carmona retusa
-
Γιάννης Κ.
- Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: carmona retusa
Καλησπέρα,
Έχω ακριβώς το ίδιο bonsai από τη γνωστή αλυσίδα super market. Έχω κάνει μεταφύτευση το bonsai αφού πρώτα ξέπλυνα τις ρίζες μέσα στο νερό γιατί όπως πληροφορήθηκα το χώμα δεν είναι κατάλληλο! Και στη συνέχεια για τη μεταφύτευση χρησιμοποίησα τύρφη και ελαφρόπετρα! Αυτή τι στιγμή έχει ελάχιστα φύλλα και όλα είναι μαραμένα!! Σίγουρα έχει σοκαριστεί μετά την αλλαγή! θα επανέλθει?
Έχω ακριβώς το ίδιο bonsai από τη γνωστή αλυσίδα super market. Έχω κάνει μεταφύτευση το bonsai αφού πρώτα ξέπλυνα τις ρίζες μέσα στο νερό γιατί όπως πληροφορήθηκα το χώμα δεν είναι κατάλληλο! Και στη συνέχεια για τη μεταφύτευση χρησιμοποίησα τύρφη και ελαφρόπετρα! Αυτή τι στιγμή έχει ελάχιστα φύλλα και όλα είναι μαραμένα!! Σίγουρα έχει σοκαριστεί μετά την αλλαγή! θα επανέλθει?
-
Ntamotsidis
- Mame

-
Ntamotsidis
- Mame

Καλησπέρα και απο εμένα εγώ θέλω να πρσθεσω πως μένω Γερμανία και τα μπνσαι εδώ τα έχουνε φυτεμέα μόνο με τύρφη άντε να έχει και ελάχιστη ποσοτιτα (5%) άμμου .... Επιδη τώρα προφατα έκανα 2ο μεταφυτεψης και δεν είδα καθόλου να είχαν α όργανα ηλικία ....
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
Αυτο το γλαστρακι (και το δεντρο) ειναι απο γνωστη γερμανικη εταιρια υπερμαρκετ;
Αν ναι,θα χρειαστει μια μεταφυτευση και επειγοντως οπες αποστραγγισης στο δοχειο!
Αν ναι,θα χρειαστει μια μεταφυτευση και επειγοντως οπες αποστραγγισης στο δοχειο!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
xristosan έγραψε:Ευχαριστω.. Μεσα? εξω? Που να το εχω? Θελει πολυ ποτισμα και πιο λιπασμα?
Καλησπέρα,
όταν πέσει η θερμοκρασία κάτω απο 12 βαθμούς το βάζεις μέσα κοντά στο παράθυρο μακριά απο καλοριφέρ κ.τ.λ
Λιπαίνεις μέχρι και αρχές Νοεμβρίου π.χ με algoflash για ανθοφόρα με λίγο λιγότερη δόση απο την αναγραφόμενη.
[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/ha ... flower.gif[/img]
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Το δεντρακι σου θα χρειαστει σιγουρα μεταφυτευση, το χωμα δε φαινεται καλο, οχι ομως απαραιτητα σε αλλη γλαστρα. Ενα κλαδεμα συντηρησης, επισης, για να ξαναβρει το σχημα του θα το χρειαστει... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
xristosan
Topic author - Σπορόφυτο

carmona retusa
Καλημερα σε ολους, πηρα αυτο το carmona retusa, τι χρειαζεται να του κανω τωρα, θελει κλαδεμα? Η γλαστρα ειναι καλη αυτη? Οποιος μπορει να βοηθησει...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.