Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς!
-
Nikolas6997
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς!
Συμφωνώ απολύτως με την Ρία.. Και εγώ φύτευσα Κυπριακή Πεύκη και πρέπει να περιμένω μερικά χρονάκια.. Μέχρι να φτάσω τα 70 κάτι θα έχουν γίνει!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]RiaD έγραψε:Κουραστικός δεν γίνεται κανείς, όλοι ξεκινήσαμε χωρίς γνώσεις και ρωτώντας τους "παλιούς" τα πιο απλά. Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε.babiskark έγραψε:Σας ευχαριστώ θερμά για το καλωσόρισμα!
Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης μου. Η επιθυμία μου είναι να ασχοληθώ με κάποιο είδος κέδρου. Επιπλέον , έχω έναν φίλο όπου μου πρότεινε να μου δώσει σπόρους "γιαπωνέζικου πλάτανου". Δεν γνωρίζω το είδος, όμως θα με εντυπωσίαζε να το φυτέψω εγώ. Εάν λοιπόν κάποιος γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του είδους , ή τις απαιτήσεις του, θα εκτιμούσα την βοήθεια του. Στα αρχικά στάδια της γνωριμίας μας , κι επειδή δεν έχω καμία απολύτως γνώση, θα μου επιτρέψετε να παρακολουθώ , να μαθαίνω και ίσως μερικές φορές να γίνω κουραστικός.
Και πάλι ευχαριστώ για την υποδοχή σας.
babiskark
Η πρότασή μου είναι να δεχτείς βέβαια την προσφορά του φίλου σου και να φυτέψεις γιαπωνέζικο πλάτανο, επειδή όμως αυτός θα πάρει χρόνια ώσπου να φτάσει να γίνει καν προ-μπονσάι κι εσύ θα έχεις ως τότε βαρεθεί, αγόρασε παράλληλα κάποιο άλλο δέντρο από ένα φυτώριο, προκειμένου ν' αρχίσεις να μαθαίνεις τα βασικά, πχ πώς ποτίζουμε!
Nikolas6997
Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Κουραστικός δεν γίνεται κανείς, όλοι ξεκινήσαμε χωρίς γνώσεις και ρωτώντας τους "παλιούς" τα πιο απλά. Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε.babiskark έγραψε:Σας ευχαριστώ θερμά για το καλωσόρισμα!
Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης μου. Η επιθυμία μου είναι να ασχοληθώ με κάποιο είδος κέδρου. Επιπλέον , έχω έναν φίλο όπου μου πρότεινε να μου δώσει σπόρους "γιαπωνέζικου πλάτανου". Δεν γνωρίζω το είδος, όμως θα με εντυπωσίαζε να το φυτέψω εγώ. Εάν λοιπόν κάποιος γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του είδους , ή τις απαιτήσεις του, θα εκτιμούσα την βοήθεια του. Στα αρχικά στάδια της γνωριμίας μας , κι επειδή δεν έχω καμία απολύτως γνώση, θα μου επιτρέψετε να παρακολουθώ , να μαθαίνω και ίσως μερικές φορές να γίνω κουραστικός.
babiskark
Η πρότασή μου είναι να δεχτείς βέβαια την προσφορά του φίλου σου και να φυτέψεις γιαπωνέζικο πλάτανο, επειδή όμως αυτός θα πάρει χρόνια ώσπου να φτάσει να γίνει καν προ-μπονσάι κι εσύ θα έχεις ως τότε βαρεθεί, αγόρασε παράλληλα κάποιο άλλο δέντρο από ένα φυτώριο, προκειμένου ν' αρχίσεις να μαθαίνεις τα βασικά, πχ πώς ποτίζουμε!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
babiskark
Topic author - Σπορόφυτο

Σας ευχαριστώ θερμά για το καλωσόρισμα!
babiskark
babiskark
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Καλός ήρθες φίλε μου στην παρέα μας!!! Είχα ασχοληθεί κι εγώ με στατικό μοντελίσμο πριν από κάποια χρόνια, μπορώ να πω ότι υπάρχουν αρκετά κοινα σημεία με την τέχνη των μπονσαι.
Ότι χρειαστείς ρώτα μας.....
Ότι χρειαστείς ρώτα μας.....
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Καλώς μας ήρθες και συγχαρητήρια για τη δουλειά σου με τον μοντελισμό, πάντα θαύμαζα όσους έχουν την υπομονή ν' ασχοληθούν, μάλλον επειδή εγώ δεν την έχω!
Έχεις αγοράσει κάποιο δέντρο ήδη ή βρίσκεσαι σε διαδικασία αναζήτησης; Θα χαρούμε να βοηθήσουμε, αν χρειαστείς κάτι. Αυτή την περίοδο το αρχείο άρθρων της Ελληνικής Λέσχης Μπονσάι βρίσκεται υπό διαμόρφωση, οπότε δεν μπορούμε να σε παραπέμψουμε εκεί για πληροφορίες, όμως σίγουρα θα βρεις και στο φόρουμ πολύ ενδιαφέροντα θέματα.
Καλώς ήρθες και πάλι!
Έχεις αγοράσει κάποιο δέντρο ήδη ή βρίσκεσαι σε διαδικασία αναζήτησης; Θα χαρούμε να βοηθήσουμε, αν χρειαστείς κάτι. Αυτή την περίοδο το αρχείο άρθρων της Ελληνικής Λέσχης Μπονσάι βρίσκεται υπό διαμόρφωση, οπότε δεν μπορούμε να σε παραπέμψουμε εκεί για πληροφορίες, όμως σίγουρα θα βρεις και στο φόρουμ πολύ ενδιαφέροντα θέματα.
Καλώς ήρθες και πάλι!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Nikolas6997
- Imperial

Καλώς όρισες Μπάμπη, μερακλή [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/6.gif[/img] Είμαι και εγώ μερακλής σε όλα τα θέματα μοντελισμών.. Κατά καιρούς ασχολήθηκα με όλα, από κατασκευές, εφευρέσεις και ότι φανταστείς κατασκεύασα.. Χαίρομαι που είσαι τώρα μέλος στο φόρουμ μας... Τώρα ασχολούμε με καναρίνια, και φυσικά τα αγαπημένα μου φυτά...
Nikolas6997

-
Paulos
- Imperial

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
-
fisiodifis
- Shohin

Καλως ηρθες στην παρεα μας Μπαμπη!!
φτιαχνεις καταπληκτικα μοντελα!!!
καλη αρχη στον μαγικο κοσμο των bonsai!!!!!!!!
φτιαχνεις καταπληκτικα μοντελα!!!
καλη αρχη στον μαγικο κοσμο των bonsai!!!!!!!!
Γιώργος
-
M4r0k1nos
- Imperial

- Επικοινωνία:
Γεια σου Μπάμπη και καλώς ήρθες στην παρέα μας ! Κι εγώ στην εφηβεία με τον αδερφό μου ασχολούμασταν αρκετά με τον στατικό μοντελισμό! Αεροπλάνα , πλοία , ελικόπτερα , αυτοκίνητα...
Αλλά αυτά που κάνεις εσύ είναι κάτι άλλο φίλε μου! Φοβερά πράγματα!!
Το μπονσαι είναι κάτι σαν το καγιάκ που έχεις σαν πρώτο θέμα στο blog σου το οποίο παρεμπιπτόντως με άφησε άφωνο! Είναι φοβερό!
Προσομοιώνουμε ένα δέντρο της φύσης σε ανάλογο σημείο που θα φύτρωνε. Χώμα ή πέτρα δηλαδή.
Σου εύχομαι λοιπόν καλή διαμονή κι αν αποφασίσεις να ασχοληθείς καλή σου αρχή!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/36.gif[/img]
Αλλά αυτά που κάνεις εσύ είναι κάτι άλλο φίλε μου! Φοβερά πράγματα!!
Το μπονσαι είναι κάτι σαν το καγιάκ που έχεις σαν πρώτο θέμα στο blog σου το οποίο παρεμπιπτόντως με άφησε άφωνο! Είναι φοβερό!
Προσομοιώνουμε ένα δέντρο της φύσης σε ανάλογο σημείο που θα φύτρωνε. Χώμα ή πέτρα δηλαδή.
Σου εύχομαι λοιπόν καλή διαμονή κι αν αποφασίσεις να ασχοληθείς καλή σου αρχή!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/36.gif[/img]
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
-
Philip
- Masterpiece

Καλως ηρθες Μπαμπη ......καλη συνεχεια στην τεχνη των μπονσαι.
Σιγουρα θα εχεις ακουστα για τους τεχνιτες ξυλινων καραβιων στην Αιγινα.........ειναι θαυμαστη η τεχνη σας.
Σιγουρα θα εχεις ακουστα για τους τεχνιτες ξυλινων καραβιων στην Αιγινα.........ειναι θαυμαστη η τεχνη σας.
-
kapouland
- Imperial

Καλησπέρα Μπάμπη! Εύχομαι όπως αγάπησες τον μοντελισμό, να αγαπήσεις και την τέχνη των μπονσάι!! Ελπίζω η παρέα μας να σε εμπνεύσει ώστε η "διαμονή" σου στον χώρο να είναι δημιουργική και μακροχρόνια!
...Ανδρέας
[HR]
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Καλώς ήρθες Μπάμπη!
Ωραίο και το δικό σου χόμπυ! Εχεις τωρα καποιο δεντρο στο μυαλό σου;
Ωραίο και το δικό σου χόμπυ! Εχεις τωρα καποιο δεντρο στο μυαλό σου;
-
babiskark
Topic author - Σπορόφυτο

Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς!
Καλή σας ημέρα, ονομάζομαι Μπάμπης Καρκατσούλης.
Είμαι 45 ετών , και εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος. Με τα φυτά ασχολούμαι περίπου 25 χρόνια . Δεν ήταν ποτέ το χόμπυ μου , αλλά πάντα μου άρεσε να έχω στην βεράντα μου γλάστρες και να τις περιποιούμαι. Μου αρέσουν τα πράσινα φυτά και όχι τόσο πολύ τα λουλούδια.
Το χόμπυ μου , από την ηλικία των 8 ετών είναι ο στατικός μοντελισμός. Τα τελευταία 18 έτη , έχει γίνει πιο συγκεκριμένο , ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με την κατασκευή ναυτικών μοντέλων( πλοίων). Μία εικόνα μπορείτε να έχετε στο http://sotropi.blogspot.gr/.
Εξαιτίας λοιπόν του χόμπυ μου και μάλλον ότι μου αρέσει να βλέπω πράγματα υπό κλίμακα , ανέκαθεν μου άρεσαν τα bonsai. Όταν πριν από λίγες ημέρες έψαχνα στο διαδίκτυο, διάβασα κάπου, ότι η τέχνη του bonsai , είναι το "μέτρο". Στερείς από ένα φυτό ουσίες και χώρο έτσι ώστε να το φέρεις στα επιβαλλόμενα μεγέθη. Εντυπωσιάστηκα... είναι κάτι που λείπει από τον λαό μας (κατά τα άλλα είμαστε θαυμάσιοι).
Ελπίζω να τα καταφέρω να σας ακολουθήσω στην πορεία σας , και να μάθω αυτή την εξαιρετική τεχνική και ενασχόληση.
Σας εύχομαι να είστε όλοι υγιείς!
Με εκτίμηση
Babiskark
Είμαι 45 ετών , και εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος. Με τα φυτά ασχολούμαι περίπου 25 χρόνια . Δεν ήταν ποτέ το χόμπυ μου , αλλά πάντα μου άρεσε να έχω στην βεράντα μου γλάστρες και να τις περιποιούμαι. Μου αρέσουν τα πράσινα φυτά και όχι τόσο πολύ τα λουλούδια.
Το χόμπυ μου , από την ηλικία των 8 ετών είναι ο στατικός μοντελισμός. Τα τελευταία 18 έτη , έχει γίνει πιο συγκεκριμένο , ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με την κατασκευή ναυτικών μοντέλων( πλοίων). Μία εικόνα μπορείτε να έχετε στο http://sotropi.blogspot.gr/.
Εξαιτίας λοιπόν του χόμπυ μου και μάλλον ότι μου αρέσει να βλέπω πράγματα υπό κλίμακα , ανέκαθεν μου άρεσαν τα bonsai. Όταν πριν από λίγες ημέρες έψαχνα στο διαδίκτυο, διάβασα κάπου, ότι η τέχνη του bonsai , είναι το "μέτρο". Στερείς από ένα φυτό ουσίες και χώρο έτσι ώστε να το φέρεις στα επιβαλλόμενα μεγέθη. Εντυπωσιάστηκα... είναι κάτι που λείπει από τον λαό μας (κατά τα άλλα είμαστε θαυμάσιοι).
Ελπίζω να τα καταφέρω να σας ακολουθήσω στην πορεία σας , και να μάθω αυτή την εξαιρετική τεχνική και ενασχόληση.
Σας εύχομαι να είστε όλοι υγιείς!
Με εκτίμηση
Babiskark