Νεο μέλος !

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Νεο μέλος !

Δημοσίευση από iohokahey »

Jamaikanos έγραψε:Λοιπον εχω μπει για τα καλα στο τρυπακι μου φενετε.
Ενας φιλος μου έχει μια ροδια στην αυλη του και κατω στον κορμο εχει πετάξει μερικα κλοναρακια με ριζα και σκέφτομαι να βγάλω κανενα αν γινετε και να το βάλω σε γλάστρα για μελλοντικό μπονσαι .
Γινετε ή λεω μπαρούφες ????
αρχισαν οι ζεστες,θαρρω πως δεν ειναι για τετοια πραγματα πλεον..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jamaikanos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Jamaikanos »

Λοιπον εχω μπει για τα καλα στο τρυπακι μου φενετε.
Ενας φιλος μου έχει μια ροδια στην αυλη του και κατω στον κορμο εχει πετάξει μερικα κλοναρακια με ριζα και σκέφτομαι να βγάλω κανενα αν γινετε και να το βάλω σε γλάστρα για μελλοντικό μπονσαι .
Γινετε ή λεω μπαρούφες ????
Άβαταρ μέλους

mariaoz
Omono
Omono
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mariaoz »

Jamaikanos έγραψε:
marios έγραψε:
Jamaikanos έγραψε:Ναι εχει τρυπες απο κατω, και ειδη εκανα αναζητηση και διαβασα αρκετα.
Επισις διαβασα οτι περιοδος μεταφυτεφσης ειναι ανοιξη δλδ την εχασα θα πρεπει να περιμενω σχεδον εναν χρονο τωρα ?
Βασικά είναι τον Μαΐο γι'αυτό το δέντρο. Θα μπορούσες να το κάνεις λογικά αλλά γιατί να το κάνεις; Δεν ξέρεις πότε το μεταφύτευσαν τελευταία φορά. Καλό είναι να περιμένεις για του χρόνου μην βιάζεσαι το δέντρο σου δεν θα πάθει κάτι εάν περιμένεις για του χρόνου.

:)
Βασικα το τραβιξα και είδα οι ρίζες ειναι αρκετα πολλες και εχουν γεμιση ολη την γλαστρα και τα ακρα αρα λογικα είναι καιρο στην γλάστρα. Αλλα πρεπει να βρω γλαστρακι πρωτα και χρονο για να το κανω οποτε βλεπουμε αμα βρω κατι θα σασ ενημερώσω. Αλλιως το αφήνω οπως εχει .

Εάν κόπηκε ακριβώς για να χωρέσει στο πιο μικρό γλαστράκι; [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/think.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jamaikanos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

marios έγραψε:
Jamaikanos έγραψε:Ναι εχει τρυπες απο κατω, και ειδη εκανα αναζητηση και διαβασα αρκετα.
Επισις διαβασα οτι περιοδος μεταφυτεφσης ειναι ανοιξη δλδ την εχασα θα πρεπει να περιμενω σχεδον εναν χρονο τωρα ?
Βασικά είναι τον Μαΐο γι'αυτό το δέντρο. Θα μπορούσες να το κάνεις λογικά αλλά γιατί να το κάνεις; Δεν ξέρεις πότε το μεταφύτευσαν τελευταία φορά. Καλό είναι να περιμένεις για του χρόνου μην βιάζεσαι το δέντρο σου δεν θα πάθει κάτι εάν περιμένεις για του χρόνου.

Βασικα το τραβιξα και είδα οι ρίζες ειναι αρκετα πολλες και εχουν γεμιση ολη την γλαστρα και τα ακρα αρα λογικα είναι καιρο στην γλάστρα. Αλλα πρεπει να βρω γλαστρακι πρωτα και χρονο για να το κανω οποτε βλεπουμε αμα βρω κατι θα σασ ενημερώσω. Αλλιως το αφήνω οπως εχει .
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

marios έγραψε:

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Άβαταρ μέλους

Topic author
Jamaikanos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Ναι εχει τρυπες απο κατω, και ειδη εκανα αναζητηση και διαβασα αρκετα.
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece

Το γλαστρακι εχει τρυπες αποστραγγισης απο κατω;

Προσοχη με τα ποτισματα,εννοωντας μην το παρακανεις απο υπερβαλλοντα ζηλο!

Διαβασε οτι ειναι ανοιχτο στην βιβλιοθηκη προς το παρον..αλλα δεν εννοουσα αυτο για το διαβασμα..χρησιμοποιησε την αναζητηση του φορουμ για το δεντρακι σου,ειμαι σιγουρος οτι θα σου λυθουν πολλες αποριες..για τις υπολοιπες απλως ρωτας εδω..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jamaikanos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Ευχαριστω Γιωργο !
Τι εννοεις προσοχη με τα ποτίσματα?? πολυ ή λιγο νερο ?
Να την κρατησω μεσα η να την βγάλω εξω ?
Και ποια άλλη εργασία πρεπει να κανω ?????
Και αν μπορει κάποιος να μου δωσει ενα κώδικο να διαβάσω για την καρμονα ευχαριστώ πολυ.
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece

Petros έγραψε:Ωραίο το δέντρο σου δείχνει πολυ υγιές!!!

Χωρις να θελω να θιξω τον κολοσσο που λεγεται λιντλ,μην ακουει και η γερμανικη ηγεσια και εχουμε τιποτα νεα μετρα!αλλα!
Μπονσαι υγιες και λιντλ μου ακουγονται δυο αντιφατικες εννοιες!μακαρι να κανω λαθος!
Και μακαρι φιλε τζαμαικανε-δραμινε να αποκτησει την υγεια της η καρμονα σου κοντα σου!
Προσοχη με τα ποτισματα τωρα,ασ'την να εγκλιματιστει λιγο στο καινουριο της περιβαλλον,διαβασε οτι υπαρχει εντος και εκτος φορουμ για αυτην και το σημαντικοτερο!!ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ!

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Δημοσίευση από Petros »

Ωραίο το δέντρο σου δείχνει πολυ υγιές!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jamaikanos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Καλημερα !
Σημερα πείρα το 1ο μου φυτο απο τα LIDL χαμηλου κοστους καθως ειμαι τελείως αρχάριος, για να πειραματιστώ οσο γινετε.
Carmona microphylla γραφει οτι ειναι το φυτο, ειναι 27εκ. ψιλό.
Σας ανεβάζω μερικές φώτο για να δείτε ( είναι λιγο θολες αλλα οι επόμενες θα είναι καλυτερες ). Επειδη ειμαι καινουργιος δεν υπαρχουν ακόμα εργαλεια οπότε οι συμβουλες οσο γινετε ποιο απλες και με κοινα εργαλεία .
Νομιζω οτι έκανα καλή επιλογή εχει καλο κορμο και πρεπει να είναι με καλο ριζικο σύστημα οπως καταλαβα, αλλα αυτα θα τα που και οι ειδικοί .
Ευχαριστω εκ τον προτέρων .
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Jamaikanos έγραψε:Παιδεια μολις είδα το διαφημιστικό φυλλάδιο του LIDL και εχει και "καλα μπονσαι" τις επομενες μέρες στα 7 ευρο .
Σαν αρχάριος και 1ο φυτο λετε να παρω ένα απο εκει ή να δωσω κάτι παραπάνω και να πάρω ένα απο φυτώριο ???????
Πάρε απο τo Lidl με 7 ευρώ, θα είναι σίγουρα κινέζικα μαζικής παραγωγής αλλά θα σου δώσουν ευκαιρίες για εξάσκηση. Και με την πρώτη ευκαιρία μετά το φθινόπωρο μεταφύτευση σε ένα καλύτερο υπόστρωμα γιατί το δικό τους θα είναι σίγουρα άθλιο.

Αν διαθέτεις βέβαια και κάποια επιπλέον χρήματα μπορείς να βρείς και κάτι πιό αξιόλογο σε ακατέργαστο υλικό σε κάποιο φυτώριο.
Άβαταρ μέλους

G1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Δημοσίευση από G1908 »

Jamaikanos έγραψε:Παιδεια μολις είδα το διαφημιστικό φυλλάδιο του LIDL και εχει και "καλα μπονσαι" τις επομενες μέρες στα 7 ευρο .
Σαν αρχάριος και 1ο φυτο λετε να παρω ένα απο εκει ή να δωσω κάτι παραπάνω και να πάρω ένα απο φυτώριο ???????

και τα 2 να κάνεις! :) Πάρε ενα όμορφο απο Lidl αλλά και ένα απο φυτώριο!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jamaikanos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Παιδεια μολις είδα το διαφημιστικό φυλλάδιο του LIDL και εχει και "καλα μπονσαι" τις επομενες μέρες στα 7 ευρο .
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece

εχεις πμ

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

Jamaikanos έγραψε:Απο καλλιτεχνία οσο θελεις αποφοιτος καλων τεχνων δεν νομιζω να έχω προβλημα με την φαντασία !!!!!
Ετσι μπράβο !!! Είσαι ένα βήμα η να πώ δέκα πιό μπροστά απ΄όλους μας.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jamaikanos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Απο καλλιτεχνία οσο θελεις αποφοιτος καλων τεχνων δεν νομιζω να έχω προβλημα με την φαντασία !!!!!
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

Εγώ θα πρότεινα το εξής. Χτύπα στο google : bonsai εικόνες και δές όσο πιό πολλές μπορείς. Και αφου τις δείς μετά ξανακοίταξέ τες και πρόσεξε και αποτύπωσε όσο μπορείς καλύτερα λεπτομέρειες από τον κορμό τους , τα κλαδιά τους , τα φύλλα τους. Αφού αρχίσεις να έχεις μία καλή εικόνα πήγαινε ξανά στο φυτώριο και όπως σου είπε η Ρία μην αναφέρεις καθόλου τη λέξη μπονσάι και μην ψαξεις μόνο για νάνες ποικιλίες φυτών. Κοίταξε γύρω σου αν υπάρχει κάτι που με κλάδεμα και συρμάτωμα θα μπορούσε να δώσει κάτι σαν αρχική εικόνα με ότι είδες στις φωτογραφίες. Στο φυτώριο πολύ δύσκολα θα βρείς σχεδόν έτοιμο μπονσάι. Και επειδή η καλλιέργεια μπονσάι βγάζει εκτός άλλων πραγμάτων και τον καλλιτεχνικό μας εαυτό (στην Ιαπωνία για παράδειγμα θεωρείται σαν μία από τις ευγενέστερες τέχνες) άσε την φαντασία σου να κάνει το παιχνίδι της.
Αντε και καλό κυνήγι και συγνώμη για την μακροαγόρευση !!!
Απάντηση