Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς!

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς!

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

RiaD έγραψε:
babiskark έγραψε:Σας ευχαριστώ θερμά για το καλωσόρισμα!

Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης μου. Η επιθυμία μου είναι να ασχοληθώ με κάποιο είδος κέδρου. Επιπλέον , έχω έναν φίλο όπου μου πρότεινε να μου δώσει σπόρους "γιαπωνέζικου πλάτανου". Δεν γνωρίζω το είδος, όμως θα με εντυπωσίαζε να το φυτέψω εγώ. Εάν λοιπόν κάποιος γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του είδους , ή τις απαιτήσεις του, θα εκτιμούσα την βοήθεια του. Στα αρχικά στάδια της γνωριμίας μας , κι επειδή δεν έχω καμία απολύτως γνώση, θα μου επιτρέψετε να παρακολουθώ , να μαθαίνω και ίσως μερικές φορές να γίνω κουραστικός.

Και πάλι ευχαριστώ για την υποδοχή σας.

babiskark
Κουραστικός δεν γίνεται κανείς, όλοι ξεκινήσαμε χωρίς γνώσεις και ρωτώντας τους "παλιούς" τα πιο απλά. Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε.
Η πρότασή μου είναι να δεχτείς βέβαια την προσφορά του φίλου σου και να φυτέψεις γιαπωνέζικο πλάτανο, επειδή όμως αυτός θα πάρει χρόνια ώσπου να φτάσει να γίνει καν προ-μπονσάι κι εσύ θα έχεις ως τότε βαρεθεί, αγόρασε παράλληλα κάποιο άλλο δέντρο από ένα φυτώριο, προκειμένου ν' αρχίσεις να μαθαίνεις τα βασικά, πχ πώς ποτίζουμε!
Συμφωνώ απολύτως με την Ρία.. Και εγώ φύτευσα Κυπριακή Πεύκη και πρέπει να περιμένω μερικά χρονάκια.. Μέχρι να φτάσω τα 70 κάτι θα έχουν γίνει!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

babiskark έγραψε:Σας ευχαριστώ θερμά για το καλωσόρισμα!

Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης μου. Η επιθυμία μου είναι να ασχοληθώ με κάποιο είδος κέδρου. Επιπλέον , έχω έναν φίλο όπου μου πρότεινε να μου δώσει σπόρους "γιαπωνέζικου πλάτανου". Δεν γνωρίζω το είδος, όμως θα με εντυπωσίαζε να το φυτέψω εγώ. Εάν λοιπόν κάποιος γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του είδους , ή τις απαιτήσεις του, θα εκτιμούσα την βοήθεια του. Στα αρχικά στάδια της γνωριμίας μας , κι επειδή δεν έχω καμία απολύτως γνώση, θα μου επιτρέψετε να παρακολουθώ , να μαθαίνω και ίσως μερικές φορές να γίνω κουραστικός.

babiskark
Κουραστικός δεν γίνεται κανείς, όλοι ξεκινήσαμε χωρίς γνώσεις και ρωτώντας τους "παλιούς" τα πιο απλά. Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε.
Η πρότασή μου είναι να δεχτείς βέβαια την προσφορά του φίλου σου και να φυτέψεις γιαπωνέζικο πλάτανο, επειδή όμως αυτός θα πάρει χρόνια ώσπου να φτάσει να γίνει καν προ-μπονσάι κι εσύ θα έχεις ως τότε βαρεθεί, αγόρασε παράλληλα κάποιο άλλο δέντρο από ένα φυτώριο, προκειμένου ν' αρχίσεις να μαθαίνεις τα βασικά, πχ πώς ποτίζουμε!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Topic author
babiskark
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από babiskark »

Σας ευχαριστώ θερμά για το καλωσόρισμα!

babiskark
Άβαταρ μέλους

nael
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από nael »

Καλως ηρθες στην παρεα μας Μπαμπη απ οτι καταλαβα υπομονη και μερακι εχεις παρα πολυ να σου ευχηθω καλη αρχη και με την τεχνη των bonsai..
Nikos
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Been thanked: 19 times

Δημοσίευση από Petros »

Καλώς τον! :)

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Καλός ήρθες φίλε μου στην παρέα μας!!! Είχα ασχοληθεί κι εγώ με στατικό μοντελίσμο πριν από κάποια χρόνια, μπορώ να πω ότι υπάρχουν αρκετά κοινα σημεία με την τέχνη των μπονσαι.
Ότι χρειαστείς ρώτα μας.....
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Καλώς μας ήρθες και συγχαρητήρια για τη δουλειά σου με τον μοντελισμό, πάντα θαύμαζα όσους έχουν την υπομονή ν' ασχοληθούν, μάλλον επειδή εγώ δεν την έχω!

Έχεις αγοράσει κάποιο δέντρο ήδη ή βρίσκεσαι σε διαδικασία αναζήτησης; Θα χαρούμε να βοηθήσουμε, αν χρειαστείς κάτι. Αυτή την περίοδο το αρχείο άρθρων της Ελληνικής Λέσχης Μπονσάι βρίσκεται υπό διαμόρφωση, οπότε δεν μπορούμε να σε παραπέμψουμε εκεί για πληροφορίες, όμως σίγουρα θα βρεις και στο φόρουμ πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Καλώς ήρθες και πάλι!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Καλώς όρισες Μπάμπη, μερακλή [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/6.gif[/img] Είμαι και εγώ μερακλής σε όλα τα θέματα μοντελισμών.. Κατά καιρούς ασχολήθηκα με όλα, από κατασκευές, εφευρέσεις και ότι φανταστείς κατασκεύασα.. Χαίρομαι που είσαι τώρα μέλος στο φόρουμ μας... Τώρα ασχολούμε με καναρίνια, και φυσικά τα αγαπημένα μου φυτά...
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
Άβαταρ μέλους

Πάρης
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Πάρης »

Άβαταρ μέλους

geogeo
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από geogeo »

GEO_TH bonsai pots
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Καλως ορισες στο forum!Να περασεις καλα!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι

fisiodifis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fisiodifis »

Καλως ηρθες στην παρεα μας Μπαμπη!!
φτιαχνεις καταπληκτικα μοντελα!!!
καλη αρχη στον μαγικο κοσμο των bonsai!!!!!!!!
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από M4r0k1nos »

Γεια σου Μπάμπη και καλώς ήρθες στην παρέα μας ! Κι εγώ στην εφηβεία με τον αδερφό μου ασχολούμασταν αρκετά με τον στατικό μοντελισμό! Αεροπλάνα , πλοία , ελικόπτερα , αυτοκίνητα...
Αλλά αυτά που κάνεις εσύ είναι κάτι άλλο φίλε μου! Φοβερά πράγματα!!
Το μπονσαι είναι κάτι σαν το καγιάκ που έχεις σαν πρώτο θέμα στο blog σου το οποίο παρεμπιπτόντως με άφησε άφωνο! Είναι φοβερό!
Προσομοιώνουμε ένα δέντρο της φύσης σε ανάλογο σημείο που θα φύτρωνε. Χώμα ή πέτρα δηλαδή.
Σου εύχομαι λοιπόν καλή διαμονή κι αν αποφασίσεις να ασχοληθείς καλή σου αρχή!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/36.gif[/img]

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Καλως ορισες Μπαμπη και καλη συνεχεια στην παρεα μας .
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Καλως ηρθες Μπαμπη ......καλη συνεχεια στην τεχνη των μπονσαι.

Σιγουρα θα εχεις ακουστα για τους τεχνιτες ξυλινων καραβιων στην Αιγινα.........ειναι θαυμαστη η τεχνη σας.
Άβαταρ μέλους

kapouland
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από kapouland »

Καλησπέρα Μπάμπη! Εύχομαι όπως αγάπησες τον μοντελισμό, να αγαπήσεις και την τέχνη των μπονσάι!! Ελπίζω η παρέα μας να σε εμπνεύσει ώστε η "διαμονή" σου στον χώρο να είναι δημιουργική και μακροχρόνια!
...Ανδρέας [HR]
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλώς ήρθες Μπάμπη!

Ωραίο και το δικό σου χόμπυ! Εχεις τωρα καποιο δεντρο στο μυαλό σου;
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
babiskark
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς!

Δημοσίευση από babiskark »

Καλή σας ημέρα, ονομάζομαι Μπάμπης Καρκατσούλης.
Είμαι 45 ετών , και εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος. Με τα φυτά ασχολούμαι περίπου 25 χρόνια . Δεν ήταν ποτέ το χόμπυ μου , αλλά πάντα μου άρεσε να έχω στην βεράντα μου γλάστρες και να τις περιποιούμαι. Μου αρέσουν τα πράσινα φυτά και όχι τόσο πολύ τα λουλούδια.
Το χόμπυ μου , από την ηλικία των 8 ετών είναι ο στατικός μοντελισμός. Τα τελευταία 18 έτη , έχει γίνει πιο συγκεκριμένο , ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με την κατασκευή ναυτικών μοντέλων( πλοίων). Μία εικόνα μπορείτε να έχετε στο http://sotropi.blogspot.gr/.

Εξαιτίας λοιπόν του χόμπυ μου και μάλλον ότι μου αρέσει να βλέπω πράγματα υπό κλίμακα , ανέκαθεν μου άρεσαν τα bonsai. Όταν πριν από λίγες ημέρες έψαχνα στο διαδίκτυο, διάβασα κάπου, ότι η τέχνη του bonsai , είναι το "μέτρο". Στερείς από ένα φυτό ουσίες και χώρο έτσι ώστε να το φέρεις στα επιβαλλόμενα μεγέθη. Εντυπωσιάστηκα... είναι κάτι που λείπει από τον λαό μας (κατά τα άλλα είμαστε θαυμάσιοι).
Ελπίζω να τα καταφέρω να σας ακολουθήσω στην πορεία σας , και να μάθω αυτή την εξαιρετική τεχνική και ενασχόληση.

Σας εύχομαι να είστε όλοι υγιείς!

Με εκτίμηση
Babiskark
Απάντηση