Ροδιά Ερμιόνης (Punica granatum)
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Re: Ροδιά Ερμιόνης (Punica granatum)
Πάλι θα το ψηλώσεις το δέντρο;;;
Το κόψαμε για να το χαμηλώσουμε και για να πετύχουμε ανάπτυξη κλαδιών παντού στον στον εναπομείναντα κορμό όχι μόνο στην κορυφή!! Σε κατοπινό χρόνο αφού έχουν αναπτυχθεί αρκετά κλαδιά, κρατάμε ό,τι χρειάζεται για τον σχεδιασμό μας, αφαιρούμε ό,τι δεν μας χρειάζεται και προχωράμε...
Ο απώτερος σκοπός είναι να μειωθεί κι άλλο λίγο το ύψος του και να δημιουργήσουμε πρωτογενείς, δευτερογενείς κλπ κλάδους.
Υπολογίζω μερικούς κύκλους ανάπτυξης ακόμα...δηλαδή 4-5 χρονάκια [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
Το κόψαμε για να το χαμηλώσουμε και για να πετύχουμε ανάπτυξη κλαδιών παντού στον στον εναπομείναντα κορμό όχι μόνο στην κορυφή!! Σε κατοπινό χρόνο αφού έχουν αναπτυχθεί αρκετά κλαδιά, κρατάμε ό,τι χρειάζεται για τον σχεδιασμό μας, αφαιρούμε ό,τι δεν μας χρειάζεται και προχωράμε...
Ο απώτερος σκοπός είναι να μειωθεί κι άλλο λίγο το ύψος του και να δημιουργήσουμε πρωτογενείς, δευτερογενείς κλπ κλάδους.
Υπολογίζω μερικούς κύκλους ανάπτυξης ακόμα...δηλαδή 4-5 χρονάκια [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Δύσκολο να γίνει μπονσαι.... Μήπως να βρεις καμιά άλλη ροδιά;[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/think.gif[/img]spasias έγραψε:Επιτέλους η ροδιά ξεκίνησε να πετάει νέα μάτια. Μέσα σε μια εβδομάδα γέμισε όλος ο κορμός. Το φυτό το αφήνω σε ελεύθερη ανάπτυξη για να μη διαταράξω την ανάπτυξή του ή πρέπει να το καθαρίσω χαμηλά από τώρα για να πάρει τη δύναμη ψηλά?[ Εικόνα ]
-
spasias
Topic author - Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Επιτέλους η ροδιά ξεκίνησε να πετάει νέα μάτια. Μέσα σε μια εβδομάδα γέμισε όλος ο κορμός. Το φυτό το αφήνω σε ελεύθερη ανάπτυξη για να μη διαταράξω την ανάπτυξή του ή πρέπει να το καθαρίσω χαμηλά από τώρα για να πάρει τη δύναμη ψηλά?[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/think.gif[/img]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
"Παράπλευρες απώλειες"RiaDr έγραψε:Εγώ πάντως έχω να δηλώσω ότι πόνεσε η καρδιά μου έτσι όπως σας έβλεπα να κόβετε με το πριόνι! [ Εικόνα ]
Σας έχω όμως εμπιστοσύνη, οπότε περιμένω τις εξελίξεις...
Τώρα έγινε μοντέλο!
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Εγώ πάντως έχω να δηλώσω ότι πόνεσε η καρδιά μου έτσι όπως σας έβλεπα να κόβετε με το πριόνι! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... nfused.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
christos1908
- Omono

- Been thanked: 1 time
-
christos1908
- Omono

- Been thanked: 1 time
Μεγάλε επιθετικά μπήκες!!!![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img]
Έχεις κανένα σχέδιο στο μυαλό σου;;;
Έχεις κανένα σχέδιο στο μυαλό σου;;;
-
spasias
Topic author - Mame

Καλησπέρα παιδιά ένα μικρό update από την αρχική διαμόρφωση της ροδιάς μετά το workshop της Κυριακής. Παναγιώτη ευχαριστώ που απασχολήθηκες με το δέντρο και μου έλυσες σημαντικές απορίες μου σχετικά με την καλλιέργεια. Συνεχίζω όπως είπαμε με καλό πότισμα και λίπανση και περιμένουμε να δούμε που θα βγουν κλαδιά για τη συνέχεια της διαμόρφωσης.
Στο ενδιάμεσο ψάχνω να βρω το επόμενο φυτό που μάλλον θα είναι κωνοφόρο.
Στο ενδιάμεσο ψάχνω να βρω το επόμενο φυτό που μάλλον θα είναι κωνοφόρο.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
florian
- Omono

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 10 times
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
[/quote] Η διαφορά Φλόριαν με τα κωνοφόρα είναι, πως μπορείς να μειώσεις το ύψος τους αλλά σταδιακά, χρόνο με τον χρόνο και ποτέ πέραν του 1/3 του υπάρχοντος ύψους![/quote]
Αυτο ήθελα να μαθω!
[/quote] Η διαφορά Φλόριαν με τα κωνοφόρα είναι, πως μπορείς να μειώσεις το ύψος τους αλλά σταδιακά, χρόνο με τον χρόνο και ποτέ πέραν του 1/3 του υπάρχοντος ύψους![/quote]
Αυτο ήθελα να μαθω!
-
karesansui
- Συντονιστής

Σωστοοός!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... _smile.gif[/img]Καραγιωργος Α έγραψε:Τα περισσότερα δέντρα δέχονται Αυστηρό κλάδεμα...Απλά μειώνεις την καρποφορία της χρονιάς !
Η διαφορά Φλόριαν με τα κωνοφόρα είναι, πως μπορείς να μειώσεις το ύψος τους αλλά σταδιακά, χρόνο με τον χρόνο και ποτέ πέραν του 1/3 του υπάρχοντος ύψους!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Καραγιωργος Α
- Imperial

Τα περισσότερα δέντρα δέχονται Αυστηρό κλάδεμα...Απλά μειώνεις την καρποφορία της χρονιάς !florian έγραψε:Μια ερωτηση. Κοβοντας το δεντρο με τη μια τοσο χαμηλα υπαρχει ρισκο για τη επιβιωση του δεντρου; Π.χ. αν εκοβα ενα Juniper με τη μια τοσο χαμηλα δεν θα το επιβιωσε... Ή τα φυλλοβολα γενικα δεχονται πιο δραστικες επεμβασεις;
Μη με σκοτωνετε, νεος ειμαι στο hobby!
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Η ροδιά δεν θα έχει πρόβλημα. Θα πετάξει και απο χαμηλά.florian έγραψε:Μια ερωτηση. Κοβοντας το δεντρο με τη μια τοσο χαμηλα υπαρχει ρισκο για τη επιβιωση του δεντρου; Π.χ. αν εκοβα ενα Juniper με τη μια τοσο χαμηλα δεν θα το επιβιωσε... Ή τα φυλλοβολα γενικα δεχονται πιο δραστικες επεμβασεις;
-
florian
- Omono

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 10 times
Μια ερωτηση. Κοβοντας το δεντρο με τη μια τοσο χαμηλα υπαρχει ρισκο για τη επιβιωση του δεντρου; Π.χ. αν εκοβα ενα Juniper με τη μια τοσο χαμηλα δεν θα το επιβιωσε... Ή τα φυλλοβολα γενικα δεχονται πιο δραστικες επεμβασεις;
-
spasias
Topic author - Mame

Αντιθέτως βγάζει και μάλιστα πολύ ωραία και μεγάλα ρόδια. Η ποικιλία είναι βρώσιμη και το συγκεκριμένο φυτό προοριζόταν για καλλιέργεια σε χωράφι.Zografos ziZanio έγραψε:Αυτή η ροδιά λογικά δεν πρέπει να βγάζει καρπούς. Σωστά τα λέω;
-
Zografos ziZanio
- Mame

Αυτή η ροδιά λογικά δεν πρέπει να βγάζει καρπούς. Σωστά τα λέω;
-
karesansui
- Συντονιστής

Ωραία!
Μην κάνεις κάτι άλλο επι του παρόντος!
Η συνάντηση είναι για τις 10:30!
Ρυθμίστε τα ρολόγια σας, αλλάζει η ώρα!! Δεν πειράζει να κοιμηθείτε μιά ώρα λιγότερο!!
Θα φέρεις μόνο το δέντρο!
Μην κάνεις κάτι άλλο επι του παρόντος!
Η συνάντηση είναι για τις 10:30!
Ρυθμίστε τα ρολόγια σας, αλλάζει η ώρα!! Δεν πειράζει να κοιμηθείτε μιά ώρα λιγότερο!!
Θα φέρεις μόνο το δέντρο!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
spasias
Topic author - Mame

Τι ώρα ξεκινάει η συνάντηση? Θα πρέπει να φέρω κάτι μαζί μου εκτός από το φυτό? Πείτε εάν είναι να ξεκινήσω από τώρα την προετοιμασία.
Επίσης έβγαλα και λίγο το χώμα από την γλάστρα για να δω τον κορμό από κάτω. Από κάτω έχει κορμό τουλάχιστον 4 cm όπου αρχίσει και μια μεγάλη διακλάδωση ρίζας αριστερά όπως φαίνεται στη φωτό. Δεν το σκάλισα περισσότερο.
[img]http://i741.photobucket.com/albums/xx55/spasias/20140324_181752_zpsfe28d5fa.jpg[/img]
Επίσης έβγαλα και λίγο το χώμα από την γλάστρα για να δω τον κορμό από κάτω. Από κάτω έχει κορμό τουλάχιστον 4 cm όπου αρχίσει και μια μεγάλη διακλάδωση ρίζας αριστερά όπως φαίνεται στη φωτό. Δεν το σκάλισα περισσότερο.
[img]http://i741.photobucket.com/albums/xx55/spasias/20140324_181752_zpsfe28d5fa.jpg[/img]