Αγριοαμυγδαλιά

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
thanasis2561
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Αγριοαμυγδαλιά

Δημοσίευση από thanasis2561 »

Φίλλιπε έχεις δίκιο...Άλλη φορα πριν κανω κάτι (περί γιαμαντορι και ο,τιδηποτε) θα σας ρωτω πρώτα για να μην προβαίνω σε εσφαλμένες ενέργειες!!!
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Θαναση το δεντρο ειναι στρεσαρισμένο(ριζες).....Αυτο δειχνει το φυλλωμα.Πολυ νερο....... Αυτα τα δεντρα να προτιμας να τα βγαζεις απο την γη πριν σκασουν οι οφθαλμοι. Το συγκεκριμενο ηθελε τελη Ιανουαριου(εξαρταται κ απο την περιοχη).

Οντως το ακαδαμα θα το βοηθησει καλυτερα....κ ακομα καλυτερα εαν το μιγμα ειχε κ λιγο Kiryu ή ελαφροπετρα
Άβαταρ μέλους

Topic author
thanasis2561
Omono
Omono

Καταρχάς Συγχαρητηρια για το Βιντεο :greetings-clapyellow: :greetings-clapyellow: :greetings-clapyellow: :greetings-clapyellow: :greetings-clapyellow:

Πολύ καλή δουλειά που τιμάει το φόρουμ !!!
Κατα δεύτερον όντως θεωρώ πανάκεια το ακάνταμα διότι ό,τι φυτό έχω σε αυτο το χώμα πηγαίνει περίφημα ! Αναλογίζοντας τα λεγόμενα σου όμως όντως χρειάζεται ποτιστηρι στο χέρι (και ακομα δεν πιάσανε οι καλές ζέστες)!!!
Θα διαβασω και το λινκ με τα χώματα να βρω μια χρυση τομή σσε αυτο το θέμα
Σε ευχαριστώ Χάρη :greetings-clapyellow: :greetings-clapyellow:

Υ.Γ. Δεν θα μεταμφυτεύσω κανενα φυτό στη παρούσα φάση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Φίλε μου σε πολλά ποστ βλέπω οτι γράφεις να την βγάλω απο την γλάστρα να την βάλω σε ακαδάμα... Γενικά η εποχη για μεταφυτεύσεις είναι λάθος. Δηλαδή δεν πρέπει να μεταφυτεύεις τα δέντρα σου αυτή την εποχή και ειδικά οταν βλέπεις οτι δεν ειναι δυνατά!
Το ακαδάμα δεν ειναι πανάκια , δηλαδή μην νομίζεις οτι εαν θα τα βάλεις σε ακαδαμα θα ζωντανέψουν. :)

Σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα (εκτός εαν ασχολείσαι μόνο με μπονσαι μεσα στην ημέρα σου) και βάζεις μονο ακαδαμα στο μιγμα σου... Το ακαδάμα δεν κρατάει μεγάλες ποσότητες νερού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το καλοκαίρι να είσαι με ένα ποτιστήρι στο χέρι.

Διάβασε και δες και το βιντεο : http://www.bonsaiclub.gr/creation-care/repoting.html για την μεταφύτευση.
και εδώ για χώματα κ.λ.π http://www.bonsaiclub.gr/creation-care/ ... onsai.html
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
thanasis2561
Omono
Omono

Αγριοαμυγδαλιά

Καλησπέρα σας!! Εδώ και 1 μήνα έχω στη γλάστρα μια αγριοαμυγδαλιά (νομίζω) την οποία σήκωσα απο γης και την έβαλα σε τύρφη με χοντρο χαλίκι 50-50 ....Είχε φυλαράκια στο βλαστάρι τα οποία ξεράθηκαν μέχρι τη μέση!!!Την σήκωσα με προσοχή και έβγαλα καλή μπάλα ριζών αλλα παραύτα δεν την βλέπω καλα!!!!Λέτε να την βάλω σε σκέτο ακάνταμα???Την ποτίζω όταν πάει να ξεραθεί το χώμα και την έχω σε σκιερό μέρος...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση