παγωμένες γλάστρες!

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Re: παγωμένες γλάστρες!

Δημοσίευση από Hfestion »

Για τι δέντρο μιλάμε? Και στη περιοχή σου ποσο κρύο έχει? Τι μειγμα χώματος χρησημοποιεις?
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Εαν θαψω την γλάστρα στην γη προστατεύετε απο την παγωνιά;
Αυτό με τα εντομα το έχω διαβάσει οτι κάποια παγώνουν κάτω απο μηδέν βαθμούς γι αυτό πρεπει να καθορίζουμε τον κήπο απο φύλλα για να μην έχουν απο κάπου να προστατευτούν. Κάτι δηλαδή που στο ποτ δεν θα το βρουν.

mpahal
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από mpahal »

Sim62 έγραψε:Χάρη βρήκες μπελλά με αυτό το troll.
Πέταξέ τον έξω τον ανόητο, το έχω ξαναπεί, χαλάει την αισθητική του τοπίου !!!
Το έκανε ήδη.Εσένα περίμενε νομίζεις.Και έσβησε κιόλας όλες τις δημοσιεύσεις που του χαλουσαν την εικόνα του μαστερ...
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Χάρη βρήκες μπελλά με αυτό το troll.
Πέταξέ τον έξω τον ανόητο, το έχω ξαναπεί, χαλάει την αισθητική του τοπίου !!!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Ο φίλος σου είναι το google... Ψάξε και διάβασε κάτι που σου μάθαμε μόλις τώρα!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

blackopps έγραψε:Δηλαδή όταν κάποιος πετάει οτι το κρύο τα σκότωνει το δέχεσαι έτσι.....Η φύση προνοεί αγαπητέ...

αγαπητε..η φυση προνοει για το φυσικο της περιβαλλον!!

..οχι στην γλαστρα,ή στο ποτ!

..εκει προνοει ο καλλιεργητης..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος

blackopps
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από blackopps »

Δηλαδή όταν κάποιος πετάει οτι το κρύο τα σκότωνει το δέχεσαι έτσι.....Η φύση προνοεί αγαπητέ...
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece

blackopps έγραψε:Εγώ απλά σου έβαλα την αμφιβολία.Γιατί δεν το ρωτάς καλύτερα ποια αυγά και ποια έντομα σκοτώνει το κρυο;Μην τρώτε οτι σας σερβίρουν.....

καλη η αμφιβολια φιλε μου..αλλα εμπεριστατωμενη θα 'ταν βασιμη..τωρα οχι!

Γιώργος

blackopps
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Εγώ απλά σου έβαλα την αμφιβολία.Γιατί δεν το ρωτάς καλύτερα ποια αυγά και ποια έντομα σκοτώνει το κρυο;Μην τρώτε οτι σας σερβίρουν.....
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece

blackopps έγραψε:Ότι πιο άσχετο έχω ακούσει από κάποιον που το παίζει ξερολας και γνώστης.Παγκόσμια πρωτοτυπία λοιπόν οτι το κρύο σκοτώνει έντομα- αυγά που θα εκκολαπτοταν διαφορετικά.Ίσα ίσα που το κρύο βοηθάει στην συντήρησή τους.
καλυτερο απο το να κρινεις θα 'ταν να παραθεσεις καποια εγκυρη πηγη οτι το κρυο δεν σκοτωνει τα εντομα κατα πλειοψηφια τουλαχιστον..![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/greetings/wavingblue.gif[/img]

Γιώργος

blackopps
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Harris έγραψε:Ένα κόλπο είναι να θάβεις το γλαστράκι σου στην Γη μαζί με σακουλίτσα απο πάνω...
Το κρύο / χιονι σκοτώνει και κάποια απο τα έντομα / αυγα που θα εκκολάπτονταν την άνοιξη.
Σε κανένα δέντρο μου φέτος δεν εβαλα ουτε σακουλα ουτε τα έβαλα μέσα στο σπίτι. Όλα δείχνουν μια χαρά. (Δεν εχουμε ομως ουτε καρμονα ουτε σαγκερετια και αλλα τροπικα.... μόνο ενα ginseng.)
Επίσης καλο ειναι εαν περιμένουν χιονιάδες κάποιες μεμονωμένες μέρες τον χειμώνα καλό είναι να τα έχουμε ποτίσει μερικές μέρες απο πριν. Οχι δηλαδη τις ημέρες με τον χιονιά.
Ότι πιο άσχετο έχω ακούσει από κάποιον που το παίζει ξερολας και γνώστης.Παγκόσμια πρωτοτυπία λοιπόν οτι το κρύο σκοτώνει έντομα- αυγά που θα εκκολαπτοταν διαφορετικά.Ίσα ίσα που το κρύο βοηθάει στην συντήρησή τους.
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από mpatellas »

Το βασικο ειναι οτι δεν ειμαι σπιτι μου οποτε δεν μπορουσα να κανω κατι μονιμο για την προστασια ,
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin

Φιλε μου εβρεχε συνεχως πριν την παγωνια οποτε το χωμα ηταν αρκετα υγρο αλλα παθως και μαθως χαμηλωμα πισω απο τοιχο και σκεπασμα με αυτοσχεδιο θερμοκηπιο
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Ένα κόλπο είναι να θάβεις το γλαστράκι σου στην Γη μαζί με σακουλίτσα απο πάνω...
Το κρύο / χιονι σκοτώνει και κάποια απο τα έντομα / αυγα που θα εκκολάπτονταν την άνοιξη.
Σε κανένα δέντρο μου φέτος δεν εβαλα ουτε σακουλα ουτε τα έβαλα μέσα στο σπίτι. Όλα δείχνουν μια χαρά. (Δεν εχουμε ομως ουτε καρμονα ουτε σαγκερετια και αλλα τροπικα.... μόνο ενα ginseng.)
Επίσης καλο ειναι εαν περιμένουν χιονιάδες κάποιες μεμονωμένες μέρες τον χειμώνα καλό είναι να τα έχουμε ποτίσει μερικές μέρες απο πριν. Οχι δηλαδη τις ημέρες με τον χιονιά.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin

παιδια με το που ανεβηκε η θερμοκρασια το χωμα μαλακωσε και ενα απο τα δεντρα που εδειχνε να << χαιρετά >> επανηλθε τωρα λιγη υπομονη γιατι πιστευω ο καιρος θα δειξει τι ζημια εγινε

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

mpatellas έγραψε:nai το υποστρωμα παγωσαν ολες οι γλαστρες
Τι εννοείς πάγωσαν οι γλάστρες;
Έπεσε χιόνι;
Το χώμα τί έπαθε;
Τι δέντρα έχεις;
Που τα έχεις; π.χ στο μπαλκόνι στο βόρειο μέρος του σπιτιού;

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 09 Ιαν 2015, 08:10 --

Ναι δεν πρέπει να ποτίζεις τα δέντρα σου εαν είναι να πέσει κάτω απο μηδέν βαθμούς γιατί θα γίνει το νερό πάγος.
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Συνήθως παγώνει η επιφάνεια του δοχείου, ιδίως αν έχει ποτιστεί το φυτό πριν πέσει ο πάγος και δεν πρόλαβε να στεγνώσει το υπόστρωμα! Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που προτιμάμε την χρήση ανόργανων υποστρώματων αποκλειστικά ή στην μεγαλύτερη αναλογία μέσα στο υλικό φύτευσης. Τα κενά αέρος που υπάρχουν μέσα σε ενα τέτοιο υπόστρωμα αποτρέπουν την δημιουργία πάγου στο δοχείο!
Εκείνο που μένει να κάνεις τώρα, είναι να αφήσεις το δοχείο να ξεπαγωσει από μόνο του, αλλάζοντας ίσως την θέση του σε μέρος που είναι λιγότερο εκτεθειμένο σε παγωμένα ρεύματα αέρος ή με νοτιοδυτικό προσανατολισμό. Μια άλλη λύση είναι να τυλιγεις τα δοχεία με τα μπονσάι σου με το υλικό περιτυλίγματος απο πλαστικό που έχει κυψέλες αέρα!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin

nai το υποστρωμα παγωσαν ολες οι γλαστρες
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Re: χωμα και υποστρωμα

Δημοσίευση από karesansui »

mpatellas έγραψε:Ειλικρινα συγνωμη αλλα αν ηξερα πως ακριβως ξεκιναω δικο μου θεμα θα το κανα ....το παλεψα καμια ωρα αλλα δεν τα καταφερα και παλι συγνωμη

Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη !! Η αναφορά μου στην δημοσίευσή σου δεν είχε την έννοια της επίπληξης αλλά της υπενθύμισης των κανόνων του φόρουμ! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... dtimer.gif[/img]

Στο τέλος της σελίδας που διαβάζεις έχει την επιλογή "Μετάβαση σε" . Κλικάρεις και ανοίγεις το υπό μενού, επιλέγεις το θέμα που θέλεις να εντάξεις την δημοσίευσή σου και επιλέγεις μετάβαση. Οταν σε μεταβιβάσει στην σχετική θεματική ενότητα επιλέγεις "new post" και τα υπόλοιπα είναι εύκολα....
Για τώρα θα βάλω το θέμα σου στην κατάλληλη ενότητα και κάνεις κι εσύ παράλληλα τις δοκιμές σου...[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 08 Ιαν 2015, 23:07 --

Για πες μας λοιπόν... Τι εννοείς με το ...παγωμένες γλάστρες? Εννοείς το υπόστρωμα σε αυτές;
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin

Re: χωμα και υποστρωμα

Ειλικρινα συγνωμη αλλα αν ηξερα πως ακριβως ξεκιναω δικο μου θεμα θα το κανα ....το παλεψα καμια ωρα αλλα δεν τα καταφερα και παλι συγνωμη
Απάντηση