Αναγνώριση είδους

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Re: Αναγνώριση είδους

Δημοσίευση από Sim62 »

Από τα πιο ωραία εμπορικά bonsai που έχω δεί γιατί έχει ωραίο "S" και δεν το έχουν παρακάνει όπως συνήθως.
Αν θες όμως να δείς το δεντράκι σου να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται, την άνοιξη πρέπει να το βγάλεις από το bonsai pot και να το μεταφυτεύσεις σε ένα training pot μεγαλύτερο, με τύρφη και ελαφρόπετρα 2-4 mm περίπου 50-50 ή 60-40 και φυσικά να του ξεκινήσεις λίπανση.

Καλορίζικο !

Υ.Γ Βλέπω συρματάκια, καταλαβαίνω την αγωνία σου να το δείς πιο όμορφο αλλά ειλικρινά δεν νομίζω ότι τα χρειάζεται απο τώρα. Αυτό που χρειάζεται κατά την γνώμη μου είναι να μεγαλώσει ανεπηρέστο και στο μέλλον θα σου δώσει πολύ περισσότερες επιλογές για διαμόρφωση.

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

vaggelakos7 έγραψε:Golden Larch είναι το δέντρο σου όπως πράγματι έχει καταλάβει. Το κόψιμο μου άρεσει πολύ. Νομίζω όμως στα φυλλοβόλλα δεν βάζουμε ντρέμελ...
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Golden Larch είναι το δέντρο σου όπως πράγματι έχει καταλάβει. Το κόψιμο μου άρεσει πολύ. Νομίζω όμως στα φυλλοβόλλα δεν βάζουμε ντρέμελ...

Topic author
ΆκηςΤσίπας
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από ΆκηςΤσίπας »

sinaf έγραψε:Καλορίζικο. Δώρο που πιάνει τόπο.
Το έχεις σε εσωτερικό χώρο; Θα σου πρότεινα να το έχεις έξω, να λιάζεται και να παίρνει τον αέρα του.

Το έχω σταθερά έξω! Το έβαλα μέσα μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφισης!!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 29 Οκτ 2015, 14:28 --
Hfestion έγραψε:
Το έχεις σε εσωτερικό χώρο; Θα σου πρότεινα να το έχεις έξω, να λιάζεται και να παίρνει τον αέρα του.
+1
arxarious έγραψε:Ωραίο είναι!
Καλορίζικο!

Το κοψιμο (αν και δε φαίνεται καλά) δε νομίζω να δημιουργήσει θέμα. Αν δεις μερικά βιντεάκια με κάποιους που βάζουν και dremmel, αυτό δεν είναι τίποτα.
+1

Θα συμπληρώσω ότι συνηθίζουμε σε mallsai να κάνουμε μεταφυτευση ή έστω μεταφορά. Το χώμα του σχεδόν πάντα είναι απαράδεκτο. Η καλύτερη περίοδος είναι την άνοιξη. Στη βιβλιοθήκη μας έχουμε αρκετά άρθρα για να διαβάσεις. Οτι χρειαστείς ρώτα μας

Του το άλλαξα το χώμα γιατί όντως ήταν απαράδεκτο. Δεν έκοψα ρίζες ωστόσο. Ίσα που καθάρισα τα άχυρα και συμπλήρωσα χώμα. Ευχαριστώ για τις γνώμες!!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 29 Οκτ 2015, 14:30 --
Καλορίζικο!

Το κοψιμο (αν και δε φαίνεται καλά) δε νομίζω να δημιουργήσει θέμα. Αν δεις μερικά βιντεάκια με κάποιους που βάζουν και dremmel, αυτό δεν είναι τίποτα.

Έχω δει βιντεάκια, εντυπωσιακά!
Φοβάμαι μήπως σαπίσει ο κορμός! Αλλά αν λέτε ότι δεν έχει πρόβλημα είμαι ΟΚ!!
Ευχαριστώ!!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 405 times
Been thanked: 340 times

Δημοσίευση από Hfestion »

+1
Καλορίζικο!

+1

Θα συμπληρώσω ότι συνηθίζουμε σε mallsai να κάνουμε μεταφυτευση ή έστω μεταφορά. Το χώμα του σχεδόν πάντα είναι απαράδεκτο. Η καλύτερη περίοδος είναι την άνοιξη. Στη βιβλιοθήκη μας έχουμε αρκετά άρθρα για να διαβάσεις. Οτι χρειαστείς ρώτα μας
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

arxarious
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από arxarious »

Ωραίο είναι!
Καλορίζικο!

Παναγιώτης
Άβαταρ μέλους

sinaf
Omono
Omono
Has thanked: 24 times
Been thanked: 53 times

Δημοσίευση από sinaf »

Καλορίζικο. Δώρο που πιάνει τόπο.

Topic author
ΆκηςΤσίπας
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Από τις εικόνες που μου βγάζει το google φαίνεται να είναι golden larch.
Ευχαριστώ πολύ!!
Άβαταρ μέλους

DimosA
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από DimosA »

Πολύ ομορφο το δετρακι σου.
Είναι μάλλον golden larch.
Νομιζω οτι με αυτά τα δετρακια φτιάχνουν όμορφα δασακια.

Λίγο το χώμα του δεν νομίζω οτι ειναι και πολυ καλό...
Αλλά καλύτερα να σου πει και κάποιος πιο έμπειρος από έμενα..

Topic author
ΆκηςΤσίπας
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Αναγνώριση είδους

Καλημέρα σε όλους,
Τον Αύγουστο λάβαμε ως γαμήλιο δώρο το παρακάτω bonsai(εγώ δηλαδή, γιατί η γυναίκα μου δεν τρελάθηκε κιόλας). Από τότε δεν το έχω πειράξει, λίγο συρματάκι έβαλα σε μερικά κλαδιά για να του φτιάξω λιγάκι το σχήμα. Έχει παραμείνει πράσινο και έχει πυκνώσει λιγάκι. Ψάχνοντας στο internet καταλήγω ότι είναι larch. Ωστόσο θα ήθελα την επιβεβαίωση ή όχι των ειδικών.
Τέλος το κόψιμο στον κορμό υπήρχε. Θα προκαλέσει πρόβλημα στο δέντρο? Χρειάζεται να το φροντίσω κάπως?
Ευχαριστώ πολύ,
Άκης Τσίπας.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση