Νέος οπαδός των bonsai με 7 σπόρους σε φιλόδοξη αναμονή :)
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 189 times
- Επικοινωνία:
Re: Νέος οπαδός των bonsai με 7 σπόρους σε φιλόδοξη αναμονή
evie έγραψε:Καλησπέρα Αλεξάνδρα, ευχαριστώ για το ζεστό καλωσόρισμα.
Στην περιήγησή μου στο διαδίκτυο βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα sites κυρίως στα αγγλικά με πολλές φωτο. Κυρίως με ενδιαφέρουν bonsai με εσπεριδοειδή λεμονιά, πορτοκαλιά, κουμ κουατ αλλά και μηλιές, κερασιές και δαμασκηνιές κυρίως για την αρωματική ανθοφορία τους. Μένω στην Πάτρα και το κλίμα της περιοχής νομίζω ότι ευνοεί τέτοιου είδους δένδρα.
Το site που είμαι admin και υπεύθυνη σχεδιασμού του είναι το http://www.mantri.gr και ευχαρίστως σας περιμένω να το επισκεφτείτε![]()
Harri καλώς σας βρήκα! Θα κοιτάξω να βρω έτοιμο δενδράκι bonsai για να γνωριστούμε με τον υπέροχο νανό-κοσμό του! Θα ανοίγω κατά καιρούς θέματα με τις απορίες μου στο μίτο του link.
καλησπερα, δες εδω: http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//view ... =44&t=1005
-
evie
Topic author - Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα Αλεξάνδρα, ευχαριστώ για το ζεστό καλωσόρισμα.
Στην περιήγησή μου στο διαδίκτυο βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα sites κυρίως στα αγγλικά με πολλές φωτο. Κυρίως με ενδιαφέρουν bonsai με εσπεριδοειδή λεμονιά, πορτοκαλιά, κουμ κουατ αλλά και μηλιές, κερασιές και δαμασκηνιές κυρίως για την αρωματική ανθοφορία τους. Μένω στην Πάτρα και το κλίμα της περιοχής νομίζω ότι ευνοεί τέτοιου είδους δένδρα.
Το site που είμαι admin και υπεύθυνη σχεδιασμού του είναι το www.mantri.gr και ευχαρίστως σας περιμένω να το επισκεφτείτε
Harri καλώς σας βρήκα! Θα κοιτάξω να βρω έτοιμο δενδράκι bonsai για να γνωριστούμε με τον υπέροχο νανό-κοσμό του! Θα ανοίγω κατά καιρούς θέματα με τις απορίες μου στο μίτο του link.
Το site που είμαι admin και υπεύθυνη σχεδιασμού του είναι το www.mantri.gr και ευχαρίστως σας περιμένω να το επισκεφτείτε
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 189 times
- Επικοινωνία:
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... mewave.gif[/img]Evie Μου αρεσει να βλεπω τοσο φιλοδοξα ατομα. Μακαρι να το εχεις για παντα κ σε ολα τα πραγματα που κανεις στην ζωη σου.
Απο χωματα... παιζουν ρολο και που μενεις και τι ειδος δεντρου θες να μεγαλωσεις μεσα σε ποτ.
γραψε μας μερικα λογια για σενα εδω: http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//viewforum.php?f=42
Σιγουρα θα ηταν καλο οπως σου γραφει και ο mix-dny να εχεις ενα δεντρο να ασχοληθεις μεχρι να μεγαλωσουν τα δικα σου δεντρα απο σπορους.
Καλη επιτυχια!
Απο χωματα... παιζουν ρολο και που μενεις και τι ειδος δεντρου θες να μεγαλωσεις μεσα σε ποτ.
γραψε μας μερικα λογια για σενα εδω: http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//viewforum.php?f=42
Σιγουρα θα ηταν καλο οπως σου γραφει και ο mix-dny να εχεις ενα δεντρο να ασχοληθεις μεχρι να μεγαλωσουν τα δικα σου δεντρα απο σπορους.
Καλη επιτυχια!
Καλησπέρα Εύη!
Καλώς μας ήρθες και καλή αρχή στον υπέροχο κόσμο των bonsai.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην φύτρωση των σπόρων σου. Είναι πραγματικά εκπληκτικό να παρακολουθείς την πορεία ενός φυτού από το πρώτο-πρώτο στάδιο της ύπαρξής του. Ειδικώτερα δε για τα φυτά που προορίζονται να εκπαιδευθούν για να γίνουν κάποια στιγμή bonsai, τότε έχεις όλο τον χρόνο και τις δυνατότητες με το μέρος σου να τα καθοδηγήσεις εκεί που θέλεις.
Η υπομονή είναι η πρώτη από τις αρετές που πρέπει να έχει ένας μελλοντικός καλλιτέχνης του bonsai.
Καταλαβαίνω ότι τα ερωτήματα κι οι απορίες σου είναι πάρα πολλά και ψάχνεις απαντήσεις. Μπορείς να επισκέπτεσαι τις σελίδες του site και να συμβουλεύεσαι την ύλη που υπάρχει δημοσιευμένη εκεί. Μπορείς επίσης, πέραν της γενικώτερης έρευνας που ίσως κάνεις στο διαδίκτυο, να προμηθευθείς ένα καλό βιβλίο για την τέχνη και για την ιστορία του bonsai και να ξεκινήσεις την βιβλιοθήκη σου. Πολύ καλά είναι και κάποια περιοδικά που κυκλοφορούν στο εξωτερικό, πχ bonsai focus, bonsai today. Μέσα από αυτά μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία ορισμένων δένδρων, να βρεις πολλές συμβουλές και οδηγίες αλλά κυρίως να βλέπεις εικόνες. Αυτό, το να βλέπεις εικόνες όσες περισσότερες μπορείς και να τις μελετάς, θα σε βοηθήσει πολύ.
Καλή συνέχεια λοιπόν, Εύη!
Κι αν μου επιτρέπεις μία ερώτηση, σε ποιό ακριβώς διαδικτυακό τόπο είσαι administrator?
Καλώς μας ήρθες και καλή αρχή στον υπέροχο κόσμο των bonsai.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην φύτρωση των σπόρων σου. Είναι πραγματικά εκπληκτικό να παρακολουθείς την πορεία ενός φυτού από το πρώτο-πρώτο στάδιο της ύπαρξής του. Ειδικώτερα δε για τα φυτά που προορίζονται να εκπαιδευθούν για να γίνουν κάποια στιγμή bonsai, τότε έχεις όλο τον χρόνο και τις δυνατότητες με το μέρος σου να τα καθοδηγήσεις εκεί που θέλεις.
Η υπομονή είναι η πρώτη από τις αρετές που πρέπει να έχει ένας μελλοντικός καλλιτέχνης του bonsai.
Καταλαβαίνω ότι τα ερωτήματα κι οι απορίες σου είναι πάρα πολλά και ψάχνεις απαντήσεις. Μπορείς να επισκέπτεσαι τις σελίδες του site και να συμβουλεύεσαι την ύλη που υπάρχει δημοσιευμένη εκεί. Μπορείς επίσης, πέραν της γενικώτερης έρευνας που ίσως κάνεις στο διαδίκτυο, να προμηθευθείς ένα καλό βιβλίο για την τέχνη και για την ιστορία του bonsai και να ξεκινήσεις την βιβλιοθήκη σου. Πολύ καλά είναι και κάποια περιοδικά που κυκλοφορούν στο εξωτερικό, πχ bonsai focus, bonsai today. Μέσα από αυτά μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία ορισμένων δένδρων, να βρεις πολλές συμβουλές και οδηγίες αλλά κυρίως να βλέπεις εικόνες. Αυτό, το να βλέπεις εικόνες όσες περισσότερες μπορείς και να τις μελετάς, θα σε βοηθήσει πολύ.
Καλή συνέχεια λοιπόν, Εύη!
Κι αν μου επιτρέπεις μία ερώτηση, σε ποιό ακριβώς διαδικτυακό τόπο είσαι administrator?
-
mix.dny
- Imperial

[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... mewave.gif[/img]Καλη αρχη
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
evie
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Τέλεια για αρχή, σε ευχαριστώ πολύ! Με τον καιρό προχωρώντας η διαδικασία θα τα συζητάμε μαζί με φωτό από τα φυτά.
Καλή επιτυχία και στο δικό σου φυτώριο!
Καλή επιτυχία και στο δικό σου φυτώριο!
-
mix.dny
- Imperial

evie έγραψε:Καλώς σας βρήκα mix.dny και όλη την παρέα!
Σίγουρα θα έχω πολλές ερωτήσεις να μοιραστώ μαζί σας όπως για παράδειγμα που μπορεί κανείς να βρει τα ειδικά ψημένα αργιλώδη χώματα για τα bonsai καθώς και τα πρώτα εργαλεία; Υπάρχουν στην Ελλάδα ειδικά μαγαζιά;
Όσο για την υπομονήέχω άπειρη το βλέπω σαν δεντράκια που θα μεγαλώνουν μαζί με τα δύο ανιψάκια μου που είναι πολύ μικρά ακόμα ενός και τριών χρόνων.
Προς το παρόν έχω δύο μικρές γαρδένιες που μεγαλώνουν δίπλα δίπλα και τρία γλαστράκια ορχιδέες που είναι κανονικά φυτά. Γενικά τα πάω καλά με τα μαζί τους.
Κοιτα,για το αργηλωδες χωμα,ξερω μονο τα φυτωρια Αρτεμησαρη που εχουν!Αν ρωτησεις καποιον χημεικο θα σου πει οτι ο αργηλος βρισκεται αε μεγαλο ποσοστο στην επειφανεια του εδαφους οποτε ισως το akadama που φανταζομαι να ζητας δεν σου ειναι κατα την γνωμη μου παντα απαραιτητο.Μπορεις και με καθαρα ελληνικο εδαφος να μεγαλωσεις τα bonsai σου,αρκει το υποστρωμα σου να διατηρει καποιες προυποθεσεις.Καθε φυτο εχει τις δικες του αναγκες αλλα σε γενικες γραμμες θες καταλληλο ph, να αεριζονται οι ριζες και να απομακρυνεται σωστα το νερο.Συνιθιζεται το υποστρωμα να ειναι χονδρόκοκκο (οπως ειναι και η μορφη του akadama που προερχεται απο την Ιαπωνια κυριως) αλλα θελει τους θερινους μηνες πολλες φορες την ημερα ποτισμα συνεχη λιπανση και γενικα με την παραμικρη παράληψη βαζεις σε κινδυνο τη ζωη του φυτου!Γνωμη μου ειναι οτι στην Ελλαδα λογικα τα bonsai χρειαζονται
λίγο μικρότερη κοκκομετρία, λίγη περισσότερη υγρασία,και μεγαλύτερα διαστήματα ανάμεσα στα ποτίσματα και στις λιπάνσεις!ουφ!Δεν ξερω αν για αρχη σε καλυψα!Οτι ειναι πες το.
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
evie
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Καλώς σας βρήκα mix.dny και όλη την παρέα!
Σίγουρα θα έχω πολλές ερωτήσεις να μοιραστώ μαζί σας όπως για παράδειγμα που μπορεί κανείς να βρει τα ειδικά ψημένα αργιλώδη χώματα για τα bonsai καθώς και τα πρώτα εργαλεία; Υπάρχουν στην Ελλάδα ειδικά μαγαζιά;
Όσο για την υπομονή
έχω άπειρη το βλέπω σαν δεντράκια που θα μεγαλώνουν μαζί με τα δύο ανιψάκια μου που είναι πολύ μικρά ακόμα ενός και τριών χρόνων.
Προς το παρόν έχω δύο μικρές γαρδένιες που μεγαλώνουν δίπλα δίπλα και τρία γλαστράκια ορχιδέες που είναι κανονικά φυτά. Γενικά τα πάω καλά με τα μαζί τους.
Όσο για την υπομονή
-
mix.dny
- Imperial

Καλως ηρθες στο φορουμ και στον κοσμο των bonsai!Αρχικα σου πω οτι θα παρει πααρα πολυ χρονο για να γινουν οι σποροι σου δεντρακια,συνεπως πρεπει να περιμενεις καποια χρονια τουλαχιστον!Προσωπικα θεωρω πολυ ρομαντικη την προσπαθια να δημιουργησεις bonsai απο σπορους και αν διαβασεις στο φορουμ και εγω ετοιμαζομαι να φυτεψω σε λιγο περι τους 300-400 απο δαυτους!Ειμαι ομως σιγουρος οτι και τα υπολοιπα παιδια θα σε συμβουλευσουν εκτος απο τους σπορους (που αναμφιβολα συμαινουν πο πολλα για σενα) να αποκτησεις καποιο η καποια ετοιμα bonsai για να δεις πρακτικα πως ειναι να τα μεγαλωνεις!Τα πιο ανθεκτικα απο αυτα ειναι η φτελια και η ελια και θεωρουνται τα πιο καταλληλα για αρχη!Για οτι χρειαστεις εχεις στην διαθεση σου μια στρατια πορωμενους οπαδους των bonsai που θα σου απαντησουν σε ολες τις ερωτησεις σου και γενικα σε οτι χρειαστεις![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... e_wink.gif[/img]
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
evie
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Νέος οπαδός των bonsai με 7 σπόρους σε φιλόδοξη αναμονή :)
Γεια σας, από μένα.
Σήμερα ανακάλυψα το όμορφο forum σας και είμαι χαρούμενη που βρήκα στην Ελλάδα οπαδούς των bonsai!
Από τις 25-8-2011 ψάχνω στο net για εικόνες αυτών των μικρών θαυμάτων κατ' αρχήν για να τα ζωγραφίσω με τα παστέλ μου.
Αλλά τώρα θέλω-θέλω-θέλω θέλω πολύ να αναστήσω ένα μικρό περιβόλι με μικρογραφίες λεμονιάς - μηλιάς - δαμασκηνιάς - κληματαριάς.
Ό,τι σπόρος υπήρχε και δεν υπήρχε στο σπίτι μπήκε στο νερό για 24 ώρες και μετά κλείστηκε σε σακουλάκι ανάμεσα σε βρεγμένες χαρτοπετσέτες και τοποθετήθηκαν στο ψυγείο για 7 ημέρες στη συνέχεια θα φυτευτούν σε χώμα(οδηγίες youtybe).
Δεν ξέρω αν έκανα σωστά τη διαδικασία, δεν ξέρω καν αν μπορεί να γίνουν bonsai οι μικροί θησαυροί μου
Έκανα πάντως την αρχή για μια μακροχρόνια, ελπίζω, συνύπαρξη μαζί τους.
Στο εδώ forum περιμένω να βρω τις απαντήσεις στις απορίες μου και να συμμετέχω στις συζητήσεις σας.
Τα χόμπι μου είναι η ζωγραφική με παστέλ, το bloggin, και η συμμετοχή μου ως admin σε δικτυακή κοινότητα.
Σήμερα ανακάλυψα το όμορφο forum σας και είμαι χαρούμενη που βρήκα στην Ελλάδα οπαδούς των bonsai!
Από τις 25-8-2011 ψάχνω στο net για εικόνες αυτών των μικρών θαυμάτων κατ' αρχήν για να τα ζωγραφίσω με τα παστέλ μου.
Αλλά τώρα θέλω-θέλω-θέλω θέλω πολύ να αναστήσω ένα μικρό περιβόλι με μικρογραφίες λεμονιάς - μηλιάς - δαμασκηνιάς - κληματαριάς.
Ό,τι σπόρος υπήρχε και δεν υπήρχε στο σπίτι μπήκε στο νερό για 24 ώρες και μετά κλείστηκε σε σακουλάκι ανάμεσα σε βρεγμένες χαρτοπετσέτες και τοποθετήθηκαν στο ψυγείο για 7 ημέρες στη συνέχεια θα φυτευτούν σε χώμα(οδηγίες youtybe).
Δεν ξέρω αν έκανα σωστά τη διαδικασία, δεν ξέρω καν αν μπορεί να γίνουν bonsai οι μικροί θησαυροί μου
Στο εδώ forum περιμένω να βρω τις απαντήσεις στις απορίες μου και να συμμετέχω στις συζητήσεις σας.
Τα χόμπι μου είναι η ζωγραφική με παστέλ, το bloggin, και η συμμετοχή μου ως admin σε δικτυακή κοινότητα.