ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ PH...!!!!
-
konstantinos132
Topic author - Shohin

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ PH...!!!!
ευχαριστω πολυ!!!!!ειμαι καλυτερα..το να πω ειμαι καλα θα το πω απο συνηθεια και μονο αλλα σιγουρα ειμαι καλυτερα μιας και υπαρχουν ακομη ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ευχαριστω για το ενδιαφερον...αυτο εννοω εγω ανθρωπος....καλη σου μερα!!!
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Γεια σου και απο μενα φιλε μου,ελπιζω να εισαι καλα.
Το ερωτημα του φιλου Παναγιωτη ειναι πολυ σημαντικο για να σου δωσουμε μιαν απαντηση,δηλαδη τι φυτο εχεις μεσα στην γλαστρα?Εαν δηλαδη "ζει"μεσα σε αυτο το υποστρωμα φυτο οξυφυλλο δεν υπαρχει κανενας λογος να το αλλαξεις ουτε να το πειραξεις.
Η σταχτη δεν ανεβαζει το ph του χωματος αλλα προσδιδει στο υποστρωμα μεγαλη ποσοτητα απο αζωτο.
Καλα αποτελεσματα για να ανεβασεις το ph ειναι αδιαμφισβητητα η κοπρια σε κανονικες ποσοτητες οχι υπερβολες ομως,σιγουρα θα σου ανεβασει το ph εκει που το θελεις.
Το ερωτημα του φιλου Παναγιωτη ειναι πολυ σημαντικο για να σου δωσουμε μιαν απαντηση,δηλαδη τι φυτο εχεις μεσα στην γλαστρα?Εαν δηλαδη "ζει"μεσα σε αυτο το υποστρωμα φυτο οξυφυλλο δεν υπαρχει κανενας λογος να το αλλαξεις ουτε να το πειραξεις.
Η σταχτη δεν ανεβαζει το ph του χωματος αλλα προσδιδει στο υποστρωμα μεγαλη ποσοτητα απο αζωτο.
Καλα αποτελεσματα για να ανεβασεις το ph ειναι αδιαμφισβητητα η κοπρια σε κανονικες ποσοτητες οχι υπερβολες ομως,σιγουρα θα σου ανεβασει το ph εκει που το θελεις.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
konstantinos132 έγραψε:gate1908 έγραψε:Ωραίο ακούγετε... Ευχαριστούμε Κων/νε!
δεν ξερω αν πρεπει να το γραψω αυτο .(μην θεωρηθει διαφημιση ομως το μπουκαλακι γραφει πανω
general hydroponics
ph test kit
wide spectrum:4.0 to 8.5
500 tests και την διευθυνση που τελειωνει σε com αλλα ισως να μην επιτρεπεται να την γραψω...αν επιτρεπεται γιατι να μην σας το πω να παρετε ενα το χρησιμοποιω 2 χρονια και με εχει σωσει...
Στείλε μου σε π.μ (Δεν επιτρέπονται οι διαφημίσεις)
-
konstantinos132
Topic author - Shohin

karesansui ξεχασαα να πω οτι το χωμα γραφει πανω περισσοτερο πεχα συν το νερο τινγκα στα αλατα επρεπε να ειναι πολυ αλκαλικο οπως παντα 4 χρονια τωρα....τωρα?πως πηγε στα 4 δεν μπορω να καταλαβω...ελπιζω να βοηθησα...καλημερα φιλε μου
-
konstantinos132
Topic author - Shohin

karesansui έγραψε:Κωνσταντίνε! Αυτό το χώμα με το pH 4 το θέλω απαραιτήτως για τις αζαλέες μου!!
Σοβαρά τώρα...Πως το μέτρησες; τα συνήθη και εμπορικά kit για μέτρηση του pH παρουσιάζουν μερικές φορές μεγάλες αποκλίσεις απο την πραγματικότητα. Δεν ισχυρίζομαι οτι το pH σου θα είναι 7 απο 4 αλλά μπορεί να είναι 4,5 ή 5.
Αλήθεια, τι φυτό μεγαλώνει σε αυτό το χώμα;
ειναι ενα χωμα απο το πρακτικερ σε πορτοκαλι χρωμα η σακουλα και γραφει πισω περλιτες κ.τ.λ. και λεει πανω 90 με 95% μαυρη και ξανθια τυρφη συν περλιτες και κατι αλλο...supermax agroflora υπερενισχυμενο .ελπιζω να μην εκανα πατατα...να βοηθησω προσπαθησα ...
-
konstantinos132
Topic author - Shohin

gate1908 έγραψε:Ωραίο ακούγετε... Ευχαριστούμε Κων/νε!
δεν ξερω αν πρεπει να το γραψω αυτο .(μην θεωρηθει διαφημιση ομως το μπουκαλακι γραφει πανω
general hydroponics
ph test kit
wide spectrum:4.0 to 8.5
500 tests και την διευθυνση που τελειωνει σε com αλλα ισως να μην επιτρεπεται να την γραψω...αν επιτρεπεται γιατι να μην σας το πω να παρετε ενα το χρησιμοποιω 2 χρονια και με εχει σωσει...
-
konstantinos132
Topic author - Shohin

tsantos έγραψε:Αν το φυτο σου ζει αρκετο καιρο στο 4 μην το αλλαξεις αποτομα γιατι θα στρεσαριστει!μπορεις να βαλεις ασβεστολιθο που σιγα σιγα με καθε ποτισμα θα ανεβασει το ph!
Συνηθως τα ασβεστολιθικα πετρωματα εχουν ασπρο χρωμα η ασπροκιτρινο η ασπρογκρι κ θα τα καταλαβεις αν ριξεις πανω τους μερικες σταγωνες ξυδι,αν αφρισει εισαι οκ!!!
Η Ελλαδα ειναι γεματη απο ασβεστολιθους αρα οπου κ αν πας στη φυση θα βρεις,σπαστην με ενα σφυρι κομματακια (σπαει ευκολα) και απλωσε λιγο τριμμα πανω στο χωμα.
Καλη συνεχεια
φιλε tsantos ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση ομως αυτο που μου λες μου ειναι αδυνατο να καταλαβω και να το βρω...μια φωτο η ενα λινκ να δω θα με βοηθουσε....παντως και απο αυτα που μου ειπες θα googlarw να δω τι θα βρω..αν υπαρχει στην κρητη σε τι μερη υπαρχει και πως μοιαζει...παντως ειναι μια πληροφορια που δεν ηξερα και χαρη σε σενα την εμαθα...να εισαι καλα φιλε μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
konstantinos132
Topic author - Shohin

karesansui έγραψε:Κωνσταντίνε! Αυτό το χώμα με το pH 4 το θέλω απαραιτήτως για τις αζαλέες μου!!
Σοβαρά τώρα...Πως το μέτρησες; τα συνήθη και εμπορικά kit για μέτρηση του pH παρουσιάζουν μερικές φορές μεγάλες αποκλίσεις απο την πραγματικότητα. Δεν ισχυρίζομαι οτι το pH σου θα είναι 7 απο 4 αλλά μπορεί να είναι 4,5 ή 5.
απο το νετ ψωνισα ενα πραγμα που ειναι σαν φιαλιδιο που παιρνεις αιμα και εχει μια γραμμη που βαζεις το νερο απο το πιατακι της γλαστρας ριχνεις 2 σταγονες απο ενα διαλυμα που ηταν πακετο στο φιαλιδιο με το νερο και παιρνει χρωμα....μετα συγκρινω το χρωμα...το εκανα τρεις φορες και βγηκε το ιδιο...τωρα το ξανακανω αφου εβαλα σταχτη να δω...παντως εχει λειτουργησει πολυ καλα στο παρελθον
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Κωνσταντίνε! Αυτό το χώμα με το pH 4 το θέλω απαραιτήτως για τις αζαλέες μου!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
tsantos
- Omono

Αν το φυτο σου ζει αρκετο καιρο στο 4 μην το αλλαξεις αποτομα γιατι θα στρεσαριστει!μπορεις να βαλεις ασβεστολιθο που σιγα σιγα με καθε ποτισμα θα ανεβασει το ph!
Συνηθως τα ασβεστολιθικα πετρωματα εχουν ασπρο χρωμα η ασπροκιτρινο η ασπρογκρι κ θα τα καταλαβεις αν ριξεις πανω τους μερικες σταγωνες ξυδι,αν αφρισει εισαι οκ!!!
Η Ελλαδα ειναι γεματη απο ασβεστολιθους αρα οπου κ αν πας στη φυση θα βρεις,σπαστην με ενα σφυρι κομματακια (σπαει ευκολα) και απλωσε λιγο τριμμα πανω στο χωμα.
Καλη συνεχεια
Καλη συνεχεια
-
konstantinos132
Topic author - Shohin

παραδοξως τετοια εποχη βρηκα σταχτη απο καυσοξυλα...θα ακνει δουλεια γρηγορα η η σοδα να κανει πιο γρηγορη δουλεια?καπου διαβασα οτι η σταχτη ειναι πιο γρηγορη.μηπως και τα 2 μαζι?απο λιγο...
-
konstantinos132
Topic author - Shohin

ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ PH...!!!!
ΛΟΙΠΟΝ ειχα καιρο να μπω και εχω κανει πολλα ποστ ζητω συγγνωμη για αυτο ομως αυτο ειναι επειγον γιατι δεν εδωσα σημασια στην αρχη....εχω πεχα 4...ναι παιδια τεσσερα(4)!!!!!καποιος τροπος αμεσος που να ανεβασει το πεχα2-3 βαθμους πανω?εστω και ανορθοδοξως ....ξυδι?σοδα?δεν ξερω...ευχαριστω πολυ εκ των προ τερων !!!ΠΟΛΥ ΟΞΙΝΟ!!!!!!και ποτιζω με νερο που εχει μπολικα αλατα ακομη και στον ακρη τηγς γλαστρας βλεπεις ασπρες γραμμες ...σημερα πηρα χαμπαρι οτι ειναι το πεχα και ειπα να το μετρησω αλλα περιμενα να μου βγει 8-9-10 αλκαλικο και αυτο ειναι υπερ-οξινο...καποια λυση να ανεβει στις επομενες μερες?(οσο δυνατον συντομοτερο τοσο καλυτερα) και μετα θα το τακτοποιησω..απλα να ξαναπαρει τα πανω του.....