Ερώτηση υπέρ υγείας
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Re: Ερώτηση υπέρ υγείας
Οπως ανέφερα πιο πανω... Έγραψα μια φορα να λιπάνεις με superThrive για τον λογο που εχω διαβασει για την μυκόριζα. (Τωρα εαν ειναι μυθος για το SuperThrive... Εχει παρει τοσα βραβεία... Βεβαια μπορει ο Δημητρης Χρυσπα που δεν βαριεται να μας πει τις πηγές του! Εαν ειναι αληθεια ισως να εχει ενδιαφερον)
Παντως το fishmix ειναι παρα πολυ καλο και μεσα σε καποιο απο τα ποτισματα σου σιγουρα θα το βοηθησει! Ετσι και αλλιως ειναι βιολογικο λιπασμα και το ΝPK του ειναι πολυ χαμηλο! Εκτος της αλλης μιλαμε για δεντρο αργης αποδεσμεύσεως! Απο αυτο που θα ριξεις μαζι με το ποτισμα θα πάρει μικροτερο ποσοστό απο μια φτελια σαν παραδειγμα! Με τα ποτισματα (σκετο νερο) θα φυγει σιγα σιγα...
Το αλλο που σου λεω ειναι παρα πολυ καλο και πραγματικα εχω δει αποτελεσματα στα δικα μου δεντρα... Θα σου φερω εαν θες στο σεμιναριο... (στειλε μου σμσ να το θυμηθώ.)
Παντως το fishmix ειναι παρα πολυ καλο και μεσα σε καποιο απο τα ποτισματα σου σιγουρα θα το βοηθησει! Ετσι και αλλιως ειναι βιολογικο λιπασμα και το ΝPK του ειναι πολυ χαμηλο! Εκτος της αλλης μιλαμε για δεντρο αργης αποδεσμεύσεως! Απο αυτο που θα ριξεις μαζι με το ποτισμα θα πάρει μικροτερο ποσοστό απο μια φτελια σαν παραδειγμα! Με τα ποτισματα (σκετο νερο) θα φυγει σιγα σιγα...
Το αλλο που σου λεω ειναι παρα πολυ καλο και πραγματικα εχω δει αποτελεσματα στα δικα μου δεντρα... Θα σου φερω εαν θες στο σεμιναριο... (στειλε μου σμσ να το θυμηθώ.)
-
M4r0k1nos
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
έγραψα ότι βαριέμαι?chryspaa έγραψε: Γιατι βαριέσαι να ψαξεις για bonsai myths?
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Περιεργο, εγω κατάλαβα οτι σου προτειναν να λιπανεις - αλλα δεν εχει και σημασια τι κατάλαβα εγω,
Aυτα που έχω μαθει εγω για το superthrive θα τα μάθεις κι εσυ εαν κανεις την αναζήτηση που σου προτεινω.
Γιατι βαριέσαι να ψαξεις για bonsai myths?
M4r0k1nos έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι στο θέμα λίπανση έμεινε ποοολύ πίσω το δεντράκι...
προλαβαίνω να λιπάνω ή μας πιάνουν κρύα?
Αυτο που αναφερθηκε για την σχεση superthrive και μυκορριζας δεν το γνωρίζω.karesansui έγραψε: ......Όσο για τον καιρό...Μιά χαρά καιρός είναι!! Λίπανέ το κάθε 15 με ένα υγρό λίπασμα, οποιοδήποτε (απο το Supermarket)και θα πάει μια χαρά!.
Aυτα που έχω μαθει εγω για το superthrive θα τα μάθεις κι εσυ εαν κανεις την αναζήτηση που σου προτεινω.
Γιατι βαριέσαι να ψαξεις για bonsai myths?
さるのしりわらい - saru no shiri warai
-
M4r0k1nos
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
Το γνωρίζω ότι δεν τα λιπαίνουμε τα στρεσαρισμένα , η ερώτηση που έθεσα ήταν κυρίως για να μάθω πότε πρέπει να ξεκινήσωchryspaa έγραψε:Τα άρρωστα και στρεσαρισμένα δένδρα δεν τα λιπαινουμε.
Αυτο που σου γραφω έρχεται σ' αντίθεση με ο,τι σου ειπαν προηγουμένως, αλλα αξιζει να το ψάξεις περαιτερω.
Όσο για το superthrive, αναζήτησε bonsai myths στο google και θα μαθεις την αληθεια.
τη λίπανση , όπως επίσεις κανείς δε μου πρότεινε να το κάνω αυτό.
Αυτό που λες για το superthrive έχει να κάνει με αυτό που ανέφερε ο Παναγιώτης?
Η έχεις διαβάσει κάτι άλλο? Έχεις εύκαιρο μήπως κάποιο άρθρο να διαβάσω για να μην ψάχνω?karesansui έγραψε:...Η παρατεταμένη χρήση του superthrive στα κωνοφόρα δρά αρνητικά στην ανάπτυξη της μυκόρριζας!
Θα κάνω βέβαια κι εγώ μια αναζήτηση για διασταύρωση.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τα άρρωστα και στρεσσαρισμενα δένδρα δεν τα λιπαινουμε.
Αυτο που σου γραφω έρχεται σ' αντίθεση με ο,τι σου ειπαν προηγουμένως, αλλα αξιζει να το ψάξεις περαιτερω.
Όσο για το superthrive, αναζήτησε bonsai myths στο google και θα μαθεις την αληθεια.
さるのしりわらい - saru no shiri warai
-
M4r0k1nos
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
Σας ευχαριστώ πολύ όλλους , αν όλα πάνε καλά την άνοιξη θα κάνουμε μια ωραιότατη φωτογράφηση να μας δείτε [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Happy/20.gif[/img]
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
M4r0k1nos έγραψε:pinusmugo έγραψε:Πιστεύω ότι λίγο ψέκασμα του φυλλώματος με εκχύλισμα χαμομηλιού 3-4 φορές ανά 10 ημέρες θα του έκανε καλό..Όπως και να'χει εύχομαι καλή ανάρρωση που είμαι σίγουρος ότι θα έχει.
Σοβαρά το είπες αυτό για το χαμομήλι?? [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/39.gif[/img] ρωτάω λόγω άγνοιας , δεν το έχω ξανά ακούσει...
Φυσικά το είπα σοβαρά,δεν μπορεις να φανταστεις ποσες βιταμινες εχει το χαμομηλι ή το τσαι του βουνου.Φανταζομαι να έχεις ακουστά αλλά και μία εκτενέστερη έρευνα να κάνεις θα εντυπωσιαστείς.Καλυτερα ειναι να το αφησεις να "μουλιάσει"για κανα 24ωρο μεσα στο νερο παρά να το βράσεις όπως συνήθως και μετά να ψεκάσεις το φύλλωμα ή αν θες ποτίζεις κιόλας.
Η παρακάτω καρμόνα που σου δείχνω στη φωτογραφία πέρασε όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι εφαρμόζοντας ανά 10μερό ψέκασμα-πότισμα με χαμομήλι και εναλλάξ μηδική με τον ίδιο τρόπο,τα αποτελέσματα νομίζω φαίνονται ξεκάθαρα....να προσθέσω ότι δεν βρήκα ούτε ένα κίτρινο φύλλο έστω για δείγμα μόνο....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλημέρα!
Καλό είναι να το ενισχύσεις με superthrive όμως εφάπαξ! Η παρατεταμένη χρήση του superthrive στα κωνοφόρα δρά αρνητικά στην ανάπτυξη της μυκόρριζας!
Όσο για τον καιρό...Μιά χαρά καιρός είναι!! Λίπανέ το κάθε 15 με ένα υγρό λίπασμα, οποιοδήποτε (απο το Supermarket)
και θα πάει μια χαρά!
Πρόσεξε το πότισμά του! Αραιά, τώρα που ειναι στρεσσαρισμένο. Να καταβρέχεις καλά όμως το φύλλωμα.
Καλό είναι να το ενισχύσεις με superthrive όμως εφάπαξ! Η παρατεταμένη χρήση του superthrive στα κωνοφόρα δρά αρνητικά στην ανάπτυξη της μυκόρριζας!
Όσο για τον καιρό...Μιά χαρά καιρός είναι!! Λίπανέ το κάθε 15 με ένα υγρό λίπασμα, οποιοδήποτε (απο το Supermarket)
και θα πάει μια χαρά!
Πρόσεξε το πότισμά του! Αραιά, τώρα που ειναι στρεσσαρισμένο. Να καταβρέχεις καλά όμως το φύλλωμα.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
M4r0k1nos
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
pinusmugo έγραψε:Πιστεύω ότι λίγο ψέκασμα του φυλλώματος με εκχύλισμα χαμομηλιού 3-4 φορές ανά 10 ημέρες θα του έκανε καλό..Όπως και να'χει εύχομαι καλή ανάρρωση που είμαι σίγουρος ότι θα έχει.
Σοβαρά το είπες αυτό για το χαμομήλι?? [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/39.gif[/img] ρωτάω λόγω άγνοιας , δεν το έχω ξανά ακούσει...
"υπέρ υγείας" για την υγεία του φυτου μου δηλαδή... όπως και να έχει αυτά είναι λεπτομέρειες...chryspaa έγραψε:Μηπως να διορθωνατε τον τιτλο που θυμιζει μνημόσυνο σε -Eρώτηση περι υγειας-
Η αλήθεια είναι ότι στο θέμα λίπανση έμεινε ποοολύ πίσω το δεντράκι...karesansui έγραψε:Δημήτρη,
το φυτό είναι στρεσαρισμένο! Η ανάρρωση απο την καλοκαιρινή επιδρομή του τεράνυχου, η μεταφύτευση, του προκάλεσαν στρές και στις ρίζες οχι μονο στο φύλλωμα! Κανονικά λιπαίνουμε μετά την μεταφύτευση εφ΄όσον δεν πειράχτηκε ρίζα στο 15νθήμερο!
Πιθανά να έμεινε "πίσω" απο τάϊσμα ο γιουνιπεράκος σου!
Κατά την άποψή μου, καλό θα είναι να του καταβρέχεις το φύλλωμα συχνά και να τον αφήσεις ήσυχο για λίγο...
Αν μπορείς, φέρε τον στο σεμινάριο να τον δούμε...(ή ανέβασε κάποια διευκρινιστική φωτογραφία. Σε αυτό είσαι ...μάγος εσυ [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/1.gif[/img]
προλαβαίνω να λιπάνω ή μας πιάνουν κρύα?
Σκεπτόμουν όλο το χειμώνα μήπως το πότιζα με superthrive , βιταμίνη ... έτσι ώστε όταν μπει η άνοιξη να έχει πάρει δύναμη
και να ξεκινήσω τότε λίπανση.
Τα σκέπτομαι σωστά? Η κάπου κάνω λάθος?
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Καλησπέρα φίλε M4r0k1nos,λυπάμαι πολύ για το γουνιπεράκο σου...
Πιστεύω ότι λίγο ψέκασμα του φυλλώματος με εκχύλισμα χαμομηλιού 3-4 φορές ανά 10 ημέρες θα του έκανε καλό..Όπως και να'χει εύχομαι καλή ανάρρωση που είμαι σίγουρος ότι θα έχει . .
Πιστεύω ότι λίγο ψέκασμα του φυλλώματος με εκχύλισμα χαμομηλιού 3-4 φορές ανά 10 ημέρες θα του έκανε καλό..Όπως και να'χει εύχομαι καλή ανάρρωση που είμαι σίγουρος ότι θα έχει . .
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Από θρησκευτικής πλευράς δεν είμαι η πλέον κατάλληλη να προσεγγίσω το θέμα (αν και ευχές "υπέρ υγείας" ξέρω ότι διαβάζονται μαζί με τα πρόσφορα, ασχέτως μνημοσύνων), από γλωσσικής πάντως δεν είναι λάθος.chryspaa έγραψε:Μηπως να διορθωνατε τον τιτλο που θυμιζει μνημόσυνο σε -Eρώτηση περι υγειας-
Η ερώτηση έχει ως σκοπό τη μελλοντική υγεία του δέντρου, άρα φανερώνει πρόθεση/σκοπό να γίνει κάτι προς όφελός του, συνεπώς και το "υπέρ" μια χαρά ταιριάζει νοηματικά. Αν βέβαια η ερώτηση ήταν απλά σχετική με την υγεία του δέντρου ίσως να μην ταίριαζε, όντως.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Δημήτρη,
το φυτό είναι στρεσσαρισμένο! Η ανάρρωση απο την καλοκαιρινή επιδρομή του τεράνυχου, η μεταφύτευση, του προκάλεσαν στρές και στις ρίζες οχι μονο στο φύλλωμα! Κανονικά λιπαίνουμε μετά την μεταφύτευση εφ΄όσον δεν πειράχτηκε ρίζα στο 15νθήμερο!
Κατά την άποψή μου, καλό θα είναι να του καταβρέχεις το φύλλωμα συχνά και να τον αφήσεις ήσυχο για λίγο...
Αν μπορείς, φέρε τον στο σεμινάριο να τον δούμε...(ή ανέβασε κάποια διευκρινιστική φωτογραφία. Σε αυτό είσαι ...μάγος εσυ [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/1.gif[/img]
το φυτό είναι στρεσσαρισμένο! Η ανάρρωση απο την καλοκαιρινή επιδρομή του τεράνυχου, η μεταφύτευση, του προκάλεσαν στρές και στις ρίζες οχι μονο στο φύλλωμα! Κανονικά λιπαίνουμε μετά την μεταφύτευση εφ΄όσον δεν πειράχτηκε ρίζα στο 15νθήμερο!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Σαν αργής αποδεσμεύσεως δεντρο το λιπασμα θα πρεπει να ειναι σαν πετρα... π.χ biogold (δεν θα εβαζα ομως σε ταλαιπωρημένο δεντρο...)
Φισμιξ ειναι καλο απλα χανεται το πιο πολυ με το ποτισμα... Καλο ειναι να ριξεις μαζι σε καποιο ποτισμα....
Δοκιμασε και μια φορα με SuperThrive. Εχω ενα πολυ καλο να σου φερω στην συναντηση βιολογικη ριζοβολια. Σε μενα μαζι με το ΦισΜιξ ο Juniper πηρε τα πανω του!
Βασικα το κανω σαν ματζουνι...
Φισμιξ ειναι καλο απλα χανεται το πιο πολυ με το ποτισμα... Καλο ειναι να ριξεις μαζι σε καποιο ποτισμα....
Δοκιμασε και μια φορα με SuperThrive. Εχω ενα πολυ καλο να σου φερω στην συναντηση βιολογικη ριζοβολια. Σε μενα μαζι με το ΦισΜιξ ο Juniper πηρε τα πανω του!
Βασικα το κανω σαν ματζουνι...
-
M4r0k1nos
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
Ερώτηση υπέρ υγείας
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα ,
θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με ένα γιουνιπεράκο που έχω και ταλαιπωρείται ο κακόμοιρος από την άνοιξη...
ήταν σε μικρό γλαστράκι , όμορφος και καταπράσινος ... του συρμάτωσα τα κλαδάκια του τον Μάρτιο αλλά ένα μήνα μετά γέμισε τετράνυχο τον οποίο τον εντόπισα 1,5 μήνα μετά που είχε γέμιση όλος. Όλο το καλοκαίρι τον ψέκαζα και τελικά πριν 1 μήνα ησυχάσαμε αλλά το φυτό είναι σε άσχημη κατάσταση , αρκετά νέα βλασταράκια του χάθηκαν και όσα ακόμα είναι μαλακά και ζωντανά έχουν χάσει το χρώμα τους δραματικά...
Τα σύρματα δεν θέλω να τα ακουμπήσω μιας και δεν τα πέρασα σφιχτά και εκτός αυτού φοβάμαι μην τον σακατέψω βγάζοντας τα.
Πριν 4 μέρες χωρίς να ακουμπήσω τη ριζόμπαλά του το τοποθέτησα σε πιο βαθύ γλαστράκι και τώρα είναι προφυλαγμένος και ηρεμεί...
Τώρα τι κάνω???
μετά την περίοδο της μεταφύτευσης θα του ρίξω κάποιο λίπασμα στη ρίζα ή στο φύλλωμα ? ή να το μη ρίξω καθόλου λόγω κρύου?
Μήπως καμιά βιταμίνη να δυναμώσει λίγο?
θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με ένα γιουνιπεράκο που έχω και ταλαιπωρείται ο κακόμοιρος από την άνοιξη...
ήταν σε μικρό γλαστράκι , όμορφος και καταπράσινος ... του συρμάτωσα τα κλαδάκια του τον Μάρτιο αλλά ένα μήνα μετά γέμισε τετράνυχο τον οποίο τον εντόπισα 1,5 μήνα μετά που είχε γέμιση όλος. Όλο το καλοκαίρι τον ψέκαζα και τελικά πριν 1 μήνα ησυχάσαμε αλλά το φυτό είναι σε άσχημη κατάσταση , αρκετά νέα βλασταράκια του χάθηκαν και όσα ακόμα είναι μαλακά και ζωντανά έχουν χάσει το χρώμα τους δραματικά...
Τα σύρματα δεν θέλω να τα ακουμπήσω μιας και δεν τα πέρασα σφιχτά και εκτός αυτού φοβάμαι μην τον σακατέψω βγάζοντας τα.
Πριν 4 μέρες χωρίς να ακουμπήσω τη ριζόμπαλά του το τοποθέτησα σε πιο βαθύ γλαστράκι και τώρα είναι προφυλαγμένος και ηρεμεί...
Τώρα τι κάνω???
μετά την περίοδο της μεταφύτευσης θα του ρίξω κάποιο λίπασμα στη ρίζα ή στο φύλλωμα ? ή να το μη ρίξω καθόλου λόγω κρύου?
Μήπως καμιά βιταμίνη να δυναμώσει λίγο?
ΔΗΜΗΤΡΗΣ