Καλημέρα κι από εμένα!
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Re: Καλημέρα κι από εμένα!
plousmike έγραψε:οκ. ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Με βοηθήσατε να αποφασίσω τελικά για τον juniper. Βέβαια θα πέσει διάβασμα αρκετό προτού κάνω την κίνηση για την αγορά του, μην το καταστρέψω ακόμα δεν το πήρα! Θα πάω για το probonsai που βρήκα στο ελληνικό online shop και σιγά σιγά ξεκινάω. Αυτές τις μέρες θα πέσει αρκετό διάβασμα και μόλις το πάρω στα χέρια μου, θα ανεβάσω και φώτος για να μου πείτε την γνώμη σας και (λογικά) θα έχω πολλά να σας ρωτήσω για τα πρώτα βήματα, μιας και είπαμε βοηθάει το διάβασμα αλλά τί να σου κάνει αν δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την κηπουρική!
Γιουνίπερους βρίσκεις σε άπειρα μεγέθη και σχέδια σε οποιοδήποτε φυτώριο, μόνο που θέλουν λίγη περισσότερη δουλειά εκ μέρους σου για να γίνουν ευπαρουσίαστοι σε πρώτη φάση. Ρίξε μια ματιά σε θέματα που έχουν ανεβάσει άλλα μέλη για γιουνίπερους και τόλμησέ το! Αν μη τι άλλο, θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα + θα "βάλεις χέρι" για τα καλά στο δέντρο σου απ' την πρώτη μέρα. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... e_wink.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 189 times
- Επικοινωνία:
και γενικές γνωσεις εδω μαζι με video: http://www.bonsaiclub.gr/articles/artic ... mpaku.html
και ολα οσα σου ειπε ο Karesansui !!!
και ολα οσα σου ειπε ο Karesansui !!!
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Διάβασε εδώ http://el.m.wikipedia.org/wiki/Άρκευθος#section_1
Και εδώ http://www.gardenguides.com/81781-grow-junipers.html
Αλλά κυρίως εδώ http://www.bonsai4me.com/SpeciesGuide/Juniperus.html
Ό,τι προκύψει στην συνέχεια, εδώ είμαστε!
Και εδώ http://www.gardenguides.com/81781-grow-junipers.html
Αλλά κυρίως εδώ http://www.bonsai4me.com/SpeciesGuide/Juniperus.html
Ό,τι προκύψει στην συνέχεια, εδώ είμαστε!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
plousmike
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
οκ. ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Με βοηθήσατε να αποφασίσω τελικά για τον juniper. Βέβαια θα πέσει διάβασμα αρκετό προτού κάνω την κίνηση για την αγορά του, μην το καταστρέψω ακόμα δεν το πήρα! Θα πάω για το probonsai που βρήκα στο ελληνικό online shop και σιγά σιγά ξεκινάω. Αυτές τις μέρες θα πέσει αρκετό διάβασμα και μόλις το πάρω στα χέρια μου, θα ανεβάσω και φώτος για να μου πείτε την γνώμη σας και (λογικά) θα έχω πολλά να σας ρωτήσω για τα πρώτα βήματα, μιας και είπαμε βοηθάει το διάβασμα αλλά τί να σου κάνει αν δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την κηπουρική!
-
mix.dny
- Imperial

Καλως σε βρηκαμε συνονοματε Μιχαλη!Ακου τον ποιητη και τον συγγραφεα που σου εγραψαν παραπανω.Υπομονη και ενδιαφερον θελει.Για ενα να εισαι σιγουρος:πολλες φορες στην αρχη για αλλου θα ξεκινας και αλλου θα καταληγεις.Θα κανεις πολλα λαθη για να μπορεις να μαθεις να κατυθυνεις την εικονα ενος φυτου!Αλλα αξιζει να ασχοληθεις! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... nowman.gif[/img]
(Μιας και αναφερθηκε ο Μπαμπινιωτης,νομιζω οτι εμενα θα κοψει πρωτα,που δεν βαζω τονους.Σε λιγο θα γραφο μονο με ''ε'',''ι'' κε ''ο''γιατι μεταξι μας δεν τον σιμπαθο κε πολι!)
(Μιας και αναφερθηκε ο Μπαμπινιωτης,νομιζω οτι εμενα θα κοψει πρωτα,που δεν βαζω τονους.Σε λιγο θα γραφο μονο με ''ε'',''ι'' κε ''ο''γιατι μεταξι μας δεν τον σιμπαθο κε πολι!)
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
karesansui
- Συντονιστής

Λοιπόν έχουμε και λέμε!plousmike έγραψε:χαχαχαχαχα ναι ακόμα κι εγώ έχω μπερδευτεί η αλήθεια είναι. Απλά θέλω να είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό και πλην του juniper από αυτό το ελληνικό μαγαζί online δεν είδα κάτι άλλο που να μου αρέσει σε probonsai. σίγουρα θέλει να αφιερώσω πολύ χρόνο, και διάβασμα (ειδικά διάβασμα!), αν μπορούσα να βρω την σεκόγια σε probonsai εννοείται ότι θα το έπαιρνα κατευθείαν, αλλά δεν μπορώ να βρω, για αυτό και είπα να καταφύγω σε σπόρο...Δλδ θα ήθελα να "γλυτώσω" χρόνο από τα πρώτα στάδια, αλλά δεν είμαι διατεθιμένος να πάω σε κάτι που να μην μου αρέσει απλά και μόνο επειδή το βρήκα σε probonsai... Δεν ξέρω αν με κατάλαβαίνετε ή αν σας φαίνονται ασυναρτησίες αυτά που λέω. έψαξα σε ebay αλλά παντού σπόρους έβρισκα. δεν βρίσκεις τελικά πολύ εύκολα probonsai (τουλάχιστον όχι εγχώρια φυτά)
Α) πρό-μπονσάι λέγεται ένα στάδιο του φυτού/δέντρου που προορίζεται να καλλιεργηθεί με την τεχνική του μπονσάι!
Στο στάδιο αυτό το οδηγούμε είτε εμείς οι ίδιοι, είτε το έχουν φέρει σε αυτό κάποιοι άλλοι καλλιεργητές, οι οποίοι στην συνέχεια και το εμπορεύονται είτε το ανταλάσσουν! Συνήθως τα εμπορεύσιμα είδη πρό-μπονσάι είναι πεύκα, άρκευθοι(γιουνίπεροι), φτελιές, σφένδαμνοι κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως άλλα πλατύφυλλα και τελευταία και ελιές!
Β) Έχεις μπερδευτεί και λογικό είναι γιατί αγνοείς το αντικείμενο με το οποίο θέλεις τόσο διακαώς να ασχοληθείς ( τα μπονσάι) και κυρίως δεν γνωρίζεις τα δέντρα και την φυσιολογία τους! Για τον λόγο αυτό σε προέτρεψα να googl-άρεις για τα είδη που θέλεις να ασχοληθείς! Το έκανες? Όχι μάλλον! Με οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα το γεγονός ότι επιμένεις για την σεκόϊα, ένα είδος που ζεί τουλάχιστον 200+ χρόνια και αναπτύσσεται πάρα μα πάρα πολύ αργά (στην Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, στην Καλιφόρνια).
Κοντολογίς ( και μην παραξηγήσεις τα γραφόμενά μου) αντί να μάθεις να οδηγείς ζητάς να σου προτείνουμε σε πιό αγώνα formula 1 να συμμετάσχεις και το μόνο ερώτημά σου είναι στην Monza ή στο Dubai!!!
Είσαι μόνο 25! Έχεις χρόνο πολύ μπροστά σου να μάθεις πολλά για τα μπονσάι και να ασχοληθείς με αυτά και να φτάσεις σε αξιοζήλευτο επίπεδο...Υπομονή όμως!!! Υπομονή και καρτερικότητα!
Θέληση και ζήλο έχεις, είναι κάτι παραπάνω απο βέβαιο! Αν τα συνδυάσεις έχεις έτοιμη την συνταγή!
Επιμένω, πάρε/αγόρασε μία φτελίτσα ή ένα γιουνίπερο (αφου προτιμάς τα κωνοφόρα) σαν αρχή και ΡΩΤΑ, ΑΚΟΥ, ΔΙΑΒΑΖΕ!!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Κοίταξε μέσα σου και βρές τήν γνώση που ακόμη δέν έχεις.
Κοίταξε μέσα σου και βρές τήν εμπειρία που ακόμη δέν έχεις.
Κοίταξε μέσα σου καί βρές τήν υπομονή πού ακόμη δέν έχεις.
Κοίταξε μέσα σου και βρές τήν χαρά τής δημιουργίας πού ακόμη δέν έχεις.
Κοίταξε μέσα σου και βρές τόν κόπο που θα καταβάλεις και πού ακόμη δέν έχεις.
Κοίταξε τό φώς πού υπάρχει στό σκοτάδι.
Άκουσε τόν ήχο πού υπάρχει στήν σιωπή.
Μπές από τό μονοπάτι πού βγαίνεις.
Προσπάθησε να εντυπωσιάσεις τόν εαυτό σου καί όχι εμάς.
Το δενδράκι πού θα καταφέρεις να δημιουργήσεις εσύ να είσε σίγουρος ότι στα μάτια σου
θα είναι τό καλύτερο γιατί κόπιασες, γιατί πόνεσες, γιατί τό αγάπησες.
Το έτοιμο δέν θα έχει τίποτα από όλα αυτά και χωρίς γνώσεις δέν θα μπορέσεις να το
κάνεις καλύτερο, αλλά και να γίνεις καλύτερος και εσύ.
P.S. Δέν έχω τίποτα μαζί σου καί ίσως γίνομαι κακός γράφοντας όλα αυτά. Ποτέ μου δέν
αγόρασα έτοιμο δένδρο και πάλεψα με αυτά πού έβρισκα στα διάφορα φυτώρια.
Η θλίψη τής αποτυχίας και η χαρά τής επιτυχίας θα στιλβώσουν τόν χαρακτήρα σου
και θα αυξήσουν τίς εμπειρίες σου. Άλλωστε και ο Καβάφης ευχόταν να είναι μακρύς
ο δρόμος γεμάτος Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες.
Ελπίζω να κατάλαβες !!!!!
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... dtimer.gif[/img]
Κοίταξε μέσα σου και βρές τήν εμπειρία που ακόμη δέν έχεις.
Κοίταξε μέσα σου καί βρές τήν υπομονή πού ακόμη δέν έχεις.
Κοίταξε μέσα σου και βρές τήν χαρά τής δημιουργίας πού ακόμη δέν έχεις.
Κοίταξε μέσα σου και βρές τόν κόπο που θα καταβάλεις και πού ακόμη δέν έχεις.
Κοίταξε τό φώς πού υπάρχει στό σκοτάδι.
Άκουσε τόν ήχο πού υπάρχει στήν σιωπή.
Μπές από τό μονοπάτι πού βγαίνεις.
Προσπάθησε να εντυπωσιάσεις τόν εαυτό σου καί όχι εμάς.
Το δενδράκι πού θα καταφέρεις να δημιουργήσεις εσύ να είσε σίγουρος ότι στα μάτια σου
θα είναι τό καλύτερο γιατί κόπιασες, γιατί πόνεσες, γιατί τό αγάπησες.
Το έτοιμο δέν θα έχει τίποτα από όλα αυτά και χωρίς γνώσεις δέν θα μπορέσεις να το
κάνεις καλύτερο, αλλά και να γίνεις καλύτερος και εσύ.
P.S. Δέν έχω τίποτα μαζί σου καί ίσως γίνομαι κακός γράφοντας όλα αυτά. Ποτέ μου δέν
αγόρασα έτοιμο δένδρο και πάλεψα με αυτά πού έβρισκα στα διάφορα φυτώρια.
Η θλίψη τής αποτυχίας και η χαρά τής επιτυχίας θα στιλβώσουν τόν χαρακτήρα σου
και θα αυξήσουν τίς εμπειρίες σου. Άλλωστε και ο Καβάφης ευχόταν να είναι μακρύς
ο δρόμος γεμάτος Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες.
Ελπίζω να κατάλαβες !!!!!
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... dtimer.gif[/img]
-
plousmike
Topic author - Σπορόφυτο

- Επικοινωνία:
χαχαχαχαχα ναι ακόμα κι εγώ έχω μπερδευτεί η αλήθεια είναι. Απλά θέλω να είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό και πλην του juniper από αυτό το ελληνικό μαγαζί online δεν είδα κάτι άλλο που να μου αρέσει σε probonsai. σίγουρα θέλει να αφιερώσω πολύ χρόνο, και διάβασμα (ειδικά διάβασμα!), αν μπορούσα να βρω την σεκόγια σε probonsai εννοείται ότι θα το έπαιρνα κατευθείαν, αλλά δεν μπορώ να βρω, για αυτό και είπα να καταφύγω σε σπόρο...Δλδ θα ήθελα να "γλυτώσω" χρόνο από τα πρώτα στάδια, αλλά δεν είμαι διατεθιμένος να πάω σε κάτι που να μην μου αρέσει απλά και μόνο επειδή το βρήκα σε probonsai... Δεν ξέρω αν με κατάλαβαίνετε ή αν σας φαίνονται ασυναρτησίες αυτά που λέω. έψαξα σε ebay αλλά παντού σπόρους έβρισκα. δεν βρίσκεις τελικά πολύ εύκολα probonsai (τουλάχιστον όχι εγχώρια φυτά)
RiaD έγραψε:Η βασικότερη ίσως αρετή που πρέπει να έχει κάποιος που ασχολείται με τα bonsai είναι η ΥΠΟΜΟΝΗ και ομολογώ πως μ' έχεις μπερδέψει λίγο, καθώς απ' τη μια δείχνεις να έχεις υπομονή (δέντρο από σπόρο), απ' την άλλη όμως δεν έχεις (προ bonsai).
Θεμιτό να θέλεις κάποιο δέντρο που είναι "περίεργο", δε φύεται στην Ελλάδα και θα χαίρεσαι να το βλέπεις, αλλα μάλλον θα πρέπει να κινηθείς σε κάτι "έτοιμο", που θα το αγοράσεις μάλλον Online.
+1000
κοίτα για έτοιμο αλλά και πάλι θες πολύ διάβασμα για να το κρατήσεις ζωντανό και πάντα όμορφο όπως θα το αγοράσεις έτοιμο!
Διάβασμα και υπομονή!!!
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Η βασικότερη ίσως αρετή που πρέπει να έχει κάποιος που ασχολείται με τα bonsai είναι η ΥΠΟΜΟΝΗ και ομολογώ πως μ' έχεις μπερδέψει λίγο, καθώς απ' τη μια δείχνεις να έχεις υπομονή (δέντρο από σπόρο), απ' την άλλη όμως δεν έχεις (προ bonsai).
Θεμιτό να θέλεις κάποιο δέντρο που είναι "περίεργο", δε φύεται στην Ελλάδα και θα χαίρεσαι να το βλέπεις, αλλα μάλλον θα πρέπει να κινηθείς σε κάτι "έτοιμο", που θα το αγοράσεις μάλλον Online.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 189 times
- Επικοινωνία:
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... cheers.gif[/img]
Πιστεύεις ότι με σπόρο ενός δέντρου που θα
Έχει γίνει σποροφυτο σε 3 με 4 χρόνια
Εάν φυσικά
Καταφέρει να γίνει γιατι υπάρχουν διάφορα θέματα ενδιάμεσα π.χ μυκητες
να καταφέρεις να φτιάξεις ένα κομψοτεχνημα που βλέπεις σε διάφορα σάιτ απο μάστερ του είδους; Ο μάστερ έκανε μπορει και 30 χρόνια...
Ξεκινά με έναν γιουνιπερο προσπάθησε να το κανείς προ-Μπονσαι ακόμα και αυτο θέλει άπειρες ώρες διάβασμα και εσωτερικού διάλογισμου!
Είμαι σίγουρος ότι θα βαρεθεί σε 6 μήνες!
Πιστεύεις ότι με σπόρο ενός δέντρου που θα
Έχει γίνει σποροφυτο σε 3 με 4 χρόνια
Εάν φυσικά
Καταφέρει να γίνει γιατι υπάρχουν διάφορα θέματα ενδιάμεσα π.χ μυκητες
να καταφέρεις να φτιάξεις ένα κομψοτεχνημα που βλέπεις σε διάφορα σάιτ απο μάστερ του είδους; Ο μάστερ έκανε μπορει και 30 χρόνια...
Ξεκινά με έναν γιουνιπερο προσπάθησε να το κανείς προ-Μπονσαι ακόμα και αυτο θέλει άπειρες ώρες διάβασμα και εσωτερικού διάλογισμου!
Είμαι σίγουρος ότι θα βαρεθεί σε 6 μήνες!
-
plousmike
Topic author - Σπορόφυτο

- Επικοινωνία:
πολύ ωραία τα βίντεο και ιδιαίτερα επιμορφωτικά.
Δεν θέλω ντόπιο γιατί είναι κάτι το οποίο έχω δει. προτιμάω τα ξένα για να έχω κάτι διαφορετικό που δεν το βλέπεις κάθε μέρα μες στο σπίτι σου
Λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι που να μου αρέσει από έτοιμα δεντράκια είτε ελλάδα είτε εξωτερικό, γι αυτό είπα για σπόρο. Τα 2 ξένα και το 1 ελληνικό που είδα ότι έχετε προτείνει σε κάποιο άλλο post δεν έχουν αυτά που ψάχνω πλην του juniper από το ελληνικό. Έχω δει ορισμένα κομψοτεχνήματα πραγματικά σε bonsai και θα ήθελα να έχω κάτι το "extreme" για να το βλέπω να το χαίρομαι. το να κάνω έναν φίκο bonsai π.χ δεν μπορώ να πω ότι θα με ενθουσιάσει ιδιαίτερα. σίγουρα είναι το ίδιο δύσκολο και πολύ όμορφο όταν γίνει αλλά η σεκόγια π.χ που κοίταζα είναι καμία σχέση! Πάντως είπαμε...ή σπόρος ή juniper ή και τα δύο, ένα από αυτά τα ενδεχόμενα με βλέπω να εφαρμόζω λογικά.
Δεν θέλω ντόπιο γιατί είναι κάτι το οποίο έχω δει. προτιμάω τα ξένα για να έχω κάτι διαφορετικό που δεν το βλέπεις κάθε μέρα μες στο σπίτι σου
-
kapouland
- Imperial

Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό που θέλεις, δεν υπάρχει στην αγορά ως νέο δέντρο, και καταλήγεις σε σπόρο;
Αν δεν βρείς κάτι στην ελληνική αγορά μην ξεχνάς ότι πολλοί αγοράζουν δέντρα από εξωτερικό, αλλά κάποια από αυτά δεν αντέχουν το κλίμα της Ελλάδας. Γι' αυτό επιμένουμε όλοι σε τοπικά δέντρα.
Επίσης εφόσον λές ότι γουστάρεις να φτιάξεις κάτι δικό σου, σκέψου ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία από που προέρχεται το δέντρο! Την ίδια "γλύκα" θα έχει και πάλι!
Ότι όμως κι αν αποφασίσεις εμείς θα είμαστε εδώ να στηρίξουμε την επιλογή σου Μιχάλη!!!! Έμπαινε!!!!![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... flower.gif[/img]
Αν δεν βρείς κάτι στην ελληνική αγορά μην ξεχνάς ότι πολλοί αγοράζουν δέντρα από εξωτερικό, αλλά κάποια από αυτά δεν αντέχουν το κλίμα της Ελλάδας. Γι' αυτό επιμένουμε όλοι σε τοπικά δέντρα.
Επίσης εφόσον λές ότι γουστάρεις να φτιάξεις κάτι δικό σου, σκέψου ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία από που προέρχεται το δέντρο! Την ίδια "γλύκα" θα έχει και πάλι!
Ότι όμως κι αν αποφασίσεις εμείς θα είμαστε εδώ να στηρίξουμε την επιλογή σου Μιχάλη!!!! Έμπαινε!!!!![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... flower.gif[/img]
...Ανδρέας
[HR]
-
karesansui
- Συντονιστής

Ρίξε μια ματιά εδώ...
ίσως σε διαφωτίσει λίγο αν τα αγγλικά σου είναι σε καλό επίπεδο! (δυστυχώς στα ελληνικά δεν υπάρχει ανάλογο video).
ίσως σε διαφωτίσει λίγο αν τα αγγλικά σου είναι σε καλό επίπεδο! (δυστυχώς στα ελληνικά δεν υπάρχει ανάλογο video).
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
plousmike
Topic author - Σπορόφυτο

- Επικοινωνία:
ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα όλους.
Αυτό που με ελκύει είναι η δημιουργία κάτι μοναδικού, για αυτό και δεν προτιμάω τα "ντόπια". Θέλω να δω αυτό που κάποια στιγμή θα έχει γίνει ένα αξιοθαύμαστο bonsai και να ξέρω ότι είναι κάτι μοναδικό και πρωτότυπο που έχει γίνει από τις χερούκλες μου. Ίσως πάω στα "βαθιά" νερά, αλλά προτιμώ να δοκιμάσω από το να μην το κάνω καθόλου. Προφανώς τα έχετε ξανακούσει όλα αυτά, αλλά θα δοκιμάσω anyway. Ίσως τελικά να πάω και στο θέμα σπόρου τελικά, ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Είδα και το βίντεο της πρώτης φύτευσης και δεν μου φάνηκε δύσκολο. Βέβαια είναι αρκετά χρονοβόρο μέχρι να γίνει σοβαρό δέντρο. Δυστυχώς τα είδη που είδα και μου αρέσουν δεν μπορώ να τα βρω σε probonsai παρά μόνο του juniper.
Μπορεί να κάνω και τα δύο! Εσείς τι λέτε?
Υπάρχει κάποιο link για το ξεκίνημα από probonsai? Είδα για την μεταφύτευση, αλλά τα πρώτα στάδια?
Αυτό που με ελκύει είναι η δημιουργία κάτι μοναδικού, για αυτό και δεν προτιμάω τα "ντόπια". Θέλω να δω αυτό που κάποια στιγμή θα έχει γίνει ένα αξιοθαύμαστο bonsai και να ξέρω ότι είναι κάτι μοναδικό και πρωτότυπο που έχει γίνει από τις χερούκλες μου. Ίσως πάω στα "βαθιά" νερά, αλλά προτιμώ να δοκιμάσω από το να μην το κάνω καθόλου. Προφανώς τα έχετε ξανακούσει όλα αυτά, αλλά θα δοκιμάσω anyway. Ίσως τελικά να πάω και στο θέμα σπόρου τελικά, ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Είδα και το βίντεο της πρώτης φύτευσης και δεν μου φάνηκε δύσκολο. Βέβαια είναι αρκετά χρονοβόρο μέχρι να γίνει σοβαρό δέντρο. Δυστυχώς τα είδη που είδα και μου αρέσουν δεν μπορώ να τα βρω σε probonsai παρά μόνο του juniper.
Μπορεί να κάνω και τα δύο! Εσείς τι λέτε?
Υπάρχει κάποιο link για το ξεκίνημα από probonsai? Είδα για την μεταφύτευση, αλλά τα πρώτα στάδια?
-
karesansui
- Συντονιστής

Καλώς όρισες στο forum του bonsai club!
Πέφτεις στα βαθειά νερά και θέλεις να μάθεις να κολυμπάς! Είναι και αυτή μια άποψη, νοιώθεται ( που θα ´λεγε κι ο ποιητής).
Όπως σου έγραψαν και προηγούμενα, ΟΛΑ τα μπονσάι στον ελλαδικό χώρο είναι εξωτερικού χώρου πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων!
Θα συμφωνήσω με την Ρία που σου πρότεινε να προμηθευτείς ένα φυτό κατάλληλο για το ελληνικό κλίμα και να "εκπαιδευτείς" πάνω σε αυτό. Έτσι, θα είσαι σε θέση να μάθεις κάποιες απο τις βασικές αρχές της φυτοκομίας αλλά θα αντιληφθείς και τον χρόνο που έχεις και μπορείς να διαθέσεις για την καλλιέργειά του.
Ενοείται πως πρέπει να διαβάσεις ή να ανατρέχεις συχνά στην ιστοσελίδα του http://www.bonsaiclub.gr αλλά και σε κάθε ιστοσελίδα κηπουρικής απλά "googl-άροντας" ( κε Μπαμπινιώτη, συγχωρήστε με!).
Καλή αρχή[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... egreen.gif[/img]
Πέφτεις στα βαθειά νερά και θέλεις να μάθεις να κολυμπάς! Είναι και αυτή μια άποψη, νοιώθεται ( που θα ´λεγε κι ο ποιητής).
Όπως σου έγραψαν και προηγούμενα, ΟΛΑ τα μπονσάι στον ελλαδικό χώρο είναι εξωτερικού χώρου πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων!
Θα συμφωνήσω με την Ρία που σου πρότεινε να προμηθευτείς ένα φυτό κατάλληλο για το ελληνικό κλίμα και να "εκπαιδευτείς" πάνω σε αυτό. Έτσι, θα είσαι σε θέση να μάθεις κάποιες απο τις βασικές αρχές της φυτοκομίας αλλά θα αντιληφθείς και τον χρόνο που έχεις και μπορείς να διαθέσεις για την καλλιέργειά του.
Ενοείται πως πρέπει να διαβάσεις ή να ανατρέχεις συχνά στην ιστοσελίδα του http://www.bonsaiclub.gr αλλά και σε κάθε ιστοσελίδα κηπουρικής απλά "googl-άροντας" ( κε Μπαμπινιώτη, συγχωρήστε με!).
Καλή αρχή[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... egreen.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
plousmike
Topic author - Σπορόφυτο

- Επικοινωνία:
ναι, σίγουρα. όσο για την ελιά, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει. Έχω μουρέλα στο χωριόHarris έγραψε:plousmike έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα.
Δεν θέλω εξωτερικού χώρου γιατί δεν μπορώ εύκολα να το προσέχω. Επίσης θέλω να μπορώ να το μεταφέρω εύκολα, λόγω δουλειάς (στρατιωτικός). Είμαι στην Λέρο και δεν νομίζω να καταφέρω κάποια από τις προσεχείς συναντήσεις που είδα ότι κάνετε, δυστυχώς. Αν όμως συμπέσει με κάποια άδεια, σίγουρα θα έρθω, να τα πούμε κι από κοντά. Στο θέμα των bonsai: Όλα μπορούν να γίνουν εσωτερικού χώρου? Κατά πάσα πιθανότητα θα πάω για τον juniper πάντως. Τί είδους "φυτά" μπορώ να πάρω για να τα κάνω bonsai? οτιδίποτε φυτό και απλά στην πορεία μεγαλώνει σαν bonsai ή είναι συγκεκριμένα (π.χ από συγκεκριμένους σπόρους)?
Οταν λες μεσα στο σπιτι σε ποιο σημειο θες να ειναι μεσα; Θα μπορεις να το εχεις διπλα στο παραθυρο να εχει φως και μακρια απο καλοριφερ?
όσο για το μέγεθος, πιστεύω ότι από shohin μέχρι katabe-mochi θα παίξω.