Τι δέντρο ειναι αυτο ; (Φτελια Elm - Ulmus)
-
filitsa
- Imperial

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 4 times
Re: Τι δέντρο ειναι αυτο ; (Φτελια Elm - Ulmus)
+1000iohokahey έγραψε:+1 !!RiaDr έγραψε:Είμαι περίεργη, αν δε γίνομαι αδιάκριτη, να μάθω πόσο το πλήρωσες, γιατί η εισαγωγή του ανθοπώλη περί "ακριβής ρίζας" κτλ μου φάνηκε ύποπτη. Θα έπρεπε πάντως να ντρέπονται, επαγγελματίες του χώρου να πουλάνε δέντρα χωρίς να ξέρουν να πουν στον πελάτη τι είναι!
υγ.στα μερη μου παντως μια τετοια φτελιτσα κοστιζει περιπου 20 ευρω..!!
(αν φυσικα μπορω να διακρινω σωστα το μεγεθος απο τις φωτογραφιες..)
-
iohokahey
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
+1 !!RiaDr έγραψε:Είμαι περίεργη, αν δε γίνομαι αδιάκριτη, να μάθω πόσο το πλήρωσες, γιατί η εισαγωγή του ανθοπώλη περί "ακριβής ρίζας" κτλ μου φάνηκε ύποπτη. Θα έπρεπε πάντως να ντρέπονται, επαγγελματίες του χώρου να πουλάνε δέντρα χωρίς να ξέρουν να πουν στον πελάτη τι είναι!
υγ.στα μερη μου παντως μια τετοια φτελιτσα κοστιζει περιπου 20 ευρω..!!
(αν φυσικα μπορω να διακρινω σωστα το μεγεθος απο τις φωτογραφιες..)
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
Γιώργος
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Ωραίο δέντρο, καλορίζικο. Με προσεκτικές κινήσεις θα έχεις ένα πολύ όμορφο μπονσάι. Ακολούθησε τις οδηγίες των παιδιών και ξεκίνα διάβασμα!
Να ξέρεις πάντως πως τα σημάδια απ' τα σύρματα στον κορμό δε φεύγουν ποτέ, οπότε σε επόμενες αγορές σου να το προσέξεις...
Είμαι περίεργη, αν δε γίνομαι αδιάκριτη, να μάθω πόσο το πλήρωσες, γιατί η εισαγωγή του ανθοπώλη περί "ακριβής ρίζας" κτλ μου φάνηκε ύποπτη. Θα έπρεπε πάντως να ντρέπονται, επαγγελματίες του χώρου να πουλάνε δέντρα χωρίς να ξέρουν να πουν στον πελάτη τι είναι!
Να ξέρεις πάντως πως τα σημάδια απ' τα σύρματα στον κορμό δε φεύγουν ποτέ, οπότε σε επόμενες αγορές σου να το προσέξεις...
Είμαι περίεργη, αν δε γίνομαι αδιάκριτη, να μάθω πόσο το πλήρωσες, γιατί η εισαγωγή του ανθοπώλη περί "ακριβής ρίζας" κτλ μου φάνηκε ύποπτη. Θα έπρεπε πάντως να ντρέπονται, επαγγελματίες του χώρου να πουλάνε δέντρα χωρίς να ξέρουν να πουν στον πελάτη τι είναι!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
iohokahey
- Masterpiece

Harris έγραψε:iohokahey έγραψε:ειναι η καταλληλοτερη εποχη !!melanthros έγραψε:κάνει η εποχή για κλάδεμα και μεταμφύτευση ? να το βάλω σε pot για bonsai ? χώμα ?
κανε πρωτα την μεταφυτευση και μετα βλεπουμε για κλαδεμα..
βαλε το οπου σ'αρεσει..αν σου αρεσει το ηδη υπαρχον γλαστρακι,τοτε κανενα προβλημα !!
οσον αφορα το χωμα που λες,εχει ενα πολυ καλο αρθρο στην βιβλιοθηκη μας (ελευθερο) που μπορει να σου λυσει αποριες..οπως επισης και μια αναζητηση σε παλαιοτερες δημοσιευσεις του φορουμ θα σου λυσει πολλες αποριες...
ξεκινα διαβασμα και τα λεμε !! [ Εικόνα ]
α) Πως θα κανει μεταφυτευση αν δεν ξερεις πως γίνεται;
β) πως θα κανει μεταφυτευση αν δεν το εχει κλαδέψει, για να δει το δέντρο τι σχήμα έχει ώστε να δώσει μια 'σωστη' κλίση μεσα στο ποτ; [ Εικόνα ]
[ Εικόνα ]
γι'αυτο εγραψα ''ξεκινα διαβασμα και τα λεμε'' !! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/character/kermit.gif[/img]
Γιώργος
Γιώργος
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
iohokahey έγραψε:ειναι η καταλληλοτερη εποχη !!melanthros έγραψε:κάνει η εποχή για κλάδεμα και μεταμφύτευση ? να το βάλω σε pot για bonsai ? χώμα ?
βαλε το οπου σ'αρεσει..αν σου αρεσει το ηδη υπαρχον γλαστρακι,τοτε κανενα προβλημα !!
οσον αφορα το χωμα που λες,εχει ενα πολυ καλο αρθρο στην βιβλιοθηκη μας (ελευθερο) που μπορει να σου λυσει αποριες..οπως επισης και μια αναζητηση σε παλαιοτερες δημοσιευσεις του φορουμ θα σου λυσει πολλες αποριες...
ξεκινα διαβασμα και τα λεμε !! [ Εικόνα ]
α) Πως θα κανει μεταφυτευση αν δεν ξερεις πως γίνεται;
β) πως θα κανει μεταφυτευση αν δεν το εχει κλαδέψει, για να δει το δέντρο τι σχήμα έχει ώστε να δώσει μια 'σωστη' κλίση μεσα στο ποτ; [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... histle.gif[/img]
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
-
iohokahey
- Masterpiece

ειναι η καταλληλοτερη εποχη !!melanthros έγραψε:κάνει η εποχή για κλάδεμα και μεταμφύτευση ? να το βάλω σε pot για bonsai ? χώμα ?
οσον αφορα το χωμα που λες,εχει ενα πολυ καλο αρθρο στην βιβλιοθηκη μας (ελευθερο) που μπορει να σου λυσει αποριες..οπως επισης και μια αναζητηση σε παλαιοτερες δημοσιευσεις του φορουμ θα σου λυσει πολλες αποριες..
ξεκινα διαβασμα και τα λεμε !! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/auto/dirtbike.gif[/img]
Γιώργος
Γιώργος
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Γράψε μερικά λογια για σενα εδω: http://www.bonsaiforum.gr/viewforum.php?f=42melanthros έγραψε:κάνει η εποχή για κλάδεμα και μεταμφύτευση ? να το βάλω σε pot για bonsai ? χώμα ?
Οι ερωτησεις σιγα σιγα μην βιάζεσαι γιατι θα κάνεις σίγουρα κάποιο λάθος.
Εβγαλες τα σύρματα;
-
melanthros
Topic author - Σπορόφυτο

- Been thanked: 0
κάνει η εποχή για κλάδεμα και μεταμφύτευση ? να το βάλω σε pot για bonsai ? χώμα ?
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Το δεντρο σου δειχνει πολυ ομορφο αλλα θέλει κλάδεμα & μεταφυτευση!
1. Ξεκίνα να βγάλεις με προσοχη ΟΛΑ τα συρματα. Κάποια μπορει να μην βγαίνουν να προσπαθησεις να τα βγάλεις σιγα-σιγα αλλα με προσοχή.
2,3 μετα τα συρματα και να γράψεις μερικά λόγια για σένα εδω: http://www.bonsaiforum.gr/viewforum.php?f=42
1. Ξεκίνα να βγάλεις με προσοχη ΟΛΑ τα συρματα. Κάποια μπορει να μην βγαίνουν να προσπαθησεις να τα βγάλεις σιγα-σιγα αλλα με προσοχή.
2,3 μετα τα συρματα και να γράψεις μερικά λόγια για σένα εδω: http://www.bonsaiforum.gr/viewforum.php?f=42
-
melanthros
Topic author - Σπορόφυτο

τις έβγαλα τώρα τις φωτογραφίες έκανα ότι καλύτερο μπορούσα !!!
ομορφούλη είναι με ένα κλαδεματακι θα γίνει κουκλαροs
υπόψιν το pot είναι γλάστρα και όχι bonsai pot
ομορφούλη είναι με ένα κλαδεματακι θα γίνει κουκλαροs
υπόψιν το pot είναι γλάστρα και όχι bonsai pot
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Re: Τι δέντρο ειναι αυτο ;
Βγάλε φωτογραφία οπως σου είπα και μια το χώμα του να δουμε. Ακομα αλλη μια εκει που εχει το συρμα.melanthros έγραψε:πολύ χάρηκα τώρα! είναι εσωτερικού η εξωτερικού χορού ?
θα επιζήσει στην ελλάδα ?
μεταμφύτευση ποτε θα κάνω ?
επίσης το σύρμα έχει μπει μέσα στο κορμό του κάνω κάτι για αυτό ?
Σαν παράδειγμα φωτογράφησης δες εδω: [img]http://bonsaibark.com/wp-content/uploads/Elm.jpg[/img]
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Αυτα που σου εγραψα τα διάβασες;melanthros έγραψε:πολύ χάρηκα τώρα! είναι εσωτερικού η εξωτερικού χορού ?
-
melanthros
Topic author - Σπορόφυτο

πολύ χάρηκα τώρα! είναι εσωτερικού η εξωτερικού χορού ?
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Πολύ σωστή η Μαρία. Εύκολο δέντρο για αρχάριο και πολύ φτηνό!
Ανάλογα και το μέγεθος του.
Βγάλε μια φωτογραφια με λευκο φοντο ολόκληρο απο το υψος του χωματος.
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... mewave.gif[/img]
Ανάλογα και το μέγεθος του.
Βγάλε μια φωτογραφια με λευκο φοντο ολόκληρο απο το υψος του χωματος.
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... mewave.gif[/img]
-
mariaoz
- Omono

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
melanthros έγραψε:[LEFT]καλός σας βρήκα.όντως δεν φαίνεται το δοκίμασα από το κινητό μου. [/LEFT][LEFT]το αγόρασα από ένα ανθοπωλείο στο κέντρο. μου είπε είναι από κίνα και ότι η ριζα του είναι ακριβή. δηλαδή κόστισε στο ανθοπωλείο ακριβά και αυτοί το φυτέψανε και μετά το πουλάνε.[/LEFT][LEFT]εγώ όμως αφού το αγόρασα άρχισα να διαβάζω και δεν ξέρω τι δέντρο είναι τι πρέπει να προσέξω ? είναι καλο για αρχάριος που είμαι ?[/LEFT]
Καλώς τον.
Είναι Κινέζικη Φτελιά Elm / Ulmus
-
melanthros
Topic author - Σπορόφυτο

[LEFT]καλός σας βρήκα.όντως δεν φαίνεται το δοκίμασα από το κινητό μου. [/LEFT][LEFT]το αγόρασα από ένα ανθοπωλείο στο κέντρο. μου είπε είναι από κίνα και ότι η ριζα του είναι ακριβή. δηλαδή κόστισε στο ανθοπωλείο ακριβά και αυτοί το φυτέψανε και μετά το πουλάνε.[/LEFT][LEFT]εγώ όμως αφού το αγόρασα άρχισα να διαβάζω και δεν ξέρω τι δέντρο είναι τι πρέπει να προσέξω ? είναι καλο για αρχάριος που είμαι ?[/LEFT]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Καλημέρα και καλώς ήρθες. Η φωτογραφία που ανέβασες δεν εμφανίζεται, ξαναπροσπάθησε χρησιμοποιώντας την "προσθήκη συνημμένου".
Καλό θα ήταν επίσης να μας πεις μερικά πράγματα για σένα και την ενασχόλησή σου με τα μπονσάι ή και σχετικά με το δέντρο για το οποίο ρωτάς, πχ προέλευση.
Καλό θα ήταν επίσης να μας πεις μερικά πράγματα για σένα και την ενασχόλησή σου με τα μπονσάι ή και σχετικά με το δέντρο για το οποίο ρωτάς, πχ προέλευση.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
melanthros
Topic author - Σπορόφυτο