Κάποιος μου πρότεινε να συστηθώ....
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Re: Κάποιος μου πρότεινε να συστηθώ....
Σοφιστείες και ωραία λογάκια μπορούμε όλοι να γράψουμε, εδώ όμως είμαστε για να μιλήσουμε για μπονσάι. Όποιος θέλει να κάνει φιλοσοφικές συζητήσεις ή έστω να λύσει τα ψυχολογικά του, μπορεί πάντα να επιλέξει κάποιο άλλο φόρουμ.
Και μιας και αναφέρθηκε το θέμα και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, είχες ενημερωθεί και τότε που "εξοστρακίστηκες", όπως το θέτεις, ξανά πως η ποινή επεβλήθη λόγω παράβασης των κανονισμών του forum και αγενούς/εριστικής συμπεριφοράς. Το ότι σου ζητήθηκε να δείξεις δέντρα σου είναι συνήθης πρακτική, αν δεις σε αντίστοιχα θέματα πάντα το προτείνουμε στα νέα μέλη και ποτέ κανείς δεν ήταν τόσο αρνητικός απέναντι στο θέμα.
Οπότε, και μιλώ ως Υπερ-Συντονίστρια, παρακαλώ όλους να επιστρέψουμε άμεσα στο προκείμενο, διαφορετικά θ' αναγκαστώ να κλειδώσω το θέμα.
Ευχαριστώ.
Και μιας και αναφέρθηκε το θέμα και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, είχες ενημερωθεί και τότε που "εξοστρακίστηκες", όπως το θέτεις, ξανά πως η ποινή επεβλήθη λόγω παράβασης των κανονισμών του forum και αγενούς/εριστικής συμπεριφοράς. Το ότι σου ζητήθηκε να δείξεις δέντρα σου είναι συνήθης πρακτική, αν δεις σε αντίστοιχα θέματα πάντα το προτείνουμε στα νέα μέλη και ποτέ κανείς δεν ήταν τόσο αρνητικός απέναντι στο θέμα.
Οπότε, και μιλώ ως Υπερ-Συντονίστρια, παρακαλώ όλους να επιστρέψουμε άμεσα στο προκείμενο, διαφορετικά θ' αναγκαστώ να κλειδώσω το θέμα.
Ευχαριστώ.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Chryspaa , Κώστα, Αλεξ, Δημήτρη κ.τ.λ Είσαι μόνο αερο-φιλολογίες! Βγάλε την 'μάσκα' σε μια ιστορία που σε έβαλαν να παίξεις...
Πήγαινε εκεί που γεμίζεις τα κενά και νιώθεις σπουδαίος (άνθρωπος).
Αλλιώς γύρισε στον ψεύτικο κόσμο της αναρχίας που βρίσκεται μόνο μέσα στο μυαλό σου!
Πήγαινε εκεί που γεμίζεις τα κενά και νιώθεις σπουδαίος (άνθρωπος).
Αλλιώς γύρισε στον ψεύτικο κόσμο της αναρχίας που βρίσκεται μόνο μέσα στο μυαλό σου!
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Has thanked: 0
- Been thanked: 291 times
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Αυτό μου συνέβει σε άλλο site-forum. ΟΧΙ εδώ !!!chryspaa έγραψε:Διακρίνει λοιπόν κανείς την κακεντρεχεια, την συντεχνιακή καχυποψια (όπως την περιέγραψε ο Jean-Zac),
[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
Θα ξαναρίξω όμως λάδι στήν συζήτηση και θα σε προσκαλέσω-προκαλέσω να έλθεις στήν επερχόμενη συνάντηση και να φτιάξουμε ένα δενδράκι μαζί. Θα είσε ο βοηθός μου και θα είμαι ο βοηθός σου. Αυτός είναι ο καλύτερος χαρακτηρισμός τής συνεργασίας γιατί δέν θα υπάρχουν τίτλοι και δέν θα υπαρχει πρώτος ή δεύτερος. Καί οι 2 θα είμαστε ένα. Και να θυμάσε ότι οι καλύτερες και μακροχρόνιες φιλίες ξεκινούν από μία αντιπαράθεση. Και πολλές φορές ξεκινάμε με τόν ενικό γιά να καταλήξουμε στόν πληθυντικό. (του σεβασμού και τής εκτίμησης).
Εγώ γενικά δεν συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις και ούτε με ενδιαφέρουν καθόλου αυτά που γράφεις σε αυτό το θέμα. Εγώ σε ρώτησα αν θα παρουσιάσεις κανα δεντράκι να δούμε και ούτε που έκανες τον κόπο να απαντήσεις σε μένα.
GEO_TH bonsai pots
-
chryspaa
Topic author - Σπορόφυτο

- Been thanked: 0
A bientôt, Karesansui!
Μάλλον θα με... εξοστρακίσουν παλι [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/16.gif[/img]
Μάλλον θα με... εξοστρακίσουν παλι [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/16.gif[/img]
さるのしりわらい - saru no shiri warai
-
chryspaa
Topic author - Σπορόφυτο

@ karesansui
Λοιπόν αγαπητέ, επιβεβαιώνεις την αρχική μου εντύπωση για εσενα, ότι δηλ. εισαι μια διαφορετικη παρουσια σ’ αυτό το χωρο. Αυτή την διαίσθηση είχα όπως και για τον Jean-Zac και τον Philip επισης και επιβεβαιώνεται.
Και με χαρα βλεπω ότι συνεννοουμασθε αριστα in terms of philosophical quest… Είμαι σιγουρος ότι αν ειχαμε την ευκαιρια να επεκταθουμε θα ειχαμε πολλα κοινα να συζητήσουμε. Θέλω να ελπιζω ότι θα υπαρχουν κι αλλοι με αναλογη παρουσία, για το καλο της προσπαθειας που τωρα ξεκινάτε.
Μετα από την επαναφορά αυτης της συζήτησης στο προσκήνιο (σκόπιμα ασφαλώς και με προφανή ανοχή των διαχειριστών), οι σελιδες συνεχίζουν να αυξάνονται «όπως αν αποκαλυφθώσιν εκ πολλών καρδιών διαλογισμοί».
Ας δουμε λοιπόν, τι μπορούμε να αποκομίσουμε από μια γρηγορη επισκόπηση στα προηγουμενα όσον αφορα στο ύφος, διότι από περιεχόμενο δεν υπάρχει κάτι να αξιολογησουμε, περα από μια αστεία εμμονή να εκβιασουν την δημοσιευση φωτογραφιων.
Διακρίνει λοιπόν κανείς την κακεντρεχεια, την συντεχνιακή καχυποψια (όπως την περιέγραψε ο Jean-Zac), την έλλειψη τακτ και απ’ τα δύο τελευταία posts κάνει την εμφάνισή του κι ο πατερναλισμός όπως κι η «φιλικη» συμβουλευτική διάθεση.
Πλην οι συμβουλες είναι αξιολογες μονο όταν απαντούν σε αμφιβολιες μας κι εγω δεν έχω εκφρασει αμφιβολια για ο,τιδηποτε. Ουτε καν για την «δημοκρατικοτητα» που την επικαλέσθηκε καποιος παραπάνω σε μια αστεια προσπάθεια να νομιμοποιησει την κακεντρέχεια.
Λοιπόν αγαπητέ, επιβεβαιώνεις την αρχική μου εντύπωση για εσενα, ότι δηλ. εισαι μια διαφορετικη παρουσια σ’ αυτό το χωρο. Αυτή την διαίσθηση είχα όπως και για τον Jean-Zac και τον Philip επισης και επιβεβαιώνεται.
Και με χαρα βλεπω ότι συνεννοουμασθε αριστα in terms of philosophical quest… Είμαι σιγουρος ότι αν ειχαμε την ευκαιρια να επεκταθουμε θα ειχαμε πολλα κοινα να συζητήσουμε. Θέλω να ελπιζω ότι θα υπαρχουν κι αλλοι με αναλογη παρουσία, για το καλο της προσπαθειας που τωρα ξεκινάτε.
Μετα από την επαναφορά αυτης της συζήτησης στο προσκήνιο (σκόπιμα ασφαλώς και με προφανή ανοχή των διαχειριστών), οι σελιδες συνεχίζουν να αυξάνονται «όπως αν αποκαλυφθώσιν εκ πολλών καρδιών διαλογισμοί».
Ας δουμε λοιπόν, τι μπορούμε να αποκομίσουμε από μια γρηγορη επισκόπηση στα προηγουμενα όσον αφορα στο ύφος, διότι από περιεχόμενο δεν υπάρχει κάτι να αξιολογησουμε, περα από μια αστεία εμμονή να εκβιασουν την δημοσιευση φωτογραφιων.
Διακρίνει λοιπόν κανείς την κακεντρεχεια, την συντεχνιακή καχυποψια (όπως την περιέγραψε ο Jean-Zac), την έλλειψη τακτ και απ’ τα δύο τελευταία posts κάνει την εμφάνισή του κι ο πατερναλισμός όπως κι η «φιλικη» συμβουλευτική διάθεση.
Πλην οι συμβουλες είναι αξιολογες μονο όταν απαντούν σε αμφιβολιες μας κι εγω δεν έχω εκφρασει αμφιβολια για ο,τιδηποτε. Ουτε καν για την «δημοκρατικοτητα» που την επικαλέσθηκε καποιος παραπάνω σε μια αστεια προσπάθεια να νομιμοποιησει την κακεντρέχεια.
さるのしりわらい - saru no shiri warai
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

Μια Κυριακή απείχα κι εγώ κι αρχίσατε το σπαμάρισμα...; Έλα να μαζευόμαστε..
Chryspaa, είναι φυσικά δικαίωμά σου να εμφανίσεις ή όχι δέντρα σου, είναι όμως λογική και η προσμονή ορισμένων να δουν τη δουλειά σου, μιας και φαίνεσαι να ξέρεις τι λες γύρω από την τέχνη των μπονσάι. Μην την πάθεις μόνο σαν τους κριτικούς κινηματογράφου, που κακολογούν τους πάντες χωρίς οι ίδιοι να έχουν παράξει ποτέ τίποτα και τελικά η γνώμη τους παύει να είναι σεβαστή με τον καιρό.
Chryspaa, είναι φυσικά δικαίωμά σου να εμφανίσεις ή όχι δέντρα σου, είναι όμως λογική και η προσμονή ορισμένων να δουν τη δουλειά σου, μιας και φαίνεσαι να ξέρεις τι λες γύρω από την τέχνη των μπονσάι. Μην την πάθεις μόνο σαν τους κριτικούς κινηματογράφου, που κακολογούν τους πάντες χωρίς οι ίδιοι να έχουν παράξει ποτέ τίποτα και τελικά η γνώμη τους παύει να είναι σεβαστή με τον καιρό.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Ωραία!!!!! Μπορούμε τώρα να επιστρέψουμε στο θέμα για τους κανόνες της φύσης ???
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
"The fault, dear ...(Brutus), is not in our stars, but in ourselves" W. Shakespeare, Ιούλιος Καίσαρας
για διερεύνησέ το...
για διερεύνησέ το...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Εμένα πάλι, γιατί όλη αυτή η ιστορία μου θυμίζει τον τίτλο μιας κωμωδίας του W. Shakespeare
"Much Adoe About Nothing"?
( μετ. "Πολύ Κακό Για Το Τίποτα")
"Much Adoe About Nothing"?
( μετ. "Πολύ Κακό Για Το Τίποτα")
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Δεν νομιζω οτι φοβάται κανεις οτι θα τον ξεπερασουν γιατι ολοι εχουμε γνωση των αδυναμιων μας και το μονο που θελουμε ειναι να γινουμε καλυτεροι και δεν τα παρατάμε! Απο εκει και περα, νομιζω οτι εισαι αυστηρος, γιατι ειμαστε ευγενικοι απεναντι σε ολα τα νεα μελη του φορουμ.
Οταν ομως καποιοι ειναι αρνητικοί και "παντογνωστες" απο την αρχη σε ενα φορουμ που παντα ειχε (πιστεύω) δημοκρατική συμπεριφορα, περιμενεις να δεις μηπως αυτοι τελικα οι νεοεισερχόμενοι εχουν να δωσουν κατι. Αλλιως καταλήγουν ο περίγελως ενος φορουμ.
Οταν ομως καποιοι ειναι αρνητικοί και "παντογνωστες" απο την αρχη σε ενα φορουμ που παντα ειχε (πιστεύω) δημοκρατική συμπεριφορα, περιμενεις να δεις μηπως αυτοι τελικα οι νεοεισερχόμενοι εχουν να δωσουν κατι. Αλλιως καταλήγουν ο περίγελως ενος φορουμ.
Jean-Zac έγραψε:Το θέμα νομίζω αρχίζει να ξεφεύγει από τα όρια της καλής υποδοχής. Σίγουρα οι παλαιότεροι νοιώθουν καλύτεροι σε γνώσεις από τους νεοεμφανιζόμενους, σίγουρα θα έχουν καλύτερα δένδρα αλλά δεν ξέρουν και ίσως φοβούνται ότι μπορεί κάποιος νέος να τους ξεπεράσει και να χάσουν κάποια από την αίγλη πού μέχρι τώρα διαθέτουν. Συνέβη και σε εμένα αυτό και θα συμβεί και σε κάποιον άλλο που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε κάποιο φόρουμ. Όλοι ζητούν να δούν τα έργα του για να τον ζυγίσουν και να τον κατατάξουν στην ανάλογη κατηγορία. Είναι μία κατάσταση πού την πέρασα και εγώ αλλά για να είμαι και ειλικρινής την εφάρμοσα και σε κάποιον άλλο. Δεν κέρδισα τίποτα αλλά και οι άλλοι δεν νομίζω να κερδίσανε κάτι. Έμεινε μόνο η πίκρα, σε εμένα για την αντιμετώπιση πού δέχτηκα και αυτήν πού έδωσα στον άλλον . Δεν θεωρούμαστε μάστερ γιατί δηλώνουμε ότι είμαστε επαγγελματίες αρχάριοι και με αυτόν τον χαρακτηρισμό στην πλάτη προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό το χόμπυ αλλά και στην ζωή σαν άνθρωποι. Δεν έχει σημασία τι δένδρα έχεις, αλλά αυτό που μετράει είναι η διάθεση που θα σου δώσει τις δυνάμεις να ασχοληθείς με το αντικείμενο πού σε ηρεμεί και σε ευχαριστεί. Και όταν έλθει ο κορεσμός τότε θα ψάξεις για κάτι άλλο.
Σίγουρα ρίχνω λάδι στην φωτιά και ανακινώ μία συζήτηση που θα έπρεπε να είχε λήξει με ευχάριστα συναισθήματα και κάποιο χαμόγελο στα χείλη από την θερμή υποδοχή.
Δεν ξέρω εάν θα απαντήσεις με κάποια παρουσίαση των φυτών σου, πράγμα πού δεν το θεωρώ και αναγκαίο. Αλλά μέχρι τότε ας μου επιτρέψεις να διασκεδάσω την αναμονή των ανυπόμονων με μερικά άσχετα βίντεο. (έτσι για να επέλθει ηρεμία και να προωθήσω και το άλλο χόμπυ μου [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img])
.
[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img]
η αληθεια ειναι οτι αρχηζει και κουραζει η αγονη αντιπαραθεση.

-
Jean-Zac
- V.I.P

Το θέμα νομίζω αρχίζει να ξεφεύγει από τα όρια της καλής υποδοχής. Σίγουρα οι παλαιότεροι νοιώθουν καλύτεροι σε γνώσεις από τους νεοεμφανιζόμενους, σίγουρα θα έχουν καλύτερα δένδρα αλλά δεν ξέρουν και ίσως φοβούνται ότι μπορεί κάποιος νέος να τους ξεπεράσει και να χάσουν κάποια από την αίγλη πού μέχρι τώρα διαθέτουν. Συνέβη και σε εμένα αυτό και θα συμβεί και σε κάποιον άλλο που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε κάποιο φόρουμ. Όλοι ζητούν να δούν τα έργα του για να τον ζυγίσουν και να τον κατατάξουν στην ανάλογη κατηγορία. Είναι μία κατάσταση πού την πέρασα και εγώ αλλά για να είμαι και ειλικρινής την εφάρμοσα και σε κάποιον άλλο. Δεν κέρδισα τίποτα αλλά και οι άλλοι δεν νομίζω να κερδίσανε κάτι. Έμεινε μόνο η πίκρα, σε εμένα για την αντιμετώπιση πού δέχτηκα και αυτήν πού έδωσα στον άλλον . Δεν θεωρούμαστε μάστερ γιατί δηλώνουμε ότι είμαστε επαγγελματίες αρχάριοι και με αυτόν τον χαρακτηρισμό στην πλάτη προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό το χόμπυ αλλά και στην ζωή σαν άνθρωποι. Δεν έχει σημασία τι δένδρα έχεις, αλλά αυτό που μετράει είναι η διάθεση που θα σου δώσει τις δυνάμεις να ασχοληθείς με το αντικείμενο πού σε ηρεμεί και σε ευχαριστεί. Και όταν έλθει ο κορεσμός τότε θα ψάξεις για κάτι άλλο.
Σίγουρα ρίχνω λάδι στην φωτιά και ανακινώ μία συζήτηση που θα έπρεπε να είχε λήξει με ευχάριστα συναισθήματα και κάποιο χαμόγελο στα χείλη από την θερμή υποδοχή.
Δεν ξέρω εάν θα απαντήσεις με κάποια παρουσίαση των φυτών σου, πράγμα πού δεν το θεωρώ και αναγκαίο. Αλλά μέχρι τότε ας μου επιτρέψεις να διασκεδάσω την αναμονή των ανυπόμονων με μερικά άσχετα βίντεο. (έτσι για να επέλθει ηρεμία και να προωθήσω και το άλλο χόμπυ μου [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img])
.
.
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

Εντάξει βρε παιδιά, δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε πιεστικοί. Κάποιοι άνθρωποι είναι καλοί στη θεωρία, αλλά υπολείπονται στην πράξη, δεν είναι ντροπή..
Βρήκαμε με την βοήθεια της CIA/KGB/MI6 τo bonsai του Δημήτρη-Χρύσπα!
[img]http://i908.photobucket.com/albums/ac28 ... CN0308.gif[/img]
[img]http://i908.photobucket.com/albums/ac28 ... CN0308.gif[/img]
-
chryspaa
Topic author - Σπορόφυτο

-
Jean-Zac
- V.I.P

Καλώς ήλθες !!!![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
P.S. Η φωτογραφία είναι γιά τούς ανυπόμονους πού περιμένουν να δούν τα δένδρα σου.
.
P.S. Η φωτογραφία είναι γιά τούς ανυπόμονους πού περιμένουν να δούν τα δένδρα σου.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.