Αγριαπιδιά-Pyrus spinosa
-
My Nellie
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Αγριαπιδιά-Pyrus spinosa
Φίλιππε, ελπίζω ότι δεν θα πάθει κάτι επειδή δεν ξεπρόβαλε μόνο του αλλά το ξεσκέπασα εγώ έτσι ξαφνικά από το χώμα που βρισκόταν κρυμμένο....
Πάντως την ψεκάζω και δυό φορές την ημέρα.
Έχω αγοράσει κι ένα λίπασμα που υποτίθεται ότι βοηθάει την ριζοβολία και την αντιμετώπιση του σοκ από την μεταφύτευση. Νομίζεις ότι μπορώ να την ποτίσω με αυτό και τώρα?
Πάντως την ψεκάζω και δυό φορές την ημέρα.
Έχω αγοράσει κι ένα λίπασμα που υποτίθεται ότι βοηθάει την ριζοβολία και την αντιμετώπιση του σοκ από την μεταφύτευση. Νομίζεις ότι μπορώ να την ποτίσω με αυτό και τώρα?
-
My Nellie
Topic author - Imperial

H μεταφύτευση έγινε.
Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά τον Φίλιππο για το μάθημα μεταφύτευσης που μας είχε κάνει στο φιλόξενο σπίτι του Λάζαρου κι έτσι μπόρεσα να εφαρμόσω (όπως μπορούσα βέβαια...) όσα μας έμαθε.
Δυστυχώς, δεν βρήκα κατάλληλη πήλινη γλάστρα και περιορίσθηκα σε μία πλαστική.
Μίγμα akadama, άμμος ποταμίσια, τυρφόχωμα σε ίσες αναλογίες.
Το δενδράκι το στερέωσα με σύρμα στον πάτο της γλάστρας.
Έριξα και ορμόνη ριζοβολίας (για δεύτερη φορά, ελπίζω να μη το βλάψει...) και μυκόρριζα και ας ελπίσουμε ότι δεν το έχω στρεσσάρει το φυτό τόσο ώστε να μη συνεχίσει έτσι όπως έκανε μέχρι τώρα....
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 60310c.jpg[/img]
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 60310b.jpg[/img]
Είχε και έτοιμο βλαστάρι (δεν είχε ξεπροβάλλει ακόμη έξω από το χώμα) από την βάση του κορμού που βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια του χώματος. Μπορείτε να το διακρίνεται κάτω δεξιά στην φωτογραφία αφού πια τον κορμό τον έβαλα πιο ψηλά στην καινούργια γλάστρα.
Μπορείτε να δείτε επίσης και μία ριζούλα την οποία φοβήθηκα να κόψω κι επειδή ξέφευγε την έχω δέσει με σπάγγο πάνω στον κορμό....
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 60310a.jpg[/img]
Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά τον Φίλιππο για το μάθημα μεταφύτευσης που μας είχε κάνει στο φιλόξενο σπίτι του Λάζαρου κι έτσι μπόρεσα να εφαρμόσω (όπως μπορούσα βέβαια...) όσα μας έμαθε.
Δυστυχώς, δεν βρήκα κατάλληλη πήλινη γλάστρα και περιορίσθηκα σε μία πλαστική.
Μίγμα akadama, άμμος ποταμίσια, τυρφόχωμα σε ίσες αναλογίες.
Το δενδράκι το στερέωσα με σύρμα στον πάτο της γλάστρας.
Έριξα και ορμόνη ριζοβολίας (για δεύτερη φορά, ελπίζω να μη το βλάψει...) και μυκόρριζα και ας ελπίσουμε ότι δεν το έχω στρεσσάρει το φυτό τόσο ώστε να μη συνεχίσει έτσι όπως έκανε μέχρι τώρα....
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 60310c.jpg[/img]
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 60310b.jpg[/img]
Είχε και έτοιμο βλαστάρι (δεν είχε ξεπροβάλλει ακόμη έξω από το χώμα) από την βάση του κορμού που βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια του χώματος. Μπορείτε να το διακρίνεται κάτω δεξιά στην φωτογραφία αφού πια τον κορμό τον έβαλα πιο ψηλά στην καινούργια γλάστρα.
Μπορείτε να δείτε επίσης και μία ριζούλα την οποία φοβήθηκα να κόψω κι επειδή ξέφευγε την έχω δέσει με σπάγγο πάνω στον κορμό....
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 60310a.jpg[/img]
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
xixi τι ειπες τωρα? ζωγραφισες!!!Lena έγραψε:Περαστικά σου κ γρήγορα. Οσο πιο πολύ το προσέξεις τόσο πιο γρήγορα θα συνέλθεις.![]()
Απ ότι καταλαβαίνω λοιπόν, θα ήταν μάλλον ΣΟΦΟ απο μεριάς σου να μην αναφερθείς πάλι στα
μπονσάι στη κατάσταση που βρίσκεσαι γιατί σε βλέπω συρματοδεμένη με τα guy wires
απο τους δικούς σου στο κρεβάτι.
Λοιπον Αλεξ οποτε ειναι αν ερθει και κανενας αλλος μαζι μου ερχομαι για μεταφυτευση...
Περαστικά σου κ γρήγορα. Οσο πιο πολύ το προσέξεις τόσο πιο γρήγορα θα συνέλθεις.
Απ ότι καταλαβαίνω λοιπόν, θα ήταν μάλλον ΣΟΦΟ απο μεριάς σου να μην αναφερθείς πάλι στα
μπονσάι στη κατάσταση που βρίσκεσαι γιατί σε βλέπω συρματοδεμένη με τα guy wires
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Όταν έγραφα εγώ ότι ο γιουνίπερος σου ανήκει λόγω της "ιπποτικότητάς" σου, ήξερα τι έλεγα! :-DHarris έγραψε: Να ερθουμε να βοηθήσουμε?![]()
Να είσαι καλά Χάρη μου, σε ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση! :angel
Λενάκι μου καλό, εγώ ό,τι φυτά έχω είναι pro bonsai κι από αυτά μερικά είναι φυτεμένα σε πήλινες γλάστρες χαμηλές και φαρδειές, ενώ κάποια άλλα παραμένουν στις πλαστικές γλάστρες έτσι όπως αγοράσθηκαν από το φυτώριο.Lena έγραψε: ... ... Εσένα όμως Αλεξάνδρα, αν μπορώ να καταλάβω σωστά το μέγεθος, δεν είναι εύκολο να βρεις κάτι στα μέτρα του άσπρου κουβά σου.![]()
Βουρ λοιπόν, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να το αργήσεις πολύ.
Δεν θα είναι δύσκολο να βρώ μια πήλινη γλάστρα σε στύλ "λεκάνης" για να μεταφυτεύσω την γκορτσιά... Η πήλινη γλάστρα έχει ένα υπολογίσιμο βάρος έτσι ώστε να μπορώ άνετα να στερεώσω το δενδράκι με σύρματα guy wires (για να είμασθε κι ακριβείς στην ορολογία :D )
Το πρόβλημα είναι πως για να πάω να ψωνίσω πρέπει να έχω κι άλλον μαζί μου διότι έχω ένα μικρό καταγματάκι μικρών πλευρών, το οποίο περιορίζει κατά πολύ τις κινήσεις μου.... Κι αλλοιμονό μου τι θα ακούσω από τους οικείους αν πω ότι θέλω να αγοράσω γλάστρες και να κάνω μεταφυτεύσεις
Ούυυυφ τώρα βρήκε να μου τύχει!
Κι αν σας πω πώς έγινε δεν θα το πιστεύετε! Ούτε έπεσα, ούτε χτύπησα! Έσκυψα με κλίση σώματος δεξιά και το δεξί χέρι κεκαμένο λίγο προς τα πίσω για να τραβήξω ένα μεγάλο δενδρολίβανο να δώ εάν κουνιέται, για να το ξεφυτρώσω σε δεύτερη φάση και να το μπονσαϊ-διαμορφώσω
Η αλήθεια είναι ότι κ εγώ δεν θα την άφηνα με τίποτα στο τωρινό της σπίτι.
Αυτό που κάνω όμως συχνά είναι να τοποθέτώ το όποιο γλαστράκι μέσα σε κάποιο πηλινο ή ποτ που μ αρέσει κ χωράει.
Εσένα όμως Αλεξάνδρα, αν μπορώ να καταλάβω σωστά το μέγεθος, δεν είναι εύκολο να βρεις κάτι στα μέτρα
του άσπρου κουβά σου.
Αυτό που κάνω όμως συχνά είναι να τοποθέτώ το όποιο γλαστράκι μέσα σε κάποιο πηλινο ή ποτ που μ αρέσει κ χωράει.
Εσένα όμως Αλεξάνδρα, αν μπορώ να καταλάβω σωστά το μέγεθος, δεν είναι εύκολο να βρεις κάτι στα μέτρα
του άσπρου κουβά σου.
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Να ερθουμε να βοηθήσουμε?My Nellie έγραψε:Και να ήθελα να βιασθώ..., μετά από αυτό που έχω πάθει, θα περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να την εγκαταστήσω στο νέο της σπιτικόPhilip έγραψε:... ...Υ.Γ. δεν βιαζομαστε
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Και να ήθελα να βιασθώ..., μετά από αυτό που έχω πάθει, θα περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να την εγκαταστήσω στο νέο της σπιτικόPhilip έγραψε:... ...Υ.Γ. δεν βιαζομαστε
-
Philip
- Masterpiece

Την κακομοιρα............
Νομιζω οτι της αξιζει καλυτερο σπιτι
Μπορεις να βρεις μια ωραια μεγαλη γλάστρα,να βάλεις το μιγμα σου κ με μεγαλη προσοχη να την μεταφερεις . Θα νιωσει κ αυτη ποιο ωραια
Μπορεις να βρεις μια ωραια μεγαλη γλάστρα,να βάλεις το μιγμα σου κ με μεγαλη προσοχη να την μεταφερεις . Θα νιωσει κ αυτη ποιο ωραια
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Πάντα!My Nellie έγραψε:Χάρη, ευχαριστώ!
Ας περιμένουμε και άλλους να μας πούνε την γνώμη τους.