ficus ginseng

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Re: ficus ginseng

Δημοσίευση από RiaDr »

Καλημέρα, καλή χρονιά και σ' εσένα! Φυτώριο που να ειδικεύεται σε κάποιο είδος δέντρου (και ειδικά στα ginseng) δύσκολο να βρεις, εξάλλου δεν υπάρχουν σε όλα τα φυτώρια γεωπόνοι.
Πιο ασφαλές είναι αυτό που προτείνει ο Χάρης, ν' ανεβάσεις μια φωτογραφία του δέντρου μήπως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε εδω.

Πες μας εν τω μεταξύ ένα δυο πράγματα χρήσιμα: σε ποια περιοχή της χώρας βρίσκεσαι; το δέντρο το έχεις σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο; πόσον καιρό το έχεις στην κατοχή σου; πόσο συχνά το ποτίζεις; έχει άλλα συμπτώματα (πχ απώλεια ή άσχημο χρώμα φύλλων);
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: ficus ginseng

Δημοσίευση από Harris »

minus έγραψε:kalispera kai xronia polla epi tis eukairias kai kali xronia! exo ena dentraki bonsai (tipou ginseng ficus) to opoio se ena apo tous kormous tou exei arxisei na malakosei, einai san peponi. epidi exo rotisei kai psaksei polla kai den exo kataliksei kapou, mporeite na mou dosete diythinsi i tilefonou kapoiou fitoroiou pou eidikeyetai sta futa auta? euxaristo ek ton proteron.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ GREEKLISH

καλησπέρα και χρονια πολλά επί τις ευκαιρίας και καλή χρονια! έχω ένα δεντράκι bonsai (τύπου ginseng ficus) το οποιο σε ένα από τους κορμούς του έχει αρχίσει να μαλακώσει, είναι σαν πεπόνι. επειδή έχω ρωτήσει και ψάξει πολλά και δεν έχω καταλήξει κάπου, μπορείτε να μου δώσετε δειύθυνση η τηλεφώνου κάποιου φυτωρίου που ειδικεύεται στα φυτά αυτά? ευχάριστο εκ τον προτερων.

Καλώς ήρθες και καλη χρονιά και σένα.
Για αρχή διάβασε τους κανονες του φορουμ εδω: http://bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=41&t=4
(μην γραφεις με greeklish)
Επίσης γράψε μερικά λογια για σένα εαν θες εδω: http://bonsaiforum.gr/viewforum.php?f=42
Μένεις Αθήνα; Θέλεις κάποιον Γεωπόνο;

Εαν ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες του δέντρου σου εδω: http://bonsaiforum.gr/viewforum.php?f=33
θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
minus
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ficus ginseng

Δημοσίευση από minus »

kalispera kai xronia polla epi tis eukairias kai kali xronia! exo ena dentraki bonsai (tipou ginseng ficus) to opoio se ena apo tous kormous tou exei arxisei na malakosei, einai san peponi. epidi exo rotisei kai psaksei polla kai den exo kataliksei kapou, mporeite na mou dosete diythinsi i tilefonou kapoiou fitoroiou pou eidikeyetai sta futa auta? euxaristo ek ton proteron.
Απάντηση