Azalea Rhodhodendron
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
-
My Nellie
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Azalea Rhodhodendron
Μέχρι να φωτογραφίσω και να σας ανεβάσω τις φωτο να τις δείτε, να σας πω για παράδειγμα.
Ένα από τα τρία χαμηλά κλαδιά του φυτού, στο οποίο είχαν δώσει μεγάλη κλίση προς τα κάτω, δεν μου άρεσε. Εγώ θα το ήθελα λίγο πιο ψηλά. Δεν το συρμάτωσα λοιπόν για να του δώσω αντίθετη κλίση, αλλά έβαλα ένα λεπτό καλάμι με το κατάλληλο ύψος μέσα στην γλάστρα και επάνω εκεί ακούμπησα το κλαδάκι κι έτσι ήρθε στο ύψος που το ήθελα εγώ.
Ένα από τα τρία χαμηλά κλαδιά του φυτού, στο οποίο είχαν δώσει μεγάλη κλίση προς τα κάτω, δεν μου άρεσε. Εγώ θα το ήθελα λίγο πιο ψηλά. Δεν το συρμάτωσα λοιπόν για να του δώσω αντίθετη κλίση, αλλά έβαλα ένα λεπτό καλάμι με το κατάλληλο ύψος μέσα στην γλάστρα και επάνω εκεί ακούμπησα το κλαδάκι κι έτσι ήρθε στο ύψος που το ήθελα εγώ.
-
Philip
- Masterpiece

My Nellie έγραψε:Δεν το πιστεύωωωω!![]()
Σοβαρά μιλάς, Φίλιππε? Κάθισε και σου περιέγραψε το τι έκανα?![]()
Εεεεε μάλλον θα βάλουμε κι άλλον έναν στο club, μου φαίνεται![]()
Αλεξανδρα ανηκεις στην ''Κινεζικη '' σχολη.........ειναι ποιο συναρπαστικη , μονο που θελει πολυ υπομονη κ μερακι...
Συνεχισε ετσι....εξασκεις κ το μυαλο..μεχρι να αποφασισεις τι θα κάνεις
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Νελλυ πολυ ωραια ολα αυτα! Αλλα δεν μας ειπες πως εκανες την Αζαλεα σου!
Βαλε μια φωτο... και τον τροπο που την κλάδεψες...

-
My Nellie
Topic author - Imperial

Δεν το πιστεύωωωω!
Σοβαρά μιλάς, Φίλιππε? Κάθισε και σου περιέγραψε το τι έκανα?
Εεεεε μάλλον θα βάλουμε κι άλλον έναν στο club, μου φαίνεται
Σοβαρά τώρα.... Ψάχνοντας και διαβάζοντας μεταξύ άλλων και στο αντίστοιχο αμερικανικό club, βρήκα δύο ανθρώπους τους οποίους από τα γραπτά τους έκρινα εκτός από έμπειρους στην τέχνη των bonsai, αλλά και βαθύτερους γνώστες της φιλοσοφίας που κουβαλάει μαζί της αυτή η τέχνη. Αυτοί λοιπόν έγραψαν ότι εφαρμόζουν όσο μπορούν πιο φυσικές μεθόδους για την διαμόρφωση των δένδρων τους.
Ας πούμε, αντί για συρμάτωμα, κατευθύνουν τα κλαδιά προς την επιθυμητή κατεύθυνση μόνον με το κατάλληλο κλάδεμα. Ή για να δώσουν κλίση στα κλαδιά, δεν συρματώνουν αλλά χρησιμοποιούν διάφορα βαρίδια που τα κρεμούν στα κλαδιά.
Αυτά όλα είναι πιο συμβατά με την δική μου mentalité, ταιριάζουν περισσότερο με την νοοτροπία μου. Οπότε, αυτοσχεδιάσα. Άλλωστε, ο πρώτος μου "δάσκαλος" ο Monsieur Jean αυτό δεν μας λέε ότι κάνει πάντα? Ότι χρησιμοποιεί κατά το δυνατόν τα μέσα που έχει στην διάθεσή του και δεν ψάχνει για ειδικά εργαλεία και ειδικά σύρματα!
Σοβαρά μιλάς, Φίλιππε? Κάθισε και σου περιέγραψε το τι έκανα?
Εεεεε μάλλον θα βάλουμε κι άλλον έναν στο club, μου φαίνεται
Σοβαρά τώρα.... Ψάχνοντας και διαβάζοντας μεταξύ άλλων και στο αντίστοιχο αμερικανικό club, βρήκα δύο ανθρώπους τους οποίους από τα γραπτά τους έκρινα εκτός από έμπειρους στην τέχνη των bonsai, αλλά και βαθύτερους γνώστες της φιλοσοφίας που κουβαλάει μαζί της αυτή η τέχνη. Αυτοί λοιπόν έγραψαν ότι εφαρμόζουν όσο μπορούν πιο φυσικές μεθόδους για την διαμόρφωση των δένδρων τους.
Ας πούμε, αντί για συρμάτωμα, κατευθύνουν τα κλαδιά προς την επιθυμητή κατεύθυνση μόνον με το κατάλληλο κλάδεμα. Ή για να δώσουν κλίση στα κλαδιά, δεν συρματώνουν αλλά χρησιμοποιούν διάφορα βαρίδια που τα κρεμούν στα κλαδιά.
Αυτά όλα είναι πιο συμβατά με την δική μου mentalité, ταιριάζουν περισσότερο με την νοοτροπία μου. Οπότε, αυτοσχεδιάσα. Άλλωστε, ο πρώτος μου "δάσκαλος" ο Monsieur Jean αυτό δεν μας λέε ότι κάνει πάντα? Ότι χρησιμοποιεί κατά το δυνατόν τα μέσα που έχει στην διάθεσή του και δεν ψάχνει για ειδικά εργαλεία και ειδικά σύρματα!
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Ποια ειναι η πηγη στειλε π.μPhilip έγραψε:My Nellie έγραψε:Προτείνω, όποια μετάφραση κάνουμε εδώ στο bonsaiclub.gr να την κατοχυρώνουμεPhilip έγραψε:Και δεν το ξεκινας.......![]()
... ...![]()
![]()
Θα την φωτογραφίσω προσεχώς να δείτε την.... τεχνική μου
![]()
![]()
Αν κ εμαθα απο καλη ''πηγη'' την τεχνικη σου.........περιμενουμε φωτογραφιες.......![]()
-
Philip
- Masterpiece

My Nellie έγραψε:Προτείνω, όποια μετάφραση κάνουμε εδώ στο bonsaiclub.gr να την κατοχυρώνουμεPhilip έγραψε:Και δεν το ξεκινας.......![]()
... ...![]()
![]()
Αν κ εμαθα απο καλη ''πηγη'' την τεχνικη σου.........περιμενουμε φωτογραφιες.......
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Το ξεκίνησα και το τελείωσα!Philip έγραψε:Και δεν το ξεκινας.......![]()
... ...
Περισσότερο στα χαμηλά πλάγια κλαδιά και πολύ-πολύ λιγώτερο (σχεδόν τίποτε θα έλεγα) στο επάνω μέρος-κορυφή. Εκεί δεν έχει ανάπτυξη η αζαλέα...
Έπρεπε επίσης και κάποια κλαδιά να πάρουν μία νέα θέση, αλλά δεν τα συρμάτωσα.... Αντίθετα έκανα μια δική μου "ευρεσιτεχνία" και τα κράτησα στην σωστή θέση με σύρμα βέβαια αλλά με την τεχνική των "guy wires"
Πώς θα το μεταφράσουμε αυτό ελληνικά?
Προτείνω, όποια μετάφραση κάνουμε εδώ στο bonsaiclub.gr να την κατοχυρώνουμε
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Νομιζω οτι πρέπει να κανουμε μια συναντηση! Να φέρεις την Αζαλεα εγω εδω εχω 2.
Να κανουμε μια συναντηση να το μελετησουμε και λιγο πριν αλλα και μαζι. Τι λες?
Να κανουμε μια συναντηση να το μελετησουμε και λιγο πριν αλλα και μαζι. Τι λες?
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Μάϊος 2010
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... _2-1-1.jpg[/img]
Τώρα έχει πολλά νέα βλαστάρια.
Έχω διαβάσει ότι τώρα, αφού τελειώσει η άνθηση κι αφού έχουμε αφαιρέσει τα μαραμένα άνθη (για να μη σχηματίσουν σπόρο), είναι η ώρα να κορφολογήσουμε.
Και χαρακτηριστικά γράφουν, "δυό βλαστάρια-δυό φύλλα". Δηλαδή κρατάμε μόνον δύο βλαστάρια που τα κονταίνουμε στα δύο φύλλα.
Σωστά έχω καταλάβει? Να το ξεκινήσω?
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... _2-1-1.jpg[/img]
Τώρα έχει πολλά νέα βλαστάρια.
Έχω διαβάσει ότι τώρα, αφού τελειώσει η άνθηση κι αφού έχουμε αφαιρέσει τα μαραμένα άνθη (για να μη σχηματίσουν σπόρο), είναι η ώρα να κορφολογήσουμε.
Και χαρακτηριστικά γράφουν, "δυό βλαστάρια-δυό φύλλα". Δηλαδή κρατάμε μόνον δύο βλαστάρια που τα κονταίνουμε στα δύο φύλλα.
Σωστά έχω καταλάβει? Να το ξεκινήσω?
My Nellie έγραψε:Ο webmaster δεν μας έχει δώσει την δυνατότητα να κάνουμε "επεξεργασία" στις δικές μας δημοσιεύσεις (νομίζω ότι θα έπρεπε να μπορούμε να το κάνουμε αυτό...) γι' αυτό συμπληρώνω σε νέο post ότι ασφαλώς και δεν σκοπεύω να κάνω την μεταφύτευση μόνη μου!
Ελπίζω πως τα παιδιά θα μου κάνουν την χάρη να μας δεχθούν σε συνάντηση και να κάνουν ό,τι πρέπει για την αζαλέα μου εκείνοι που έχουν την εμπειρία!![]()
Παρεμπιπτόντως, Λιζάκι από το πιο "φουσκωμένο" της μπουμπούκι το χρώμα φαίνεται να είναι περίπου αυτό και όχι ροζ όπως είχαμε υποθέσει.
ουαουυυ!! κοκκινο??? μακαρι!
εμενα μου βγηκαν και οι δυο στις αποχρωσεις του ροζ...μηπως να ανταλλαξουμε???
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Ο webmaster δεν μας έχει δώσει την δυνατότητα να κάνουμε "επεξεργασία" στις δικές μας δημοσιεύσεις (νομίζω ότι θα έπρεπε να μπορούμε να το κάνουμε αυτό...) γι' αυτό συμπληρώνω σε νέο post ότι ασφαλώς και δεν σκοπεύω να κάνω την μεταφύτευση μόνη μου!
Ελπίζω πως τα παιδιά θα μου κάνουν την χάρη να μας δεχθούν σε συνάντηση και να κάνουν ό,τι πρέπει για την αζαλέα μου εκείνοι που έχουν την εμπειρία!
Παρεμπιπτόντως, Λιζάκι από το πιο "φουσκωμένο" της μπουμπούκι το χρώμα φαίνεται να είναι περίπου αυτό και όχι ροζ όπως είχαμε υποθέσει.
Ελπίζω πως τα παιδιά θα μου κάνουν την χάρη να μας δεχθούν σε συνάντηση και να κάνουν ό,τι πρέπει για την αζαλέα μου εκείνοι που έχουν την εμπειρία!
-
manos_papadakis40
- Omono

-
My Nellie
Topic author - Imperial

Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, Μάνο.
Ναι, προς το παρόν την αφήνω ως έχει. Και πράγματι είναι μεταφυτευμένη, φαίνεται καθαρά...., έχουν ακουμπήσει απλώς την "μπάλα" της ρίζας στην μέση ενός παραλληλόγραμμου ποτ κι έχουν γεμίσει τον υπόλοιπο χώρο με κάποιο υπόστρωμα.
Το εκπληκτικό είναι το υλικό το οποίο είναι στις ρίζες του φυτού.... είναι μία στρογγυλή μάζα λίγο-πολύ συμπαγής και σχεδόν σκληρή
Νομίζω ότι ήταν ο Χάρης που μου είπε πως είναι πετροβάμβακας....
Πώς θα γίνει η μεταφύτευση όταν έρθει εκείνη η ώρα με προβληματίζει πραγματικά.... Πώς θα ξεμπερδέψουμε τις ριζούλες????
Ναι, προς το παρόν την αφήνω ως έχει. Και πράγματι είναι μεταφυτευμένη, φαίνεται καθαρά...., έχουν ακουμπήσει απλώς την "μπάλα" της ρίζας στην μέση ενός παραλληλόγραμμου ποτ κι έχουν γεμίσει τον υπόλοιπο χώρο με κάποιο υπόστρωμα.
Το εκπληκτικό είναι το υλικό το οποίο είναι στις ρίζες του φυτού.... είναι μία στρογγυλή μάζα λίγο-πολύ συμπαγής και σχεδόν σκληρή
Πώς θα γίνει η μεταφύτευση όταν έρθει εκείνη η ώρα με προβληματίζει πραγματικά.... Πώς θα ξεμπερδέψουμε τις ριζούλες????
-
manos_papadakis40
- Omono

Το να την μεταφυτευσης σε πιο μεγαλο ποτ δεν θα στο συνιστουσα γιατι αυτη μπορει να ειναι ηδη μεταφυτευμενη κι μια αναλογη κινηση απο την μερια σου σε πιο μεγαλη ισως να φερει αλλααποτελεσματα που δεν θα σου αρεσουν.Αφησε την εκει κι αφου προσαρμοστει στο χωρο τοτε σκεφτεσαι κι πρατεις... μην βιαζεσαι .