Κανόνες του Forum

Οι κανονισμοι του BonsaiForum.gr
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους

Topic author
dragonail
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 384
Εγγραφή: 26 Δεκ 2009, 04:09
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 0
Been thanked: 31 times
Επικοινωνία:

Κανόνες του Forum

Δημοσίευση από dragonail »

Ο βασικός σκοπός του bonsaiforum.gr είναι η ελεύθερη ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών πάνω στην δημιουργία των μπονσάϊ.


Παρακαλούμε, μόλις βρείτε λίγο χρόνο, διαβάστε το πλήρες κείμενο με προσοχή.

Γενικοί Κανονισμοί Λειτουργίας
• Η γλώσσα του φόρουμ είναι τα πεζά Ελληνικά και δεν επιτρέπονται τα greeklish (π.χ Se ti xwma prepei na kanw metafyteysh… Αντί για: Σε τι χώμα πρέπει να κάνω μεταφύτευση…). Τα κεφαλαία δηλώνουν θυμό, οργή και τα χρησιμοποιούμε στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.
• Όταν ξεκινάτε ένα νέο θέμα, να έχετε πρώτα βεβαιωθεί ότι δεν έχει απαντηθεί και να είστε σύντομοι και κατατοπιστικοί.
• Ο τίτλος του νέου θέματος θα πρέπει να περιέχει το ερώτημά σας με μια λεπτομερή περιγραφή του ζητήματος. Αποφύγετε τους μακροσκελείς τίτλους.
• Ο,τιδήποτε γράφεται μέσα στο φόρουμ μπορεί να αναδημοσιευτεί από τον διαχειριστή του φόρουμ.(Φωτογραφίες, κείμενα, links κ.τ.λ)
• Εάν αντιγράφετε το περιεχομένου άλλων ιστοσελίδων, βιβλίων, περιοδικών, άρθρων ή αποσπάτε περιεχόμενο του οποίου δεν κατέχετε τα πνευματικά δικαιώματα, σας ζητάμε να αναφέρετε την προέλευση των πληροφοριών και να περιλαμβάνετε την πηγή. (URL)
• Κρατήστε τη συζήτησή σας σχετικά με το θέμα για να αποφευχθεί η εκτός θέματος συζήτηση, καθώς και η γενική κουβέντα.
• Το bonsaiforum.gr δεν φέρει ευθύνη για τις θέσεις και τις απόψεις των συγγραφέων.
• Ο κάθε χρήστης δικαιούται να έχει ένα username. Εάν δεν τηρηθεί αυτή η προϋπόθεση, θα διαγράφονται τα usernames του ιδίου χρήστη.
• Δεν επιτρέπονται οι υβριστικές εκφράσεις, ειρωνείες και γενικά ό,τι προσβάλλει το ήθος ενός ατόμου.
• Δεν επιτρέπονται μη ηθικές φωτογραφίες και κείμενα.
• Δεν επιτρέπεται η διαφήμιση επιχειρήσεων ή υπηρεσιών χωρίς την έγκριση του bonsaiforum.gr (Απαγορεύονται οι διαφημίσεις στις υπογραφές ή στα μηνύματα. Αν θέλετε να διαφημιστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Διαχειριστές) (Οποιοδήποτε είδος διαφήμισης)
• Δεν επιτρέπονται οι αγοραπωλησίες δέντρων ή άλλων ειδών από επαγγελματίες ή από ερασιτέχνες κατ' εξακολούθηση για λόγους διατήρησης του ερασιτεχνικού χαρακτήρα της κοινότητας του bonsaiforum.gr
• Τα δέντρα που συλλέγονται απο την φύση (γιαμαντόρι) έχουν πολλές πιθανότητες να ξεραθούν, έστω και αν η φροντίδα που τους παρέχεται μετά την συλλογή είναι η καλύτερη δυνατή! Για τον λόγο αυτόν δεν επιτρέπεται η παρουσίαση θέματος στο φόρουμ με νεοσυλλεχθέντα yamadori (γιαμαντόρι) προτού περάσουν τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια από την συλλογή τους και την εδραίωση στο νέο τους περιβάλλον στα χέρια του καλλιεργητή.

Δήλωση Περιορισμού Ευθύνης
• Το Bonsaiforum.gr διατηρεί χώρο συνομιλιών στο Internet σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που αυτοί αναφέρθηκαν παραπάνω. Οι επισκέπτες / χρήστες των σχετικών υπηρεσιών οφείλουν να τηρούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και ευπρέπειας και να μην προβαίνουν σε παράνομες ή ανήθικες διατυπώσεις.
• Το Bonsaiforum.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες σε αυτούς τους χώρους προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις.
• Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται από το λογαριασμό τους (user account), συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που μεταδίδουν μέσω του Forum του Bonsaiforum.gr.
• Το Bonsaiforum.gr και ο ιδιοκτήτης του δε φέρουν καμία ευθύνη για τις θέσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ή για οποιαδήποτε παρεξήγηση ή απώλειες, άμεσες, έμμεσες, ειδικές, επακόλουθες ή άλλες, ή βλάβες οποιουδήποτε τύπου από την πλευρά των χρηστών / επισκεπτών.
• Το Bonsaiforum.gr και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων και σχολίων που περιέχονται σε μηνύματα μελών και για ενέργειες που θα είναι αποτέλεσμα μηνυμάτων ή και συμβουλών που παρέχονται από μηνύματα μελών στο Forum του.
• Κανένας λογαριασμός χρήστη δεν σβήνετε εάν έχει δημοσιεύσει νέο θέμα ή έχει απαντήσει σε ήδη υπάρχον.
• Συνεπώς, οι επισκέπτες / χρήστες του Bonsaiforum.gr, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών με τις πηγές.
• Το Bonsaiforum.gr δεν φέρει καμία ευθύνη ή υποχρέωση για την διαγραφή, φθορά η αποτυχία αποθήκευσης αρχείων ή άλλου περιεχομένου το οποίο διατηρείται ή διακινείται μέσω οποιασδήποτε σελίδας ή υπηρεσίας του δικτυακού του τόπου.
• Το Bonsaiforum.gr και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άλλων sites για τα οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί το περιεχόμενό τους, καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού.
• Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν τέτοια μηνύματα. Σε περίπτωση όμως δημοσίευσης τέτοιων μηνυμάτων, αν είστε ο κάτοχος των δικαιωμάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Administration E-Mail μας, ώστε να αποσυρθούν άμεσα!

Πνευματικά δικαιώματα
• Όλο το περιεχόμενο του Bonsaiforum.gr, το οποίο συμπεριλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται, σε κείμενα, περιεχόμενα, και γραφικά, προστατεύεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
• Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, μεταγλώττιση, φόρτωση (upload), διαμόρφωση, τροποποίηση, δημιουργία αντιγράφων site (mirroring) των σελίδων του Bonsaiforum.gr ή εκπομπή του Bonsaiforum.gr, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Εξαιρείται η περίπτωση της μεμονωμένης αποθήκευσης ενός και μόνου αντιγράφου τμήματος του περιεχομένου σε έναν απλό προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, για προσωπική και όχι δημόσια ή εμπορική χρήση και χωρίς απαλοιφή της ένδειξης προέλευσής τους από το Bonsaiforum.gr, χωρίς να θίγονται με κανένα τρόπο τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
• Οι επισκέπτες / χρήστες διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας που εκφράζουν με τα μηνύματα, προσωπικά ή δημόσια, που δημοσιεύονται στα Forums, καθώς και τα άρθρα, τα σχόλια και οποιασδήποτε μορφής κείμενο, που δημοσιεύεται σε οποιαδήποτε από τις σελίδες του Bonsaiforum.gr, της οποία όμως τη δημοσιευμένη υπόσταση παραχωρεί στο Bonsaiforum.gr και δεν μπορεί να αποσύρει σε καμμία περίπτωση.

Οι Συντονιστές
• Σκοπός τους είναι η διατήρηση και επεξεργασία των θεμάτων.
• Τους επιτρέπεται να αλλάζουν τίτλο θέματος όταν είναι αναγκαίο.
• Τους επιτρέπεται να μεταφέρουν το θέμα σε έναν κατάλληλο χώρο, να χωρίζουν το θέμα σε μέρη και να διαγράφουν ακατάλληλο περιεχόμενο ή περιεχόμενο που δεν είναι σε συμφωνία με τις πολιτικές του bonsaiforum.gr.

Email Επικοινωνίας
info@bonsaiforum.gr


Οι ακόλουθοι Κανόνες Λειτουργίας θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο Forum του Bonsaiforum.gr.

Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στο Forum του Bonsaiforum.gr σημαίνει την πλήρη αποδοχή των Κανόνων Λειτουργίας. Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του Forum για τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας.

Οι όροι χρήσης μπορούν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση εφόσον παραστεί ανάγκη με παράλληλη δημοσίευσή τους στην παρούσα θέση και ισχύουν για όλους τους επισκέπτες του Bonsaiforum.gr, όσο και για τα εγγεγραμμένα μέλη του.

Η πρόσβαση σε αυτό το Forum δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιείτε με σεβασμό στους κανόνες τους οποίους αποδεχθήκατε κατά την εγγραφή σας. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο Forum του Bonsaiforum.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από το forum (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας:
Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο bonsaiforum.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στο forum υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο bonsaiforum.gr


Εάν κάποιος επισκέπτης / χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων ή οποιοδήποτε από τα αναγραφόμενα στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του bonsaiforum.gr!
Κλειδωμένο