Αρχαριος με Κυπαρισσι μπονσαι!!!!
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Re: Αρχαριος με Κυπαρισσι μπονσαι!!!!
+1Sim62 έγραψε:[justify]Είναι πάρα πολύ ωραίο σίγουρα σε στάδιο να αρχίσεις να το διαμορφώνεις, όχι όμως τώρα. Πέρασε ο καιρός για κλαδέματα και συρμάτωμα αυτά θα τα πούμε από τα τέλη φθινοπώρου και μετά. Και για μεταφύτευση νομίζω είναι λίγο αργά. Του χρόνου την άνοιξη μεταφύτευση ή αν θέλεις με μεγάλη προσοχή και όχι κόψιμο πολλών ριζών το φθινόπωρο (Οκτώβριο). [/justify][justify]Αλλά αν δεν με γελούν τα μάτια μου δεν είναι κυπαρίσι . Μια πιο κοντινή φωτογραφία να σιγουρευτούμε για τι ακριβώς πρόκειται. Πικέα ίσως...[/justify]
-
thodoris1980
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
-
thodoris1980
Topic author - Σπορόφυτο

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.Ναι οντως αυτο ειναι....εχει ιδιο φυλλωμα και μαλλον εχω κι εγω δυο κορμους!!
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
thodoris1980 έγραψε:Αρα εγω το αφηνω ως εχει και τα λεμε απο φθινοπωρο για συρματωμα; και βεβαιως για τι φορμα θα του κανω;
Ακριβώς όπως το λές.
Επειδή είσαι ο μόνος που μπορεί να το δεί από πολύ κοντά αν το φύλλωμα μοιάζει πάρα πολύ ή είναι ίδιο με τις παρακάτω φωτογραφίες τότε έχεις μια picea glauca var. albertiana ' conica'.
Όσο για το τί ρυθμό διαμόρφωσης θα μπορούσες να του δώσεις μια πολύ συμβατή ιδέα για το δέντρο σου θα ήταν ο κανονικός όρθιος ρυθμός. και αν έχει όπως πολλές πικέες διπλό κορμό πράγμα που δεν διακρίνεται από τις φωτογραφίες που ανέβασες
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
thodoris1980
Topic author - Σπορόφυτο

-
stergios 39
- Σπορόφυτο

-
thodoris1980
Topic author - Σπορόφυτο

Αρα εγω το αφηνω ως εχει και τα λεμε απο φθινοπωρο για συρματωμα; και βεβαιως για τι φορμα θα του κανω;
Πολύ ωραίο το δέντρο σου φίλε μου, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι κυπαρίσσι! Το κακό είναι ότι δεν είμαι σίγουρος από τις φωτογραφίες αν είναι πεύκο mugo, που γι'αυτό μου μοιάζει περισσότερο, ή κάποια πικέα...
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
-
thodoris1980
Topic author - Σπορόφυτο

Τώρα φαίνεται καλύτερα;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
[justify]Είναι πάρα πολύ ωραίο σίγουρα σε στάδιο να αρχίσεις να το διαμορφώνεις, όχι όμως τώρα. Πέρασε ο καιρός για κλαδέματα και συρμάτωμα αυτά θα τα πούμε από τα τέλη φθινοπώρου και μετά. Και για μεταφύτευση νομίζω είναι λίγο αργά. Του χρόνου την άνοιξη μεταφύτευση ή αν θέλεις με μεγάλη προσοχή και όχι κόψιμο πολλών ριζών το φθινόπωρο (Οκτώβριο). [/justify][justify]Αλλά αν δεν με γελούν τα μάτια μου δεν είναι κυπαρίσι . Μια πιο κοντινή φωτογραφία να σιγουρευτούμε για τι ακριβώς πρόκειται. Πικέα ίσως...[/justify]
-
thodoris1980
Topic author - Σπορόφυτο

Αρχαριος με Κυπαρισσι μπονσαι!!!!
Καλησπερα για αλλη μια φορα,νεο ποστ μου οπου εχω αυτο το κυπαρισσι αρκετα χρονακια περιπου 3 και θελω να μου πειτε εαν ειναι σε φαση να αρχισω να το δημιουργω.Θελω να μου πειτε,πρεπει να το μεταφυτεψω σε ποτ,να ξεκινησω το συρματωμα,σε τη στυλ φτιαχνονται αυτα τα δεντρα;;; ευχαριστω προκαταβολικα.