Picea pungens:Glauca globosa...

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Has thanked: 0
Been thanked: 291 times

Re: Picea pungens:Glauca globosa...

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Μπράβο !!!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img]
Απλά πρόσθεσα ένα pot γιά καλύτερη παρουσίαση .
Τήν πρόταση του Παναγιώτη εγώ δέν τήν ''βλέπω'' γιατί τα 2-3 μεγάλα κλαδιά
έχουν ήδη γίνει χονδρά και έχουν πάρει τόν δρόμο τους.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Re: Picea pungens:Glauca globosa...

Δημοσίευση από karesansui »

Καλημέρα!
Άλλο ένα ωραίο και υγιές δεντράκι απο τον φυτωριούχο σου! ( θα πρέπει να σου κάνει καλύτερες τιμές θαρρώ τώρα πλέον)
Φιλότιμη ή προσπάθειά σου και κατι ακόμα πιό σημαντικό, η "σχέση" που ανέπτυξες με το δέντρο! Σοβαρολογώ!
Οι πικέες (ερυθρελάτη) είναι δύσκολα δέντρα και σε συγχαίρω για την τόλμη σου.
Με την πρώτη ανοιξιάτικη ευκαιρία άλλαξε την κλίση όλου του δέντρου απο κεκλιμένη σε ορθή και ξαναδές το!!
Να το χαίρεσαι και να το αγαπάς [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/8.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Picea pungens:Glauca globosa...

Δημοσίευση από pinusmugo »

Καλησπέρα και πάλι στην όμορφη παρέα...

Οι συνηθειές ....
Σήμερα συνεχίζω την παρουσίαση με μία πικέα του είδους Glauca globosa ή αλλιώς Colorado Blue Spruce.Πρόκειται για κωνοφώρο αειθαλές δέντρο,νάνας ποικιλίας με πολύ αργή ανάπτυξη.Αντιμετωπίζετε σαν ήμερο έλατο(δεν είναι όμως)με το πλεονέκτημα ότι είναι πιό ανθεκτικό κυρίως σε κλίματα ξηρά και ζεστά το καλοκαίρι,όπως καλή ώρα και της πρωτεύουσας.Μπορεί να ευδοκιμήσει εύκολα σε εδάφη γόνιμα που το ph τους είναι της τάξεως του 6-6.5.Θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενο σε μέρη με υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία καθώς δεν αγαπά και πολύ την ξηρή ατμόσφαιρα.Είναι ανθεκτικό στους δυνατούς ανέμους αλλά και στο κρύο καθώς μπορεί να ανεχτεί και να ανταπεξέλθει σε θερμοκρασίες -30 βαθμών κελσίου.Η καταλληλότερη εποχή για να γίνουν εργασιες όπως κλάδεμα διαμόρφωσης ή ακόμα και συρμάτωμα είναι Νοέμβριο-Δεκέμβριο όταν οι θερμοκρασίες έχουν πέσει πλέον αισθητά και το δεντράκι παύει να είναι ενεργό στην αναπτυξή του μας χαιρετάει και πάει για νανάκια([img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] )...Το πλούσιο φυλλωμά του,το όμορφο μπλέ χρώμα του και τα νάνα χαρακτηριστικά του το κάνουν ένα απο τα καταλληλότερα και όμορφότερα μπόν-σάι που μπορεί να έχει κάποιος στην προσωπική του συλλογή...

Οι εργασίες ...
Οι εργασίες που κατευθύνθηκαν μόνο στο τομέα διαμόρφωσης του δέντρου και όχι σε μεταφύτευση του(δεν έκρινα σκόπιμο να κάνω,το υπόστρωμα ήταν ικανοποιητικό)είχαν κάποιες έντονες στιγμές αλλά και δύσκολες αποφάσεις.Πάνω από όλα όμως τις κατα-ευχαριστήθηκα και πραγματικά τις απόλαυσα.Μία έντονη στιγμή ήταν όταν αφού είχα ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο(έκοψα περιμετρικά την γλάστρα για να εμφανίσω τον κορμό του,τις διακλαδώσεις του κλπ)και είχα διαλέξει την μπροστινή του μεριά σε μία ανύποπτη στιγμή όταν γύρισα το δέντρο από την ανάποδη(είναι πολύ σημαντικό κατ'εμέ να βλέπουμε πάντα και την πίσω πλευρά και να πράττουμε αναλόγως)ήρθε και η ώρα της δύσκολης απόφασης και της αλλαγής της καλής πλευράς της πικέας.Πλέον ήμουν σίγουρος για την μπροστινή μεριά της και βέβαια συνέχισα να εργάζομαι πρός αυτήν την κατεύθυνση.Τα σήματα μας συγχρονίστηκαν στην ίδια συχνότητα και το δέντρο ήταν σαν να με κατευθύνει από μόνο του και να με οδηγεί για το πώς να συνέχιζα απο εκεί και πέρα.Το αποτέλεσμα με ικανοποιήσε απόλυτα αλλά επειδή εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός,έχω δεθεί πλέον προσωπικά μαζί της,θα αφήσω σε έσας τον περαιτέρω σχολιασμό του που διαθέτετε ένα + ως αναφορά την αντικειμενικότητα της κρίσης....Το pot δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό,το έχω αναθέσει σε βάθος χρόνου(έχουμε καιρό)αλλά πιστεύω πως όταν έρθει εκείνη η ώρα το δέντρο θα απογειωθεί,τουλάχιστον αισθητικά.Ισως οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του μέγα j-z να μας βοηθούσαν....

Τα αποτελέσματα ...
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε νοιώσει ίσως ένα ιδιαίτερο δέσιμο και μία μαγική επικοινωνία με τα δεντράκια μας.Η περίπτωση της πικέας για μένα ήταν κάτι τόσο έντονο,δυνατό και ευχάριστο που με είχε συνεπάρει καθ'όλη την διάρκεια της εργασίας μου.Με δίδαξε πολλά όπως το να μελετάω και να είμαι πιό προσεκτικός,να μην βιάζομαι,να κινούμε με αποφασηστικότητα και σιγουριά για τα επόμενα μου βήματα αλλά συνάμμα μου πρόσφερε και ένα αίσθημα δυνατό,όμορφο κάτι σαν κρυφή επιβράβευση ότι καλά κάνω και ασχολούμαι με αυτήν την τέχνη και όλα όσα έχει να μου προσφέρει και να προσφέρει σε ΟΛΟΥΣ μας.

Φώτο 1 και 2 Η πικέα όπως ακριβώς αγοράστηκε από δύο διαφορετικές πλευρές της...

Φώτο 3 Το "άνοιγμα"και η σταδιακή εμφάνιση του κορμού της...

Φώτο 4,5,6 Τα αποκαλυπτήρια σε τρείς διαφορετικές λήψεις της...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Απάντηση