Συλογη αγριελιας απο τη φυση!!!
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
-
Μανολουκος
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Συλογη αγριελιας απο τη φυση!!!
Θα τις καθαρισω λιγο και θα τις αφησω.το ναυλον ειναι και απο κατω αλλα το εχω χαραξει σε πολλα σημεια
-
thanos75
- Imperial

- Has thanked: 126 times
- Been thanked: 226 times
πολύ ωραίες είναι. εγώ η αλήθεια είναι ότι αντίστοιχες περιπτώσεις τις περιόρισα λίγο (δηλ. αρκετά) ώστε να μην υπάρχει τόσο αναντιστοιχία στο πάνω μέρος με τη ρίζα. Βέβαια ο Παναγιώτης έχει δίκιο για τα πολλαπλά σοκ. Η σωστή προετοιμασία μάλλον είναι να έχει προηγηθεί το φθινόπωρο το κλάδεμα.
Καλή επιτυχία εύχομαι!
πιστεύω ότι έχεις προβλέψει την αποστράγγιση και δεν είναι και από κάτω το νάυλον.
Καλή επιτυχία εύχομαι!
πιστεύω ότι έχεις προβλέψει την αποστράγγιση και δεν είναι και από κάτω το νάυλον.
-
Μανολουκος
Topic author - Σπορόφυτο

Καλησπερα ηντα κανετε; λοιπον φυτεψα τις αγριελιες και ελπιζω να καραφερουν να ζησουν...τους εβαλα ορμονη ριζοβολιας στις ριζες και τις εβαλα σε τιρφη ....ανεβαζω μερικες φωτο για να μου πειτε ιδεες για μελοντικη διαμορφωση
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Μανολουκος
Topic author - Σπορόφυτο

-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Για βοήθεια στη διαμόρφωση με κάποιο virtual εκ μέρους μας θα πρέπει αφού τοποθετήσεις τα δέντρα στα δοχεία με τις οδηγίες που σου έδωσε ο Karesansui να ανεβάσεις νέες φωτογραφίες. Τ α δέντρα θα πρέπει να είναι φωτογραφημένα σε ουδέτερο ανοιχτόχρωμο κατά προτίμηση λευκό φόντο και από τις 4 πλευρές τους. Η εστίαση να φέρνει το επίπεδο του χώματος στο νέο δοχείο που θα τα βάλεις λίγο πιο πάνω από το ύψος του ματιού.
Παράδειγμα
Παράδειγμα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Μανολουκος
Topic author - Σπορόφυτο

-
Μανολουκος
Topic author - Σπορόφυτο

Θα τα ψυλοκαθαρισω λοιπον και θα περιμενω...Επειδη λοιπον ειμαι αρχαριος θα ηθελα τη βοηθεια σας και στο μελλον.
Θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποια σχεδια διαμωρφωσεις να τα δουλευω στο μυαλο μου η ή ειναι πολυ νωρις ακομη;;,
Θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποια σχεδια διαμωρφωσεις να τα δουλευω στο μυαλο μου η ή ειναι πολυ νωρις ακομη;;,
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Θα προτιμούσα να μην αφαιρέσεις! Δεν θα έχει νόημα εξάλλου!
Ο καιρός δεν ευνοεί την απώλεια υγρασίας και το δέντρο είναι σχεδόν σε νάρκη. Αντιθέτως, αν κόψεις τώρα τα κλαδιά θα το στρεσάρεις ακόμα περισσότερο. Ένας μικρός καθαρισμός πάντως σε ξερά ή αδύναμα κλαδιά επιβάλλεται.
Να προσθέσω πως και τα δύο δέντρα είναι εξαιρετικά και με πολλές προοπτικές για να γίνουν με τον καιρό ωραία μπονσάι.
Ο καιρός δεν ευνοεί την απώλεια υγρασίας και το δέντρο είναι σχεδόν σε νάρκη. Αντιθέτως, αν κόψεις τώρα τα κλαδιά θα το στρεσάρεις ακόμα περισσότερο. Ένας μικρός καθαρισμός πάντως σε ξερά ή αδύναμα κλαδιά επιβάλλεται.
Να προσθέσω πως και τα δύο δέντρα είναι εξαιρετικά και με πολλές προοπτικές για να γίνουν με τον καιρό ωραία μπονσάι.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Μανολουκος
Topic author - Σπορόφυτο

Να σαι καλα για τις πληρ.απο τη βλαστιση να αφεραισω κλαδια και αν ναι σε τι ποσοστο;;
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλησπέρα!
Το λογικό και αναμενόμενο είναι, να κόψεις τις χοντρές ρίζες ώστε να δημιουργηθεί μια πλατιά βάση και ακολούθως να τις φυτέψεις σε ένα ανάλογης χωρητικότητας δοχείο καλύπτοντας τελείως το ριζικό σύστημα.
Καλό πότισμα για την πρώτη φορά και από την άνοιξη φροντίδα.
Υπόψιν ότι θα παραμείνουν στο δοχείο που θα τις φυτέψεις τουλάχιστον ένα έως ενάμιση χρόνο...
Καλή συνέχεια...
Το λογικό και αναμενόμενο είναι, να κόψεις τις χοντρές ρίζες ώστε να δημιουργηθεί μια πλατιά βάση και ακολούθως να τις φυτέψεις σε ένα ανάλογης χωρητικότητας δοχείο καλύπτοντας τελείως το ριζικό σύστημα.
Καλό πότισμα για την πρώτη φορά και από την άνοιξη φροντίδα.
Υπόψιν ότι θα παραμείνουν στο δοχείο που θα τις φυτέψεις τουλάχιστον ένα έως ενάμιση χρόνο...
Καλή συνέχεια...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Μανολουκος
Topic author - Σπορόφυτο

Συλογη αγριελιας απο τη φυση!!!
Καλησπερα στην ομορφη παρεα σας σημερα εκανα αγροτικες εργασιες σε ενα λιοφυτο μου και συλεξα τις παρακατω 2 αγδιελιες που ηταν μεσα σε ενα ρυακι θα ηθελα αν μπορουσατε να μου πειτε οι πιο εμπειροι τι να κανω ωστε να μην μου ξεραθουν τα δεντρε