ αυτό και είναι από τα είδη που χρησιμοποιούνται στις «πράσινες» ταράτσες.
Αρχικά θα χρειαστείς ένα καλό μείγμα χώματος με πολύ καλή αποστράγγιση και πλούσιο σε οργανική ουσία. Στο εμπόριο θα βρείς έτοιμα κατάλληλα μείγματα για κάκτους/παχύφυτα.
Tα παχύφυτα θα πρέπει να τοποθετούνται σε σημεία με αρκετό ήλιο. Σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να τοποθετούνται σε σημεία με αρκετό φυσικό φωτισμό και καλό αερισμό, ενώ στους εξωτερικούς χώρους καλό είναι να επιλέξεις σημεία προστατευμένα από το πολύ κρύο και τη βροχή.

Προτιμότερο είναι να τα ποτίζεις νωρίς το πρωί και να αποφεύγεις τις ημέρες με κρύο ή βροχή. Το πότισμα θα πρέπει να είναι πλούσιο, αλλά πρόσεξε να μην καταβρέχεις το/τα φυτό/ά.
Τα συχνά και μικρά ποτίσματα δημιουργούν προβλήματα στα παχύφυτα, γιατί δεν τους επιτρέπουν να αναπτύξουν βαθύ ριζικό σύστημα.
Πολύ σημαντικό για την εξέλιξη των φυτών είναι να μην αφήνετε να λιμνάζει νερό στο πιατάκι της γλάστρας τους.
To χειμώνα αποφύγεις τα πολλά ποτίσματα, 1 φορά την εβδομάδα είναι υπεραρκετό!
Καλό είναι, πάντως, να έχεεις στο μυαλό σου ότι είναι προτιμότερο τα παχύφυτα να μείνουν χωρίς νερό παρά να ποτιστούν περισσότερο από ό,τι χρειάζονται.
Διακοσμητικές προτάσεις:
Φύτεψε τα παχύφυτά σου σε σχετικά αβαθείς και φαρδιές γλάστρες και κάλυψε την επιφάνεια του χώματος με χρωματιστό χαλίκι ή βότσαλα που μάζεψες απο παραλία...

Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ!!

Μου χάρισαν και 2 ακόμη λουλούδια αλλά δεν γνωρίζω ούτε το όνομά τους!!Γίνεται να μου δώσετε μερικές πληροφορίες?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... ppy/13.gif[/img]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ!!

Η πρώτη μου Βιγκόνια!!!Έκανα μεταφύτευση και χρησιμοποίησα φιλόχωμα...Μπορείτε να μου πείτε πως να την φροντίζω???Συνέχεια ξερένονται τα ανθάκια της..
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση