Δημιουργια bonsai Αcer Palmatum απο δεντρακι

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 176 times
Επικοινωνία:

Re: Δημιουργια bonsai Αcer Palmatum απο δεντρακι

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:Αυτό το άρθρο στο Bonsai4me φαντάζομαι το έχεις διαβάσει Χάρη....
Αυτή την τεχνική εννοώ.
Μπορεί να μεταφράζεται σε καταβολάδα, αλλά δεν είναι αυτό που περιγράφεις στα σχέδια πιο πάνω.
Δεν το ειχα διαβασει.. και τωρα μια γρηγορη ματια που ειδα ειναι για την δημιουργια nebari... αυτο ειναι καθαρα καταβολαδα!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από My Nellie »

Αυτό το άρθρο στο Bonsai4me φαντάζομαι το έχεις διαβάσει Χάρη....
Αυτή την τεχνική εννοώ.
Μπορεί να μεταφράζεται σε καταβολάδα, αλλά δεν είναι αυτό που περιγράφεις στα σχέδια πιο πάνω.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:Χάρη, εγώ βέβαια δεν αναφέρομαι σε καταβολάδα κλαδιού για την δημιουργία νέου φυτού.
Αλλά στην δημιουργία νέων ριζών σε σημείο του κορμού ψηλότερα από την υφιστάμενη ρίζα του δένδρου.
Αυτό το ground layering πώς μεταφράζεται στην ελληνική?
Μπορεις να φτιαξεις μια φωτο... γιατι δεν καταλαβαινω. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... prised.gif[/img]
2 υπαρχουν αυτη που ειναι μεσα στο χωμα και αυτη που ειναι στον αερα. Εαν ειναι μεσα στο χωμα ειναι καταβολαδα εαν ειναι στον αερα εναερια καταβολαδα.

ground layering = καταβολαδα
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Χάρη, εγώ βέβαια δεν αναφέρομαι σε καταβολάδα κλαδιού για την δημιουργία νέου φυτού.
Αλλά στην δημιουργία νέων ριζών σε σημείο του κορμού ψηλότερα από την υφιστάμενη ρίζα του δένδρου.
Αυτό το ground layering πώς μεταφράζεται στην ελληνική?
Άβαταρ μέλους

G1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Δημοσίευση από G1908 »

Ευχαριστώ πολύ!

georgehh
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από georgehh »

Η αλήθεια είναι οτι μετά τα λόγια του zean έχω κάνει και εγώ τα ίδια λάθη τα δικά μου δέντρα και σε επιλογή και σε μορφή είναι τα χειρότερα
οταν ξανά αγοράσω δέντρο θα σκεφτώ διαφορετικά...
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:Τώρα για την περίπτωση του διπλού κορμού που θέλεις να διαμορφώσεις, θα σου πρότεινα να διαβάσεις στο website του Harry Harrington για τις τεχνικές βελτίωσης του nebari.
Επειδή λογικά θα πρέπει να "θάψεις" λίγο τον κορμό του δένδρου σου σε τρόπο ώστε να φαίνεται πως οι δύο ξεχωριστοί κορμοί (των μελλοντικών δύο δένδρων) ξεκινούν από το ίδιο σημείο, έχω την γνώμη ότι κατά την μεταφύτευση μπορείς να εφαρμόσεις την τεχνική ground layering, στο σημείο ακριβώς κάτω από την διχάλα.
Μετά από δυό-τρία χρόνια, αφού έχει αναπτυχθεί η ρίζα στο επίπεδο που την χρειάζεσαι, κόβεις το υπόλοιπο κομμάτι του κορμού.

ΥΓ: παιδιά συγγνώμη αλλά δεν γνωρίζω την ελληνική μετάφραση των αγγλικών όρων.... Αν κάποιος μπορεί ας αναφέρει πως ονομάζουμε το ground layering.

ground layering = καταβολάδα.
air layering = εναέρια καταβολάδα.

[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Τώρα για την περίπτωση του διπλού κορμού που θέλεις να διαμορφώσεις, θα σου πρότεινα να διαβάσεις στο website του Harry Harrington για τις τεχνικές βελτίωσης του nebari.
Επειδή λογικά θα πρέπει να "θάψεις" λίγο τον κορμό του δένδρου σου σε τρόπο ώστε να φαίνεται πως οι δύο ξεχωριστοί κορμοί (των μελλοντικών δύο δένδρων) ξεκινούν από το ίδιο σημείο, έχω την γνώμη ότι κατά την μεταφύτευση μπορείς να εφαρμόσεις την τεχνική ground layering, στο σημείο ακριβώς κάτω από την διχάλα.
Μετά από δυό-τρία χρόνια, αφού έχει αναπτυχθεί η ρίζα στο επίπεδο που την χρειάζεσαι, κόβεις το υπόλοιπο κομμάτι του κορμού.

ΥΓ: παιδιά συγγνώμη αλλά δεν γνωρίζω την ελληνική μετάφραση των αγγλικών όρων.... Αν κάποιος μπορεί ας αναφέρει πως ονομάζουμε το ground layering.

My Nellie
Imperial
Imperial

[img]http://www.bonsai4me.com/Images/ATAppro ... %20600.jpg[/img]

Η εικόνα του μελλοντικού bonsai είναι αποκλειστικά μέσα στην φαντασία και στα μάτια του "καλλιτέχνη". Κανείς μας δεν το αμφισβητεί αυτό.
Για την ιστορία όμως κι επειδή συζητήσαμε λιγάκι για το root over rock στύλ, όποιος νομίζει ότι τον ενδιαφέρει η τεχνική μπορεί να διαβάσει εδώ :Root Over Rock Photo Series αναδημοσίευση ενός σχετικού άρθρου του Harry Harrington.
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η διαδικασία.
Εγώ ήδη την εφάρμοσα σε μιά μικρή φτελίτσα....
Άβαταρ μέλους

Topic author
loco
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από loco »

Καλημερα!
Ποιος μπηκε πρωτη φορα σε αμαξι και δεν του εσβησε? Καθε αρχη και δυσκολη!
Ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με την τεχνη των bonsai οποτε λαθη θα γινουν.

Ακομα και τωρα σκεφτομαι το κλαδεμα. Οταν θα το μεταφυτεψω και εμφανιστει το nebari υπαρχει η περιπτωση να το κοψω ακομα και κατω ακριβως απο τα κλαδια (τον κυριως κορμο εννοω) και να μπει με λιγη κληση ο κορμος, ξερω οτι ειναι ενας δρομος μακρυς, τουλαχιστον πενταετιας. Θα δουμε....
Πετράν

Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Η σκοπίμως εξασκούμενη ψυχολογική πίεση αποτελεί αιτία μεγαλύτερης έρευνας και ανάπτυξη τών μέχρι τώρα γνώσεων, ερέθισμα το οποίο είναι ευεργετικό αναφορικά με την αφύπνιση των αισθήσεων, αλλά και προσπάθεια του ιδίου του ατόμου να διευρύνει μέρα με την ημέρα τον ορίζοντα των εμπειριών του ως προς το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Εις το εύστροφο πνευματικά άτομο η όποια παρατήρηση ουδόλως επηρεάζει την διάθεση, αλλά αυξάνει αυτήν. Μόνο τα άτομα τα οποία φέρουν παρωπίδας αισθάνονται προσβεβλημένα και εις μειονεκτική θέση. Η έρευνα, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση πριν προβούμε εις την αγορά οποιουδήποτε φυτού θα μας επιτρέψει την σωστή επιλογή και θα μας αποτρέψει από την απώλεια χρόνου, χρήματος και μετρίου αποτελέσματος τελικής εικόνας του φυτού.. Ο ορθολογισμός και η επανάληψη των ερωτήσεων εις τον εαυτό μας πρίν από κάθε αγορά θα μετριάζει σταδιακά τις λανθασμένες επιλογές και θα μας οδηγεί εις την επιδιωκόμενη πρόοδο. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να πικράθηκες αγαπητέ Loco και ούτε να ένοιωσες μειονεκτικά από τις ερωτήσεις που παρέθεσα, αλλά αντιθέτως να κέρδισες κάτι από τον επιφανειακά άκομψο αυτό τρόπο βοήθειας. Ψάχνοντας όμως βαθύτερα βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι ότι είναι αναγκαία στον καθένα μας η όποια παρατήρηση (κομψή ή άκομψη) που θα μας βελτιώσει. Πάντως επιμένω στην άποψή μου στην τοποθέτηση του φυτού πάνω σε πέτρα. Γράψε τις διαστάσεις του φυτού και δείξε το nebari. Τόλμησε την υπέρβαση και εντυπωσίασε τον εαυτό σου.

P.S. Είμαι αρκετά μεγάλος (σε ηλικία) για να αισθάνομαι παρεξηγημένος . [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... egreen.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
loco
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από loco »

Φιλε μου ZJ ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσες και ασχοληθηκες με το δεντρακι μου!
Jean-Zac έγραψε: . Τι είδες σε αυτό το φυτό και το αγόρασες ??
- Δεν ειδα κατι, αλλα φανταστηκα κατι ωραιο, η φαντασια ειναι κατι που μπορει να οργιασει (για οσους την εχουν).
Jean-Zac έγραψε: . Η διαίσθησή σου τι είπε ??
- Η διαισθηση μου ειπε να ακουσω την φαντασια μου.
Jean-Zac έγραψε: . Ποιο είναι τα σχέδιο που έχεις κάνει ??
- Το σχεδιο που εχω δεν ειναι ειναι η σφεντονα που δειχνεις, αλλα αμα δεν βιαζοσουνα και ειχες ανοικτα τα ματια σου θα εβλεπες οτι εχω παραθεσει αλλο σχεδιο.
Jean-Zac έγραψε: . Ποια μορφή θα του δώσεις ??
- Η μορφη που θελω ειναι με διπλο κορμο (sokan). http://www.bonsaiclub.gr/bonsai/forms-bonsai.html
Jean-Zac έγραψε: . Πόσο χρόνο θα σου πάρει για να το διαμορφώσεις ??
- Απο χρονο ας παρει οσο θελει, δεν ηθελα ετοιμο bonsai, εχω αρκετα αποθεματα υπομονης και μονο ετσι θα το χαρω οταν θα παρει την τελικη μορφη του.
Jean-Zac έγραψε: . Γνωρίζεις αυτό το είδος ??
- Το ειδος δεν το γνωριζω και για αυτο ακριβως το λογο ψαχνω και διαβαζω αρθρα, βιβλια, forum, video και οτι αλλο μπορω να βρω. Δεχομαι ακομα συμβουλες και κριτικες ας ειναι πικρες και προσβλητικες.
Jean-Zac έγραψε: . Διάβασες σχετικά με αυτό το φυτό ??
- Σε αυτη την ερωτηση απαντησα με την ακριβως απο επανω απλα βαζω την παυλα για οσους δεν εχουν ανοικτα τα ματια τους και φοβαμαι μην χασουν την σειρα.
Jean-Zac έγραψε: . Έψαξες για άλλα καλύτερης μορφής ??
- Εψαξα, αλλα αυτο ειχε το πιο παχυ κορμο και μου αρεσε.
Jean-Zac έγραψε: . Μήπως έπρεπε να περιμένεις μέχρι να βρείς το καλύτερο ??
- Το καλυτερο δεν υπαρχει, το δημιουργεις!
Η αποψη του φιλου Zj ειναι σεβαστη αλλα δεν μου αρεσει η ιδεα της πετρας (τουλαχιστον για την ωρα και το συγκεκριμενο δεντρο)
Το εχω φανταστει καπως ετσι....
http://img52.imageshack.us/i/dsc0104hm.jpg/

Το προβλημα ειναι αλλο τωρα το χωμα, πηρα εμπλουτισμενη φυτοτυρφη να την βαλω για την μεταφυτευση? Αντι για παστα να βαλω κερι ή μελι που τα εχω και τα δυο και κοστιζουν λιγοτερο? Zj μπορεις να μου απαντησεις σε αυτες τις ερωτησεις?

Λυπαμαι αν σας κουρασα! Ελπιζω να μην παρεξηγηθηκε ο φιλος μας Zj και να μου ξαναμιλησει. Ποτε δεν ξερεις μεσα απο τις προσβολες μπορει να βγει μια καλη φιλια!
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/en//imag ... flower.gif[/img]
Πετράν

Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :
. Τι είδες σε αυτό το φυτό και το αγόρασες ??
. Η διαίσθησή σου τι είπε ??
. Ποιο είναι τα σχέδιο που έχεις κάνει ??
. Ποια μορφή θα του δώσεις ??
. Πόσο χρόνο θα σου πάρει για να το διαμορφώσεις ??
. Γνωρίζεις αυτό το είδος ??
. Διάβασες σχετικά με αυτό το φυτό ??
. Έψαξες για άλλα καλύτερης μορφής ??
. Μήπως έπρεπε να περιμένεις μέχρι να βρείς το καλύτερο ??
Πολλές (και πικρές) ερωτήσεις !!! Αλλά κάποτε κάποιος μπορεί να τις έκανε.
Αυτό που εγώ είδα στην φωτογραφία (πικρή παρατήρηση) είναι μία σφεντόνα.
Ξέρω ότι σε στενοχωρώ και σε προσβάλω με τα γραφόμενά μου, αλλά προσπαθώ να είμαι και ειλικρινής . Σχεδόν κάθε φυτό μπορεί να γίνει μπονσάι, απλά ψάχνουμε αυτό που μπορεί να μας δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια στην διαμόρφωση και να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα προσόντα για δημιουργήσουμε κάτι το όμορφο. Άποψή μου είναι να κόψεις τον χοντρό κορμό χαμηλά (μόλις λίγο πιο πάνω από την διχάλα με το άλλο κλαδί δεξιά), να βρείς μία καλή υπερυψωμένη πέτρα και να ‘πλέξεις’ τις ρίζες του πάνω της, να ‘θάψεις’ το όλο σύνολο σε μία μεγάλη γλάστρα, να περιμένεις 3-4 χρόνια και να το διαμορφώνεις εντωμεταξύ, να αφαιρείς χώμα σταδιακά κάθε χρόνο και μία ωραία πρωία να το βάλεις σε γλάστρα μπονσάι. Ψάξε για εικόνες με φυτά πάνω σε πέτρες και ίσως να καταλάβεις τι λέω. Θα έχεις τον χρόνο εναντίων σου και το αποτέλεσμα θα φανεί πολύ αργότερα και ίσως εσύ δεν θέλεις να περιμένεις και να τολμήσεις κάτι τέτοιο, οπότε σου παραθέτω ένα γρήγορο σχέδιο με μία πιθανή μορφή που μπορεί να λάβει το φυτό σου σύμφωνα με το πρόγραμμα κλαδέματος που έχεις.
Άβαταρ μέλους

Topic author
loco
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από loco »

Harris έγραψε:

Βικελα 31 ειναι ενα μαγαζι.... κ.πατησια

Ευτυχως που υπαρχει και το google maps..... [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... n_razz.gif[/img]
Πετράν

Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

loco έγραψε:
Philip έγραψε:Εαν τους ακολουθησεις θα πρεπει να περιμενεις λιγα χρονια να παχυνει ο κορμος, αλλιως θα σου βγει shohin.

Σχεση κορμου με υψος.....[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... n_razz.gif[/img]
Λοιπον το αποφασησα θα το κανω sokan! Ειναι αυτο που εχω δει σε φωτογραφιες και μου αρεσει περισσοτερο.
[img]http://img819.imageshack.us/img819/685/bonsai5.th.jpg[/img]

Παστα για τις τομες που θα βρω?

Βικελα 31 ειναι ενα μαγαζι.... κ.πατησια
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
loco
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από loco »

Philip έγραψε:Εαν τους ακολουθησεις θα πρεπει να περιμενεις λιγα χρονια να παχυνει ο κορμος, αλλιως θα σου βγει shohin.

Σχεση κορμου με υψος.....[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... n_razz.gif[/img]
Λοιπον το αποφασησα θα το κανω sokan! Ειναι αυτο που εχω δει σε φωτογραφιες και μου αρεσει περισσοτερο.
[img]http://img819.imageshack.us/img819/685/bonsai5.th.jpg[/img]

Παστα για τις τομες που θα βρω?
Πετράν

Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Εαν τους ακολουθησεις θα πρεπει να περιμενεις λιγα χρονια να παχυνει ο κορμος, αλλιως θα σου βγει shohin.

Άβαταρ μέλους

Topic author
loco
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από loco »

[img]http://img233.imageshack.us/img233/6698/bonsai4.th.jpg[/img]

Πως σας φαινεται να το κανω ετσι? Και λεω να το μεταφυτεψω με λιγη κληση προς τα δεξια!
Πετράν

Άβαταρ μέλους

Topic author
loco
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από loco »

Philip έγραψε:Ωραιο ειναι .... Θα ακολουθησεις τους κανονες? εσυ πως το εχεις φανταστει ?

Μπορεις τωρα να ξεκινησεις την διαμορφωση [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... n_razz.gif[/img]
Θελω να ακολουθησω τους κανονες, οσο μπορω! Οποτε λες να το κλαδεψω απο φετος? Να κανω μεταφυτευση και κλαδεμα ταυτοχρονα?
Πετράν

Απάντηση