Σελίδα 1 από 1

Re: Διαχείριση bonsai από σπορόφυτα

Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2023, 20:51
από Paulos
Καλώς ήρθες. Ολα θα πάνε καλά.

Re: Διαχείριση bonsai από σπορόφυτα

Δημοσιεύτηκε: 25 Οκτ 2023, 14:21
από YiannisTsan
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα εφαρμόσω την πρώτη μέθοδο και αν δεν αποδώσει, θα απευθυνθώ σε γεωπόνο.

Re: Διαχείριση bonsai από σπορόφυτα

Δημοσιεύτηκε: 23 Οκτ 2023, 10:19
από BILLPAN
Καλημέρα και καλώς ήρθες και από μένα.

Τη άνοιξη μετάφερέ τα σε γλάστρα. Άστα να αναπτυχθούν ελεύθερα για χρόνια χωρίς να πραγματοποιείς καθόλου εργασίες. Μόνο πότισμα - λίπασμα και αν θες εδαφοβελτιωτικά. Όταν είναι έτοιμα ξεκινάς σιγά - σιγά την διαμόρφωσή τους ως μπονζάι, αν και εφόσον προκύψει κάτι καλό ως βασικό υλικό. Τώρα είναι πάρα πολύ νωρίς.

Έχεις προσβολή από έντομα και μάλιστα αρκετά σοβαρή, δεδομένης και της ηλικίας των φυτών. Αφαίρεσε πολύ προσεκτικά τα έντομα με μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα, χαρτομάντιλο ή κάτι τέτοιο και μετά κάνε έναν καλό ψεκασμό με το εξής σκεύασμα: σε 1 λίτρο νερό, διαλύεις μια σταγόνα απορρυπαντικό πιάτων, μια κουταλιά της σούπας λάδι και μία ξύδι ή λεμόνι. Μετά από 15 λεπτά ξεπλένεις καλά το φυτό. Επαναλαμβάνεις μετά από 10 μέρες. Εναλλακτικά πας σε γεωπόνο και του δείχνεις τη φωτογραφία.

Re: Διαχείριση bonsai από σπορόφυτα

Δημοσιεύτηκε: 22 Οκτ 2023, 23:58
από Hfestion
Καλώς ήρθες στην παρέα μας, αν βλέπω καλά από τις φωτογραφίες έχεις επίθεση από έντομα. Πρέπει να πας σε γεωπόνο να σου δώσει εντομοκτόνο. Αν έχεις και άλλα φυτά, τα βάζεις καραντίνα. Προσοχή σε ότι σου δώσει αν έχεις μικρά παιδιά ή κατοικίδια.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω τι να ρίξεις γιατί δεν είμαι γεωπόνος.

Διαχείριση bonsai από σπορόφυτα

Δημοσιεύτηκε: 22 Οκτ 2023, 13:17
από YiannisTsan
Καλημέρα σας.
Είμαι νέος στο χώρο. Τον Ιανουάριο του 2023 φύτεψα σπόρους jacaranda και τον Φεβρουάριο είχα τα σπορόφυτα. Τον Ιούνιο τα μεταφύτεψα σε γλαστράκια bonsai. Από τότε και στο εξής τα ποτίζω και χρησιμοποιώ παράλληλα και υγρό λίπασμα.
Σήμερα τα φυτά μου είναι 8 μηνών. Δεν κατάφερα να βρω πληροφορίες για το πως διαχειριζόμαστε σπορόφυτα από εδώ και πέρα.
Χρειάζεται να κάνω κάτι και αν ναι πότε;
Παράλληλα παρατήρησα και κάποια λευκά και καφέ σημάδια σε κάποια από τα κλαδιά του ενός φυτού. Τι μπορεί να είναι και τι χρειάζεται να κάνω;
Σας ευχαριστώ πολύ αν θα μπορούσατε να με βοηθήσετε.