ΠΕΥΚΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΒΕΛΟΝΕΣ

Προβλήματα, παράσιτα...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 177 times
Επικοινωνία:

Re: ΠΕΥΚΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΒΕΛΟΝΕΣ

Δημοσίευση από Harris »

Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
isidora
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από isidora »

Καλημερα και ο γεωπόνος αυτό μου έδωσε είναι το καλύτερο Aliette κάθε 15 μερες θα ψεκάζω! ;)

Ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά σας! :)

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 421 times
Been thanked: 359 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα με ενα πευκο μου http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//view ... ?f=9&t=772
Το ειχα αγορασει ετσι χωρις να εχω καταλαβει οτι εχει προβλημα με τις πευκοβελονες του. Το ειχα τοποθετησει σε ενα αρκετα μεγαλο training pot χωρις να του πειραξω καθολου την μπαλα με τις ριζες-χωμα. Το πευκο ξεκινησε να ξερενεται αποτομα, εβγαλα το φυτο προσεκτικα χωρις να πειραξω κατι, εβγαλα το χωμα που ειχα προσθεσει, εβαλα παλι το φυτο και γυρο του εβαλα 90%ελαφροπετρα και ποταμισια αμμο και 10%τρυφη. Μετα απο 4 μηνες το ψεκασα προληπτικα και με Aliete (2 φορες ανα 15μερες) γιατι εχει διπλα του ενα γιουνιπερο που εχει προβλημα.

Για να πω την αληθεια δεςν ξερω αν ολα αυτα βοηθησαν ή ημουν τυχερος, παντος τωρα το φυτο εχει πεταξει παντου νεα ματια καταπρασινα.

(δεν μπορω να ανεβασω Φωτο λογο τεχνικου προβληματος)
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

tsoutsos1
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tsoutsos1 »

isidora έγραψε:
tsoutsos1 έγραψε:
isidora έγραψε:τα έχω εκτός σπιτιού. Στον ίσκιο με λίγες ώρες ήλιο το πρωί. Στραγγίζουν κανονικά τα γλαστράκια. Μια φίλη μου μου είπε να τα μεταφυτεύσω τι λέτε; Με τι χώμα; που θα το βρω;
Καλημερα

για μεταφυτευση αργησες λιγο, απο φθινοπωρο και μετα. Σε 2 πευκα που ειχα το ιδιο, κιτρινισμενες βελονες και στη συνεχεια επεφταν
χρησιμοποιησα αντιμυκητοκτονο aliete 2-3 φορες και ποτισμα και ψεκασμα και τωρα ειναι μια χαρα. Ισως μερικες που κιτρινιζουν και πεφτουν ειναι φυσιολογικες γιατι βγαινουν οι καινουργιες αυτη την εποχη.
aliete ? 2-3 φορές με τι συχνότητα; Ο γεωπόνος στο έδωσε;
3 φορες ανα 10 μερες ποτισμα και ραντισμα. Σε 2 πευκα ενα ασπρο και ενα μαυρο εκανε πολυ καλη δουλεια. Πρωτα ποτιζεις κανονικα, 2 φορες και την τριτη aliet.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 177 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

στα δικά μου πεύκα έριξα NEOTOPSIN 70 WG προληπτικά γιατι είχα κατι συμπτώματα...

http://www.efthymiadis.gr/default.aspx? ... ProdID=118

αυτο που λεει ο φίλος ειναι αυτο: http://www.bayercropscience.gr/index.as ... 6&p_id=166
και ψεκάζεις 1 φορα τον μηνα στους 3 μηνες.

Κωνοφόρα Φυτόφθορα (Phytophthora cactorum). 250 γρ./100 λίτρα νερό Ψεκασμός μια φορά ανά μήνα στη διάρκεια της ανάπτυξης. Συνολικά 3 ψεκασμοί

μιλάει μονο για ψεκασμό δεν ξερω εαν πρεπει να κανεις και ποτισμα...
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
isidora
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από isidora »

tsoutsos1 έγραψε:
isidora έγραψε:τα έχω εκτός σπιτιού. Στον ίσκιο με λίγες ώρες ήλιο το πρωί. Στραγγίζουν κανονικά τα γλαστράκια. Μια φίλη μου μου είπε να τα μεταφυτεύσω τι λέτε; Με τι χώμα; που θα το βρω;
Καλημερα

για μεταφυτευση αργησες λιγο, απο φθινοπωρο και μετα. Σε 2 πευκα που ειχα το ιδιο, κιτρινισμενες βελονες και στη συνεχεια επεφταν
χρησιμοποιησα αντιμυκητοκτονο aliete 2-3 φορες και ποτισμα και ψεκασμα και τωρα ειναι μια χαρα. Ισως μερικες που κιτρινιζουν και πεφτουν ειναι φυσιολογικες γιατι βγαινουν οι καινουργιες αυτη την εποχη.
aliete ? 2-3 φορές με τι συχνότητα; Ο γεωπόνος στο έδωσε;

tsoutsos1
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tsoutsos1 »

Καλημερα

Topic author
isidora
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από isidora »

τα έχω εκτός σπιτιού. Στον ίσκιο με λίγες ώρες ήλιο το πρωί. Στραγγίζουν κανονικά τα γλαστράκια. Μια φίλη μου μου είπε να τα μεταφυτεύσω τι λέτε; Με τι χώμα; που θα το βρω;
Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Καλως ορισες [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... mewave.gif[/img]
Αν θελεις βαλε καποιες κοντινες φωτογραφιες απο τα δεντρακια σου και περιεγραψε το περιβαλλον τους , αν τα εχεις σε εσωτερικο χωρο η οχι , αν οι γλαστρες εχουν τρυπες αποστραγγισης , σε κατασταση ειναι το υποστρωμα ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, αυτα για αρχη.
Εικόνα

Topic author
isidora
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

ΠΕΥΚΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΒΕΛΟΝΕΣ

Δημοσίευση από isidora »

καλημέρα,
καλώς σας βρήκα το site σας είναι καταπληκτικό και μπράβο για την καλή δουλειά που έχετε κάνει!

Το πρόβλημά μου είναι σε 2 πεύκα μπονσάι που μου έχουν κάνει δώρο τα έχω 3 χρόνια.
Ξεκίνησε με το πρώτο έχει καφέ βελόνες και σαν να 'κόλλησε' και το 2ο πεύκο...
Απο εκεί που τα αγόρασα μου είπαν ότι το πιο πιθανό είναι μύκητας...

Ξέρετε να μου πείτε με τι να το ποτίσω ή εάν θέλει και ξέκασμα; (και με τι;)

ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση