Μοσχεύματα και αναγνώριση

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Re: Μοσχεύματα και αναγνώριση

Δημοσίευση από Petros »

Το μόνο πρόβλημα που βρίσκω είναι ότι τα έχεις βάλει πολύ κοντά το ένα με το άλλο... Φυσικά τώρα δεν πειράζεις τίποτα! Μια χαρά τα πάνε!
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Vasilhs έγραψε:Πριν 4 εβδομάδες; Δεν είναι εποχή για τέτοιες δουλειές όμως εάν περάσει άλλος ένας μήνας θα είσαι 90% σίγουρος οτι πας καλα. Θέλει προσοχή να μην στεγνώσει το χώμα καθώς επίσης να μην τα βάλεις να τα βλεπει ο ηλιος κατευθείαν γιατι θα τα στεγνώσει.

Καλή επιτυχία νομίζω οτι πάνε πολύ καλά!!!
+1
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από Vasilhs »

Πριν 4 εβδομάδες; Δεν είναι εποχή για τέτοιες δουλειές όμως εάν περάσει άλλος ένας μήνας θα είσαι 90% σίγουρος οτι πας καλα. Θέλει προσοχή να μην στεγνώσει το χώμα καθώς επίσης να μην τα βάλεις να τα βλεπει ο ηλιος κατευθείαν γιατι θα τα στεγνώσει.

Καλή επιτυχία νομίζω οτι πάνε πολύ καλά!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Μοσχεύματα και αναγνώριση

Δημοσίευση από Sim62 »

Καλησπέρα σε όλους.
Πρίν 4 εβδομάδες τοποθέτησα με χρήση ορμόνης ριζοβολίας κάποια μοσχεύματα από ένα πολύ όμορφο κωνοφόρο που συνάντησα και δεν θα είχα την ευκαιρία να το ξαναδώ σύντομα. ( Δικαιολογία για το ά-καιρον του εγχειρήματος). Προφανώς πρόκειται για κάποιο είδος κυππαρισιού αλλά θα ήθελα την βοήθεια των πιό έμπειρων στην αναγνώριση του.
Στίς 3 πρώτες φωτογραφίες είναι τα μικρότερα μοσχεύματα ενώ στην τέταρτη 2 μεγαλύτερα. Γνωρίζω την δυσκολία επιτυχίας μοσχευμάτων σε κωνοφόρα και θα ήθελα να μου πείτε, όσο μπορείτε απ΄τις εικόνες να καταλάβετε, αν τα βλέπετε σε καλή κατάσταση μετά 4 εβδομάδες. Σε κάποια κλαράκια οι μύτες έχουν γίνει πιό καφέ και εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αυτό συμβαίνει στα μικρότερα μοσχεύματα και όχι στα δύο μεγαλύτερα που λογικά θα είναι πιό δύσκολο να πιάσουν.
Επίσης στην τελευταία εικόνα το δεντράκι στα αριστερά, όπως φαίνεται έχει πετάξει νέους βλαστούς οπότε αυτό είναι σημάδι οτι έχει ριζώσει αποτελεσματικά και αρχίζει να αναπτύσσεται η είναι νωρίς για χαρές ?

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 26 Φεβ 2014, 21:16 --

Η μήπως ώριμος γιουνίπερος ?
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση