Βορειοδυτικό μπαλκόνι με 3 ώρες ήλιο την ημέρα...
-
Nikolas6997
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Βορειοδυτικό μπαλκόνι με 3 ώρες ήλιο την ημέρα...
Θα πρέπει να τα διατηρήσεις δια κάποιο χρονικό διάστημα σε σκιερό μέρος δια να εγκλιματιστούν στο νέο περιβάλλον, και σιγά, σιγά να τα βάζεις δια 1 ώρα στον ήλιο στην αρχή..Efstratioskladis έγραψε:Επίσης, έχετε καμία συμβουλή για το τι θα πρέπει να κάνω αμέσως όταν έρθουν; (τα δεντράκια από Γερμανία εννοώ)
Nikolas6997
Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

-
Efstratioskladis
Topic author - Σπορόφυτο

Επίσης, έχετε καμία συμβουλή για το τι θα πρέπει να κάνω αμέσως όταν έρθουν; (τα δεντράκια από Γερμανία εννοώ)
-
Efstratioskladis
Topic author - Σπορόφυτο

-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
-
PanosBonsai
- Omono

- Been thanked: 2 times
Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Η αλήθεια είναι οτι η εποχή για αγορές απο εξωτερικό είναι λάθος. Όμως εύχομαι τα δέντρα σου να έρθουν σε καλή κατάσταση!
Σε βλέπω "ζεστό" και αυτό είναι καλό!
Σε βλέπω "ζεστό" και αυτό είναι καλό!
Καλησπέρα φίλε,
ηταν γενικά λάθος εποχή να αγοράσεις δέντρα απο το εξωτερικό καλοκαιρινούς μήνες! Ελπίζω τα δέντρα σου να έρθουν σε καλή κατάσταση. Θα μπορούσες να αγοράσεις δέντρα απο την Ελλάδα γιατί με τα ίδια χρήματα θα αγόραζες δέντρα πιο μεγάλα σε ηλικία!
Κάθε μήνα το bonsaiforum κάνει συγκεντρώσεις και φτιάχνουμε όλοι παρέα τα δέντρα μας και απο Σεπτέμβριο λογικά θα έχει συνάντηση για αγορά δέντρου απο φυτώριο. (μίλησα με τον Harri και μου είπε οτι το Σεπτέμβριο θα γίνει μάζωξη για την αγορά υλικού για μπονσάι) Θα σε βοηθήσουν να βρείς πολύ καλά δέντρα για να φτιάξει ενα μπονσάι. Με 20 ευρώ ACER με κορμό 5-6cm!
Στα μπονσαι χρειάζεται διάβασμα υπομονή και καλή παρέα και μιας και είσαι στην Αθήνα μπορείς να βρείς παρέα και μάλιστα πολύ καλή μέσα απο το φόρουμ μας!
Ανέβασε φωτογραφία απο τα δέντρα όταν σου έρθουν!
ηταν γενικά λάθος εποχή να αγοράσεις δέντρα απο το εξωτερικό καλοκαιρινούς μήνες! Ελπίζω τα δέντρα σου να έρθουν σε καλή κατάσταση. Θα μπορούσες να αγοράσεις δέντρα απο την Ελλάδα γιατί με τα ίδια χρήματα θα αγόραζες δέντρα πιο μεγάλα σε ηλικία!
Κάθε μήνα το bonsaiforum κάνει συγκεντρώσεις και φτιάχνουμε όλοι παρέα τα δέντρα μας και απο Σεπτέμβριο λογικά θα έχει συνάντηση για αγορά δέντρου απο φυτώριο. (μίλησα με τον Harri και μου είπε οτι το Σεπτέμβριο θα γίνει μάζωξη για την αγορά υλικού για μπονσάι) Θα σε βοηθήσουν να βρείς πολύ καλά δέντρα για να φτιάξει ενα μπονσάι. Με 20 ευρώ ACER με κορμό 5-6cm!
Στα μπονσαι χρειάζεται διάβασμα υπομονή και καλή παρέα και μιας και είσαι στην Αθήνα μπορείς να βρείς παρέα και μάλιστα πολύ καλή μέσα απο το φόρουμ μας!
Ανέβασε φωτογραφία απο τα δέντρα όταν σου έρθουν!
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Ειναι πολυ δυσκολο να διαθετει καποιος αυλη σαν κι αυτη της φωτογραφιας. και η δικη μου αυλη καπου τοσο ηλιο εχει. Υπαρχουν καποια δεντρα οπως η βουκαμβιλια που οταν βρησκετε σε σκιερο μερος κανει μεγαλα φυλλα και δεν ανθιζει, κατα τα αλλα δεν θα εχεις καποιο αλλο θεμα(νομιζω). Μονο να δωσεις μεγαλη προσοχη στο ποτισμα και καλη αποστραγγυση στα χωματα που θα χρησημοποιησεις.
'' οπου δεν εχει πολυ ηλιο, εχει περισσοτερη υγρασια''
'' οπου δεν εχει πολυ ηλιο, εχει περισσοτερη υγρασια''
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Efstratioskladis
Topic author - Σπορόφυτο

Ευχαριστώ για την υποδοχή,
Στην Αθήνα μένω, Ζωγράφου. Το μπαλκόνι βλέπει στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας οπότε δεν εκτίθεται ιδιαίτερα σε βορινούς ανέμους. Χτες βράδυ, πάνω στην ... μου, παρήγγειλα από το bonsai.de τα ακόλουθα:
1 x Standard-Soil (4 Liter)19% 4,50 EUR
1 x Conifer-Soil (4 Liter)19% 7,- EUR
1 x Sphagnum-Turfmoss (4 Liter)19% 4,50 EUR
1 x Endomykorrhiza (200 ml)19% 5,- EUR
1 x Fertilizer - Set19% 9,90 EUR
1 x Japanese Larch, ca. 3 y. (10-25 cm)7% 9,- EUR
1 x Yew, ca. 3 y. (10-25 cm)7% 4,- EUR
1 x Acer palm. Little Princess, ca. 3 y. (15-25 cm)7% 4,- EUR
1 x Acer palm. Atropurpureum, ca. 3 y. (15-30 cm)7% 4,- EUR
Το ξέρω ότι θα έχω κάνει και κάποια λάθη μέσα, αλλά θα ήθελα να τα διαπιστώσω ιδίοις όμμασι...
Επίσης παρήγγειλα πολλά μικρότερα δεντράκια αντί για ένα μεγαλύτερο γιατί θέλω να πειραματιστώ τώρα στην αρχή και προσπάθησα να πάρω κάτι που ίσως να δυσκολευόμουν να βρω στην Ελλάδα...
Τα σχόλια σας ευπρόσδεκτα!
Στην Αθήνα μένω, Ζωγράφου. Το μπαλκόνι βλέπει στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας οπότε δεν εκτίθεται ιδιαίτερα σε βορινούς ανέμους. Χτες βράδυ, πάνω στην ... μου, παρήγγειλα από το bonsai.de τα ακόλουθα:
1 x Standard-Soil (4 Liter)19% 4,50 EUR
1 x Conifer-Soil (4 Liter)19% 7,- EUR
1 x Sphagnum-Turfmoss (4 Liter)19% 4,50 EUR
1 x Endomykorrhiza (200 ml)19% 5,- EUR
1 x Fertilizer - Set19% 9,90 EUR
1 x Japanese Larch, ca. 3 y. (10-25 cm)7% 9,- EUR
1 x Yew, ca. 3 y. (10-25 cm)7% 4,- EUR
1 x Acer palm. Little Princess, ca. 3 y. (15-25 cm)7% 4,- EUR
1 x Acer palm. Atropurpureum, ca. 3 y. (15-30 cm)7% 4,- EUR
Το ξέρω ότι θα έχω κάνει και κάποια λάθη μέσα, αλλά θα ήθελα να τα διαπιστώσω ιδίοις όμμασι...
Επίσης παρήγγειλα πολλά μικρότερα δεντράκια αντί για ένα μεγαλύτερο γιατί θέλω να πειραματιστώ τώρα στην αρχή και προσπάθησα να πάρω κάτι που ίσως να δυσκολευόμουν να βρω στην Ελλάδα...
Τα σχόλια σας ευπρόσδεκτα!
-
Nikolas6997
- Imperial

Καλώς όρισες και από μένα.. Ο προσανατολισμός σου δεν είναι και άσχημος, ιδίως τώρα το καλοκαίρι. Όπως σου ανάφερε και ο Χάρης πάρα πολλά φυτά ευδοκιμούν με τέτοιον προσανατολισμό, που χρειάζονται 3-4 ώρες ήλιο.. Το μόνο τον χειμώνα θα τα κτυπά ο βοριάς και δεν μας είπες από ποιο μέρος είσαι... Και αυτό παίζει σχέση κατά τους χειμερινούς μήνες...
Nikolas6997

-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Καλώς ήρθες! Μια αζαλεα θα ήταν ότι πρέπει για το μπαλκόνι σου! Ακομα μια γαρδενια ή καμελια!Efstratioskladis έγραψε:Καλημέρα, έχω μόλις αρχίσει να ασχολούμαι με τα bonsai και σκέφτομαι να αγοράσω τα πρώτα μου δεντράκια. Το πρόβλημα, (όπως φαίνεται και απ τον αποθαρρυντικό τίτλο) είναι ότι το μόνο μπαλκόνι που έχει το σπίτι μου έχει Βορειοδυτικό προσανατολισμό και δέχεται ήλιο μόνο 3 ώρες την ημέρα (απογευματάκι). Θα ήθελα τις συμβουλές σας όσον αφορά την επιλογή που πρέπει να κάνω. Επίσης σκέφτομαι το ενδεχόμενο μιας λύσης εσωτερικού χώρου με την ανάλογη υποστήριξη που χρειάζεται (αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν αγοράσω κάτι για έξω).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μπορείς βέβαια να πάρεις και μια ελια ή πευκο
-
Efstratioskladis
Topic author - Σπορόφυτο

Βορειοδυτικό μπαλκόνι με 3 ώρες ήλιο την ημέρα...
Καλημέρα, έχω μόλις αρχίσει να ασχολούμαι με τα bonsai και σκέφτομαι να αγοράσω τα πρώτα μου δεντράκια. Το πρόβλημα, (όπως φαίνεται και απ τον αποθαρρυντικό τίτλο) είναι ότι το μόνο μπαλκόνι που έχει το σπίτι μου έχει Βορειοδυτικό προσανατολισμό και δέχεται ήλιο μόνο 3 ώρες την ημέρα (απογευματάκι). Θα ήθελα τις συμβουλές σας όσον αφορά την επιλογή που πρέπει να κάνω. Επίσης σκέφτομαι το ενδεχόμενο μιας λύσης εσωτερικού χώρου με την ανάλογη υποστήριξη που χρειάζεται (αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν αγοράσω κάτι για έξω).