Golden Larch
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Re: Golden Larch
Αλεξάνδρα έχεις δίκιο για το μπέρδεμα!My Nellie έγραψε: @ karesansui
Παναγιώτη, έχω την εντύπωση ότι η golden larch είναι άλλο δένδρο κι άλλο είναι η pseudolarix ή japanese larch ή larix kaempferi.
Λοιπόν έχουμε και λέμε: Η αναφερόμενη στην διεθνή βιβλιογραφία ως "golden larch" είναι η επιστημονικά λεγόμενη pseudolarix δέντρο που λίγη σχέση έχει με τις λάρικες και περισσότερη με τα έλατα και τους κέδρους...καταχρηστικά αναφέρεται και σαν pseudolarix Kaempferi ονομασία που προκαλεί μάλλον σύγχιση με την larix kaempferi την καθ' εαυτώ ιαπωνική λάρικα...
Ελπίζω να ήμουν διαφωτιστικός [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Κατ' αρχήν δεν είναι "ιαπωνική πεύκη" αλλά "ιαπωνική λάρικα golden". H golden ποικιλία υποδηλώνει ότι τα φύλλα/βελόνες του είναι κιτρινόχρυσα.
Κατά την γνώμη μου και δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις, αυτό το έντονο πορτοκαλο-κίτρινο στις άκρες των βελονών, μπορεί να οφείλεται στην αλλαγής της θερμοκρασίας μεταξύ της χώρας καταγωγής και της ελληνικής πραγματικότητας. Ο καιρός εδώ είναι ακόμη πολύ ζεστός κι ασφαλώς δεν ενδείκνυται για την μεταφορά δένδρων. Αν προσθέσεις δε και την διάρκεια του ταξειδιού, τότε καταλαβαίνεις το σόκ του δένδρου.
Υποθέτω ότι μάλλον από Ευρώπη κι ίσως από Γερμανία θα πρέπει να το προμηθεύθηκες....
Εγώ θα σε συμβούλευα να το κρατήσεις προφυλαγμένο από ήλιο, αέρα. Να προσέξεις το πότισμα.
Αυτές τις μαύρες ρίζες που αναφέρεις και που φαίνονται καθαρά και στην φωτογραφία, δοκίμασες να της τραβήξεις, να τις τρίψεις με το χέρι σου? Διαλύονται?
Κι επίσης, κράτα το ξεχωριστά από τα δένδρα που έχεις ήδη. Σε καραντίνα.
@ karesansui
Παναγιώτη, έχω την εντύπωση ότι η golden larch είναι άλλο δένδρο κι άλλο είναι η pseudolarix ή japanese larch ή larix kaempferi.
Κατά την γνώμη μου και δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις, αυτό το έντονο πορτοκαλο-κίτρινο στις άκρες των βελονών, μπορεί να οφείλεται στην αλλαγής της θερμοκρασίας μεταξύ της χώρας καταγωγής και της ελληνικής πραγματικότητας. Ο καιρός εδώ είναι ακόμη πολύ ζεστός κι ασφαλώς δεν ενδείκνυται για την μεταφορά δένδρων. Αν προσθέσεις δε και την διάρκεια του ταξειδιού, τότε καταλαβαίνεις το σόκ του δένδρου.
Υποθέτω ότι μάλλον από Ευρώπη κι ίσως από Γερμανία θα πρέπει να το προμηθεύθηκες....
Εγώ θα σε συμβούλευα να το κρατήσεις προφυλαγμένο από ήλιο, αέρα. Να προσέξεις το πότισμα.
Αυτές τις μαύρες ρίζες που αναφέρεις και που φαίνονται καθαρά και στην φωτογραφία, δοκίμασες να της τραβήξεις, να τις τρίψεις με το χέρι σου? Διαλύονται?
Κι επίσης, κράτα το ξεχωριστά από τα δένδρα που έχεις ήδη. Σε καραντίνα.
@ karesansui
-
karesansui
- Συντονιστής

ΔΙΟΡΘΩΣΗ κ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗkaresansui έγραψε: Αν είνα αυτό που φαντάζομαι πρέπει να είναι η "βαμβακίαση", απο το έντομο αλευρώδης και πιθανά να μεταδόθηκε απο άλλα δέντρα του φυτωρίου που βρίσκονταν μαζί με την λάρικά σου (larix decidua)!!
Το δέντρο σου είπαν οτι είναι golden larch αρα δεν είναι το είδος larix decidua αλλά το pseudolarix
Το ,,,"βαμβάκι" ενδέχεται να είναι απλώς και μούχλα στο χώμα απο το πολύ πότισμα και την αυξημένη υγρασία της επιφάνειας του χώματος.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
karesansui
- Συντονιστής

Τα φύλλα της larix πιθανά να είναι για δύο λόγους κιτρινισμένα! 1) ταλαιπωρία κατά την μεταφορά ντάλα καλοκαίρι με 30+ C για τον λόγο αυτό αγοράζουμε και μας αποστέλουνε απο μακρυά, ειδικά τα κωνοφόρα, τον χειμώνα! 2) είναι η εποχή που αρχίζει να ρίχνει τα φύλλα της καθότι είναι φυλλοβόλο, 3) συνδυασμός των 1+2M4r0k1nos έγραψε: χαχα , μπέρδεμα! Τα φύλλα είναι κιτρινισμένα!![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... appy/4.gif[/img] οχι το χώμα , το χώμα εχει έντομα κι ένα σα βαμβακι... δεν έχω ιδέα...
όσο για τον κόκκο όντως ετσι είναι ,σπάει.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
Οι "μαύρες" ρίζες είναι νεκρές ρίζες...
Το "βαμβάκι" πρέπει να μας το δείξεις καλύτερα, δεν καταλαβαίνω στην εικόνα που το "δείχνεις" πως είναι! (Καλλιτέχνης σχετικότατος της φωτογραφικής τέχνης είσαι, θα βρείς τον τρόπο! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img]) Αν είνα αυτό που φαντάζομαι πρέπει να είναι η "βαμβακίαση", απο το έντομο αλευρώδης και πιθανά να μεταδόθηκε απο άλλα δέντρα του φυτωρίου που βρίσκονταν μαζί με την λάρικά σου (larix decidua)!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
M4r0k1nos
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
χαχα , μπέρδεμα! Τα φύλλα είναι κιτρινισμένα!![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... appy/4.gif[/img] οχι το χώμα , το χώμα εχει έντομα κι ένα σα βαμβακι... δεν έχω ιδέα...kapouland έγραψε:Φίλε Δημήτρη όσων αφορά στο χώμα που λές ότι είναι κιτρινισμένο ενδέχεται αυτοί οι κόκκοι να είναι περλίτης και να έχει πάρει κιτρινωπό χρώμα λόγω του χώματος. Πάρε έναν τέτοιο κόκκο στο χέρι σου και προσπάθησε να τον "λιώσεις", άν διαλύεται εύκολα τότε είναι περλίτης και έχει συμβεί το παραπάνω. Για το βαμβάκι ας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος...
όσο για τον κόκκο όντως ετσι είναι ,σπάει.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
-
kapouland
- Imperial

Φίλε Δημήτρη όσων αφορά στο χώμα που λές ότι είναι κιτρινισμένο ενδέχεται αυτοί οι κόκκοι να είναι περλίτης και να έχει πάρει κιτρινωπό χρώμα λόγω του χώματος. Πάρε έναν τέτοιο κόκκο στο χέρι σου και προσπάθησε να τον "λιώσεις", άν διαλύεται εύκολα τότε είναι περλίτης και έχει συμβεί το παραπάνω. Για το βαμβάκι ας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος...
...Ανδρέας
[HR]
-
M4r0k1nos
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
στην τεέυταία , δεξιά είναι αυτο το "βαμβάκι" που δεν έχω ιδέα τι είναι...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
-
M4r0k1nos
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
Αυτό που θέλω να ξέρω για το κιτρίνισμα που έχει συμβεί στο πάνω μέρος του, αν είναι φυσιολόγικο μετα απο τέτοια ταξίδι? ή έχει κάποια αρώστια? Και τί άμεσες ενέργειες πρέπει να κάνω??
Οσο για το χώμα
Εκτος απο το οτι είδα κάτι εντομάκια να περπατούν πάνω στο χωμα και θα ήθελα να μου πείτε αν ειπάρχει καποιο εντομοκτόνο για το έδαφος
Και επίσης έχει κάτι σαν βαμβάκι πάνω στο έδαφος και κάτι κατάμαυρες ρίζες...
Δείτε και πείτε μου παρακαλώ όποιος ξερει...
Οσο για το χώμα
Εκτος απο το οτι είδα κάτι εντομάκια να περπατούν πάνω στο χωμα και θα ήθελα να μου πείτε αν ειπάρχει καποιο εντομοκτόνο για το έδαφος
Και επίσης έχει κάτι σαν βαμβάκι πάνω στο έδαφος και κάτι κατάμαυρες ρίζες...
Δείτε και πείτε μου παρακαλώ όποιος ξερει...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
-
M4r0k1nos
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
Golden Larch
Γεια σας , θελω να σας παρουσιασω ενα δεντρο το οποιο αγορασα.
Είναι ήδη 9 χρονων απ΄οτι έλεγε ο πωλητής , ήταν μέσα στο κουτί 14 μέρες(!!!) μεχρι να έρθει, μεσω internet εγινε η αγορα (οχι απο καποιο φυτωριο εδω) εκανε 48ευρω και μου φανηκε αρκετα καλή η τιμή (αν σκεφτει κανεις οτι την φτελια μου απο την ανθοκομικη κηφησιας την πήρα 40ευρω!)
Ειναι μια Ιαπωνέζικη Πεύκη η οποία με κέρδισε με την ομορφιά της.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... Love/2.gif[/img]
Είχα άλλη μία , πιο μικρη 4-5 ετων αλλα μου την έφαγε ο καυσωνας του Ιουλιου σε συνδυασμό με την απειρία μου...
Εχω κάποιες ερωτήσεις που θέλω να κάνω για το φύλλωμα και το χώμα του.
Είναι ήδη 9 χρονων απ΄οτι έλεγε ο πωλητής , ήταν μέσα στο κουτί 14 μέρες(!!!) μεχρι να έρθει, μεσω internet εγινε η αγορα (οχι απο καποιο φυτωριο εδω) εκανε 48ευρω και μου φανηκε αρκετα καλή η τιμή (αν σκεφτει κανεις οτι την φτελια μου απο την ανθοκομικη κηφησιας την πήρα 40ευρω!)
Ειναι μια Ιαπωνέζικη Πεύκη η οποία με κέρδισε με την ομορφιά της.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... Love/2.gif[/img]
Είχα άλλη μία , πιο μικρη 4-5 ετων αλλα μου την έφαγε ο καυσωνας του Ιουλιου σε συνδυασμό με την απειρία μου...
Εχω κάποιες ερωτήσεις που θέλω να κάνω για το φύλλωμα και το χώμα του.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ