Πρίν και μετά
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

- Has thanked: 0
- Been thanked: 290 times
Re: Πρίν και μετά
Εάν κάνεις μεγένθυση τών φωτογραφιών θα παρατηρήσεις ότι πρώτα ''σκάφτηκε''Paulos έγραψε:Να ρωτήσω σε εκείνο το δέντρο με την ταινία και τα σύρματα τι ακριβώς πετυχαίνουμε
ο κορμός, τοποθετηθήκανε σύρματα μέσα στο κοίλωμα (για ενίσχυση), τυλίχτηκε
και ξανά συρμάτωμα ώστε το κλαδί να πάρει τήν επιθυμητή θέση. Εξ αιτίας του
μεγέθους του κλαδιου και τής δυσκολίας λυγίσματος αλλά και του κινδύνου να σπάσει
έγινε όλη αυτή η εργασία.
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

M4r0k1nos έγραψε:Πολύ ωραίες εργασίες με υπέροχα αποτελέσματα , ομαδική δουλειά μου κάνει όλο αυτό!πιο πολύ μου άρεσε το πρώτο. Ισως επειδή ψάχνω κι εγώ ένα είδος prunus να φτιάξω.... Αλήθεια τι είναι...?
Prunus αλλά είδος που κάνει μόνο άνθη και όχι φρούτα.
Hfestion έγραψε:Γιάννη πολύ ωραία τα δέντρα σου για άλλη θα φορά. Μακάρι να είχα λίγο χρόνο να με βοηθούσες με κάποιο δέντρο μου σε μια συνάντηση ...
Το πρώτο δέντρο τι είναι?
Προς αποφυγή πάσης παρεξηγήσεως λέγω ότι τα φυτά δέν είναι δικά μου αλλά δανείστηκα τίς φωτό κατόπιν αδείας από φίλους μαθητές και δασκάλους ώστε να σας παρουσιάσω απλές διαμορφώσεις με φυτά πού δέν ξεπερνούν τα 15-20 euro. Πίσω από αυτές τίς εργασίες διαμόρφωσης ήταν, ώς επιβλέπων (σε συμβουλευτικό ρόλο), ο δάσκαλος του νεαρού μαθητή καθοδηγώντας τον ώστε να δώσει μία αρεστή εικόνα στα φυτά πού αγόρασε αλλά και να αρχίσει να εγκλιματίζεται στήν τέχνη τών μπονσάι και να αποκομίζει εμπειρία. Πολλοί από εσάς σίγουρα δέν θα έχετε ανάγκη από αυτές τίς φωτό και κάποιες άλλες πού θα ακολοθήσουν καθότι ευχέρεια έρευνας στό internet υπάρχει, αλλά η προσπάθεια ήταν να δούμε τι κάνουμε με απλά φυτά και να ξεφύγουμε από τίς αγορές ''ετοιματζίδικων'' φυτών από τα ανθοπωλεία και τίς διαμορφώσεις τών masters. Η καλή έρευνα, το χρονοβόρο ψάξιμο, η καλή μελέτη του είδους του φυτού και η βοήθεια από κάποιον έμπειρο μαζί με τίς εκάστοτε συναντήσεις-workshop θα είναι τα εφόδια που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε σε αυτόν τόν δύσκολο δρόμο.
Αναφέρω τώρα σάν παράδειγμα τήν προσπάθεια χρόνων ενός acer του Kitora (Nicola Crivelli) ο οποίος είναι δάσκαλος στήν Scuola D' Arte Bonsai στήν Ιταλία και ο οποίος ελπίζω μία ημέρα να έλθει στήν Ελλάδα και να μάθουμε αρκετά πράγματα από αυτόν. Κάτω από κάθε φωτογραφία υπάρχει η χρονολογία τής. Από τήν πρώτη εικόνα μέχρι τήν τελευταία μεσολαβούν 25 χρόνια !!!! Αλήθεια πόσοι από εμάς θα έχουν τήν δύναμη να περιμένουν αλλά και να ασχολούνται με τα φυτά και τα μπονσάι γιά τόσα χρόνια ???
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 420 times
- Been thanked: 358 times
Γιάννη πολύ ωραία τα δέντρα σου για άλλη θα φορά. Μακάρι να είχα λίγο χρόνο να με βοηθούσες με κάποιο δέντρο μου σε μια συνάντηση ...
-
manos_papadakis40
- Omono

- Been thanked: 0
Τα λογια περισσευουν ....
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ -ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ....τιποτε αλλο.[img]http://bonsaiforum.gr/richedit/smileys/YahooIM/41.gif[/img]
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ -ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ....τιποτε αλλο.[img]http://bonsaiforum.gr/richedit/smileys/YahooIM/41.gif[/img]
-
M4r0k1nos
- Imperial

- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Πολύ ωραίες εργασίες με υπέροχα αποτελέσματα , ομαδική δουλειά μου κάνει όλο αυτό!
πιο πολύ μου άρεσε το πρώτο. Ισως επειδή ψάχνω κι εγώ ένα είδος prunus να φτιάξω.... Αλήθεια τι είναι...?
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

Πρίν και μετά
[justify]Λίγες φωτογραφίες (οι εργασίες δέν έχουν τελειώσει !!) πού μπορεί να σας δώσουν
κάποια βοήθεια σχετικά με τίς διαμορφώσεις που ίσως ταιριάζουν και σε κάποια από
δικά σας δενδράκια.
Με απλά λόγια, όπως λέει και ο τίτλος, είναι το πρίν και το μετά, η αγορά και η
διαμόρφωση. Δέν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι μία καλή αγορά-επιλογή θα μας δώσει
πολύ περισσότερες πιθανότητες γιά να φτιάξουμε κάποιο αξιόλογο μπονσάι (με τα χρόνια).
Γι'αυτό δέν πρέπει να βιαζόμαστε να αγοράσουμε το πρώτο φυτό πού είδαμε αλλά θα
πρέπει να μελετήσουμε τίς δυνατότητές του, να αξιολογήσουμε τήν υγεία του και εάν
χρειαστεί να περιμένουμε και κάποιους μήνες μέχρι να βρούμε αυτό πού ψάχνουμε.
Αυτό σημαίνει ότι ανά τακτά διαστήματα να κάνουμε κάποια επίσκεψη στό φυτώριο
ελπίζοντας ότι θα ανακαλύψουμε κάτι καινούριο.
.[/justify]
κάποια βοήθεια σχετικά με τίς διαμορφώσεις που ίσως ταιριάζουν και σε κάποια από
δικά σας δενδράκια.
Με απλά λόγια, όπως λέει και ο τίτλος, είναι το πρίν και το μετά, η αγορά και η
διαμόρφωση. Δέν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι μία καλή αγορά-επιλογή θα μας δώσει
πολύ περισσότερες πιθανότητες γιά να φτιάξουμε κάποιο αξιόλογο μπονσάι (με τα χρόνια).
Γι'αυτό δέν πρέπει να βιαζόμαστε να αγοράσουμε το πρώτο φυτό πού είδαμε αλλά θα
πρέπει να μελετήσουμε τίς δυνατότητές του, να αξιολογήσουμε τήν υγεία του και εάν
χρειαστεί να περιμένουμε και κάποιους μήνες μέχρι να βρούμε αυτό πού ψάχνουμε.
Αυτό σημαίνει ότι ανά τακτά διαστήματα να κάνουμε κάποια επίσκεψη στό φυτώριο
ελπίζοντας ότι θα ανακαλύψουμε κάτι καινούριο.
.[/justify]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.