Νέος στη τέχνη των μπονσάι

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: Νέος στη τέχνη των μπονσάι

Δημοσίευση από Harris »

Μάλλον χάθηκαν οι απαντήσεις σας...
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
TOMASO123
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από TOMASO123 »

Harris έγραψε:Καλησπέρα κύριε Τομ,

καλώς ήρθατε στο φορουμ του μπονσαι. Μ'αρέσει που έχετε την αγάπη να ξεκινήσετε νέα πράγματα για νέες εμπειρίες.
Ας ξεκινήσω με τις ερωτήσεις σας.

1. Θα προσπαθήσετε να βγάλετε οσο τον δυνατόν μεγαλύτερη ρίζα (μπαλα) χώματος γύρο απο τον κορμό του δέντρου.
2. Θα βάλετε χώμα απο την περιοχή απο όπου βγάλατε το δέντρο σας και θα ρίξετε και λιγο φουσκί.
3. Ανάλογα πως το εννοείτε αν θα δείτε το δέντρο σας... Το δέντρο ειναι ενας ζωντανός οργανισμός κάθε μερα εξελίσσεται, όπως και εμείς. Οταν βγάλετε το δέντρο απο το έδαφος και το βάλετε σε γλάστρα θα μας βοηθουσατε να σας πουμε μερικα πράγματα εαν ανεβάζατε μερικες φωτογραφίες.
4. Καλά θα κάνετε και εύχομαι καλή επιτυχία και μας δίνετε δύναμη να μην το βάζουμε ποτέ κάτω.

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε σε ο,τι μας ζητήσετε όπως κάνουμε και σε ολα τα μέλη μας.
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από Vasilhs »

Ευχόμαστε να είσαστε πάντα έτσι δυνατόν! Περιμένουμε εξελίξεις απο την πορεία του δέντρου! Καλη επιτυχία και απο μένα.
Άβαταρ μέλους

CaptainAmerica
Omono
Omono
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Δημοσίευση από CaptainAmerica »

Καλώς ήρθες! Μπράβο! Καλή επιτυχία!
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Καλώς ήρθατε! Ακολουθείστε τις οδηγίες του Χάρη και το δεντράκι θα είναι μια χαρά, ειναι γερά δέντρα οι ελιές.

Για να μη ..... βαρεθείτε να το περιμένετε να μεγαλώσει πάντως, μπορείτε να αγοράσετε κι άλλο ένα από ένα φυτώριο, με πιο παχύ κορμό (άρα και πιο μεγάλης ηλικίας) και να αρχίσετε να το διαμορφώνετε σιγά σιγά, έτσι για να έχετε κάτι ν' ασχολείστε παράλληλα!

Καλώς ήρθατε και πάλι!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

Καλως ηρθατε και απο εμενα..
Ποτε δεν ειναι αργα και για τιποτε..αφου ασχολειστε με το διαδικτυο συνεπως και με το φορουμ μας,παει να πει οτι εχετε κανει το πρωτο βημα!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλησπέρα κύριε Τομ,

καλώς ήρθατε στο φορουμ του μπονσαι. Μ'αρέσει που έχετε την αγάπη να ξεκινήσετε νέα πράγματα για νέες εμπειρίες.
Ας ξεκινήσω με τις ερωτήσεις σας.

1. Θα προσπαθήσετε να βγάλετε οσο τον δυνατόν μεγαλύτερη ρίζα (μπαλα) χώματος γύρο απο τον κορμό του δέντρου.
2. Θα βάλετε χώμα απο την περιοχή απο όπου βγάλατε το δέντρο σας και θα ρίξετε και λιγο φουσκί.
3. Ανάλογα πως το εννοείτε αν θα δείτε το δέντρο σας... Το δέντρο ειναι ενας ζωντανός οργανισμός κάθε μερα εξελίσσεται, όπως και εμείς. Οταν βγάλετε το δέντρο απο το έδαφος και το βάλετε σε γλάστρα θα μας βοηθουσατε να σας πουμε μερικα πράγματα εαν ανεβάζατε μερικες φωτογραφίες.
4. Καλά θα κάνετε και εύχομαι καλή επιτυχία και μας δίνετε δύναμη να μην το βάζουμε ποτέ κάτω.

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε σε ο,τι μας ζητήσετε όπως κάνουμε και σε ολα τα μέλη μας.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
TOMASO123
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Been thanked: 0

Νέος στη τέχνη των μπονσάι

Δημοσίευση από TOMASO123 »

Καλησπέρα.
Είμαι άτομο μεγάληςηλικίας. Θα ήθελα να ασχοληθώ με τηντέχνη του BONSAI. Πριν ένα χρόνο στο εξοχικόπου κατέχω κοντά στους Δελφους φύτρωσεμια αγριελιά. Το ύψος της είναι ~ 20 cm καιτο πάχος του κορμού της .... μερικά mm!
Θα ήθελα να σας ρωτήσωτα παρακάτω:
  1. Να την μεταφυτεύσω σε γλάστρα? Πως?
  2. Αν ναι τι χώμα να χρησιμοποιήσω?
  3. Όντας 75 ετών με γλαύκωμα θα μπορέσω να δω το δενδράκι? Εξαρτάται όπως καταλαβαίνετε από το χρονικό διάστημα.
  4. Εγώ πάντως θα προσπαθήσω όπως πάντα έκανα στην ζωή μου.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απαντηση.
ΤΟΜ
Απάντηση