δασακι metasequoia

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Re: δασακι metasequoia

Δημοσίευση από karesansui »

iohokahey έγραψε:οκ,σημερα θα το ξαναπροσπαθησω..αλλα το εκανα μονο και μονο για πειραματισμο,τα δεντρακια την ανοιξη δεν ειπαμε να τα βαλουμε?
Αμ´ έπος, αμ´ έργον!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

marios έγραψε:Καταπληκτική προσπάθεια. Πως και δεν έγινε κομμάτια η πλάκα με το τρυπάνι. Μπορείς να ανεβάσεις κάποια στιγμή τα τρυπάνια που χρησιμοποίησες;
ενα δραπανο black n decker..με 5αρα αριδα..εκανα την αρχη με την απλη λειτουργια και στην συνεχεια για να τελειωσει η διατρηση(να βγει μεχρι την αλλη δηλαδη),χρησιμοποιησα και λιγο την κρουστικη λειτουργια..
οτι μα οτι θελετε,στην διαθεση σας..!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 20 Δεκ 2013, 10:26 --

αα!! και κατι αλλο ρε παιδια..πηγα σε φυτωρια για να βρω τυρφη ξενη οπως μου ειπε ο χαρρης..λιθουανιας,λετονιας κλπ..αυτη εκει μου ειπε οτι ολες οι τυρφες ειναι εισαγωγης και οτι δεν υπαρχουν εγχωριες..τα γραμματα στην συσκευασια ηταν ελληνικα και δεν εγραφε χωρα προελευσης..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Ifikratis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Ifikratis »

Μπράβο σου! Τέτοια κάνετε και μας βάζετε στην πρίζα!!!!
Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμαθείας

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Καταπληκτική προσπάθεια. Πως και δεν έγινε κομμάτια η πλάκα με το τρυπάνι. Μπορείς να ανεβάσεις κάποια στιγμή τα τρυπάνια που χρησιμοποίησες;
Άβαταρ μέλους

Topic author
iohokahey
Masterpiece
Masterpiece

οκ,σημερα θα το ξαναπροσπαθησω..αλλα το εκανα μονο και μονο για πειραματισμο,τα δεντρακια την ανοιξη δεν ειπαμε να τα βαλουμε?

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Φοβερό μπράβο σου! Το τοιχάκι ειναι μια χαρά! (βεβαια οτι είπε ο Παναγιώτης!).
Ακολουθα το σχεδιο του hfestion και στην πέτρα σου! Το ψηλότερο δέντρο στο περίπου κέντρο και μπροστά και τα άλλα δέντρα πιο πίσω και στην άκρη (στο τοίχος) τα πιο κοντά.

Μπράβο και πάλι!!!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Μπράβο σου για την προσπάθεια στηριζόμενος μόνο σε φωτογραφίες και χωρίς καμμία πρακτική επίδειξη!
Μερικές αναπόφευκτες πρατηρησούλες!!
Η πέτρα είναι πανέμορφη.
Το μίγμα κοκκινοχώματος το έφτιαξες με αρκετό νερό, ουσιαστικά έφτιαξες λάσπη, ενώ η σύσταση πρέπει να είναι ίδια με του ζυμαριού ή της πλαστελίνης. Να μπορεί να πλάθεται δηλαδή με ευχέρεια στα χέρια (πλάθω κουλουράκια με τα δυό χεράκια...για να θυμηθούμε και το παιδικό τραγουδάκι[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img] )! Για τον λόγο αυτό λάσπωσες ουσιαστικά και όλη την πέτρα, η οποία πρέπει να διακρίνεται σαφώς περιμετρικά στις άκρες.
Η κλίση είναι καλή, το ύψος του τειχίου δεν μας πολυενδιαφέρει.
Τα βρύα κολλάνε μια χαρά πάνω εκεί αφού διαβραχεί με νερό.
Προτάσεις:
Βγάλε το μίγμα και μάζεψέ το σε ένα δοχείο και είτε περιμένεις να χάσει απο την υγρασία του για να αποκτήσει την σύσταση που ανέφερα προηγούμενα είτε το ανακατεύεις με τύρφη για να αποκτήσει μεγαλύτερη πλαστικότητα.
Ξέπλυνε την πέτρα με μπόλικο νερό να καθαρίσει.
Δεν χρειάζεται να δώσεις χρόνο να στεγνώσει το μίγμα στο τειχίο όταν φτάσεις στην κατασκευή. Ολοκληρώνεις την κατασκευή σε έναν χρόνο, όχι δύο (στέγνωμα και σε δεύτερο χρόνο γέμισμα με υπόστρωμα και φύτευση)
Δεν χρειάζεται να πειραματίζεσαι με την αντοχή του υλικού, δηλαδή να διαπιστώσεις αν αποκτήσει σύσταση και δομή τοίχου στήριξης το τειχίο σου. Απλώς συγκρατεί το χώμα και με τα βρύα δεν παρασύρεται απο τα συχνά ποτίσματα!
Η σύσταση όμως πρέπει να είναι πλαστική (ζυμάρι).
Ξαναπροσπάθησε...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
iohokahey
Masterpiece
Masterpiece

θελοντας να πειραματιστω,για να ειμαι ετοιμος μεχρι την ανοιξη,ειπα να κανω ολη την διαδικασια,απλως χωρις να βαλω τα δεντρα..ετσι,βρηκα την πετρα,της εκανα τρυπες αποστραγγισης,μαζεψα κοκκινοχωμα,κ εφτιαξα το τειχακι..θα αφησω καμια μερα να στεγνωσει και θα βαλω την τυρφη..θα το ποτιζω συχνα για να διαπιστωσω αν και κατα ποσο αντεχει το τειχακι μου..μερικες φωτο για να μου πειτε πως τα πηγα και τα λαθη μου..(εχω την εντυπωση οτι το εκανα ψηλο το τειχακι,η κλιση πρεπει να ναι καλη..ε?)

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 19 Δεκ 2013, 17:33 --

τωρα που βλεπω τις φωτο απο τα τοπια των συναντησεων σας,ειμαι σιγουρος οτι το τειχακι ειναι ψηλο..πως θα το κρυψω ολο αυτο με βρυα?
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

iohokahey έγραψε:ευχαριστω ,σας ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον σας!!
για να πω την αληθεια,ειχα σκοπο να βαλω για χωμα μονο τυρφη,ακριβως για τον λογο οτι χρειαζονται πολυ υγρασια..anyway..
λοιπον,μου δημιουργουνται οι εξης αποριες..
1που βρισκω ποταμισια αμμο?
2που βρισκω τυρφη που δεν θα ναι ελληνικη?
3φανταζομαι οτι πρεπει να κανω τρυπες στην πλακα για αποστραγγιση ε?(ειμαι σχεδον σιγουρος οτι πρεπει,αλλα ας ρωτησω.)

επισης ειχα συζητησει με τον παναγιωτη μηπως για την δημιουργια τειχους χρησιμοποιησω κοκκινοχωμα,αφενος λογω της σκληροτητας που προσφερει οταν ειναι στεγνο και αφετερου λογω της πλαστικοτητας του,οταν υγρανθει..

1. Σε οικοδομικα υλικα... Εκει που θα αγορασεις την πετρα εχουν και ποταμισια αμμο σε σακια
2. Ψάχνεις σε φυτώρια και κοιτάς να είναι μεγαλα σακια 50λιτ και να μην γραφουν επανω ελληνικα. Να εχουν στοιχεία οπως το pH ποσο τύρφη ξανθια , ποσο μαύρη και να γράφει made in Slovenia :)
3. Δεν χρειαζεται να κανεις τρυπες στην πλάκα γιατι υπαρχει περιπτωση να σπασει / κοπει στην μέση... Μπορεις να αφήσεις αυλάκια στο περιμετρικό τοίχωμα.

Μπορεις να βαλεις και κοκκινοχωμα μαζι με τυρφη.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
iohokahey
Masterpiece
Masterpiece

ευχαριστω ,σας ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον σας!!
για να πω την αληθεια,ειχα σκοπο να βαλω για χωμα μονο τυρφη,ακριβως για τον λογο οτι χρειαζονται πολυ υγρασια..anyway..
λοιπον,μου δημιουργουνται οι εξης αποριες..
1που βρισκω ποταμισια αμμο?
2που βρισκω τυρφη που δεν θα ναι ελληνικη?
3φανταζομαι οτι πρεπει να κανω τρυπες στην πλακα για αποστραγγιση ε?(ειμαι σχεδον σιγουρος οτι πρεπει,αλλα ας ρωτησω.)

επισης ειχα συζητησει με τον παναγιωτη μηπως για την δημιουργια τειχους χρησιμοποιησω κοκκινοχωμα,αφενος λογω της σκληροτητας που προσφερει οταν ειναι στεγνο και αφετερου λογω της πλαστικοτητας του,οταν υγρανθει..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

[justify]θα αγορασεις αμμο γατας την πιο φτηνη που υπαρχει. Πρεπει να ειναι 100% αργυλος. Διαβασε το στην σακουλα απ'εξω. (Κάποιες φορες που αναφέρουν για αμμο γάτας για μιξη υπεδάφους στα μπονσαι μας δεν ειναι η παραπάνω που αναφέρω, γιατι ειναι απο άλλο υλικο και διαφορετικά επεξεργασμένο). [/justify][justify]Αυτη την αμμο γατας 100% αργυλος θα την ανακατέψεις μαζί με τύρφη (εαν εχεις και ψιλο χαλικάκι πολυ μικρο κοκκομετρίας 1μμ) και akadama (εαν δεν εχεις δεν πειραζει). Και θα την πλάσεις να είναι σαν πλαστελίνη και με αυτο το υλικο θα φτιάξεις το τοίχωμα γυρω - γυρω απο την πέτρα σου.[/justify][justify]Για χώμα μπορείς να φτιάξεις απο ποταμίσια αμμο και τύρφη μίγμα (εαν εχεις και akadama εαν δεν εχεις πρέπει να κανεις σωστη μίξη με την τύρφη). Προσοχή τα συγκεκριμένα δέντρα θέλουν αρκετή υγρασία να βάλεις αρκετή τύρφη καλής ποιότητας (Λετονίας - Λιθουανίας, οχι Ελληνική δυστυχώς τα Ελληνικά χώματα δεν είναι τόσο καλά γιατι βάζουν ελάχιστη καλη τύρφη).[/justify][justify]Πέτρα μπορείς να βρείς απο μάντρες με υλικά που φτιάχνουν τοίχους και δάπεδα απο πέτρες π.χ Καρύστου[/justify][justify]Να προσέξεις η πέτρα που θα πάρεις να είναι γερή μη σου κοπεί μετά απο ποτίσματα και μετακίνηση του τοπιου.[/justify]
Εικόνα

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

από την πρωτη στιγμη που ειδα τοδασακι σου μου ηρθε αυτό στο μυαλο μου.

Υ.γ σορι η αναλυση είναι χαλια
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Topic author
iohokahey
Masterpiece
Masterpiece

karesansui έγραψε:Πολύ ωραία!!
Καλό κλάδεμα, διατήρηση του ανισοσκελούς τριγωνικού σχήματος της όλης σύνθεσης απο όλες τις όψεις !!
Εύγε νεαρέ!!

ΥΓ η πλάκα πρέπει να έχει διαστάσεις τουλάχιστον 60x40 εκ.
αρα καναμε καλη δουλεια!πολυ ομορφα!!

60χ40?? τοσο μεγαλη?δεν θα χω που να την βαλω!! ωστοσο τωρα το αφηνω στην ησυχια του ε?
θα βρω πλακα και θα πειραματιστω στην δημιουργια τειχους..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Πολύ ωραία!!
Καλό κλάδεμα, διατήρηση του ανισοσκελούς τριγωνικού σχήματος της όλης σύνθεσης απο όλες τις όψεις !!
Εύγε νεαρέ!!

ΥΓ η πλάκα πρέπει να έχει διαστάσεις τουλάχιστον 60x40 εκ.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Κάτι τέτοιο εννοώ να κάνεις...
[yt][/yt]
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

Topic author
iohokahey
Masterpiece
Masterpiece

μολις τελειωσα και σας παραθετω φωτο απο την εργασια μου..πειτε μου πού εκανα λαθη και αν χρειαζεται κατι παραπανω απο πλευρας κλαδεματος..
1.παναγιωτη δεν εχω ιδεα τι συνεβη στην Δημητσανα(αν πετας υποννοουμενο για καμια μαχη παλι..χαχα..)..με πιανεις αδιαβαστο,αλλα αν κρινω απο το λινκ ειναι πολυ ομορφη..
2.νικολα κατι τετοιο θελω να κανω,παρολο που δεν εχω καποιο ξεκαθαρο σχεδιο στο μυαλο μου..αλλα εχουμε καιρο ακομα μεχρι την ανοιξη..
λοιπον,οριστε οι φωτο..

διαστασεις για πλακα δεν μου πατε!!!!!

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Ωραιότατα δέντρα.. Τα βλέπω σε επίπεδο ποτ (μπορείς να κάνεις δική σου κατασκευή) με ένα βουναλάκι στην μέση με τα δεντρά σου.. Σαν λόφος με δέντρα !!! Μπορείς να αφήσεις κάποια διάκενα με καμιά ελιά η κάτι άλλο σε μικρογραφία...
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Γνώμη μου είναι επειδή το αλσύλιό σου είναι μικρής ηλικίας να κόψεις κάθε κλαδί και κλαδάκι στους 2 κόμπους (μεσογονάτια διαστήματα). Έχεις καιρό για την μελλοντική του διαμόρφωση...

Χαιρετίσματα απο την όμορφη Δημητσάνα... http://www.e-dimitsana.gr
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Άβαταρ μέλους

Topic author
iohokahey
Masterpiece
Masterpiece

karesansui έγραψε:
Hfestion έγραψε:ωραία, πρέπει όμως να γίνει η μάχη του δραμαλη για να δίξει.

θέλει αρκετό ξαλαφρωμα
Τα ...Δερβενάκια μην χάσουμε όμως...[ Εικόνα ]

[ Εικόνα ]
Ολο με υποννοουμενα μιλατε..σας εχασα!
Χοχο!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 07 Δεκ 2013, 10:42 --

απο ολα τα κλαδια να αφησω δυο κομπους? ή μονο απο τα κυρια?

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Hfestion έγραψε:ωραία, πρέπει όμως να γίνει η μάχη του δραμαλη για να δίξει.

θέλει αρκετό ξαλαφρωμα
Τα ...Δερβενάκια μην χάσουμε όμως...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/23.gif[/img]

[img]http://img39.imageshack.us/img39/3154/ocpe.jpg[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Απάντηση