Το πρώτο μου μπονσαι είναι γεγονός :))))

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: Το πρώτο μου μπονσαι είναι γεγονός :))))

Δημοσίευση από Paulos »

M4r0k1nos έγραψε:
spirakos έγραψε:
Paulos έγραψε:MoSS λέγεται και δεν χρειάζεται να το αγοράσεις! Να περιμένεις λίγο να χειμωνιάσει και σε ενα βουνό δίπλα σε ενα ποταμάκι π.χ στην Πάρνηθα θα βρείς!
;)

ειναι ακριβο να το αγορασει καποιος? παντως καλη η ιδεα σου.
Έτοιμο δεν υπάρχει πουθενά , κάτι βλακείες σποράκια(και καλά) από το ebay μονάχα που ποτέ κανείς μας δεν κατάφερε να φυτρώσει!
Εμείς τελευταία φορά είχαμε βρει άφθονο φυτρωμένο στην σκιερή έκταση ενός φυτωρίου που είχαμε πάει για βόλτα.
Φυσικά δεν το είχε καλλιεργήσει ο φυτωριούχος , απλά φύτρωσε εκεί και πήραμε όσο θέλαμε...[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... egreen.gif[/img]

+1
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
Άβαταρ μέλους

Topic author
spirakos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από spirakos »

karesansui έγραψε:
spirakos έγραψε: ειναι ακριβο να το αγορασει καποιος? παντως καλη η ιδεα σου.
( βρύα λέγονται στα ελληνικά, moss στα αγγλικά, mousse στα γαλλικά, muschio στα ιταλικά! Διαλέγετε και παίρνετε!![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/65.gif[/img] )

Ακριβό Σπύρο; Πρόσεξε... με την καινούργια τρέλλα που σε έπιασε με τα μπονσάι θα γίνεις εύκολος στόχος ...εκμετάλλευσης![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/64.gif[/img]
Όποτε θελήσεις έλα να σου δώσω απο τον κήπο μου...έχω αρκετό σε μια σκοτεινή γωνιά...και πρόσεξε θα σου κοστίσει μόνο τα μεταφορικά πρός Περιστέρι aller retour !!!

Μένουμε και κοντά. Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου φίλε μου Παναγιώτη. Με έχεις καλύψει 100% σε όλα. Οπότε είναι άχρηστη η πρασιναδα απο την στιγμή που βλάπτει. Αν και θα έβαζα λίγο για εφέ! Απλά να ξέρεις πως έχω τελειώσει κομμωτικη και πιάνει το χέρι μου :). Πιστεύω αισθητικά θα τα πάω καλα! Ελπίζω να με αντέξει το δεντρακι και να ζήσει. Θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου! Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούμε και απο κοντά η σε κάποιο meeting του σάιτ!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

spirakos έγραψε: ειναι ακριβο να το αγορασει καποιος? παντως καλη η ιδεα σου.
( βρύα λέγονται στα ελληνικά, moss στα αγγλικά, mousse στα γαλλικά, muschio στα ιταλικά! Διαλέγετε και παίρνετε!![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/65.gif[/img] )

Ακριβό Σπύρο; Πρόσεξε... με την καινούργια τρέλλα που σε έπιασε με τα μπονσάι θα γίνεις εύκολος στόχος ...εκμετάλλευσης![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/64.gif[/img]
Όποτε θελήσεις έλα να σου δώσω απο τον κήπο μου...έχω αρκετό σε μια σκοτεινή γωνιά...και πρόσεξε θα σου κοστίσει μόνο τα μεταφορικά πρός Περιστέρι aller retour !!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

spirakos έγραψε: σε υπερ ευχαριστω. και μια τελευταια ερωτηση... στο δεξι κλαδακι πιστευω εχω κανει καλη δουλιτσα. απο ισιο το διαμορφωνω οπως το βλεπεις. πες μου κατι λοιπον. ποσο καιρο αφηνουν τα συρματακια πανω στα κλαδια? αυτο θελω να μου πεις. ααααα και πως κανουν αυτο που μοιαζει σαν χλοη πανω στο χωμα. την πρασιναδα που φαινεται. επισης. που μπορω να βρω ενα ποτ ωραιο κινεζικου στυλ. οβαλ ξερεις αυτα τα ομορφα. ευχαριστω
Ομολογώ πως το σχήμα που έδωσες στο δεξι κλαδάκι είναι πολύ καλό!
1._Το σύρμα το αφήνεις μέχρι να δείς οτι αρχίζει να ενσωματώνεται στο κλαδί όπως αναπτύσεται...τότε το κόβεις. εξαρτάται λοιπόν απο το πόσο αναπτύσεται το συγκεκριμένο κλαδί. Συνήθως, ένα 6μηνο είναι κατα μέσο όρο ένας καλός χρόνος!
2._Τα βρύα που βάζουν στο χώμα των δοχείων, γιατί περί βρύων πρόκειται, είναι όμορφα αλλά χρησιμεύουν μόνο για τις επιδείξεις ή φωτογραφήσεις των μπονσάι και αφαιρούνται αμέσως μετά!
Η μόνιμη ύπαρξη βρύων σαν πράσινο χαλί στην επιφάνεια του δοχείου είναι βλαπτική γιατί δεν αναπνέουν οι ρίζες στο ρηχό δοχείο που είναι τα μπονσάι!
3._Τα όμορφα "κινέζικα" οβάλ μπονσάι μπορείς μόνο απο την διεθνή αγορά ( ebay,amazon κλπ) έχουν μεγάλους καταλόγους και διαλέγεις ό,τι θέλεις και όσο αντέχει η τσέπη σου...Βάλε στην αναζήτηση του google "bonsai pot" και όρεξη να έχεις να χαζεύεις! Tο επικρατούν ύφος των δοχείων μπονσάι όμως, έχει ξεφύγει απο το κλασσικό και βαδίζει σε πιό ελεύθερες φόρμες! Θα σου πρότεινα την ιστοσελίδα του http://www.erinbonsai.com που έχει υπέροχα δοχεία για όλα τα γούστα και όλα τα βαλλάντια[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/1.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από M4r0k1nos »

spirakos έγραψε:
Paulos έγραψε:MoSS λέγεται και δεν χρειάζεται να το αγοράσεις! Να περιμένεις λίγο να χειμωνιάσει και σε ενα βουνό δίπλα σε ενα ποταμάκι π.χ στην Πάρνηθα θα βρείς!
;)

Έτοιμο δεν υπάρχει πουθενά , κάτι βλακείες σποράκια(και καλά) από το ebay μονάχα που ποτέ κανείς μας δεν κατάφερε να φυτρώσει!
Εμείς τελευταία φορά είχαμε βρει άφθονο φυτρωμένο στην σκιερή έκταση ενός φυτωρίου που είχαμε πάει για βόλτα.
Φυσικά δεν το είχε καλλιεργήσει ο φυτωριούχος , απλά φύτρωσε εκεί και πήραμε όσο θέλαμε...[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... egreen.gif[/img]

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

Topic author
spirakos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

;)

Άβαταρ μέλους

Topic author
spirakos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

;)
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

MoSS λέγεται και δεν χρειάζεται να το αγοράσεις! Να περιμένεις λίγο να χειμωνιάσει και σε ενα βουνό δίπλα σε ενα ποταμάκι π.χ στην Πάρνηθα θα βρείς!
;)
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
Άβαταρ μέλους

Topic author
spirakos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

karesansui έγραψε:
spirakos έγραψε: καταρχας τελεια η βοηθεια σου το εκανα ηδη. πιστευω πως θα εχει μια υγρασια α' απο αυτο! το συρματακι απο οτι ειδες το εβαλα στο κλαδι να κανω καμπυλες γιατι τα κλαδια του ειναι ευθεια και αχαρα.. πες μου κατι καθε ποτε περιπου μπορει να θελει ποτισμα? να κοιταω την επιφανεια του χωματος αν ειναι στεγνο η ψιλο νωπο?
Σπύρο, δεν διαφωνώ με την αισθητική σου και την επιθυμία σου να δώσεις στο δέντρο σου το σχήμα που θέλεις. Είναι όμως λίγο πρώιμη η προσπάθειά σου για αρχάριος! Το δεντράκι πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο του πειβάλλον και έχεις καιρό για τα ...άλλα!
Δες και αυτό το video http://www.kaizenbonsai.com/shop/bonsai ... ?videoid=6 για το σωστό συρμάτωμα (ελπίζω τα αγγλικά σου να είναι σε καλό επίπεδο αλλά και πάλι οι εικόνες είναι όσο χίλιες λέξεις)

Το πότισμα πρέπει να γίνεται όταν στεγνώνει το χώμα...
Μία μέθοδος απλή και κλασσική είναι να βυθίσεις για 1-2 ώρες ένα κινέζικο ξυλάκι (chop stick) μέσα στο χώμα και βγάζοντάς το, αν είναι υγρό ελέγχεις την υγρασία και σε πιό επίπεδο είναι στο χώμα του δοχείου. Σε αντίθετη περίπτωση, αν το ξυλάκι βγεί στεγνό ή σε μικρό μόνο σημείο υγρό, ποτίζεις!
Κάνε το απο τώρα για να εξοικειωθείς και να γνωρίζεις πως κυμαίνεται η υγρασία στο φυτό σου στην παρούσα φάση.(Αν δεν βρείς κινέζικα ξυλάκια, ένα οποιοδήποτε λεπτό ξυλαράκι κάνει, αυτό εννοείται!)

σε υπερ ευχαριστω. και μια τελευταια ερωτηση... στο δεξι κλαδακι πιστευω εχω κανει καλη δουλιτσα. απο ισιο το διαμορφωνω οπως το βλεπεις. πες μου κατι λοιπον. ποσο καιρο αφηνουν τα συρματακια πανω στα κλαδια? αυτο θελω να μου πεις. ααααα και πως κανουν αυτο που μοιαζει σαν χλοη πανω στο χωμα. την πρασιναδα που φαινεται. επισης. που μπορω να βρω ενα ποτ ωραιο κινεζικου στυλ. οβαλ ξερεις αυτα τα ομορφα. ευχαριστω
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

spirakos έγραψε: καταρχας τελεια η βοηθεια σου το εκανα ηδη. πιστευω πως θα εχει μια υγρασια α' απο αυτο! το συρματακι απο οτι ειδες το εβαλα στο κλαδι να κανω καμπυλες γιατι τα κλαδια του ειναι ευθεια και αχαρα.. πες μου κατι καθε ποτε περιπου μπορει να θελει ποτισμα? να κοιταω την επιφανεια του χωματος αν ειναι στεγνο η ψιλο νωπο?
Σπύρο, δεν διαφωνώ με την αισθητική σου και την επιθυμία σου να δώσεις στο δέντρο σου το σχήμα που θέλεις. Είναι όμως λίγο πρώιμη η προσπάθειά σου για αρχάριος! Το δεντράκι πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο του πειβάλλον και έχεις καιρό για τα ...άλλα!
Δες και αυτό το video http://www.kaizenbonsai.com/shop/bonsai ... ?videoid=6 για το σωστό συρμάτωμα (ελπίζω τα αγγλικά σου να είναι σε καλό επίπεδο αλλά και πάλι οι εικόνες είναι όσο χίλιες λέξεις)

Το πότισμα πρέπει να γίνεται όταν στεγνώνει το χώμα...
Μία μέθοδος απλή και κλασσική είναι να βυθίσεις για 1-2 ώρες ένα κινέζικο ξυλάκι (chop stick) μέσα στο χώμα και βγάζοντάς το, αν είναι υγρό ελέγχεις την υγρασία και σε πιό επίπεδο είναι στο χώμα του δοχείου. Σε αντίθετη περίπτωση, αν το ξυλάκι βγεί στεγνό ή σε μικρό μόνο σημείο υγρό, ποτίζεις!
Κάνε το απο τώρα για να εξοικειωθείς και να γνωρίζεις πως κυμαίνεται η υγρασία στο φυτό σου στην παρούσα φάση.(Αν δεν βρείς κινέζικα ξυλάκια, ένα οποιοδήποτε λεπτό ξυλαράκι κάνει, αυτό εννοείται!)
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Άβαταρ μέλους

Topic author
spirakos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

karesansui έγραψε:
spirakos έγραψε:με αγχωσες λιγο. αρα θελει καλο ποτισμα. θα του βαλω ενα πιατακι νερο απο κατω απο την γλαστρουλα να εχει μονιμα νερακι να τραβαει το χωμα. σε ευχαριστω παναγιωτη μου!!
Σπύρο, δεν πρέπει να αγχώνεσαι διόλου...σοβαρολογώ. αν ακολουθήσεις αυτά τα πρώτα απλά βήματα μια χαρά θα πάει!
Δεν θέλει τόσο "καλό" πότισμα όσο σωστό πότισμα!! Το νερό στο πιατάκι δεν θα έρχεται σε άμεση επαφή με το δοχείο. Θα είναι το δοχείο σε ψηλότερο σημείο...
[img]http://imageshack.us/a/img339/4440/66820102.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Κάτι ακόμα... Βγάλε το σύρμα τώρα!!! Δεν έχει καμμία έννοια η ύπαρξή του! Το δεντράκι έιναι ήδη διαμορφωμένο!
καταρχας τελεια η βοηθεια σου το εκανα ηδη. πιστευω πως θα εχει μια υγρασια α' απο αυτο! το συρματακι απο οτι ειδες το εβαλα στο κλαδι να κανω καμπυλες γιατι τα κλαδια του ειναι ευθεια και αχαρα.. πες μου κατι καθε ποτε περιπου μπορει να θελει ποτισμα? να κοιταω την επιφανεια του χωματος αν ειναι στεγνο η ψιλο νωπο?
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

spirakos έγραψε:με αγχωσες λιγο. αρα θελει καλο ποτισμα. θα του βαλω ενα πιατακι νερο απο κατω απο την γλαστρουλα να εχει μονιμα νερακι να τραβαει το χωμα. σε ευχαριστω παναγιωτη μου!!
Σπύρο, δεν πρέπει να αγχώνεσαι διόλου...σοβαρολογώ. αν ακολουθήσεις αυτά τα πρώτα απλά βήματα μια χαρά θα πάει!
Δεν θέλει τόσο "καλό" πότισμα όσο σωστό πότισμα!! Το νερό στο πιατάκι δεν θα έρχεται σε άμεση επαφή με το δοχείο. Θα είναι το δοχείο σε ψηλότερο σημείο...
[img]http://imageshack.us/a/img339/4440/66820102.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Κάτι ακόμα... Βγάλε το σύρμα τώρα!!! Δεν έχει καμμία έννοια η ύπαρξή του! Το δεντράκι έιναι ήδη διαμορφωμένο!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Άβαταρ μέλους

Topic author
spirakos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

τελευταια μου φωτο απο το δεντρακι. το συρματωσα και λιγο σημερα. προσεξτε λιγο να μου πειτε του εβαλα ενα πιατακι με νερο απο κατο φαινεται ενα γυαλινο. για την υγρασια. και του ψεκαζω τα φυλλα. πως το βλεπετε?
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Topic author
spirakos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Άν διάβασες την προηγούμενη δημοσίευσή μου σε αυτό το post σου γράφω για την καρμόνα πως είναι "δύσκολο" φυτό για αρχάριους αλλά, πάντα υπάρχει ένα "αλλά", μπορεί να έχεις την ...τύχη του πρωτάρη όπως λέγεται[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]

Διάβασε λοιπόν τα παρακάτω πολύ προσεκτικά θα σου χρησιμεύσουν για την προσαρμογή του φυτού σου στο νέο του περιβάλλον!

Η καρμόνα είναι ένα ευαίσθητο και λεπτεπίλεπτο φυτό της υποτροπικής ζώνης άρα θέλει φώς, υγρασία και σχετική ζέστη! Η άριστη θερμοκρασία που αναπτύσεται είναι μεταξύ 15-25 β C και η σχετική υγρασία γύρω στο 40%-70%.
Στη Αττική, που κλιματολογικά ανήκει στην μεσογειακή, έυκρατη ζώνη, μπορεί να παραμείνει εκτός κλειστού χώρου απο τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο με την εξής παρενέργεια: τη απώλεια μεγαλύτερου μέρους του φυλλώματος απο την εναλλαγή κλειστού/ανοιχτού χώρου αλλά και την αποκατάστασή του μόλις το φυτό προσαρμοστεί πάλι στα νέα δεδομένα.
Ο καταλληλότερος ίσως χώρος μέσα στο σπίτι είναι η κουζίνα, όπου υπάρχει συνήθως, συνεχής φυσικός φωτισμός, κοντά σε ένα παράθυρο και μακρυά απο τις ηλιακές ακτίνες ή αν αυτό δεν γίνεται, να το βλέπει ο Ήλιος ένα 4ωρο περίπου και ποτέ ο μεσημεριανο-απογευματινός Ήλιος.
Τοποθετείς το γλαστράκι σου σε ένα πιάτο αποστράγγισης που έχεις γεμίσει με βότσαλα ή χαλίκι και ακουμπάς το δοχείο με το φυτό και γεμίζεις το πιατάκι με νερό. Προσοχή! Το δοχείο σε ψηλότερο σημείο απο την επιφάνεια του νερού! Έτσι επιτυγχάνεις ένα μικροκλίμα για το φυτό σου που του παρέχει υψηλότερη σχετική υγρασία απο τον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο!
Το πότισμα γίνεται όταν το χώμα στο δοχείο είναι λιγάκι στεγνό, όχι ξερό.

Αυτά για αρχή για την καλή προσαρμογή του φυτού σου.

Για την συνέχεια τα λέμε...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img][/quote]
με αγχωσες λιγο. αρα θελει καλο ποτισμα. θα του βαλω ενα πιατακι νερο απο κατω απο την γλαστρουλα να εχει μονιμα νερακι να τραβαει το χωμα. σε ευχαριστω παναγιωτη μου!!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

spirakos έγραψε:μαλιστα. και τι λεει η καρμονα παιδια? αντοχες? τι χρειαζεται? αν την μεταφυτεψω σε μεγαλυτερη γλαστρα ποσο μεγαλωνει? μπορω να εχω καποιες πληροφοριες? ευχαριστω πολυ!!
Άν διάβασες την προηγούμενη δημοσίευσή μου σε αυτό το post σου γράφω για την καρμόνα πως είναι "δύσκολο" φυτό για αρχάριους αλλά, πάντα υπάρχει ένα "αλλά", μπορεί να έχεις την ...τύχη του πρωτάρη όπως λέγεται[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]

Διάβασε λοιπόν τα παρακάτω πολύ προσεκτικά θα σου χρησιμεύσουν για την προσαρμογή του φυτού σου στο νέο του περιβάλλον!

Η καρμόνα είναι ένα ευαίσθητο και λεπτεπίλεπτο φυτό της υποτροπικής ζώνης άρα θέλει φώς, υγρασία και σχετική ζέστη! Η άριστη θερμοκρασία που αναπτύσεται είναι μεταξύ 15-25 β C και η σχετική υγρασία γύρω στο 40%-70%.
Στη Αττική, που κλιματολογικά ανήκει στην μεσογειακή, έυκρατη ζώνη, μπορεί να παραμείνει εκτός κλειστού χώρου απο τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο με την εξής παρενέργεια: τη απώλεια μεγαλύτερου μέρους του φυλλώματος απο την εναλλαγή κλειστού/ανοιχτού χώρου αλλά και την αποκατάστασή του μόλις το φυτό προσαρμοστεί πάλι στα νέα δεδομένα.
Ο καταλληλότερος ίσως χώρος μέσα στο σπίτι είναι η κουζίνα, όπου υπάρχει συνήθως, συνεχής φυσικός φωτισμός, κοντά σε ένα παράθυρο και μακρυά απο τις ηλιακές ακτίνες ή αν αυτό δεν γίνεται, να το βλέπει ο Ήλιος ένα 4ωρο περίπου και ποτέ ο μεσημεριανο-απογευματινός Ήλιος.
Τοποθετείς το γλαστράκι σου σε ένα πιάτο αποστράγγισης που έχεις γεμίσει με βότσαλα ή χαλίκι και ακουμπάς το δοχείο με το φυτό και γεμίζεις το πιατάκι με νερό. Προσοχή! Το δοχείο σε ψηλότερο σημείο απο την επιφάνεια του νερού! Έτσι επιτυγχάνεις ένα μικροκλίμα για το φυτό σου που του παρέχει υψηλότερη σχετική υγρασία απο τον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο!
Το πότισμα γίνεται όταν το χώμα στο δοχείο είναι λιγάκι στεγνό, όχι ξερό.

Αυτά για αρχή για την καλή προσαρμογή του φυτού σου.

Για την συνέχεια τα λέμε...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Άβαταρ μέλους

Topic author
spirakos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

μαλιστα. και τι λεει η καρμονα παιδια? αντοχες? τι χρειαζεται? αν την μεταφυτεψω σε μεγαλυτερη γλαστρα ποσο μεγαλωνει? μπορω να εχω καποιες πληροφοριες? ευχαριστω πολυ!!

fisiodifis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fisiodifis »

kapouland έγραψε:Καρμόνα δαγκωτό!!!!!
+1
Γιώργος

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Hfestion έγραψε:Καλημερα!!!! Ναι ειναι μια Carmona, ωραιο δεντρακι, με ενα σαν κι αυτο ειχα ξεκινησει κι εγω.
Carmona 100%
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

kapouland
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από kapouland »

Καρμόνα δαγκωτό!!!!!
...Ανδρέας [HR]
Άβαταρ μέλους

Topic author
spirakos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

spirakos έγραψε:τραβηξα μια κοντινη φωτο για να δειτε τα φυλλα του και να δειτε και το ανθος που εχει βγαλει μπας και καταλαβουμε τι φυτο ειναι!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση