σποροι
Re: σποροι
Κωνσταντίνε, σου έχω στείλει pm αλλά δεν το έχεις ανοίξει ακόμη.... (παρ' όλο που βιάζεσαι...)
Εν πάση περιπτώσει, εσύ ή όποιος άλλος θέλει ας μου στείλει με pm ένα email για να σας στείλω ως συνημμένο το έγγραφο στο οποίο έχω σώσει την σελίδα του Bonsai Today no. 22, διότι η ιστοσελίδα η οποία το είχα βρει δεν λειτουργεί πλέον....
Εν πάση περιπτώσει, εσύ ή όποιος άλλος θέλει ας μου στείλει με pm ένα email για να σας στείλω ως συνημμένο το έγγραφο στο οποίο έχω σώσει την σελίδα του Bonsai Today no. 22, διότι η ιστοσελίδα η οποία το είχα βρει δεν λειτουργεί πλέον....
-
konstantinos1998
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
εγω τους σπορους του pinus densifora τους εχω μαζι στο ιδιο γλαστρακι πρεπει να τους διαχωρισω? [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img] [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img]
Η τεχνική παρουσιάζεται σε άρθρο του περιοδικού Bonsai Today, τευχος 20 του 1992 (out of print) και αφορά την διαμόρφωση δενδρυλλίων της ιαπωνικής μαύρης πεύκης από μοσχεύματα. Η ίδια τεχνική έχει εφαρμογή και σε άλλα είδη. Και νομίζω ότι και τα δενδρύλλια από σπόρο μπορείς να τα καλλιεργήσεις με τον ίδιο τρόπο.
Στο κάτω μέρος της γλάστρας υπάρχει ένα χονδρόκοκκο στρώμα ύψους 1/2" για καλή αποστράγγιση.
Επάνω από αυτό είναι ένα στρώμα από το κανονικό χώμα φύτευσης ύψους πάλι 1/2"
Το επόμενο στρώμα αποτελείται από πολύ χονδρή άμμο ποταμίσια σε ύψος 2 & 1/2" και επάνω από αυτό είναι και πάλι ένα στρώμα ύψους 1/2" (1,25cm) από κανονικό χώμα φύτευσης.
Η κύρια ρίζα που θα αποτελέσει τον μελλοντικό κορμό, μεγαλώνει δια μέσου της χονδρής άμμου και κατεβαίνει στο χώμα κάτω από αυτήν όπου αναπτύσσονται τα ριζίδια.
Το φυτό απομακρύνεται από την γλάστρα μετά από ένα χρόνο. Το τμήμα της ρίζας που αναπτύχθηκε περνώντας μέσα από το χονδρό χαλίκι έχει αποκτήσει με φυσικό τρόπο αρκετές καμπύλες σε όλο του το μήκος κι έτσι γίνεται ένας ενδιαφέρον κορμός ευθύς εξ αρχής.
Στο κάτω μέρος της γλάστρας υπάρχει ένα χονδρόκοκκο στρώμα ύψους 1/2" για καλή αποστράγγιση.
Επάνω από αυτό είναι ένα στρώμα από το κανονικό χώμα φύτευσης ύψους πάλι 1/2"
Το επόμενο στρώμα αποτελείται από πολύ χονδρή άμμο ποταμίσια σε ύψος 2 & 1/2" και επάνω από αυτό είναι και πάλι ένα στρώμα ύψους 1/2" (1,25cm) από κανονικό χώμα φύτευσης.
Η κύρια ρίζα που θα αποτελέσει τον μελλοντικό κορμό, μεγαλώνει δια μέσου της χονδρής άμμου και κατεβαίνει στο χώμα κάτω από αυτήν όπου αναπτύσσονται τα ριζίδια.
Το φυτό απομακρύνεται από την γλάστρα μετά από ένα χρόνο. Το τμήμα της ρίζας που αναπτύχθηκε περνώντας μέσα από το χονδρό χαλίκι έχει αποκτήσει με φυσικό τρόπο αρκετές καμπύλες σε όλο του το μήκος κι έτσι γίνεται ένας ενδιαφέρον κορμός ευθύς εξ αρχής.
-
konstantinos1998
Topic author - Σπορόφυτο

Κωνσταντίνε, έχω κάτι πολύ ενδιαφέρον για αυτό το ζήτημα. Είναι από παλιό τεύχος του Bonsai Today (αν θυμάμαι καλά)...
Μου το έχει στείλει ένας φίλος από μακρυά....
Θα περιμένεις να κάνω τα απαραίτητα με τις φωτογραφίες
Μου το έχει στείλει ένας φίλος από μακρυά....
Θα περιμένεις να κάνω τα απαραίτητα με τις φωτογραφίες
-
konstantinos1998
Topic author - Σπορόφυτο

σποροι
γεια σας παιδια ειμαι παρα πολυ χαρουμενος διοτι φυτεψα σπορους pinus densiflora και punica granatum nana και εχουνε φυτρωσει. τι θα πρεπει να κανω στο επομενο βημα για το pinus densiflora και ποιο θα ειναι το επομενο βήμα για το punica granatum nana. σας παρακαλω πειτε μου ακριβως τι να κανω και θα σας παρακαλουσα ξεχωριστα να μου το αναλησετε το καθενα τους.
ευχαριστω προκαταβολικα
θα περιμενω. γεια σας
ευχαριστω προκαταβολικα
θα περιμενω. γεια σας