Κάνω ένα update με το φθινοπωρινό κλάδεμα.
Όλο το καλοκαίρι αφέθηκε να αναπτυχθεί ελεύθερα για να δυναμώσει, μέχρι που έχασε την εικόνα δέντρου και έμοιαζε με θαμνάκι. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού λίπαινα κανονικά και σταμάτησα να ρίχνω ξύδι. Όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο άνθιζε συνεχόμενα, μέχρι και τον Νοέμβριο που σταμάτησε.
Στα μέσα του τρέχοντος Νοεμβρίου αφαίρεσα κυρίως φύλλωμα για να φανεί ο κορμός και τα κλαδιά, κλάδεψα κάποια κλαδάκια που πήγαιναν ευθεία πάνω ή διασταυρώνονταν με άλλα, ενώ επιπλέον της έκανα και το πρώτο ελαφρύ συρμάτωμά της, κυρίως ανέβασα προς πάνω ένα κεντρικό κλαδί της για να δημιουργήσω νέα κορυφή και να δώσω λίγο κωνικότητα και ίσως στο μέλλον αλλάξω και το σχήμα της από "θόλο" που είναι τώρα σε κάτι πιο κωνικό. Θα δούμε, βλέποντας και κάνοντας...
Την δουλειά αυτή ήθελα να την κάνω στο περασμένο workshop, αλλά τελικά ασχολήθηκα με τα δέντρα των άλλων μελών που ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Πράγματι, όπως μου είχε πει τότε o Florian επί λέξει, η καρμόνα μου είχε πιάσει τα "πάντα όλα" από έντομα και ενοίκους και συγκεκριμένα βαμβακάδα, μελίγκρα, και κάτι σαν ιστό αράχνης που δεν ξέρω τι είναι (πάντως βρήκα και μια αράχνη

Τώρα ετοιμάζει και κάποια νέα ανθάκια αλλά και φυλλαράκια... Ίσως φαίνεται λίγο αραιή η κόμη της αλλά σύντομα θα ξαναγεμίσει...
Ακολουθούν φωτό πριν και μετά