πυρακανθος στραβος

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
geros
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: πυρακανθος στραβος

Δημοσίευση από geros »

marios έγραψε:
geros έγραψε:
Hfestion έγραψε:Τι έχεις σκοπό να κάνεις? Αν θες τη γνώμη μου στη τρίτη φωτογραφία από το τέλος βλέπω τρία κλαδια στην αρχή πάνω στη κουρμπα. Κόβεις στο τρίτο κλαδι με ρίσκο να ξεραθεί και 5ποντους, μεταφυτευεις και τέλος ανοίξεις που θα έχει βγάλει νέα κλαδια ξεχνάς από την αρχή.
Δε ξέρω αν κατάλαβες ή σε μπέρδεψα
οπως ειναι στις πρωτες ειναι πλεον! ολοκληρο το ψαροντουφεκο αχαχαχα
το αφησα οπως ειναι και βλεπουμε! θα φουντωσει σιγουρα γιατι εκτος οτι ηταν παρατημενα χωρις νερο για χρονια
τα κλαδια που αφαιρεσα ηταν σχεδον 2 μετρα! προς το παρων κανω γιατρικα στον κορμο γιατι ειχε φλοιοφαγους και μυκητιασεις

Καλημέρα γέρο. Μπορείς να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία πως κατάλαβες οτι είχε φλοιφάγους και μύκητες; [ Εικόνα ]
καλημερα φιλε μου εχω ηδη μια φωτο, σε θυμα φλοιοφαγου εντομου θα βρεις τρυπες και κουφια σημεια στον φλοιο! αν καθαρισεις λιγακι την επιφανεια θα καταλαβεις οτι καποιος ειχε μπει μεσα και εκανε βολτες! οι μυκητιασεις ερχονται μετα αφου ειναι σαν ανοιχτες πληγες και με την υγρασια μπορει να κολλησει τα παντα. το δεντρο ταυτοχρονα προσπαθει να καλυψει με (ψυχα) τις πληγες με αποτελεσμα να γινονται καποιοι κομποι! ψεκασα με εντομοκτονο και τωρα κανω αποξιση σε αυτα τα σημεια να καθαρισουν απο τα νεκρα και αρρωστα μερη, και μετα απο καθε αποξιση πασαλοιμα με βορδιγαλειο πολτο (χαλκο). την συνεχεια την αναλαμβανει μονο του για την επουλωση των τομων με την παροδο του χρονου. προσοχη παντα τα υπολοιματα απο αυτες τις εργασιες καψιμο.
μια κοινωνία γίνεται καλύτερη όταν οι γέροι φυτέυουν δέντρα,
στων οποίων τη σκία ξέρουν πως δεν θα καθίσουν ποτέ...

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

geros έγραψε:
Hfestion έγραψε:Τι έχεις σκοπό να κάνεις? Αν θες τη γνώμη μου στη τρίτη φωτογραφία από το τέλος βλέπω τρία κλαδια στην αρχή πάνω στη κουρμπα. Κόβεις στο τρίτο κλαδι με ρίσκο να ξεραθεί και 5ποντους, μεταφυτευεις και τέλος ανοίξεις που θα έχει βγάλει νέα κλαδια ξεχνάς από την αρχή.
το αφησα οπως ειναι και βλεπουμε! θα φουντωσει σιγουρα γιατι εκτος οτι ηταν παρατημενα χωρις νερο για χρονια
τα κλαδια που αφαιρεσα ηταν σχεδον 2 μετρα! προς το παρων κανω γιατρικα στον κορμο γιατι ειχε φλοιοφαγους και μυκητιασεις

Καλημέρα γέρο. Μπορείς να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία πως κατάλαβες οτι είχε φλοιφάγους και μύκητες; [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... odpost.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
geros
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από geros »

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Τι έχεις σκοπό να κάνεις? Αν θες τη γνώμη μου στη τρίτη φωτογραφία από το τέλος βλέπω τρία κλαδια στην αρχή πάνω στη κουρμπα. Κόβεις στο τρίτο κλαδι με ρίσκο να ξεραθεί και 5ποντους, μεταφυτευεις και τέλος ανοίξεις που θα έχει βγάλει νέα κλαδια ξεχνάς από την αρχή.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Topic author
geros
Shohin
Shohin

πυρακανθος στραβος

Δημοσίευση από geros »

χαιρεται,σημερα μπαινοντας στο φυτωριο της περιοχης μου αντιληφθηκα οτι στο βαθος ειδα πορτοκαλι χρωμα
και ξεκινησα να δω τι ειναι! φτανοντας εκει ηταν μια γυναικα και προσπαθουσε να αφαιρεσει πυρακανθους που ειχαν πια φυτρωσει στη γη.
ολοι ηταν μικροι σε κορμο αλλα ηταν δυσκολο επειδη μεγαλος ενας ηταν στραβος και τα καλυπτε ολα! ετσι πηγα να βοηθησω και αφαιρεσα πρωτα αυτον γιανα μας δωσει χερι να βγαλουμε τους αλλους! αφαιρεσα καποια κλαδια γιανα τον βγαλω γιατι ειχε πλεχτει!
και μου τον εδωσαν δωρο για τον κοπο μου αχαχαχα
νομιζεται οτι εχει προδιαγραφες η να τον βαλω στο κηπο μου?
εχει και προβλημα στον φλοιο,
ριζα σπιραλ και ελαφρως χτυπημενη απο την διαδικασια.
το εβαλα σε μια γλαστρα και βλεπουμε στη πορεια! οι φωτο δεν ξερω αν ειναι με την σειρα
ειμαι λιγο πιθικας με την τεχνολογια

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 28 Σεπ 2015, 16:27 --

τωρα που το ξαναβλεπω σαν ψαροντουφεκο ειναι αχαχαχαχα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση