παγωμένες γλάστρες!
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Re: παγωμένες γλάστρες!
Για τι δέντρο μιλάμε? Και στη περιοχή σου ποσο κρύο έχει? Τι μειγμα χώματος χρησημοποιεις?
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Εαν θαψω την γλάστρα στην γη προστατεύετε απο την παγωνιά;
Αυτό με τα εντομα το έχω διαβάσει οτι κάποια παγώνουν κάτω απο μηδέν βαθμούς γι αυτό πρεπει να καθορίζουμε τον κήπο απο φύλλα για να μην έχουν απο κάπου να προστατευτούν. Κάτι δηλαδή που στο ποτ δεν θα το βρουν.
Αυτό με τα εντομα το έχω διαβάσει οτι κάποια παγώνουν κάτω απο μηδέν βαθμούς γι αυτό πρεπει να καθορίζουμε τον κήπο απο φύλλα για να μην έχουν απο κάπου να προστατευτούν. Κάτι δηλαδή που στο ποτ δεν θα το βρουν.
Το έκανε ήδη.Εσένα περίμενε νομίζεις.Και έσβησε κιόλας όλες τις δημοσιεύσεις που του χαλουσαν την εικόνα του μαστερ...Sim62 έγραψε:Χάρη βρήκες μπελλά με αυτό το troll.
Πέταξέ τον έξω τον ανόητο, το έχω ξαναπεί, χαλάει την αισθητική του τοπίου !!!
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Ο φίλος σου είναι το google... Ψάξε και διάβασε κάτι που σου μάθαμε μόλις τώρα!
-
iohokahey
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
blackopps έγραψε:Δηλαδή όταν κάποιος πετάει οτι το κρύο τα σκότωνει το δέχεσαι έτσι.....Η φύση προνοεί αγαπητέ...
αγαπητε..η φυση προνοει για το φυσικο της περιβαλλον!!
..οχι στην γλαστρα,ή στο ποτ!
..εκει προνοει ο καλλιεργητης..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
Γιώργος
-
iohokahey
- Masterpiece

blackopps έγραψε:Εγώ απλά σου έβαλα την αμφιβολία.Γιατί δεν το ρωτάς καλύτερα ποια αυγά και ποια έντομα σκοτώνει το κρυο;Μην τρώτε οτι σας σερβίρουν.....
καλη η αμφιβολια φιλε μου..αλλα εμπεριστατωμενη θα 'ταν βασιμη..τωρα οχι!
Γιώργος
Γιώργος
-
iohokahey
- Masterpiece

καλυτερο απο το να κρινεις θα 'ταν να παραθεσεις καποια εγκυρη πηγη οτι το κρυο δεν σκοτωνει τα εντομα κατα πλειοψηφια τουλαχιστον..![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/greetings/wavingblue.gif[/img]blackopps έγραψε:Ότι πιο άσχετο έχω ακούσει από κάποιον που το παίζει ξερολας και γνώστης.Παγκόσμια πρωτοτυπία λοιπόν οτι το κρύο σκοτώνει έντομα- αυγά που θα εκκολαπτοταν διαφορετικά.Ίσα ίσα που το κρύο βοηθάει στην συντήρησή τους.
Γιώργος
Γιώργος
Ότι πιο άσχετο έχω ακούσει από κάποιον που το παίζει ξερολας και γνώστης.Παγκόσμια πρωτοτυπία λοιπόν οτι το κρύο σκοτώνει έντομα- αυγά που θα εκκολαπτοταν διαφορετικά.Ίσα ίσα που το κρύο βοηθάει στην συντήρησή τους.Harris έγραψε:Ένα κόλπο είναι να θάβεις το γλαστράκι σου στην Γη μαζί με σακουλίτσα απο πάνω...
Το κρύο / χιονι σκοτώνει και κάποια απο τα έντομα / αυγα που θα εκκολάπτονταν την άνοιξη.
Σε κανένα δέντρο μου φέτος δεν εβαλα ουτε σακουλα ουτε τα έβαλα μέσα στο σπίτι. Όλα δείχνουν μια χαρά. (Δεν εχουμε ομως ουτε καρμονα ουτε σαγκερετια και αλλα τροπικα.... μόνο ενα ginseng.)
Επίσης καλο ειναι εαν περιμένουν χιονιάδες κάποιες μεμονωμένες μέρες τον χειμώνα καλό είναι να τα έχουμε ποτίσει μερικές μέρες απο πριν. Οχι δηλαδη τις ημέρες με τον χιονιά.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Ένα κόλπο είναι να θάβεις το γλαστράκι σου στην Γη μαζί με σακουλίτσα απο πάνω...
Το κρύο / χιονι σκοτώνει και κάποια απο τα έντομα / αυγα που θα εκκολάπτονταν την άνοιξη.
Σε κανένα δέντρο μου φέτος δεν εβαλα ουτε σακουλα ουτε τα έβαλα μέσα στο σπίτι. Όλα δείχνουν μια χαρά. (Δεν εχουμε ομως ουτε καρμονα ουτε σαγκερετια και αλλα τροπικα.... μόνο ενα ginseng.)
Επίσης καλο ειναι εαν περιμένουν χιονιάδες κάποιες μεμονωμένες μέρες τον χειμώνα καλό είναι να τα έχουμε ποτίσει μερικές μέρες απο πριν. Οχι δηλαδη τις ημέρες με τον χιονιά.
-
mpatellas
Topic author - Shohin

παιδια με το που ανεβηκε η θερμοκρασια το χωμα μαλακωσε και ενα απο τα δεντρα που εδειχνε να << χαιρετά >> επανηλθε τωρα λιγη υπομονη γιατι πιστευω ο καιρος θα δειξει τι ζημια εγινε
-
marios
- Imperial

- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 29 times
Τι εννοείς πάγωσαν οι γλάστρες;mpatellas έγραψε:nai το υποστρωμα παγωσαν ολες οι γλαστρες
Έπεσε χιόνι;
Το χώμα τί έπαθε;
Τι δέντρα έχεις;
Που τα έχεις; π.χ στο μπαλκόνι στο βόρειο μέρος του σπιτιού;
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 09 Ιαν 2015, 08:10 --
Ναι δεν πρέπει να ποτίζεις τα δέντρα σου εαν είναι να πέσει κάτω απο μηδέν βαθμούς γιατί θα γίνει το νερό πάγος.
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Συνήθως παγώνει η επιφάνεια του δοχείου, ιδίως αν έχει ποτιστεί το φυτό πριν πέσει ο πάγος και δεν πρόλαβε να στεγνώσει το υπόστρωμα! Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που προτιμάμε την χρήση ανόργανων υποστρώματων αποκλειστικά ή στην μεγαλύτερη αναλογία μέσα στο υλικό φύτευσης. Τα κενά αέρος που υπάρχουν μέσα σε ενα τέτοιο υπόστρωμα αποτρέπουν την δημιουργία πάγου στο δοχείο!
Εκείνο που μένει να κάνεις τώρα, είναι να αφήσεις το δοχείο να ξεπαγωσει από μόνο του, αλλάζοντας ίσως την θέση του σε μέρος που είναι λιγότερο εκτεθειμένο σε παγωμένα ρεύματα αέρος ή με νοτιοδυτικό προσανατολισμό. Μια άλλη λύση είναι να τυλιγεις τα δοχεία με τα μπονσάι σου με το υλικό περιτυλίγματος απο πλαστικό που έχει κυψέλες αέρα!
Εκείνο που μένει να κάνεις τώρα, είναι να αφήσεις το δοχείο να ξεπαγωσει από μόνο του, αλλάζοντας ίσως την θέση του σε μέρος που είναι λιγότερο εκτεθειμένο σε παγωμένα ρεύματα αέρος ή με νοτιοδυτικό προσανατολισμό. Μια άλλη λύση είναι να τυλιγεις τα δοχεία με τα μπονσάι σου με το υλικό περιτυλίγματος απο πλαστικό που έχει κυψέλες αέρα!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Re: χωμα και υποστρωμα
mpatellas έγραψε:Ειλικρινα συγνωμη αλλα αν ηξερα πως ακριβως ξεκιναω δικο μου θεμα θα το κανα ....το παλεψα καμια ωρα αλλα δεν τα καταφερα και παλι συγνωμη
Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη !! Η αναφορά μου στην δημοσίευσή σου δεν είχε την έννοια της επίπληξης αλλά της υπενθύμισης των κανόνων του φόρουμ! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... dtimer.gif[/img]
Στο τέλος της σελίδας που διαβάζεις έχει την επιλογή "Μετάβαση σε" . Κλικάρεις και ανοίγεις το υπό μενού, επιλέγεις το θέμα που θέλεις να εντάξεις την δημοσίευσή σου και επιλέγεις μετάβαση. Οταν σε μεταβιβάσει στην σχετική θεματική ενότητα επιλέγεις "new post" και τα υπόλοιπα είναι εύκολα....
Για τώρα θα βάλω το θέμα σου στην κατάλληλη ενότητα και κάνεις κι εσύ παράλληλα τις δοκιμές σου...[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 08 Ιαν 2015, 23:07 --
Για πες μας λοιπόν... Τι εννοείς με το ...παγωμένες γλάστρες? Εννοείς το υπόστρωμα σε αυτές;
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως