Τι ειδος Acer ειναι ?

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Τι ειδος Acer ειναι ?

Δημοσίευση από iohokahey »

Παρολη την ευαισθησια των acer,νομιζω πως αν δεν πειραξεις την ριζομπαλα δεν θα ενοχληθει και ιδιαιτερα..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος

Topic author
Vakis83
Mame
Mame
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Vakis83 »

Και εμενα μου εκανε εντυπωση. Του ζητησα Trident Maple και οταν μου το εφερε ηταν μονο ο κορμος και τα κλαδια. Οταν αρχισε να βγαζει φυλλα εμεινα εκπληκτος. Οντως μερικα φυλλα ειναι κοκκινα αλλα ειναι πρασινα και αλλα κιτρινα.
Και οσο ανθιζει τοσο με εκπλησει. Στη γλαστρα οταν μου το εφερε ελεγε σκετο Acer.

Καποιος που ξερει μπορω να το βαλω τωρα σε μεγαλυτερη γλαστρα η θα στρεσσαριστει; Επισης πρεπει να προσεξω κατι με το χωμα του;

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους

DimosA
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από DimosA »

Ιδιαίτερο....
Άβαταρ μέλους

G1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Δημοσίευση από G1908 »

Ωραίο δείχνει. Αλλάζουν και χρώματα από ότι ξέρω ανάλογα εάν είναι στον ήλιο.

Topic author
Vakis83
Mame
Mame

Δημοσίευση από Vakis83 »

Hfestion έγραψε:Ενδιαφέρον, Πόσο το αγόρασες?

Στάλθηκε από το HTC Desire 310 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μου το εφερε ενας γνωστος μου. Του ειχα φαει τα αυτια να μου βρει ενα acer. Απο Αθηνα καπου το βρηκε. Δεν τον ρωτησα λεπτομερειες.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Ενδιαφέρον, Πόσο το αγόρασες?

Στάλθηκε από το HTC Desire 310 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Harris έγραψε:Δεν μπορούμε να ξερουμε ακομα. Υπαρχουν παρα πολλα ειδη acer. Θα μπορουσε να είναι Viridis ή ACER palmatum Green Mist

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img] To Green mist μου ξέφυγε.[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/clap.gif[/img]

Topic author
Vakis83
Mame
Mame

Δημοσίευση από Vakis83 »

Sim62 έγραψε:[justify]Όσο για την καταλληλότητα του δεν είναι απ΄τα πιο δημοφιλή για δημιουργία bonsai επειδή τα φύλλα τους έχουν την τάση επιμηκύνονται πολύ. Αν πετύχεις στα χαμηλά του κορμού εκτεταμένη διακλάδωση αυτή η τάση θα ελλατωθεί και θα έχεις μικρότερα φύλλα, αλλά αυτό θα σου πάρει αρκετό καιρό. Υπάρχει και ένα άλλο μειονέκτημα, τα φύλλα τους είναι πιο λεπτά και πιο ευαίσθητα από άλλες ποικιλίες Acer και αν εκτεθούν το καλοκαίρι σε καυτούς ανέμους καίγονται και δεν είναι και τόσο ελκυστικά. Χρειάζεται λοιπόν σκιά και προστασία στην περίοδο του καλοκαιριού. Όπως και να έχει όμως πρέπει να το προσπαθήσεις γιατί είναι πανέμορφα φυτά και με λίγη προσοχή θα σε αποζημιώνει με την εικόνα του όλες τις εποχές. [/justify][justify]Πήρα και εγώ ένα τώρα τελευταία οπότε μαζί θα τα παρακολουθούμε, θα βλέπουμε τις αντιδράσεις τους και θα μαθαίνουμε. [ Εικόνα ][/justify]
Τελεια. Παντως ειναι πολυ ομορφο και τα φυλλα του φανταστικα. Μου το φερανε ενα σκετο κορμο και εχει πεταξει παντου κλαδια.
Πρεπει να ασχοληθω τωρα να του βρω και μια ωραια γλαστρα για να το μεταφυτεψω. Ειναι ακομα στο πλαστικο οπως μου το φερανε.

Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Δεν μπορούμε να ξερουμε ακομα. Υπαρχουν παρα πολλα ειδη acer. Θα μπορουσε να είναι Viridis ή ACER palmatum Green Mist
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

[justify]Όσο για την καταλληλότητα του δεν είναι απ΄τα πιο δημοφιλή για δημιουργία bonsai επειδή τα φύλλα τους έχουν την τάση επιμηκύνονται πολύ. Αν πετύχεις στα χαμηλά του κορμού εκτεταμένη διακλάδωση αυτή η τάση θα ελλατωθεί και θα έχεις μικρότερα φύλλα, αλλά αυτό θα σου πάρει αρκετό καιρό. Υπάρχει και ένα άλλο μειονέκτημα, τα φύλλα τους είναι πιο λεπτά και πιο ευαίσθητα από άλλες ποικιλίες Acer και αν εκτεθούν το καλοκαίρι σε καυτούς ανέμους καίγονται και δεν είναι και τόσο ελκυστικά. Χρειάζεται λοιπόν σκιά και προστασία στην περίοδο του καλοκαιριού. Όπως και να έχει όμως πρέπει να το προσπαθήσεις γιατί είναι πανέμορφα φυτά και με λίγη προσοχή θα σε αποζημιώνει με την εικόνα του όλες τις εποχές. [/justify][justify]Πήρα και εγώ ένα τώρα τελευταία οπότε μαζί θα τα παρακολουθούμε, θα βλέπουμε τις αντιδράσεις τους και θα μαθαίνουμε. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... /gluck.gif[/img][/justify]

Topic author
Vakis83
Mame
Mame

Δημοσίευση από Vakis83 »

Αναλυτικοτατες πληροφοριες και σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο που διεθεσες.

Στάλθηκε από το SM-G925F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

Vakis83 έγραψε:Καλησπερα σε ολη την παρεα και καλη σαρακοστη. Μου φερανε ενα Acer αλλα δεν το εχω ξαναδει.
Γνωριζει κανεις να μου δωσει τα φωτα του; Ειναι καταλληλο ειδος για Bonsai?[ Εικόνα ]

Πρόκειται σίγουρα για ποικιλία Acer palmatum dissectum. Η ακριβής αναγνώριση του είδους (υποποικιλίας) είναι εξαιρετικά δύσκολη εκτός και αν είσαι ειδικός στα Γιαπωνέζικα σφενδάμια που δεν είμαι και εξαρτάται από χαρακτηριστικά που δεν είναι εμφανή αυτή τη στιγμή στο δέντρο (εναλλαγή χρωμάτων ανά εποχή, μορφολογία σπόρων, μορφολογία κορμού κ.α). Θα έλεγα όμως διακινδυνεύοντας ότι μοιάζει με τα παρακάτω τέσσερα υποείδη :
Acer parmatum dissectum var. Seiryu
Acer parmatum dissectum var. Viridis
Acer parmatum dissectum var. Crimson King
Acer parmatum dissectum var. Crimson Queen

Topic author
Vakis83
Mame
Mame

Τι ειδος Acer ειναι ?

Δημοσίευση από Vakis83 »

Καλησπερα σε ολη την παρεα και καλη σαρακοστη. Μου φερανε ενα Acer αλλα δεν το εχω ξαναδει.
Γνωριζει κανεις να μου δωσει τα φωτα του; Ειναι καταλληλο ειδος για Bonsai?[img]//uploads.tapatalk-cdn.com/2016031 ... c2a8b0.jpg[/img]

Απάντηση