Σφενδαμι :)

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση

Theoni
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Σφενδαμι :)

Δημοσίευση από Theoni »

RiaDr έγραψε:Καλώς μας ήρθες! Δείχνεις άνθρωπος με υπομονή, οπότε μια χαρά θα τα πας με τα μπονσάι! Απλά πρέπει ν' ασχοληθείς οπωσδήποτε και με μεγαλύτερα δέντρα, θ' αργήσουν πολύ τα σπορόφυτα να φτάσουν πχ σε σημείο να συρματωθούν!
Σωστή άποψη και εγώ είχα ξεκινήσει κάποτε με ACER... Ενώ βγήκαν κάποια φιντάνια μετά ξεράθηκαν.
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Καλώς μας ήρθες! Δείχνεις άνθρωπος με υπομονή, οπότε μια χαρά θα τα πας με τα μπονσάι! Απλά πρέπει ν' ασχοληθείς οπωσδήποτε και με μεγαλύτερα δέντρα, θ' αργήσουν πολύ τα σπορόφυτα να φτάσουν πχ σε σημείο να συρματωθούν!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλώς την! Ξεκίνα και με ένα δεντρο γιατι με τα σπορακια ναι μεν είναι ωραιο από το μηδεν να φτιαξεις μπονσαι αλλα από την άλλη πρέπει να έχεις να ασχοληθείς να πειραματιστείς για να εισαι ετοιμη για τα σποροφυτα σου όταν θα είναι δέντρα.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

Εχει προδιαγραφες για μπονσαι η ορτανσια?δεν ξερω για δεντρακι,αλλα ενα λουλουδι που ειχα ηταν πολυ πολυ ανθεκτικό!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Γιωτα
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Γιωτα »

Καλωσήρθες Άννα [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/27.gif[/img] .Η γιακαράντα φύτρωσε εύκολα?
Έχω και γω σπόρους απο άτσερ(στη φάση του ψυγείου ακόμα) αλλά οι δικές μου οδηγίες έλεγαν αυστήρα όχι κατάψυξη(καλή επιτυχία και θα χρειαστώ τις γνώσεις σου προχωρόντας)
Αν σου μπει το "μικρόβιο" τυου μπονσάι σίγουρα θα χρειαστείς δεντράκι απο φυτώριο όπως είπαν και σε μένα τα παιδιά εδώ και είχαν δίκιο!Ωστόσο όπως μου παν σε διάφορα φυτώρια που ρώτησα είν η κατάλληλη εποχή ...τέλος του μήνα έρχονται ατσεράκια [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/69.gif[/img]

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 19 Φεβ 2014, 07:23 --

Όσο για την ορτανσία θέλει χώμα όξινο,μέτριο νερό,όχι απ΄ευθείας ήλιο/ανέμους και λίπανση.Και γω είμαι Αθήνα και είν πιο εύκολη απ'ότι νόμιζα!
Δεν εισαι μια σταγονα στον ωκεανο...
εισαι ολοκληρος ο ωκεανος σε μια σταγονα ~RUMI~ नमस्ते

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

stathis έγραψε:Καλώς ήρθες. Γιατι δεν ξεκινάς με κάποιο δέντρο απο το φυτώριο μέχρι να βγουν οι σπόροι σου;
Καλος ήρθες κι από μένα, έχεις σκεφτεί ποτέ να αγορασεις ενα Σφενδαμι?
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

stathis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από stathis »

Καλώς ήρθες. Γιατι δεν ξεκινάς με κάποιο δέντρο απο το φυτώριο μέχρι να βγουν οι σπόροι σου;
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Καλοσώρισες στο bonsaiforum.gr Άννα!
artemisanna έγραψε: ενος κλαδιου ορτανσιας που εχει βγαλει ριζουλες εδω και ενα περιπου τετραμηνο που το εχω στο νερο:) (αν ξερετε να μου πειτε πως να το βαλω στο χωμα ασφαλως, θα με βοηθουσε πολυ)
Πολύ απλά, αν έχεις αρκετές ρίζες στο κλαδάκι σου, το φυτεύεις σε ένα γλαστράκι με κάποια προσοχή μην τραυματίσεις τις ρίζες.
artemisanna έγραψε: πριν απο λιγο καιρο αγορασα μεσω ιντερνετ καποιους σπορους απο κοκκινο σφενδαμο, οι οποιοι υποτιθεται οτι προοριζονται για δεντρα μπονσαι.
Aφου ακολουθησα την διαδικασια, (3-4 εβδομαδες οι σποροι στην καταψυξη) εχθες τους φυτεψα σε κεσεδακια απο γιαουρτι.
Παρολο που διαβασα οτι οι σποροι του σφενδαμου βλασταινουν αρκετα ευκολα και ισως να μην χρειαζονται ψυχρη περιοδο επειδη στο παρελθον ειχα ξαναδοκιμασει με μια αλλη συσκευασια ιδιου ειδους και δν βγηκε ουτε ενα, αποφασισα τωρα ν ακολουθησω τις οδηγιες κατα γραμμα:P
Δυστυχώς οι σπόροι έχουν χαμηλή φυτρωτικότητα, δηλαδή δεν φυτρώνουν όλοι οι σπόροι που παράγει ένα δέντρο παρά μόνο σε ένα ποσοστό 20%-30%. Παρά ταύτα μην τα πετάξεις! Ποτέ δεν ξέρεις! Ίσως αργήσουν να ξυπνήσουν απο τον λήθαργό τους μπορεί και χρόνο!
artemisanna έγραψε: Εχω αρκετες αποριες, αν και εχω διαβασει καποια πραγματα, οποιαδηποτε συμβουλη θα ηταν ακρως βοηθητικη.
Επειδη δεν ειδα κατι στο φορουμ για σφενδαμο, εκτος απο ενα το οποιο ηταν αρκετα μεγαλο, πως πρεπει να συμπεριφερθω στα νεα δεντρακια οταν αυτα βγουν?
...
Γενικα πως ξεκιναω οταν τα δεντρακια βγουν?
Μία-μία τις απορίες Άννα...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/1.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Topic author
artemisanna
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Σφενδαμι :)

Δημοσίευση από artemisanna »

Καλησπερα στο φορουμ!

Ονομαζομαι Αννα και ειμαι απο Αθηνα!Κατα καιρους πειραματιζομαι με διαφορους σπορους απο δεντρα και κλαδακια απο φυτα, με αποτελεσμα πλεον να ειμαι μανουλα μιας jacaranda 2 ετων, ενος αβοκαντου, και ενος κλαδιου ορτανσιας που εχει βγαλει ριζουλες εδω και ενα περιπου τετραμηνο που το εχω στο νερο:) (αν ξερετε να μου πειτε πως να το βαλω στο χωμα ασφαλως, θα με βοηθουσε πολυ)

πριν απο λιγο καιρο αγορασα μεσω ιντερνετ καποιους σπορους απο κοκκινο σφενδαμο, οι οποιοι υποτιθεται οτι προοριζονται για δεντρα μπονσαι.
Aφου ακολουθησα την διαδικασια, (3-4 εβδομαδες οι σποροι στην καταψυξη) εχθες τους φυτεψα σε κεσεδακια απο γιαουρτι.
Παρολο που διαβασα οτι οι σποροι του σφενδαμου βλασταινουν αρκετα ευκολα και ισως να μην χρειαζονται ψυχρη περιοδο επειδη στο παρελθον ειχα ξαναδοκιμασει με μια αλλη συσκευασια ιδιου ειδους και δν βγηκε ουτε ενα, αποφασισα τωρα ν ακολουθησω τις οδηγιες κατα γραμμα:P

Τα σπορακια τα εχω βαλει σε ενα μειγμα ψιλου περλιτη και μαυρης τυρφης, και τωρα θα περιμενω λογικα ενα εικοσαημερο ωστε να δω τα πρωτα σημαδια βλαστησης.
περιπου το ενα τριτο του κεσε του γιαουρτιου στην κατω πλευρα εχει μονο περλιτη, ωστε να βοηθα στην αποστραγγιση.
Προστοπαρων ολα τα κεσεδακια τα εχω σ ενα βαθυ ταψακι, απο οπου και το χωμα κρατιεται αρκετα υγρο, μεχρι την βλαστηση.

Εχω αρκετες αποριες, αν και εχω διαβασει καποια πραγματα, οποιαδηποτε συμβουλη θα ηταν ακρως βοηθητικη.
Επειδη δεν ειδα κατι στο φορουμ για σφενδαμο, εκτος απο ενα το οποιο ηταν αρκετα μεγαλο, πως πρεπει να συμπεριφερθω στα νεα δεντρακια οταν αυτα βγουν?
Σε καθε κεσεδακι εχω φυτεψει τρεις με τεσσερις σπορους ( σε καθε περιπτωση αν βγουν πανω απο ενας θα τους χωρησω με πολλη προσοχη.
Ποτε ξεκιναει το συρματωμα οταν εχουμε να κανουμε με τοσο μικρα δεντρακια, και πιο συρμα ειναι καταλληλο ωστε να μην πληγωθουν?...
Επισης, τα δεντρακια οταν συρματωνονται υπαρχει περιπτωση να αισθανθουν ''δυστυχισμενα''?...

Γενικα πως ξεκιναω οταν τα δεντρακια βγουν?
Απάντηση