Αρχαριος

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Αρχαριος

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Καλώς τον! Καλά δεντρακια εύχομαι.[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... smilie.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

kristos έγραψε:Για το υποστρωμα τα υλικα που χρειαζεται απο που μπορω να τα προμηθευτω Παναγιωτη?
Το έτοιμο μίγμα χώματος μπορείς από οποιοδήποτε φυτώριο, ανθοπωλειο ή και σουπερμάρκετ που έχει τμήμα κήπου.
Δεν εννοώ κάτι το εξειδικευμένο αλλά, ένα εμπορικό μίγμα χώματος για εσωτερικά φυτά!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Topic author
kristos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από kristos »

Για το υποστρωμα τα υλικα που χρειαζεται απο που μπορω να τα προμηθευτω Παναγιωτη?
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Δεν γνωρίζω που μένεις, αλλά καλό θα ήταν τώρα το καλοκαίρι να το βγαλεις έξω. Πρωινός Ήλιος μεχρι το μεσημέρι και προστασια απο τον απογευματινό!
Αναφορικά με την μεταφύτευση. Το νέο του δοχείο θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε (π.χ. πλαστικό, κεραμικό ή άλλο υλικό ) κοινό δοχείο για φυτά της αρεσκειας σου, σε μέγεθος σαφώς μεγαλύτερο του υπάρχοντος, που να εναρμονίζεται με το μέγεθος του δέντρου.
Σαν υλικό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενα έτοιμο μίγμα χώματος για φυτα εσωτερικού χώρου που παρέχει καλή αποστράγγιση. Για την λίπανση θα χρησιμοποιούσα ένα λίπασμα υγρό ή διαλυομενο σε αναλογία 20-20-20 ή 60-60-60 (π.χ το nutri leaf ) και το εφαρμόζω σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Έτσι θα πετύχεις και μια μεγαλύτερη ανάπτυξη του φυτού που θα σου δώσει περισσότερη δυνατότητα να το διαμορφώσεις μελλοντικά!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Topic author
kristos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από kristos »

Harri ναι μεσα στο σπιτι το εχω σε μερος που το χτυπαει ο ηλιος τις πρωινες ωρες..Εννοουσα για την μεταφυτευση που ανεφερε ο Παναγιωτης!Διαβασα αρθρα απο την βιβλιοθηκη για το τι χρειαζεται απλως ηθελα να ρωτησω απο που μπορω να προμηθευτω χωματα λιπασματα κτλ!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

kristos έγραψε:Μπορειτε να μου προτεινετε κατι για να αναζωογονηθει το δεντρακι?Επισης παρατηρησα κατι ασπρα σημαδια στον κορμο υπαρχει καποιο προβλημα?Σας ευχαριστω πολυ και τους 2 σας για την βοηθεια σας

Αν κρίνω απο την πρωτη φωτογραφια αυτα τα ασπρα ειναι άλατα. Μπορεις με μια παλιά οδοντοβουρτσα να τρίψεις τον κορμο. (βάλε λίγο νερο με ξύδι και τρίψε)

Τι έχει το δέντρο σου; Μια χαρα μου φαίνεται; Που το έχεις; Μέσα στο σπίτι;
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
kristos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από kristos »

Μπορειτε να μου προτεινετε κατι για να αναζωογονηθει το δεντρακι?Επισης παρατηρησα κατι ασπρα σημαδια στον κορμο υπαρχει καποιο προβλημα?Σας ευχαριστω πολυ και τους 2 σας για την βοηθεια σας
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Σωστά! Ορθή γνωμάτευση μετά την επισύναψη της δεύτερης (πρώτης στην σειρά στην δημοσίευση) φωτογραφίας είναι : σαγκερέτια !
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως

Topic author
kristos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από kristos »

Ναι Harri ετσι ειναι :)
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Το δέντρο νομιζω οτι ειναι sageretia theezans τα φυλλα του δεν ειναι σαν το παρακάτω δέντρο της φωτογραφίας;
[img]http://www.bonsaiempire.com/images/stor ... eretia.jpg[/img]
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
kristos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από kristos »

Αν μπορεις να μου προτεινεις κανενα μαγαζι για εξοπλισμο(δοχεια,χωματα κλπ) επειδη βρισκομαι στην επαρχια,Και για την συντηρηση του ποτισμα,ασθενειες(κατι γενικο)μεχρι να βρω ελευθερο χρονο και να το ψαξω συγκεκριμενα!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Είναι Καρμόνα η μικρόφυλλη, δέντρο υποτροπικής ζώνης, δύστροπο στην καλλιέργειά του σαν μπονσάι αλλά στον ελλαδικό χώρομε σχετική προστασία τα πάει συνήθως καλά!
Είναι μπονσάι εισαγωγής προφανέστατα για τον λόγο αυτό το δοχείο και το χώμα που είναι φυτεμένα είναι κατώτερης ποιότητας...Με άλλα λόγια, θέλει μεταφύτευση σε μεγαλύτεροδοχείο και καλύτερης ποιότητας χώμα να αναπνεύσει η ρίζα και το μπονσάι.
ρώτησε ό,τι άλλο θέλεις....
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως

Topic author
kristos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από kristos »

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 19 Απρ 2016, 19:33 --

Αυτες ειναι οι φωτο karesansui
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... tion-9.gif[/img]
Καλωσόρισες στο φόρουμ!
Δώσε μας λοιπόν συγκεκριμένες πληροφορίες για το μπονσάι που ...βρέθηκε στα χέρια σου για να σε βοηθήσουμε.
Επί παραδείγματι, μια φωτογραφία θα βοηθούσε πολύ! http://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=45&t=1271
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως

Topic author
kristos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Αρχαριος

Δημοσίευση από kristos »

Καλησπερα βρεθηκε στα χερια μου ενα bonsai αλλα δεν εχω ιδεα ουτε ειδος ειναι ουτε τι χρειαζεται για την συντηρηση του!Ενημερωνομαι συνεχως απο το φορουμ αλλα οποιαδηποτε συγκεκριμενη πληροφορια θα με βοηθουσε!Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
Απάντηση