Αναγνωριση ειδους

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Re: Αναγνωριση ειδους

Δημοσίευση από karesansui »

Καλησπέρα Κώστα. Δεν έχει καμμία σημασία το είδος του λιγκούστρου (κοινό, κινέζικο ή ιαπωνικό), όλα έχουν τις ίδιες καλλιεργητικές φροντίδες. Μεταφύτευση, λίπανση, πότισμα κλπ. Στο βορεινό μπαλκόνι όμως που το έχεις, οπως κ τα υπόλοιπα μπονσάι σου, δυσκολα με 3-4 ώρες ήλιο να προκόψουν φυτά που απαιτούν πολύωρη ηλιακή ακτινοβολία. Θα μεγαλώνουν τα κλαδιά  τους με μεγάλα μεσογονάτια διαστήματα και σαν συνέπεια να είναι δύσκολη η επίτευξη ικανοποιητικής διακλάδωσης για μπονσάι!
Γνώμη μου, να επιλέγεις φυτά που ευδοκιμούν σε ημισκιά.
Καλή συνέχεια.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Stefasteri
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από Stefasteri »

Κινέζικο λιγουστρο είναι. Ωραίο δέντρο. Θέλει προσοχή στον καλοκαιρινό ήλιο.

SIORSPATHIS
Shohin
Shohin
Been thanked: 0

Δημοσίευση από SIORSPATHIS »

Καλημερα Κωστα! Το δεντρακι σου ειναι Λιγουστρο.Αρκετα ανθεκτικο οπως σου ειπαν.Θ α πρεπει ομως να βρεις το ειδος του,διοτι υπαρχουν Λιγουστρα και φυλλοβολα αλλα και αειθαλη,γεγονος οπου αργοτερα θα καθορισει τις εργασιες σου ως μελλοντικο bonsai

Topic author
Kostas_B
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Been thanked: 0

Αναγνωριση ειδους

Δημοσίευση από Kostas_B »

Καλησπερα!
Κανοντας μια βολτα στο φυτωριο που πηρα το πρωτο μου δεντρακι,(κινεζικη φτελια) επεσε το ματι μου σε αλλο ενα δεντρακι που λιγα λεπτα αργοτερα δεν αντεξα να αντισταθω και το πηρα.
Ο κυριος που ηταν εκει μου ειπε οτι ειναι λιγουστρινι, και υπεθεσα πως εννοουσε λιγουστρο.Μου ειπε οτι ειναι πολυ καλο ειδος για αρχαριους που ξεκινανε τωρα και πως απλα να προσεχω να μην στεγνωσει το χωμα του.
Του ανεφερα επισης οτι προοριζεται για βορεινο μπαλκονι με πιθανο αερα και με πρωινο ηλιο 3-4 ωρες ημερεσιως και μου ειπε πως δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.
Θα ηθελα να μου πειτε αν μπορειτε το ειδος του, καθως και καποια tips περαιτερω για αυτο. :text-thankyoublue:
Ακολουθουν οι φωτογραφιες 
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση