Αρχάρια στα bonsai. Συμβουλές φροντίδας;

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση

Topic author
MelinaTz
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0

Re: Αρχάρια στα bonsai. Συμβουλές φροντίδας;

Δημοσίευση από MelinaTz »

Καλώς σας βρήκα! Ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο σας για τις πληροφορίες! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και προς το Μάρτιο θα κάνω όπως μου είπες Sim62.
Rangο σε ευχαριστώ και για την φωτογραφία!
Πάω και στην βιβλιοθήκη να ενημερωθώ.
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Καλωσήρθες στο Bonsai forum.
To δέντρο σου αν και θεωρείται γενικότερα εσωτερικού χώρου (και αυτός ο όρος σηκώνει μεγάλη κουβέντα, αλλά να μην σε μπερδέψουμε τώρα που είσαι στο ξεκίνημα), στη χώρα μας μπορεί άνετα και θα είναι καλύτερα να βρίσκεται έξω το μεγαλύτερο διάστημα του έτους σε σημείο που θα λαμβάνει άπλετο ηλιακό φως. Τον χειμώνα σε θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών Κελσίου μπορείς να το μετακομίσεις στο εσωτερικό σε θέση όμως που θα λαμβάνει ηλιακό φως.
Πότισμα θα κάνεις μόλις δεις και στεγνώνουν τα επάνω 1,5 - 2.00 εκ. από την επιφάνεια του χώματος. Για μεταφύτευση και καινούργιο υπόστρωμα θα μας υπενθυμίσεις σε ένα update του θέματος γύρω στα τέλη Μαρτίου για να σου απαντήσουμε. Εν τω μεταξύ διάβασε στη βιβλιοθήκη μας σχετικά άρθρα για να είσαι πιο έτοιμη.
Όσο για την λίπανση και το κλάδεμα ο Ragno σου έδωσε την απάντηση επίσης.
These users thanked the author Sim62 for the post:
Hfestion (23 Σεπ 2020, 09:48)
Rating: 7.14%

Rango
Shohin
Shohin
Has thanked: 94 times
Been thanked: 35 times

Δημοσίευση από Rango »

Καλησπέρα Μελίνα και καλώς ήρθες! Έτυχε να διαβάσω για το φυτό αυτό πριν λίγες μέρες και θα σου μεταφέρω αυτά που διάβασα. Είναι φυτό που μπορεί να ζήσει και μέσα στο σπίτι αλλά και έξω με την προϋπόθεση πάντα να έχει πολύ ήλιο και η θερμοκρασία να μην πέφτει κάτω από τους 5 βαθμούς. Πότισμα δεν χρειάζεται πολύ, πάρα μόνο όταν στεγνωνει τελείως το χώμα. Το χειμώνα, αν είναι μέσα στο σπίτι μπορεί να θέλει πότισμα μια φορά στις 2-3 εβδομάδες. Καλό είναι να το αφήνεις να στεγνώνει γιατί είναι φυτό που συγκρατεί πολύ υγρασία στα φύλλα του. Λίπανση από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο με ένα λίπασμα γενικής χρήσης τίποτε ιδιαίτερο. Αυτά από μένα. Καλή αρχή και καλή συνέχεια!

Προστέθηκε μετά από 21 λεπτά 46 δευτερόλεπτα:
Rango έγραψε:
22 Σεπ 2020, 17:34
Καλησπέρα Μελίνα και καλώς ήρθες! Έτυχε να διαβάσω για το φυτό αυτό πριν λίγες μέρες και θα σου μεταφέρω αυτά που διάβασα. Είναι φυτό που μπορεί να ζήσει και μέσα στο σπίτι αλλά και έξω με την προϋπόθεση πάντα να έχει πολύ ήλιο και η θερμοκρασία να μην πέφτει κάτω από τους 5 βαθμούς. Πότισμα δεν χρειάζεται πολύ, πάρα μόνο όταν στεγνωνει τελείως το χώμα. Το χειμώνα, αν είναι μέσα στο σπίτι μπορεί να θέλει πότισμα μια φορά στις 2-3 εβδομάδες. Καλό είναι να το αφήνεις να στεγνώνει γιατί είναι φυτό που συγκρατεί πολύ υγρασία στα φύλλα του. Λίπανση από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο με ένα λίπασμα γενικής χρήσης τίποτε ιδιαίτερο. Αυτά από μένα. Καλή αρχή και καλή συνέχεια!

Τώρα αν ήταν δικιά μου ίσως να την κατέβαζα λίγο ... Κάπου εδώ δηλαδή.
IMG_20200922_175556.jpg

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Topic author
MelinaTz
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0

Αρχάρια στα bonsai. Συμβουλές φροντίδας;

Δημοσίευση από MelinaTz »

Καλησπέρα σε όλους ονομάζομαι Μελίνα, μου έκαναν δώρο ένα bonsai portulacaria και δυστυχώς δεν έχω ιδέα πως να το φροντίσω και δεν θα ήθελα να το σκοτώσω... Διάβασα αρκετά σχετικά, αλλά δεν ξέρω ποια πληροφορία να συγκρατήσω. Οι ερωτήσεις μου είναι:1.       1. Τι ποτισμα χρειάζεται.2.       2. Τι περιβάλλον είναι το καταλληλότερο (μέσα – έξω ή εναλλαγές αν μέσα δεν το βλέπει ποτέ ήλιος, ήλιος ή μη, χειμώνα – καλοκαίρι πως επηρεάζεται αυτό;)3.       3. Πρέπει να του αλλάξω γλάστρα και χώμα καταλληλότερα για να είναι άνετο;4.       4. Τι είδους χώμα και ποια είναι τα δυναμωτικά στοιχεία που μπορεί να χρειάζεται σε τι ποσότητα και με τι συχνότητα.5.       5. Σχετικά με το κλάδεμα πότε και πώς πρέπει να λειτουργήσω.Πολλές οι ερωτήσεις και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !! Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες (ευελπιστώ πως έκανα σωστά την διαδικασία και οτι θα φαίνονται) τα φυλλαράκια του φαίνονται σαν αφυδατωμένα (δεν ξέρω αν το μεταφράζω σωστά αλλά σίγουρα είναι ένδειξη ελλιπούς φροτίδας απο μέρους μου).
Ευχαριστώ και πάλι!
IMG_20200922_140529.jpg

IMG_20200922_140349.jpg

IMG_20200922_132028.jpg

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση