"Υλικο προς εκπαιδευση"

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 420 times
Been thanked: 359 times

Re: "Υλικο προς εκπαιδευση"

Δημοσίευση από Hfestion »

Ontherun έγραψε:
11 Δεκ 2020, 14:18
Και μια τελευταια ερωτηση για να μη σε ζαλιζω.

Καταρχάς κάνεις δεν ζαλίζει κανέναν, ούτε υπάρχει όριο με ερωτήσεις.

​​​​​​Σε όλα τα δέντρα η διαδικασία της καταβολαδας είναι η ίδια. Και ναι, σε ένα Acer μου έκανα μεταφύτευση και μετά καταβολαδα και όλα πήγαν μια χαρά. Ήταν τύχη? Τα έκανα όλα σωστά? Δεν ξέρω. Στις καταβολαδες στο φόρουμ μας ο Μετρ είναι ο Θάνος με 200% επιτυχία!!!! 

​​​​​Όσο για την μεταφύτευση δεν παίζει συμαντικο ρόλο η εποχή, αλλά ποτέ ξυπνάει το δέντρο. Μπορεί να δεις στο YouTube Acer να μετά φυτεύεται Φεβρουαρίο αλλά γίνεται σε μια άλλη χώρα με άλλο κλήμα. Και δεν ξυπνάνε όλα τα φυλλοβόλα την ίδια εποχή. Νομίζω πως Φεβρουάριος - Μάρτιος είναι νωρίς. 

Γενικά θέλει ψάξιμο, το καλό είναι ότι έχεις χρόνο να ψάξεις και ότι θες ρώτα. 

"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

Topic author
Ontherun
Shohin
Shohin
Has thanked: 77 times
Been thanked: 63 times

Δημοσίευση από Ontherun »

Ευχαριστω αρχικα για την απαντηση.
Υλικα υπαρχουν να φανε και οι κοτες που λενε.
Για τα κλαδεματα το εχω.Αποφυλλωση δεν ετυχε να κανω ποτε και δε το γνωριζω.
Οσο για τις καταβολαδες εχω κανει αρκετες οχι ομως στα συγκεκριμενα δεντρα.θελουν συγκεκριμενη εποχη τα Acer η μαιο οπως κανω και στα υπολοιπα;
Και μια τελευταια ερωτηση για να μη σε ζαλιζω.το μεγαλο δεντρακι σκεφτομαι να το παω σε bonsai γλαστρα φεβρουαριο μαρτιο μερια.αν γινει αυτη η κινηση αντεχει για καταβολαδες μετα,η θα εχουμε σιγουρα αποτυχια και θα κλαιμε το δεντρακι;γιατι σκεφτομαι αν μειωθει η ριζα αρκετα που θα μειωθει,βαλε και το στρες της αλλαγης υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα αποτυχιας.
Συγνωμη για τις αποριες αλλα σιγουρα ξερεις καλυτερα απο μενα

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 420 times
Been thanked: 359 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Ωραία τα δεντράκια σου!!! Την άνοιξη θα σε ανταμειψουν με τα νέα τους κατακόκκινα φύλλα τους.

Γενικά σας είδος είναι πολύ εύκολο αρκεί να πας με τους κανόνες. Δηλαδή μεταφύτευση μόλις σκάσουν τα μάτια αλλά πριν γίνουν φύλλα, ένα κλάδεμα τέλος άνοιξης, μια αποφυλλωση ιουλιο, άλλο ένα τον Οκτώβριο κτλ. Δεν είναι κάτι άγνωστο, υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες στο ίντερνετ και ειδικότερα στο YouTube το οποίο εγώ παρακολουθώ σχεδόν αποκλειστικά.
Το δύσκολο θα είναι αν τελικά κάνεις μεταφυτευεις την σωστή περίοδο αν θα βρεις τα σωστά υλικά λόγο του lockdown.

Μία δική μου πρόταση είναι, να μην τα κλαδέψεις τώρα (κατά την γνώμη μου δεν είναι τώρα η καλύτερη περίοδος κλαδεματος γιατί σε λίγο καιρό αρχίζουν οι παγωνιες), αλλά την κατάλληλη περίοδο να κάνεις καταβολαδες για να πολλαπλασιασεις τα δέντρα σου.

Οποία κι αν είναι η επόμενη σου κίνηση περιμένουμε νέες φωτογραφίες
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

Topic author
Ontherun
Shohin
Shohin
Has thanked: 77 times
Been thanked: 63 times

"Υλικο προς εκπαιδευση"

Δημοσίευση από Ontherun »

Καλησπερα παιδια
Σας παραθετω καποια δεντρακια που σκεφτομαι να αλλαξω.
Οποιος εχει την εμπειρια και θελει,ας ριξει καμια ιδεα.
20201210_101448.jpg

20201210_101120.jpg

20201124_213103.jpg

20201202_131445.jpg

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση