Πρωτο bonsai ?

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

DimItRisC
Shohin
Shohin
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Πρωτο bonsai ?

Δημοσίευση από DimItRisC »

Φτελιά πήρε! :)
Εικόνα

nancy
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από nancy »

Τι Διαλέξες τελικα; Αν και εγω ελια είχα παρει;
Άβαταρ μέλους

mariaoz
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mariaoz »

Μια ελίτσα είναι φτηνή και γίνεται πάρα πολύ όμορφο δέντρο! Καλημέρα!
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από Vasilhs »

Ελιά! :)
Άβαταρ μέλους

DimItRisC
Shohin
Shohin
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από DimItRisC »

ΚΑλώς τον! Μια ελιά και μια φτελιά! Αγόρασε και τα 2! :)
Εικόνα

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Όλες οι γνώμες είναι σωστές!

Καλώς ήρθες και απο μένα!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Καλός ήρθες και από μένα στην παρέα μας. Το να βρεις ένα δέντρο σε νορμάλ τιμές είναι σχετικό. Η αξία ενός bonsai δεν είναι ως προς το είδος του δέντρου αλλά ως προς την ηλικία του και τις εργασίες που έχουν γίνει σε αυτό σε συνάρτηση με τα χρόνια. Οπότε αν κάποιος θέλει να πουλήσει ενα bonsai που το διαμορφώνει για 8-10 χρόνια σκέψου το κόπο του αλλά και τι μπορεί να ζητήσει.
Για αρχή μπορείς να κανείς βόλτες σε φυτώρια και να ψάχνεις δέντρα με χοντρούς κορμούς, μην βιαστεις να αγοράσεις κάτι. Αν θες την γνώμη μου ξεκίνα με κάτι ανθεκτικό. Μια ελιά είναι ότι πρέπει για αρχή.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Καλώς ήλθες Βασίλη !!!!!
Τα παιδιά τα είπαν όλα. Στο χέρι σου είναι τώρα τί
θα διαλέξεις. Τόν εύκολο ή τόν δύσκολο δρόμο.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, η ελιά είναι ό,τι πρέπει.

[justify]Σε σχέση με την τιμή καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου, αφού κάθε κλαράκι με δυο φύλλα το ονομάζουν οι φυτωριάδες "μπονσάι" και το χρεώνουν το βάρος του σε πλατίνα. Η αναζήτησή σου θα ξεκινήσει από την αυλή ενός φυτωρίου, κατά προτίμηση όχι κεντρικού. Θα ψάξεις για δέντρα με χοντρούτσικο κορμό, παραμελημένα συνήθως. Ανάμεσα σ' αυτά θα βρεις το "διαμαντάκι" σου κι έτσι θ' αρχισεις.[/justify][justify]Τα πιο αγαπημένα μας δέντρα είναι αυτά που έχουν και ιστορία πίσω τους.. "-Θυμάσαι τότε που γυρνώντας από εκείνη τη φοβερή ταβέρνα στη Ν. Μάκρη βρήκαμε την ελιά στο τάδε φυτώριο; -Ναι, καταπληκτικά είχαμε περάσει!" "Την ελιά τη διάλεξε ο τάδε και μου την έκανε δώρο, αφού είχαμε βρεθεί για καφέ και κουβεντούλα" και πάει λέγοντας. Το "πήγα στο ανθοπωλείο και πήρα ένα μπονσάι" μάλλον δε θα το θυμάσαι σε μερικά χρόνια. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img][/justify][justify]Παραδείγματα κι από κοντά στο workshop![/justify]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλως ηρθες! Φυσικα και μια ελια ειναι απο τα πιο ωραια δεντρα για μπονσαι! Πρεπει να βρεις ομως την καταλληλη και οχι αυτες που πουλανε και γραφουν απλα μπονσαι απο κατω... Θα βαλω (ισως σημερα) μια ελια αγορασμενη απο φυτωριο με μια μικρη διαμορφωση που σε μερικα χρονια να ειναι ενα ομορφο δεντρακι...
Η φτελια που λες ειναι ενα δεντρο μαζικης παραγωγης 'ετοιμο'... Στα δικα σου χερια και με καταλληλη διαμορφωση ακομα και αυτο το 'ετοιμο' δεντρο μπορεις να το κανεις να μοιαζει ξεχωριστο. Ειναι απο τα ευκολα δεντρα και θα σου πρότεινα εαν θες κατι ευκολο και πιο 'ετοιμο' απο την ελια να το αγοραζες. Ακομα η φτελια λογο της γρηγορης αναπτυξης που εχει θα ασχοληθείς και με το κλάδεμα πιο συχνα απο την ελια.
Αλλες δυνατοτητες εχει μια φτελια και αλλες μια ελια...
Σημασια πανω απο ολα ειναι να εχεις την δυνατοτητα να μπορεσεις να αγορασεις ενα δεντρο με μελλοντικες προδιαγραφες. Αλλα για να το αποκτησεις αυτο θελει εμπειρια ή εαν εχεις καποιον κοντα σου να σου πει πιο ειναι το καταλληλο.
Αφου εισαι Αθηνα μπορεις να ερθεις στην συναντηση του Μαιου εκει λογικα θα βρουμε παρεα καποιο δεντρο για να αγορασεις και να γινει και μια πρωτη διαμορφωση.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Γεια σου Βασιλη και καλως ηρθες....θα συμφωνησω και εγω με τον αγαπητο Νικολα παραπανω και θα προτεινω και γω μια ελια,τι ποιο ελληνικο απο αυτο....

Καλη αρχη !!!
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»

fisiodifis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fisiodifis »

Καλως ηρθες και απο εμενα!
θα συμφωνησω με τον φιλο Νικολα για την ελια το ιδιο προτεινω και εγω ακου και αλλες γνωμες και αποφασιζεις!
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Καλώς όρισες Βασίλη στο φόρουμ.. Τώρα περί νορμάλ τιμές εξαρτάτε από το bonsai που θα διαλέξεις.. η φτελιά και η μυρτιά είναι ωραία φυτά δια bonsai αλλά προτρέπουμε τους αρχάριους σε καμιά ελιά, διότι επιδέχεται πολλά λάθη κατά την διαμόρφωση, δηλαδή αντέχει στις κακουχίες που θα τις κάνουμε και ευδοκιμεί σε όλα τα υποστρώματα που θα της βάλεις.. Πιστεύω ότι και στην τιμή να είναι πιό προσιτή, αν υπολογίσω από τα άλλα είδη των bonsai.. Βασιζόμενος και στις τιμές που έχουμε και στην Κύπρο.. Φυσικά θα έχεις και από άλλους του φόρουμ τις δικές τους γνώμες..
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

Topic author
Βασίλης
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Πρωτο bonsai ?

Δημοσίευση από Βασίλης »

Επειδη ειμαι καινουριος στο "αθλημα" θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας ποιο να ειναι το πρωτο μου bonsai εχοντας υποψιν σας προφανως οτι ειμαι αρχαριος οτι μενω στην Αθηνα και οτι δε μπορω να δωσω αρκετα χρηματα. Ενδεικτικα θα σας πω οτι μου αρεσουν η φτελια, η σερισσα και η μυρτια. Τελος οποιος μπορει ας μου πει που μπορω να παω να δω ποικιλια και με νορμαλ κοστος.

Ευχαριστω εκ των προτερων
Απάντηση