Το πρώτο μου Repotting

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
gcop33
Mame
Mame
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Το πρώτο μου Repotting

Δημοσίευση από gcop33 »

το πρόβλημα δεν είναι ούτε του προγράμματος ούτε κανενός... είναι δικό μου, γιατί έπρεπε να κάνω resize τις φωτογραφιές και τις έχω αφήσει σε 4000 αναλυση! :)

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Ξεκίνα το σε ενα training pot και στην εποχή που πρέπει κάνει και διαμόρφωση και κόψιμο ρίζας. Η ελιά είναι "εύκολο" δέντρο. Δοκίμασε μόνο οταν το δέντρο δείχνει δυνατό!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:off topic αλλά και σχετικό....
Αυτό το imageshack καθυστερεί υπερβολικά στο να ανοίξει τις φωτο! Ή είναι πρόβλημα που το έχω μόνον εγώ?
Το ίδιο αντιμετώπισα και με την φωτο της ελιάς του Μάριου, στο άλλο θέμα που έχει ανοίξει....
Ναι αργει αυτο το slideshow απο το imageshack. Καλο είναι τελικά να γίνεται copy το forum code στο κείμενο, και οχι slideshow.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

off topic αλλά και σχετικό....
Αυτό το imageshack καθυστερεί υπερβολικά στο να ανοίξει τις φωτο! Ή είναι πρόβλημα που το έχω μόνον εγώ?
Το ίδιο αντιμετώπισα και με την φωτο της ελιάς του Μάριου, στο άλλο θέμα που έχει ανοίξει....
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Ωραια εδω εισαι http://www.bonsaiclub.gr/articles/choos ... onsai.html

Σωστα.....μην κοψεις ριζα ομως :text-bravo:
Άβαταρ μέλους

Topic author
gcop33
Mame
Mame

Δημοσίευση από gcop33 »

διαστάσεις... χμμμ... 20χ10χ5cm? 2 τέτοια θέλω η κάπως έτσι... όχι ακόμα, προφανώς μια και όπως "είπαμε" από τον χειμώνα και μετά θα πρέπει να τα μεταφυτέψω... βέβαια... την ελιά μου, θα την κάνω άμεσα γιατί την φοβάμαι μια και όπως είπα και σε άλλο post μου, το γλαστράκι της δεν έχει τρύπα και πρέπει να έχει και moss μέσα, όποτε γίνετε της υγρασίας το πανηγύρι.
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Ποτ εχουμε εκατονταδες...θα μας βοηθησεις να τα ξεφορτωθουμε........Λεγε διαστασεις :happy-bouncygreen:

Συρμα αγοράζουμε απο επιλεγμένα σαιτ.(σε π.μ σου λεω) αλλα μπορουμε να σου δωσουμε το φθινοπωρο που θα το χρειαστεις :happy-smileyflower:
Άβαταρ μέλους

Topic author
gcop33
Mame
Mame

Δημοσίευση από gcop33 »

συγνώμη που απαντάω στον εαυτό μου... αλλά μόλίς είδα το υπερπολυτιμό άρθρο που έχει το site!!!
πραγματικά απίθανο... υπερ ευχαριστώ...

οριμένες ερωτήσεις ακόμα α. που βρίσκω σύρμα
β. που βρίσκω στην Αθήνα Pots... γιατί so far κανείς δεν έχει!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
gcop33
Mame
Mame

Δημοσίευση από gcop33 »

ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν!

α)Ποια περιοδο πρεπει να μεταφυτευουμε ενα δεντρο
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

:text-welcomewave: κ απο μένα, δεν μας κουραζεις καθολου.

Ξεκινάμε απο τα βασικα.
α)Ποια περιοδο πρεπει να μεταφυτευουμε ενα δεντρο :think:
β)Τι υλικα πρεπει να χρησιμοποιουμε :think:
γ) Τον τροπο που το μεταφυτευουμε :think:
δ)Τι πρεπει να γνωριζουμε για την φροντιδα του δεντρου που καλλιεργουμε :think:

Μπορεις ετσι με αυτα τα απλα βηματα να βρεις τις απαντησεις......για την συνεχεια.

Ποιο απο αυτα τα τεσσερα θελεις να συζητησουμε :greetings-wavingblue:
Άβαταρ μέλους

Topic author
gcop33
Mame
Mame

Το πρώτο μου Repotting

Δημοσίευση από gcop33 »

Σήμερα εντελώς τυχαίος βρέθηκα να αγοράζω αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες
και νομίζω ότι το κυπαρισσοειδές δεντράκι θα βγεί πολύ καλό... Τώρα όσον αφορά για το χώμα δεν είμαι και τόσο σίγουρος.
Λοιπόν... από τις γλαστρούλες που είδατε πήρα 2 για να μεταφέρω και την Ελιά που έχω τουλάχιστον μέχρι να ξανακάνω repotting.
Τώρα θα ήθελα τις συμβουλές σας για το πως θα κάνω την όλοι διαδικασία... έχω δει κάποια βίντεο στο youtube αλλά δεν καταλαβαίνω το πως περνάει το σύρμα για να το συγκρατεί στο pot το δέντρο, και δεν ξέρω κατα πόσο είναι χρήσιμο για τόσο μικρά δέντρα.

Άλλη μια ερώτηση που θέλω να κάνω είναι να μου πείτε αν πρέπει να περιμένω για να κάνω wiring; Ένας από αυτούς που το αγόρασα μου είπε ότι με διάφορα λιπάσματα και ορμόνες μπορώ να το κάνω πολύ γρήγορα να μεγαλώσει και να μοιάζει γέρικο.. βέβαια τον κατάλαβα ότι ήθελε να πουλήσει και δεν έδωσα σημασία, άλλα θα θελα να μάθω κάποια στιγμή πως θα το κάνω... έχω διαβάσει κάποια άρθρα το νετ αλλά πιστεύω ότι γενικά σε τέτοια θέματα όπως το bonsai πρέπει να είναι πολύ πιο απλές η πληροφορίες από τις γενικότητες που εχώ διαβάσει από κάτι Άγγλους. το καλύτερο είναι να πουν: Α. κάνουμε αυτό Β. μετά από τόσο καιρό κάνουμε αυτό, Γ. το επόμενο βήμα πρέπει να κάνουμε εκείνο, και πάει λέγοντας. Οι νέοι, όπως εγώ θα θέλαμε κάτι τέτοιο... μετά βέβαια αν ο κάθε ένας που έχει τις γνώσεις και γράφει ένα τέτοιο βοήθημα, μπορεί να πεί γιατί κάνει το κάθε βήμα και το πως συμπεριφέρεται το δέντρο σε κάθε μας πράξη.

Σας κούρασα...συγνώμη! :)
Απάντηση