Acer atropurpureum (κοκκινο σφενδαμι)
-
thanasis2561
Topic author - Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Acer atropurpureum (κοκκινο σφενδαμι)
Με καθυσηχάσατε παιδια!!!Να στε καλά!Μολις έχω νέα του θα σας ενημερώσω
Ευχαριστώ

Ευχαριστώ
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
ενα απο τα δικα μου acer (atropurpureum) ηταν χειροτερα απο το δικο σου πριν ενα μηνα... Του εκοψα τα ξερα φυλλα... (οχι ολα αφησα μερικα ψιλοκαλα)... Θα βγαλω φωτογραφια και θα παθεις πλακα! Εχει γινει χαμος!>:)thanasis2561 έγραψε:Παιδια ΣΟΣ![]()
Το σφενδάμι μου καταξέρανε όλα τα εξωτερικά φύλλα (Που βλέπανε κατάματα τον ήλιο) και τα αφαίρεσα.
Την έβαλα σε ακομα πιο σκιερό μέρος. Καμμιά γνώμη????
Πρέπει να βγάλει καλοκαίρι γιατί το φθινόπωρο θέλω να το μεταμφυτεύσω και να το κλαδέψω...![]()
![]()
![]()
Αλλα αυτο που σου εγραψε ο Hombre, μακρια απο το Ηλιο. Θελουν υγρασια οπως τα πλατανια στη φυση!>:)
Δεν ειναι και τοσο τρομερο , μην τρελενεσαι , απλα μακρια απο απευθειας εκθεση σε ηλιο και αερα, αυτα τα δυο καταντανε ετσι τα φυλλα , α και κατι ακομη , συχνο ποτισμα και ψεκασμα 

-
thanasis2561
Topic author - Omono

Παιδια ΣΟΣ
Το σφενδάμι μου καταξέρανε όλα τα εξωτερικά φύλλα (Που βλέπανε κατάματα τον ήλιο) και τα αφαίρεσα.
Πρέπει να βγάλει καλοκαίρι γιατί το φθινόπωρο θέλω να το μεταμφυτεύσω και να το κλαδέψω...

Πρέπει να βγάλει καλοκαίρι γιατί το φθινόπωρο θέλω να το μεταμφυτεύσω και να το κλαδέψω...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Philip
- Masterpiece

Σωστα.............thanasis2561 έγραψε:Ντους με το απλικατερ νερου λες ε Φιλλιππε?και Μισχο εννοεις την σποντυλικη στηλη του φυλλου??
Θα το κανω
Σε Ευχαριστω και παλι
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Ντους με το απλικατερ νερου λες ε Φιλλιππε?και Μισχο εννοεις την σποντυλικη στηλη του φυλλου??
Θα το κανω
Σε Ευχαριστω και παλι
Θα το κανω
Σε Ευχαριστω και παλι
-
Philip
- Masterpiece

Οκ, καμια ανησυχια. Τα βρηκε ζεστη. Τα επηρεαζει λιγο η ζεστηthanasis2561 έγραψε:Είναι μονο τα ψηλα φυλλα που εγιναν ετσι Φίλιππε ..τα κατω ειναι οκ!
Ειχαμε ζεστες μερες γενικα εκτος των 3-4 τελευταιων που εκανε συννεφιες και ψυχρες!!!
Ετσι την αγορασα απο Lidl μεσα στην τυρφη ..
Οταν ξεραθουν καλα οι ακρες τριφτες, ή κανε αποφυλλωση αφηνοντας τον μισκο. Αν μπορεις καθε βραδυ κανε τους καλο ντους
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Είναι μονο τα ψηλα φυλλα που εγιναν ετσι Φίλιππε ..τα κατω ειναι οκ!
Ειχαμε ζεστες μερες γενικα εκτος των 3-4 τελευταιων που εκανε συννεφιες και ψυχρες!!!
-
Philip
- Masterpiece

Ειναι ολα τα φυλλα του ετσι ή τα ψηλα μονο ? ειχατε ζεστο καιρο στην κρητη ? Οταν λες τυρφη τι εννοεις , ετσι το πηρες η του εκανες μεταφυτευση? 
-
thanasis2561
Topic author - Omono

καλησπέρα!
Επαναφέρω το θέμα (δεν ανοιγω καινουργιο αφου αφορα το παρον δεντρακι) διοτι εχει προβλημα μαλλον το πλατανακι μου !!!Ξεραινονται οι ακρες των φύλλων...
Για να σας καατατοπισω : Δεν ποτιζω πολυ , αλλα οσο πρεπει, δεν το εχω απευθειας στον ηλιο παρα μονο 2 ωρες απογευματινες, δεν το δερνει ο αερας παρα μονο 2-3 ψηλα κλαδια που ξεπερνανε το υψος του μπαλκονιου και τελευταιον δεν του αλλαξα χωμα (ειναι μεσα σε τυρφη και αμμο)
Τι νακανω?????χετε κατι υποψιν σας??Το ματιασα λετε???
Επαναφέρω το θέμα (δεν ανοιγω καινουργιο αφου αφορα το παρον δεντρακι) διοτι εχει προβλημα μαλλον το πλατανακι μου !!!Ξεραινονται οι ακρες των φύλλων...
Για να σας καατατοπισω : Δεν ποτιζω πολυ , αλλα οσο πρεπει, δεν το εχω απευθειας στον ηλιο παρα μονο 2 ωρες απογευματινες, δεν το δερνει ο αερας παρα μονο 2-3 ψηλα κλαδια που ξεπερνανε το υψος του μπαλκονιου και τελευταιον δεν του αλλαξα χωμα (ειναι μεσα σε τυρφη και αμμο)
Τι νακανω?????χετε κατι υποψιν σας??Το ματιασα λετε???
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
thanasis2561
Topic author - Omono

αφηνεις πολυ λιγα κλαδια με πολυ λιγα φυλλα για να εχει περισσοτερες πιθανοτητες να "ποιασει"thanasis2561 έγραψε:Χάρη εννοείς να κόψω όλα τα φύλλα ???
Να τα αφήσω σκέτα κοτσανάκια???
(ασε π.χ. 2 ή 3 κλαδακια με 1 ή 2 ζευγαρια φυλλα στο καθε κλαδι)
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Χάρη εννοείς να κόψω όλα τα φύλλα ???
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
χιχι ωραιο το έκανες... ομως πρεπει να κοψεις σχεδον ολα τα κλαδια του και να βάλεις απο πάνω του το περισσευούμενο του μπουκαλιου για να κραταει υγρασια. Ψεκασε και μετα βαλε το "καπακι" του.
-
thanasis2561
Topic author - Omono

επαναφέρω το θέμα για τί ακολούθησα τη συμβουλή του Χάρη.
Λοιπόν έκοψα κοτσανάκια (4 υπ'αριθμόν) μαζι με τακουνάκι και τα έβαλα σε μιγμα ακάνταμα και αμμου... και πότισα..
Επίσης σήμερα βρήκα 3-4 ματάκια απο φύλλα σε ένα κομμάτι απο μπουκαμβίλια που χα βάλει σε μπουκάλι με σκέτο ακάνταμα πριν 1,5 μήνα (δεν φαίνονται ρίζες στο μπουκάλι και δεν το βγάζω βέβαια αν και έχω περιέργεια...)
Λοιπόν έκοψα κοτσανάκια (4 υπ'αριθμόν) μαζι με τακουνάκι και τα έβαλα σε μιγμα ακάνταμα και αμμου... και πότισα..
Επίσης σήμερα βρήκα 3-4 ματάκια απο φύλλα σε ένα κομμάτι απο μπουκαμβίλια που χα βάλει σε μπουκάλι με σκέτο ακάνταμα πριν 1,5 μήνα (δεν φαίνονται ρίζες στο μπουκάλι και δεν το βγάζω βέβαια αν και έχω περιέργεια...)
-
Philip
- Masterpiece

Θαναση , καλως ηρθες στο κλαμπ
Πολυ καλη επιλογη...
Πραγματι θα γινει πολυ καλο. Ακολουθησε τους προλαλησαντες στις συμβουλες που σου δωσαν. Οταν ριξει τα φυλλα του θα το διαμορφωσεις.
Πολυ καλη επιλογη...
Πραγματι θα γινει πολυ καλο. Ακολουθησε τους προλαλησαντες στις συμβουλες που σου δωσαν. Οταν ριξει τα φυλλα του θα το διαμορφωσεις.
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Καλως σας βρηκα και σας ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλές σας!!!
Θα το βαλω σε σκιερο εξωτερικο μέρος και δεν θα το πειράξω καθόλου!!!μονο νεράκι οταν στεγνωνει!!!
Μπίλυ λέω να μην αλλαξω καν χώμα να μην το στρεσάρω τωρα το καλοκαίρι...εχω φοβία μην μου πάθει τπτ(αν και ήδη το μάτιασα...χεχχε)
Πάντως είναι το πιο όμορφο μπονσαι (οταν γίνει) κατα την γνώμη μου πάντα
Θα το βαλω σε σκιερο εξωτερικο μέρος και δεν θα το πειράξω καθόλου!!!μονο νεράκι οταν στεγνωνει!!!
Μπίλυ λέω να μην αλλαξω καν χώμα να μην το στρεσάρω τωρα το καλοκαίρι...εχω φοβία μην μου πάθει τπτ(αν και ήδη το μάτιασα...χεχχε)
Πάντως είναι το πιο όμορφο μπονσαι (οταν γίνει) κατα την γνώμη μου πάντα
καλως ηρθες!!
πολύ ωραίο το acer σου, προτείνω να το χαμηλώσεις όταν ρίξει τα φύλλα του (το φθινόπωρο) τώρα δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνεις τέτοιου είδους αλλαγές, πρέπει να το αφήσεις να φουντώσει...
(μπορείς να θες να κάνεις πολύ ελαφρύ κλάδεμα στα φύλλα κυρίως αλλα οχι στα κλαδιά)
Το καλυτερο για την τοποθεσια του, ειναι εξω σε ίσκιο, προσοχη δε θελει με τιποτα απευθείας ηλιο το καλοκαίρι γιατι ειναι πολυ ευαίσθητο στα φύλλα και μπορει ο ηλιος να τα κάψει..
πολύ ωραίο το acer σου, προτείνω να το χαμηλώσεις όταν ρίξει τα φύλλα του (το φθινόπωρο) τώρα δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνεις τέτοιου είδους αλλαγές, πρέπει να το αφήσεις να φουντώσει...
(μπορείς να θες να κάνεις πολύ ελαφρύ κλάδεμα στα φύλλα κυρίως αλλα οχι στα κλαδιά)
Το καλυτερο για την τοποθεσια του, ειναι εξω σε ίσκιο, προσοχη δε θελει με τιποτα απευθείας ηλιο το καλοκαίρι γιατι ειναι πολυ ευαίσθητο στα φύλλα και μπορει ο ηλιος να τα κάψει..
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
thanasis2561
Topic author - Omono

σε ευχαριστω Χάρη για τις συμβουλές σου!!!!
Θα επανέλθω αν χρειαστώ κάτι άλλο
Θα επανέλθω αν χρειαστώ κάτι άλλο